הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש ציונים לתלמידי מתמטיקה 5 יחידות!!!

• פותח/ת השרשור dny
  • פורסם בתאריך
ניסיון נוסף(זה בעיקר ניסוי וטעייה):
2N מעל N כפול 1 חלקי N+1

- - - עידכון הודעה - - -

2N מעל N זה מס האפשרויות לחלק את 2N המספרים ל2 קבוצות של N מספרים. ויש רק דרך אחת לסדר אותם ככה שיתקיים התנאי הראשון - 2 סדרות עולות.

ו1 חלקי N+1 זו ההסתברות שהתנאי השני יתקיים(כל מס משמאל קטן מזה שמימין - זה בעיקר ניסוי וטעייה)

מסתדר עם הדוגמאות הקטנות. אבל לא הבנתי מה עשית בשורה האחרונה שלך. אני אברר את הפתרון האמיתי מחר.

עכשיו שמתי לב שהנוסחה זה בדיוק הנוסחה של מספרי קטלן
יש לי פלאשבקים מלפני כמעט 8 שנים

שעתיים אולי

אני לא חושב שזה ריאלי לפתור 9 שאלות כאלה בלחץ של מבחן ב3 וחצי שעות. לקח לי 10 דק' רק להבין את השאלה בתנאים של בית.

אני כל כך מקנא בכם שאתם טובים במדע מדוייק, אני ומדע מדוייק לא חברים לא משנה כמה ניסיתי בתיכון ובפסיכומטרי אני פשוט אידיוט גמור בזה.

שעתיים אולי

אני לא חושב שזה ריאלי לפתור 9 שאלות כאלה בלחץ של מבחן ב3 וחצי שעות. לקח לי 10 דק' רק להבין את השאלה בתנאים של בית.

זאת היתה השאלה הכי קשה. האחרות יותר קלות. והתשובה שלך אמנם נכונה אבל לא מזכה בכל הנקודות כי אין נימוק.

בשביל לחשוב על נימוק אני כנראה צריך עוד שעתיים:)

אני מניח שיש פונקציה חח"ע מהבעיה הזו לבעיות אחרות בקומיבנטוריקה שנפתרות ע"י מספרי קטלן, זה די מזכיר הליכה ימינה ולמעלה בריבוע של N על N.
בכל מקרה אין לי כח להתעסק בזה.

אני מבין שהשתחררת מהצבא מהר?

כן

בשביל לחשוב על נימוק אני כנראה צריך עוד שעתיים:)

אני מניח שיש פונקציה חח"ע מהבעיה הזו לבעיות אחרות בקומיבנטוריקה שנפתרות ע"י מספרי קטלן, זה די מזכיר הליכה ימינה ולמעלה בריבוע של N על N.
בכל מקרה אין לי כח להתעסק בזה.

כן, זה משהו ממש מסובך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית