הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכלב פוצע את עצמו

OverPower

משתמש קבוע
1,633
13
נק' מוניטין:
3,519
1,633
13
כל שנה אני לוקח את הכלב שלי לספר של כלבים, וכל שנה אחריי שהוא מסתפר הוא מתחיל לנשוך ולגרד לעצמו את העור שנמצא קצת מעל עצם הזנב וזה מגיע למצב שהוא ממש פוצע את עצמו, מישהו יודע מה ניתן לעשות? תודה לעוזרים.

לבדוק אם השיער שם קשיח יותר מהרגיל
בד"כ באיזור הזה השיער של הכלב יותר קשיח ויכול להיות שהוא מציק לכלב
אם כן אפשר למרוך לו מרכך שיער באיזור זה יכול לעזור

• פותח/ת השרשור
אין לו שיער, הוא הסתפר היום, והוא נושך את עצמו שמה ככה שהוא תולש גם את הקצת שיער שהיה.

זיפים ידידי זיפים
הוא הסתפר לא הצטרף לנוער היטלר.....מה גילחתם אותו לגמרי??

• פותח/ת השרשור
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

לא, אבל מרוב שהוא נשך ושרט את האזור הזה שמה הוא תלש חלק מהשיערות.

עכשיו כשאני בודק אני רואה שבאמת לאזור הזה יש גוון שיערות שונה אולי אתה צודק אני אנסה ואגיד לך, תודה =]

יש לכלב שלי את אותה הבעיה. צריך לנקז לו את אחת מהבלוטות האנליות זה עולה כ 30-50 שקלים תלוי בוטרינר.
בן כמה הכלב שלך ?

• פותח/ת השרשור
זו שאלה קשה, אני חושב שיש לי אותו מכיתה א-ב' אז בערכה גסה הייתי אומר בסביבות ה-10 שנים...

ואתה יכול לפרט על הליך הניקוז הזה?

זו שאלה קשה, אני חושב שיש לי אותו מכיתה א-ב' אז בערכה גסה הייתי אומר בסביבות ה-10 שנים...

ואתה יכול לפרט על הליך הניקוז הזה?

יצא לך לראות את הכלב מתגלש על ישבנו / גורר את הישבן על הרצפה / מלקק באובסיסביות את פי הטבעת ?

• פותח/ת השרשור
יצא לך לראות את הכלב מתגלש על ישבנו / גורר את הישבן על הרצפה / מלקק באובסיסביות את פי הטבעת ?

כן, בגלל זה סיפרתי אותו, זה בגלל שהוא היה עושה קקי וזה היה נתקע לו בשיערות שמה או משהו כזה חח

אחרי שעושים סירוס שמים לכלב מסביב לצוואר מין מעטפת שמונעת ממנו ללקק את גופו כדי לא להכניס זיהומים מיותרים, אפשר להשתמש במעטפת הזו (כמו כובע פלסטיק מסביב לצוואר) לשימוש הגירודים (לזמן מוגבל אחרת הוא יתחרפן)

• פותח/ת השרשור
אחרי שעושים סירוס שמים לכלב מסביב לצוואר מין מעטפת שמונעת ממנו ללקק את גופו כדי לא להכניס זיהומים מיותרים, אפשר להשתמש במעטפת הזו (כמו כובע פלסטיק מסביב לצוואר) לשימוש הגירודים (לזמן מוגבל אחרת הוא יתחרפן)

זה לא התעללות?...

ואיך אני יידע מתי להוריד לו?...

זה לא התעללות?...

ואיך אני יידע מתי להוריד לו?...
לא זה לא, עושים את זה המון לזמן מוגבל כמו שאמרתי, אתה פשוט מגביל את טווח התנועה של הצוואר של הכלב והוא לא יכול ללקק את עצמו (הוא גם יתקשה להסתכל לצדדים), או שתעשה את מה שמישל אמר אבל זה עולה קצת יותר כסף... (שמעתי גם על חומר שרוחצים את הכלב ואין לו ריח אך כאשר הכלב מלקק את עצמו זה מאוד מר [לא מזיק] והוא ילקק את עצמו פעם ואז פעמיים ואז הוא יבין שאין עתיד והוא יפסיק גם להתגרד, בכל מקרה לך לוטרינר (או שתתקשר תתיעץ מה אפשר לעשות הוא יתן תשובה הרבה יותר טובה מאיתנו)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות חבר'ה, אני אקח את הכלב שלי לוטרנינר בהקדם האפשרי לפני שהוא ייפצע את עצמו עוד יותר.

רגע רגע רגע.....יש פה טעות בהבנה למישהו מאיתנו
אובר-אתה כתבת מעל עצם הזנב לא מתחת
הכוונה היא לא באיזור פי הטבעת נכון?

משה אתה התכוונת לבטלוה האנאליתשצריכה ניקוז זאת נמצא ממש מסביב לפי הטבעת של הכלב
אנחנו מדברים פה על שני אזורים שונים ושתי בעיות שונות

מה הקשר בדיוק לתולעים במעיים או בלוטות אנליות חסומות לזה שהקקה שלו היה נתקע בשיער?

בד"כ אם כלב גורר קצת את התחת על הרצפה לא צריך לעשות מזה עניין. סביר להניח שאם הוא מכרסם את העור שלו בזנב כנראה שיש שם בעיית עור.

כלבים וחתולים / ניפוץ מיתוסים / שאלות ותשובות

מאת : ד"ר עדי ירון

2. "הכלב מגרד את הטוסיק על הרצפה וזה אומר שיש לו תולעים"
גירוד של הישבן על הרצפה יכול אמנם לנבוע מנוכחות תולעים (ואז לרוב גם תראו תולעים על הצואה או מסביב לישבן)

אבל ב- 95% מהמקרים הסיבה לכך שונה לגמרי.
לכלבים וחתולים יש בטוסיק צמד של בלוטות (אם הישבן הוא שעון אז הבלוטות נמצאות בשעה 5 ו- 8) שנקראות בלוטות אנאליות.

הבלוטות הללו מייצרות חומר שמצפה את צואת הכלב בזמן היציאה וזה מה שכלבים מריחים בצואה אחד של השני. אפשר להסתכל

על זה כעל SMS שהם שולחים אחד לשני.
לעיתים הבלוטות הללו נסתמות והחומר מצטבר בתוכן וזה מאוד מציק לכלב. לכן הוא מגרד את הטוסיק על הרצפה כדי לנסות ולרוקן

אותן. אם הוא לא מצליח אתם הולכים לוטרינר שמרוקן את הבלוטות ידנית מה שמשאיר במרפאה ריח "אורנים" ייחודי.

...

כן אבל זה לא קשור...הוא מדבר על גיירוד מעל הזנב!

כן, בגלל זה סיפרתי אותו, זה בגלל שהוא היה עושה קקי וזה היה נתקע לו בשיערות שמה או משהו כזה חח

הכלב התגלש על ישבנו לא בגלל ה"קקי" זו תופעה די מוכרת. יש כלבים שמגרדים מסביב לאזור בגלל ההרגשה של אי נעימות באזור, בכל מקרה שיקח את הכלב לוטרינר כדי להיות בטוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית