הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה | חיטוב ללא אימונים בזמן הצבא

matan0805

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם,

אני בן 20 ומשרת כלוחם בהכשרה. אני דיי מנוטרל מכל פעילות פיזית עקב פציעה ולכן בעל אורח חיים "יושבני".
שוקל 72, גובה 1.73, מבנה רחב בכל מסת שרירים. היקף מותניים (מעל טבור) 82 במדידה האחרונה. לדעתי אני 15% שומן.

הייתי רוצה עזרה ועצות איך לשפר את שריפת השומן בזמן הצבא. רוב היום אני יושב בחדר (ממתין להפניות וכו') והולך לחדר אוכל 3 פעמים ביום. החלטתי שאני רוצה להפחית את אחוזיי השומן שלי ל7-8%, עד שאהיה ג'ובניק ואז אוכל להתאמן בחדר כושר על מסה. בעבר התאמנתי במשך שנתיים בחדר כושר, הורדתי 12 קילוגרם בחודשיים (הרוב שומן) והתנפחתי והגעתי לתוצאות שהייתי מאוד מרוצה מהם.

היום אני רוצה לעלות לשלב נוסף, להוריד את אחוזיי השומן משמעותית ולאחר מכן להתחיל במסה נקייה.

התפריט שלי הוא בערך 6 פרוסות לחם ביום, גביע גבינה, 2 ביצים, עגבניה, 2-3 פירות קטנים (אגסים, שזיפים), בשר בקר\קציצות\קבבים\נקניקיות בצהריים, עכשיו אני גם לוקח טונה במים וגרנולה וקורנפלקס לצבא. אני מאמין שאגיע לאזור ה1600 קלוריות ליום ככה שיהיה לי גירעון של 500 קלוריות.

השאלה שלי היא - האם הגוף בכל מקרה שורף שריר מתישהו, או שאפשר לצמצם את שריפת השריר ל0? באיזה תנאים הגוף שורף שריר ?
נגיד אני בגירעון של 500 קלוריות ליום, עושה קצת פק"לים של כח (חזה, מתח, מקבילים, בטן) ומכניס 100 גרם פחמימה ו100 גרם חלבון. האם כל הקלוריות שיישרפו יהיה מהשומן?

לדוגמא, התאמנתי בחדר כושר כשעה על הסקי - חצי שעה ראשונה בדופק 150 וחצי שעה שניה 130. שרפתי כ600 קלוריות, האם יישרף שריר או שומן ? האם בחצי שעה שאחרי האימון אכלתי 20 גרם חלבון ועוד 60 גרם פחמימה, האם יישרף שריר?

אם בכל מקרה, בלי שום פעילות פיזית, על 50 גרם פחמימות ביום, בגרעון קלורי של 500 קלוריות, ארד רק במסת שומן ולא במסת שריר?

אשמח להבהרות וטיפים בנושא,

תודה מראש.

Back
למעלה תחתית