עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עד ה150.. 📢
180 קצת מעל הפופיק בשבילי ל1ל
שים לב על הגב שלך... לפני שיהיה מאוחר מדי
קודם כל יפה כל הכבוד מזל טוב על ה3 פלטות.. אבל..
הטכניקה בסקוואט זוועה (כן, שברתי מקביל והכל, אבל הטכניקה לא טובה ואני מקווה שזה רק בגלל שזה RM1).. בפרס שים לב לגב שלך, באמת לפני שיהיה מאוחר מדי
שים לב על הגב שלך... לפני שיהיה מאוחר מדי
קודם כל יפה כל הכבוד מזל טוב על ה3 פלטות.. אבל..
הטכניקה בסקוואט זוועה (כן, שברתי מקביל והכל, אבל הטכניקה לא טובה ואני מקווה שזה רק בגלל שזה RM1).. בפרס שים לב לגב שלך, באמת לפני שיהיה מאוחר מדי
נכון שהרבה עומס נופל על הזוקפים, אבל להגיד שכל העומס נופל עליהם זאת טעות. יש בוודאות עומס על החוליות בקשת הזאת שנוצרת.כל הכבוד אלון, המטרה הבאה - ארבע פלטות 😃
הטכניקה לא יעילה, זה כן, אבל הגב מוקשח, יש וולסלבה, וכל העומס נופל על הזוקפים שעומדים בו בהצלחה. אם כבר הברכיים הקורסות יותר מטרידות.
לא ממש רואה בעיה עבור 1RM.
נכון שהרבה עומס נופל על הזוקפים, אבל להגיד שכל העומס נופל עליהם זאת טעות. יש בוודאות עומס על החוליות בקשת הזאת שנוצרת.
גם כשאתה עומד יש עליהן עומסי דחיסה , גם כשאתה סוחב קניות מהסופר יש עליהן עומסי דחיסה.
אם אתה מדבר על גזירה - הגב מתגבר על כוחות הגזירה (Shear) באמצעות כיווץ איזומטרי של הזוקפים ולחץ תוך בטני, בדיוק כמו בדדליפט.
כל עוד הזוקפים עושים את תפקידם אין כאן שום בעיה, מלבד יעילות וכוח שמתבזבז כמובן.
נכון, לבן אדם שאין לו בעיות בגב וסתם עומד יש עומסי דחיסה, אבל הם זניחים. ברגע שאתה מוסיף התנגדות גדולה כל כך, העומסי דחיסה כבר לא כל כך זניחים, על אחת כמה וכמה שאתה משנה את מבנה עמוד השדרה (הגדלה מוגזמת של הלרדוזה המותנית).
מה זה מבחינתך שזוקפי הגו עושים את תפקידם? מה אתה רוצה שיקרה? שעמוד השדרה שלו ישבר ושרירים ורצועות יקרעו? רק אז תגיד שהם כבר לא ממלאים את תפקידם? ברגע שהלורדוזה מגיעה לכזאת רמה, כנראה שהם כבר לא ממלאים את תפקידם בצורה מספיק טובה. עוד פעם, רוב הסיכויים שבמשקל של 60 קילו וחזרה אחת, לא יקרה לו כלום, אבל ברגע שהמשקלים יעלו ו60 קילו יהיו 5 חזרות, זה משהו שצריך לשים אליו לב.
לא הסתכלתי בכלל על הסקוואט... אי הבנהמהתגובה שלך אני מבין שלא הבנת אותי - בכלל לא התייחסתי לסרטון של הפרס, אלא אך ורק לסקוואט. היפר אקסטנשין תחת עומס הוא נורא ואיום ובהחלט יכול לגרום לפציעות.
לעומת זאת, הסקוואט כפי שמבוצע בסרטון לא יוביל לפציעה בגב כי הזוקפים עושים את תפקידם (=מתגברים על עומסי הגזירה), אבל כן הייתי שם לב לקריסת הברכיים, במיוחד כשיש קריסה גם בסרטון החימום של הסקוואט.
נכון, לבן אדם שאין לו בעיות בגב וסתם עומד יש עומסי דחיסה, אבל הם זניחים. ברגע שאתה מוסיף התנגדות גדולה כל כך, העומסי דחיסה כבר לא כל כך זניחים, על אחת כמה וכמה שאתה משנה את מבנה עמוד השדרה (הגדלה מוגזמת של הלרדוזה המותנית).
מה זה מבחינתך שזוקפי הגו עושים את תפקידם? מה אתה רוצה שיקרה? שעמוד השדרה שלו ישבר ושרירים ורצועות יקרעו? רק אז תגיד שהם כבר לא ממלאים את תפקידם? ברגע שהלורדוזה מגיעה לכזאת רמה, כנראה שהם כבר לא ממלאים את תפקידם בצורה מספיק טובה. עוד פעם, רוב הסיכויים שבמשקל של 60 קילו וחזרה אחת, לא יקרה לו כלום, אבל ברגע שהמשקלים יעלו ו60 קילו יהיו 5 חזרות, זה משהו שצריך לשים אליו לב.
מהתגובה שלך אני מבין שלא הבנת אותי - בכלל לא התייחסתי לסרטון של הפרס, אלא אך ורק לסקוואט. היפר אקסטנשין תחת עומס הוא נורא ואיום ובהחלט יכול לגרום לפציעות.
לעומת זאת, הסקוואט כפי שמבוצע בסרטון לא יוביל לפציעה בגב כי הזוקפים עושים את תפקידם (=מתגברים על עומסי הגזירה), אבל כן הייתי שם לב לקריסת הברכיים, במיוחד כשיש קריסה גם בסרטון החימום של הסקוואט.
כמה קילו אתה חושב שיש שם אם אני אתקן את העניין של הברכיים?
הלורדוזה בפרס באמת גדולה מידי ואני מגיע להייפראקסטנשיין? זה לא מרגיש לי ככה, האמת שמרגיש מעולה