אפשרי לעשות חדר כושר ב1500ש"ח?

• פותח/ת השרשור ron121
  • פורסם בתאריך

ron121

משתמש פעיל
944
62
נק' מוניטין:
74
944
62
האם אפשר לבנות חדר כושר ב-1500שקל?
אני מדבר על דברים כמו ספת בנץ,מוט אולימפי,150קילו פלטות,וכנראה סטנד לסקוואט.

מה אפשר להביא בסכומים כאלה? 1500-2000שקל

נערך לאחרונה:
רק אולימפי זה אלייקו.?
אז איזה מוט אני צריך בשביל סקוואט/בנץ/דדליפט/פרס והתרגילים בסגנון הזה?
מוט זה דבר שכדי להשקיע בוא, אני עובד עם מוט אלייקו המוט נמצא בשימוש מעל 12 שנה נראה כאילו רק יצא מהניילון

• פותח/ת השרשור
מוט זה דבר שכדי להשקיע בוא, אני עובד עם מוט אלייקו המוט נמצא בשימוש מעל 12 שנה נראה כאילו רק יצא מהניילון

אין לי 7.5אלף להשקיע במוט.

גם ראיתי שהמון אנשים קונים מוטות רגילים ב-350שקל.

• פותח/ת השרשור
מוט ב350 ?! אחי אני רואה אין אם מי לדבר..

דבר אחי תסביר כמו בן אדם אני רק רוצה ללמוד מאנשים פה.
אני לא מבין על מה אתה מדבר,אתה מגיב לי מילה אחת ומצפה שאני יבין מה אתה אומר..

למה יש לי צורך במוט אליקו ולא במוט אולימפי פשוט? הרי המשקלים שלי לא יהיו 600קילו שאני צריך מוט שלא זז.

מוט אולימפי 2.20 ששוקל 20 קילו אפשר למצוא גם ב-350 שקל תחפש בגוגל פשוט .. זה לא חייב להיות אליקו 😣

• פותח/ת השרשור
הבעיה בדברים האלה שחדש עולה הון כי ממילא תזדקק לראק או כלוב והמחיר שלהם מתחיל ב1700₪ הכי פשוט. לכן ממליץ לך לחפש מציאות אם זה התקציב שלך, במחיר כזה אין הרבה מה להציע לך.

• פותח/ת השרשור
הבעיה בדברים האלה שחדש עולה הון כי ממילא תזדקק לראק או כלוב והמחיר שלהם מתחיל ב1700₪ הכי פשוט. לכן ממליץ לך לחפש מציאות אם זה התקציב שלך, במחיר כזה אין הרבה מה להציע לך.

ברור שאני יחפש כמה שיותר דברים יד2 יש המון מציאות פשוט אני צריך להיות סגור על עצמי שאפשר לעשות משהו עם 2000שקל.

ברור שאני יחפש כמה שיותר דברים יד2 יש המון מציאות פשוט אני צריך להיות סגור על עצמי שאפשר לעשות משהו עם 2000שקל.
הכל אפשרי אבל לא אתן לך לחיות באשליות. שים לב איך קפצת במהירות לתוספת של 500₪ יותר מהתקציב, ככה זה וזה רק הולך להחמיר. עוד נקודה השאלה היא איזה חדר כושר אתה מחפש לבנות? לתרגילי בסיס? (סקוואט, בנץ פרס, דדליפט, פרס, מתח, פאוור קלין) או מתאים לך חדר כושר עם מוט ארוך, דאמבלים, וספת כושר שמחובר לה ראק ולפמפם רק חזה יד קדמית ויד אחורית. זה עולם שלם... לדוגמא קוסטה בנה חדר ב10,000₪ אבל זה לא אומר שגם אתה חייב חדר כושר ברמה הזאת (לדוגמא ריפוד להגנה על הריצפה עולה 120₪ למטר). לכן ישנה עוד אפשרית והיא שעדיף שתחפש עוד מישהו שישקיע איתך כסף ככה גם יהיה לך שותף זה תמיד נחמד. בנוסף ממליץ לך לקנות לאט לאט ציוד אלא אם אין לך הכנסה קבועה או אפשרות לקנות כל כמה חודשים עוד ציוד. כמו״כ אין לך שום צורך במוט של אליקו בשלב זה שלא יטעו אותך אלא אם נותנים לך בחינם..;)

כזה זה טוב? http://fitnessdepot.co.il/fitnessequipmaent/dumbblles/400.html

ואיזה פלטות צריך בשבילו?
על איזה ספה לבנץ אתה ממליץ?(כדאי לי לקחת שלוש וריאציות? חיובי שלילי וישר)

כן אבל תתקשר אליהם לוודא שהמוט 20 קילו, תבקש התחייבות או משהו כזה... ואתה צריך פלטות אולימפיות (יש כל מיני סוגים).. ולבנץ' מספיק לך ספה ישר ופשוטה אבל ברור שאם יש לך כסף אז אפשר להשקיע קצת יותר

כזה זה טוב? http://fitnessdepot.co.il/fitnessequipmaent/dumbblles/400.html

ואיזה פלטות צריך בשבילו?
על איזה ספה לבנץ אתה ממליץ?(כדאי לי לקחת שלוש וריאציות? חיובי שלילי וישר)
אני כמעט בטוח שזה המוט הכי גרוע שנתקלתי בו. יש הרבה כאלה בהרבה מקומות, אני לא סגור שזה זה אבל אני כמעט בטוח שכן.
לא נתקלתי באחד שלא התעקם, אפילו נתקלתי באחד שעשו איתו רק בנץ' פרס (לא מעל 110 קילו) והוא עקום לחלוטין.
מעבר לכך, משהו בו מקולקל. אני לא יודע להסביר את זה אבל זה מרגיש כאילו השרוולים מקובעים וכל תנועה של הפלטות מסובבת לך את המוט ביד \ על הגב. והתאמנתי \ נתקלתי בהרבה כאלה (לפחות 6), זה לא רק אחד שהיה מעפן.

מוט זה בתכלס הדבר הכי חשוב להשקיע בו כסף. בחו"ל אתה יכול להשיג מוט טוב באיזור ה300$ פלוס מינוס (לא אליקו), בארץ אותם מוטות עולים באיזור ה2500-3500 ש"ח (לפחות במקומות שאני מכיר - אלה המחירים).
בתכלס לא חייב להשקיע במוט כזה, אם אתה מוצא חברה שמוכנה לתת אחריות לכמה שנים על המוט, שאם יתעקם יחליפו לך. אני מכיר כמה שזה מה שעשו, והחברה החליפה להם את המוט הגנרי 2-3 פעמים ב3-4 שנים.
תכלס גם יש מוטות גנריים שיכולים לעשות את העבודה בכלל לא רע, אבל זה דיי עניין של מזל ליפול על אחד כזה. אם מישהו כאן מכיר מוט כזה אני יותר מאשמח לשמוע.

• פותח/ת השרשור
הכל אפשרי אבל לא אתן לך לחיות באשליות. שים לב איך קפצת במהירות לתוספת של 500₪ יותר מהתקציב, ככה זה וזה רק הולך להחמיר. עוד נקודה השאלה היא איזה חדר כושר אתה מחפש לבנות? לתרגילי בסיס? (סקוואט, בנץ פרס, דדליפט, פרס, מתח, פאוור קלין) או מתאים לך חדר כושר עם מוט ארוך, דאמבלים, וספת כושר שמחובר לה ראק ולפמפם רק חזה יד קדמית ויד אחורית. זה עולם שלם... לדוגמא קוסטה בנה חדר ב10,000₪ אבל זה לא אומר שגם אתה חייב חדר כושר ברמה הזאת (לדוגמא ריפוד להגנה על הריצפה עולה 120₪ למטר). לכן ישנה עוד אפשרית והיא שעדיף שתחפש עוד מישהו שישקיע איתך כסף ככה גם יהיה לך שותף זה תמיד נחמד. בנוסף ממליץ לך לקנות לאט לאט ציוד אלא אם אין לך הכנסה קבועה או אפשרות לקנות כל כמה חודשים עוד ציוד. כמו״כ אין לך שום צורך במוט של אליקו בשלב זה שלא יטעו אותך אלא אם נותנים לך בחינם..;)

את הריפוד הזה אני יכול להביא בחינם.
אבל מה דעתך על המוט?

כן אבל תתקשר אליהם לוודא שהמוט 20 קילו, תבקש התחייבות או משהו כזה... ואתה צריך פלטות אולימפיות (יש כל מיני סוגים).. ולבנץ' מספיק לך ספה ישר ופשוטה אבל ברור שאם יש לך כסף אז אפשר להשקיע קצת יותר

בנתיים אני רק מברר מה אני יקנה,ואם זה משתלם לי מאשר ללכת לחדר כושר מסודר למרות שרק הנסיעות שלי עולות כמו המנוי..

אני כמעט בטוח שזה המוט הכי גרוע שנתקלתי בו. יש הרבה כאלה בהרבה מקומות, אני לא סגור שזה זה אבל אני כמעט בטוח שכן.
לא נתקלתי באחד שלא התעקם, אפילו נתקלתי באחד שעשו איתו רק בנץ' פרס (לא מעל 110 קילו) והוא עקום לחלוטין.
מעבר לכך, משהו בו מקולקל. אני לא יודע להסביר את זה אבל זה מרגיש כאילו השרוולים מקובעים וכל תנועה של הפלטות מסובבת לך את המוט ביד \ על הגב. והתאמנתי \ נתקלתי בהרבה כאלה (לפחות 6), זה לא רק אחד שהיה מעפן.

מוט זה בתכלס הדבר הכי חשוב להשקיע בו כסף. בחו"ל אתה יכול להשיג מוט טוב באיזור ה300$ פלוס מינוס (לא אליקו), בארץ אותם מוטות עולים באיזור ה2500-3500 ש"ח (לפחות במקומות שאני מכיר - אלה המחירים).
בתכלס לא חייב להשקיע במוט כזה, אם אתה מוצא חברה שמוכנה לתת אחריות לכמה שנים על המוט, שאם יתעקם יחליפו לך. אני מכיר כמה שזה מה שעשו, והחברה החליפה להם את המוט הגנרי 2-3 פעמים ב3-4 שנים.
תכלס גם יש מוטות גנריים שיכולים לעשות את העבודה בכלל לא רע, אבל זה דיי עניין של מזל ליפול על אחד כזה. אם מישהו כאן מכיר מוט כזה אני יותר מאשמח לשמוע.

כמובן שאם היה לי יותר כסף להשקיע הייתי משקיע,אבל 2500שקל למוט?
אני יודע שתכלס צריך להשקיע בדברים האלה אבל יש עוד המון דברים מסביב ואין לי את הכסף להשקיע במוט כרגע.

תכלס אם אני יקנה מוט כמובן שאני יחפש אחד עם אחריות של כמה שנים,השאלה אם המוט שהראתי לכם הוא מספיק טוב?

אם אתה בונה על הרמות אולימפיות, תוודא שהמוט מסתובב- כלומר כלומר החלק שמעמיסים עליו את המשקולות יכול להסתובב.

כמובן שאם היה לי יותר כסף להשקיע הייתי משקיע,אבל 2500שקל למוט?
אני יודע שתכלס צריך להשקיע בדברים האלה אבל יש עוד המון דברים מסביב ואין לי את הכסף להשקיע במוט כרגע.

תכלס אם אני יקנה מוט כמובן שאני יחפש אחד עם אחריות של כמה שנים,השאלה אם המוט שהראתי לכם הוא מספיק טוב?
כל השאר לא באמת חשוב. הפלטות בסה"כ תלויות עליו, הכלוב רק צריך להחזיק - אני אפילו לא הייתי הולך על כלוב אלא על סטנד שאפשר להוריד ולהרים, ב500 שקל ומקמבן חמורים איכשהו.
הספה של הבנץ' חשובה רק אם אתה בונה על להתחרות בזה - בתכלס למטרות כוח כללי בערך כל דבר יהיה בסדר, ובכל מקרה הבנץ' הכי פחות חשוב.
אם אתה רוצה לעשות הרמות אולימפיות אתה תצטרך באמפרים, ואז זה מייקר את העסק - אבל אני מאמין שעם זמן וסבלנות תוכל למצוא דילים כדאיים יד שנייה.

המוט הכי חשוב קודם כל כי הגב שלך זה משהו שאמור להיות מאוד איכפת לך ממנו. שוב - לא שאי אפשר להשתמש במוט גנרי \ עקום \ גנרי ועקום - הרבה אנשים עשו את זה וגם הרימו משקלים פסיכיים ככה. אבל אידיאלי זה הדבר האחרון שזה, ובכל מקרה אם אתה משקיע כסף אז כדאי לעשות את זה כמו שצריך ולא חצי עבודה, זו דעתי.

סטנדים
2 ספות (ישמשו גם כשומרים)
מוט
משקולות

מניסיון יש לי מוט חרא בחד"כ שלא עלה יותר מ-500 שקל ונמצא שם מעל 15 שנה והיה מישהו בחד"כ שעשה דדליפט 220 ל-3 איתו נדמה לי למרות שהמוט התעקם וגם אין יותר מ-3 זוגות של פלטות ככה שהפלטות גם הגיעו עד לסוף המוט.....
כמו שאמרו יש אידיאלי ויש אפשרי....עם מוט חרא אפשר לחיות...

סטנדים
2 ספות (ישמשו גם כשומרים)
מוט
משקולות

מניסיון יש לי מוט חרא בחד"כ שלא עלה יותר מ-500 שקל ונמצא שם מעל 15 שנה והיה מישהו בחד"כ שעשה דדליפט 220 ל-3 איתו נדמה לי למרות שהמוט התעקם וגם אין יותר מ-3 זוגות של פלטות ככה שהפלטות גם הגיעו עד לסוף המוט.....
כמו שאמרו יש אידיאלי ויש אפשרי....עם מוט חרא אפשר לחיות...
לא מדובר על אלסטיות, אלא על עיקום קבוע. שהמתכת עצמה מתחת לשרוולים עקומה. מה שזה אומר שברגע שאתה שם משקל והעיקום כלפיי מעלה - המשקל הולך לסובב את המוט בידיים שלך איך שהוא עוזב את הריצפה. כשזה לכיוון הגוף זה לא סוף העולם, כשזה לכיוון השני המוט מתרחק מהגוף, מה שמעודד אותך לעגל את הגב. אותו עיקרון בסקוואט - פשוט זה ישב לא טוב.
בנוסף ככל שצד אחד עקום יותר מהשני - המוט פחות מאוזן.
מי שהתאמן רק עם מוטות גנריים לא אמור להבין כמה זה משמעותי, אבל מניסיון עם הרבה מוטות - במשקלים כבדים זה מרגיש עולם אחר.

לא מדובר על אלסטיות, אלא על עיקום קבוע. שהמתכת עצמה מתחת לשרוולים עקומה. מה שזה אומר שברגע שאתה שם משקל והעיקום כלפיי מעלה - המשקל הולך לסובב את המוט בידיים שלך איך שהוא עוזב את הריצפה. כשזה לכיוון הגוף זה לא סוף העולם, כשזה לכיוון השני המוט מתרחק מהגוף, מה שמעודד אותך לעגל את הגב. אותו עיקרון בסקוואט - פשוט זה ישב לא טוב.
בנוסף ככל שצד אחד עקום יותר מהשני - המוט פחות מאוזן.
מי שהתאמן רק עם מוטות גנריים לא אמור להבין כמה זה משמעותי, אבל מניסיון עם הרבה מוטות - במשקלים כבדים זה מרגיש עולם אחר.

לא התאמנתי עם מוט "טוב" בחיים אבל אתה מדבר על השרוולים האלה בצדדים שהכי בצד יש כמו ברגים כאלה?
אז כן זה עקום מאוד והמוט עצמו כן מסתובב כמו שאתה מתאר (התכוונת שהמוט עצמו מסתובב בזמן שהשרוולים עצמם לא זזים? )...

מצד שני זה יכול להיחשב כיתרון ככל שהציוד שאתה מתאמן איתו יותר חרא וזה לא יציב, מוט עבה מדי , רצפה לא יציבה אז בתחרות התנאים שלך הרבה יותר טובים.
לביל סטאר היה מאמר פעם שהוא כתב על אימונים בחורף והוא כתב שזה שהוא התאמן במכונים שהיו בחוץ כשהיה ממש קר והרצפה הייתה מחליקה וההרמות האולימפיות היו ממש קשות כי הייתה נופל וכתוצאה מזה היציבות שלו הייתה הרבה הרבה יותר טובה והוא הצליח יותר בתחרות.

ראיתי פעם סרטון של ריפטו שבודק עם המוט עקום וכו' אבל לא נכנסתי כי לא היה לי שום כוונה לבדוק האם על זה מדובר? עניין של כמה זמן זה? (שבעל המכון לא יטריד אותי אם אני פתאום ישחק לו במוטות כי יש בסה"כ 2 )....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית