הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחץ דם

• פותח/ת השרשור AlonT
  • פורסם בתאריך

AlonT

משתמש קבוע
1,990
71
נק' מוניטין:
1,964
1,990
71
לפני חודש בערך פתחתי פה אשכול (לא יודע איך למצוא אותו במערכת החדשה) על לחץ דם והבדיקה לא הייתה תקינה, היום עשיתי בדיקה תקינה ויצא לי לחץ דם גבוה לדברי הרופאה 140 , מה אפשר לשנות בתזונה או באורך חיים כדי להוריד את הלחץ דם?

היום עשיתי בדיקה תקינה ויצא לי לחץ דם גבוה לדברי הרופאה 140 , מה אפשר לשנות בתזונה או באורך חיים כדי להוריד את הלחץ דם?
בדיקות לחץ דם ידועות בכך שהן לא אמינות. אם תצליח למצוא אצל אחד ממכריך מכשיר לבדיקה ביתית, חזור על הבדיקה מספר פעמים בזמנים שונים ובלי הלחץ של הבדיקה במרפאה (יש אפקט שנקרא "אפקט החלוק הלבן" שגורם לאנשים מסוימים להעלות את לחץ הדם בבדיקות במרפאה. באופן די מפתיע יש גם אנשים שאצלם האפקט פועל הפוך, אבל זה יותר נדיר). מה הלחץ הדיאסטולי שנמדד לך? אם הוא נורמלי (80 או פחות) זה נותן רמז לכך שאולי הבעיה היא באמת בבדיקה. אם הוא סביב 100 זה קצת פחות מעודד.

אתה יכול גם לבקש הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם. זה מכשיר שמודד את לחץ הדם כל 20-30 דקות במשך יממה שלמה והתוצאות שלו הרבה יותר משמעותיות. אולי יתברר שאין לך בכלל בעיה.

בינתיים, כמו שכבר יעצו לך, תקטין את כמות הנתרן שאתה אוכל ותעשה אימונים אירוביים (אם אתה לא עושה כאלה). אני גם הייתי נמנע מתוספים שמכילים קפאין, אפדרה, DMAA וכל מה שבהתויה שלו כתוב שהוא עלול להעלות את לחץ הדם, ביחוד בתור pre-workout.

• פותח/ת השרשור
בזמן האחרון אני בקושי צורך קפאין אולי כוס קפה לכמה ימים, תודה על התשובה המפורטת הרופאה גם חושבת שיש לי את אפקט החלוק הלבן אנסה להשיג מכשיר בייתי ולעדכן כאן שוב

ייתכן שהלחץ דם מושפע באם עשית אימון כח לפני הבדיקה לא?
כמה זמן לפני הבדיקה כדי להימנע מאימון?

כמה זמן לפני הבדיקה כדי להימנע מאימון?
הוא אמור לרדת די מהר, יד ביד עם ירידת הדופק. זה אומר שכשהגעת חזרה לדופק ה"רגיל" שלך (לא להתבלבל עם "דופק מנוחה") גם לחץ הדם שלך אמור לחזור למצב הרגיל.

בדקתי בבדיקה ביתית, מדדתי פעמיים יצא לי 108/680 ו 116/70 זה נחשב תקין?
בהנחה שה"680" הוא שגיאת הקלדה של 80 לחץ הדם שלך תקין בהחלט. אחרת אפשר להשתמש בך להפוך פחם ליהלומים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית