הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין, מגנזיום ציטראט ומולטי ויטמין והשפעה על בדיקות דם.

Korleone

משתמש מתחיל
52
8
נק' מוניטין:
8
52
8
אני מתאמן אינטנסיבי בשנה האחרונה (4-5 אימונים בשבוע). כרגע אני במסה ועליתי ב-3 חודשים האחרונים 5 קילו בקירוב.
אני משתמש בתוספים שציינתי בכותרת.

לפני בערך שנה ביצעתי בדיקה, ואנזימי הכבד שלי (AST -אספרטט אמינו טראנספרז וCPK- קריאטין קינאז) היו בשמיים (165 ו4,100 בהתאמה). הפסקתי אז להתאמן לשבוע וגם לקחת קריאטין ובבדיקה נוספת שביצעתי, הערכים ירדו לנורמה למעט גבוהים מהנורמה. ביצעתי אולטרסאונד כבד והוא יצא תקין.
ביצעתי בדיקה ממש לאחרונה ועשיתי הפסקה מלקחת קריאטין בערך שבועיים לפני הבדיקה, והערכים אומנם מעט גבוהים מהנורמה, אך בערך ברמה של הבדיקה השניה. בבדיקה הזאת גם אלאנין טראנסאמינאז יצא גבוה מעט מהנורמה (בקודמת לא נבדק).
האם הרפואה המשפחתית מלחיצה אותי, או שיש לי ממה לדאוג?

אחרי פעילות גופנית אינטנסיבית/אימון עצים השרירים ניזוקים וכתוצאה מזה משחררים קריאטין קינאז לזרם הדם מה שמוביל לעלייה ברמת האנזים.
במיוחד אם האימון היה ביום-יומיים שקודמים לבדיקה, המספרים עלולים לחרוג מאוד מטווח הנורמה. (אגב, CPK לא חלק מאנזימי הכבד ולא מאוחסן שם)

דבר דומה עם אנזימי כבד, בעיקר AST שנמצא בכמויות יותר משמעותיות בשרירים ולכן גם יכול להגיע לרמה מאוד גבוהה בדם.
ALT לעומת זאת יכול לעלות אבל הרבה פחות. בד"כ כשנרצה לבחון אנזימי כבד חשוב לנו להבין את הפרופורציות ביניהם.
ערכי אנזימי כבד בלבד לא מספקים הערכה של תפקודי כבד, אלא יותר אינדיקציה לפגיעה/נזק,
לכן אם אתה אדם בריא שמתאמן וללא תסמינים של בעיות כבד (ואפילו אולטרסאונד תקין), לא הייתי מודאג מזה ללא היסטוריה קלינית ידועה או גנטית של כבד שומני / מחלות כבד.

קריאטין לא ממש קשור לבדיקות שציינת. בבדיקות דם קריאטין יכול להגביר מעט את רמת הקריאטנין,
ומספיק הפסקה של יום שלם בלי קריאטין כדי שהוא ייצא לגמרי מהפלזמה.

אני מתאמן אינטנסיבי בשנה האחרונה (4-5 אימונים בשבוע). כרגע אני במסה ועליתי ב-3 חודשים האחרונים 5 קילו בקירוב.
אני משתמש בתוספים שציינתי בכותרת.

לפני בערך שנה ביצעתי בדיקה, ואנזימי הכבד שלי (AST -אספרטט אמינו טראנספרז וCPK- קריאטין קינאז) היו בשמיים (165 ו4,100 בהתאמה). הפסקתי אז להתאמן לשבוע וגם לקחת קריאטין ובבדיקה נוספת שביצעתי, הערכים ירדו לנורמה למעט גבוהים מהנורמה. ביצעתי אולטרסאונד כבד והוא יצא תקין.
ביצעתי בדיקה ממש לאחרונה ועשיתי הפסקה מלקחת קריאטין בערך שבועיים לפני הבדיקה, והערכים אומנם מעט גבוהים מהנורמה, אך בערך ברמה של הבדיקה השניה. בבדיקה הזאת גם אלאנין טראנסאמינאז יצא גבוה מעט מהנורמה (בקודמת לא נבדק).
האם הרפואה המשפחתית מלחיצה אותי, או שיש לי ממה לדאוג?
דבר ראשון חשוב לציין פה כי אני לא רואה שיש תשובות כאן, מידע רפואי מוסמך על מצבים רפואיים אתה צריך להקשיב לאנשי מקצוע ולא פורום של פיתוח גוף. עלייה באנזימי כבד יכול להיות זמני בגלל תוספים אבל גם סימן למשל של הפטיטיס C. חשוב להתייעץ עם הרופאה שלך ולשאול אוקיי מה הלאה, מה הבדיקות שצריך להמשיך לעשות בכדי להבין למה האנזימים גבוהים.

תפקודי כבד וכליות הן דבר רגיש וחשוב להתייחס אליהם ברצינות. אף תשובה שתקבל פה לא תהיה לגיטימית, דבר עם הרופא שלך.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון חשוב לציין פה כי אני לא רואה שיש תשובות כאן, מידע רפואי מוסמך על מצבים רפואיים אתה צריך להקשיב לאנשי מקצוע ולא פורום של פיתוח גוף. עלייה באנזימי כבד יכול להיות זמני בגלל תוספים אבל גם סימן למשל של הפטיטיס C. חשוב להתייעץ עם הרופאה שלך ולשאול אוקיי מה הלאה, מה הבדיקות שצריך להמשיך לעשות בכדי להבין למה האנזימים גבוהים.

תפקודי כבד וכליות הן דבר רגיש וחשוב להתייחס אליהם ברצינות. אף תשובה שתקבל פה לא תהיה לגיטימית, דבר עם הרופא שלך.
מסכים לגמרי, החשש ברור לי ואני ממשיך בבירורים הרפואיים.
עם זאת, אני רוצה לשמוע דעה של אנשים שבאים מתחום הספורט, ולא רק מתחום הרפואה. לעיתים, רופאים נוטים להתייחס לספורטאים כאדם נורמטיבי, וזה לא ממש נכון.
למשל, CPK, הוא אנזים שבאופן חד משמעי, נמצא אצל ספורטאים לפעמים גם ברמות של אלפים ללא שום סימן או אינדיקציה למחלה.

מסכים לגמרי, החשש ברור לי ואני ממשיך בבירורים הרפואיים.
עם זאת, אני רוצה לשמוע דעה של אנשים שבאים מתחום הספורט, ולא רק מתחום הרפואה. לעיתים, רופאים נוטים להתייחס לספורטאים כאדם נורמטיבי, וזה לא ממש נכון.
למשל, CPK, הוא אנזים שבאופן חד משמעי, נמצא אצל ספורטאים לפעמים גם ברמות של אלפים ללא שום סימן או אינדיקציה למחלה.
כן, לא התכוונתי שזה יישמע שאתה צריך להמנע מלשאול בפורומים כמו כאן, מתנצל אם זה יצא ככה, רק שחשוב לציין שהדעות שכתובות כאן הן בטח לא יהיו פתרון אלא רק פרספקטיבה, ואתה כמובן צודק, אני גם מגיע לכאן ולפורומים אחרים בעיקר בכדי לראות האם מישהו עבר משהו דומה ויש לו ניסיון שאולי יכול לסייע לי לבהר דברים.

אנזימים של כבד יכול להיות כבד שומני, הפטיטיס סי, כל מיני דברים. אני תמיד הולך על "אם יש ספק אז אין ספק" הייתי מפסיק שימוש בכל התוספים מיידית, שומר על דיאטה נקייה וממשיך בדיקות לראות האם יש שיפור ולנסות לראות מה המקור של הבעיה. יכול להיות תוספים אבל יכול להיות שורש עמוק יותר.

מקווה שזה שום דבר רציני, תהיה בריא יא אח.

מה המקור של הבעיה
חריגה בבדיקות יכולה להיות גם תגובה נורמלית ותקינה של הגוף לאימונים, לא בהכרח שקיימת בעיה.
מאמין שרופא מיומן יוכל להבדיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית