הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בתחום

Tomer S

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
-10
15
0
טוב אז קודם כל מדובר פה באנבוליים נכון?

ככה, די בטוח שאני לא הולך להשתמש לפחות לא עכשיו בגיל 18, אבל יש כמה דברים שמטרידים אותי.

אז ככה:

א.איזה תוכנית אתם עושים? אני משאר תכנית מתקדמת 4~5 פעמים בשבוע אתם במכון ודוגלים ב 6~12 חזרות? או 3 פעמים ואתם עושים עבודה עיקרית של מוט.

ב.מה התופעות לוואי של מה שאתם לוקחים\של מה שאפשר לקחת.

ג.רמת הסיכון בשימוש גבוה?

ד. זה פוגע בתפקוד\באיבר המין?

ה. חובה לקחת אחרי ה"סייקל" חומרי ניקוי מסויימים?

ו. למה זה מתאמים מסה? חיטוב? גם וגם?

ז.SS תכנית טובה לעלות במסת שריר? + האם זה תפקודי עם סטירואידים?

ח. האם זה באמת משמעותי הגיל שלי?

ט. אפשר לעשות את זה בסוידיות לצורך העניין שההורים לא יגלו?

תודה רבה על כל מידע, ממתין לתשובה.

א. תוכניות אימון משתנות לפי המטרה שלך,(חיטוב/מסה/כוח) , הם יהיו בדרך כלל רק תוכניות ברמה מתקדמת כל אחת למטרה אליה היא פונה , מסיבה שקודם כל בן אדם שמתחיל סייקל הוא בבסיסו לא צריך להיות חובבן בחדר כושר, ושנית התאששות עם רוב סוגי הסטרואידים היא יותר גדולה מבן אדם נורמלי.
ב. תופעות לוואי משתנות בין סטרואיד לסטרואיד, אקנה ,לחץ דם, רמת אסטרוגן, כולסטרול גבוהה, פגיעה בתפקוד הכבד, השבתת יצור טסט בגוף. בכל מקרה זה משתנה יש כאלה שנחשבים פחות "מסוכנים" ויש כאלה יותר.
ג. לא ברור בדיוק למה אתה מתכוון , אבל זה עוד פעם תלוי מה אתה לוקח ובאיזה מינונים. ברמה העממית שהמטרה בה היא לא מר אולמפיה , המינונים בדרך כלל נמוכים ונמשכים זמן סביר יחסית עם פיסיטי שמתוכנן כמו שצריך , אין סיכונים מיוחדים אבל זה עוד פעם תלוי מה אתה לוקח וגם איך אתה ספציפית מגיב לחומרים שאתה מכניס.
ד. אם אתה יודע מה אתה עושה הסיכון לפגוע יורד משמעותית.
ה. אם התכוונת לפיסיטי אז ברמת העקרון הגוף יודע להתאושש לבד אבל זה גם תלוי בגנטיקה שלך וגם יכול לקחת זמן לא ברור כזאת התאוששות כמובן גם קשור למה לקחת יש רמות השבתות שונות לכל חומר. אבל פה כן יש פוטנציאל גדול לפגיעה בבריאות אם לא עושים פיסיטי כמו שצריך
ו. מתאים להכל , חומרים משתנים בהתאם
ז. חד וחלק לא , כשמה כן היא starting strength בסופו של דבר מדובר בתוכנית למתחילים.
ח. מכיוון שאתה צעיר ולא הגעת עוד לשיא ההתפתחות שלך יש סיכוי גדול שתפגע בפוטנציל יצור הטסט הטבעי שלך בגוף בגלל ההשבתה שתיצור בגוף שלך,גם אם אתה מתכנן פיסיטי עדין יש סיכוי שהגדילה בתחום הזה תפגע וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה כי בסופו של יום רמת ההורמונים הטבעית שלך קובעת כמה שריר אתה תוכל להשיג באופן טבעי וכמה שריר תוכל להחזיק באופן טבעי, אם תפגע בגדילה שלך יפגעו גם 2 הפרמטרים האלה, יכול להיות אפילו עוד כמה דברים אבל התיחסתי בעיקר למה שרלוונטי בפיתוח גוף.
ט. נראה לי שזה שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך. בגדול פרגניל שהוא חובה מבחינה בריאותית בכל סייקל משבית צריך להחזיק במקרר

אבל כמו שכתבתי לך, גם אם אתה רוצה לעשות סייקל לא הייתי מציע לך ואני לא מדבר בכלל על הקטע הבריאותי פה. בגיל כמו שלך אתה עלול לפגוע ברמת הטסט הטבעית שלך לכל החיים משמע רמת השריר שעליה תוכל לשמור או לפתח במצב הטבעי שלך תיהיה יותר קטנה. הרי המטרה בסופו של דבר זה לשמר את מה שתשיג .

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על כך שישבת והשקעת וענית לי על כל השאלות.

אם יש לך אפשרות לתת לי סתם תכנית לדוגמא של תכנית בעלת מטח גבוה בהעזר עם סטירואידים (לעלייה במסת שריר) כמו כן תכנית לעלייה במסה עלייה אתה ממליץ בלי קשר לסטירואידים.

ושם של הסטירואיד שהוא הכי פחות מזיק, והכי למתחילים. ואני מנחש שזה בכדורים?

תשמע גם הסטרואיד הכי "פחות מזיק" לא פחות יזיק לך במיניונים יעילים הוא ישבית לך את הציר כמו כל דבר אחר.
תאמין לי שאני יודע בדיוק מה אתה מרגיש שאתה רוצה להיות ברמה מעל לעולם העממי להיות משהו מיוחד או מה שלא עובר לך בראש.. וזה סבבה ואני אפילו מעודד את זה. אבל קודם כל בלי להפגע אתה לא מוכן לדברים האלה כדי להיות מוכן בלי שום קשר לגיל אתה חייב להבין יותר השאלות ששאלת אותי פה היית אמור לענות עליהם בעצמך אם היית מוכן לכזה דבר.
בלי שום קשר אני גם מאמין שיש לך הרבה לאיפה להגיע ברמה הטבעית שלך בוא תלך רגע לבסיס אתה בטוח שאתה מבין בתזונה? אתה בטוח שאתה ברמה של מתאמן מתקדם? אם אתה לא בטוח במליון אחוז ב2 הדברים שאמרתי אז גם אם תדחוף אינסולין לגוף אתה לא תעלה קילו של שריר. כי זה הבסיס בין אם אתה טבעי או בין אם לא.
והכי חשוב גם אם אנחנו משאירים את הבריאות שלך בצד ואתה מחליט בכל זאת לקחת אתה צריך להבין שגם לעולם של פיתוח גוף בלבד לקחת בגיל כזה זה לא נכון . אני יתן לך דוגמא נגיד עשית בסייקל 10 קילו שריר בגלל שדפקת את הגדילה של האשכים שלך בגלל סייקל בגיל כזה הרמת הורמונים שלך תוכל להחזיק רק 4 קילו שריר מהסייקל לעומת 8 אם הייתה מחכה לגיל שבו סיימת בעצם להתפתח. אני סתם זרקתי פה מספרים העיקר שתבין את הכוונה
מכל הבחינות בשיא הכנות זה לא מתאים לך עכשיו.

לגבי תוכנית בלי קשר לסטרואידים, בלי רקע אני לא יכול לעזור לך. ודרך אגב זה לא חוכמה לקחת תוכנית ABCDEF כמו של מר אולמפיה ולעשות אותה , כי גם אם הכל בסדר ואתה יכול לעשות כאלה תוכניות מכל הבחינות. לטווח הארוך זה יפגע בך. התכוניות אימון שאתה צריך צריכות להיות בגדול בגירוי הכי מינמלי שאתה יכול להשיג בו היפרטרופיה. מהסיבה שברגע שתתקע בגלל גירוי שהוא לא מספיק יש לך איפה להוסיף לעצימות האימון. בניגוד לאם תדחוף לעצמך תוכנית של רוני קולמן. בגלל זה אל תפחד להתקדם בהדרגה, אין סיבה להרוג זבוב עם תותח.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המשחבה הזאת באה אלי בגלל שאני תקועה, אני אמנם לא מתאמן שנים רבות (מתאמן קרוב לשנה)
חוץ מזה אני רואה אנשים (גם בני גילי) שעושים שינוי מטורף תוך כלום זמן.. כל אחד שאני מראה לו את זה (אנשים עם ידע, מאמנים) אומרים לי סטירואידים בטוח.

בעקרון עד עכשיו עשיתי AB וABC מתקדמים יחסית.

אבל בזמן האחרון בשמקלים אני כבר לא עולה, אוכל כמה שאני יכול שותה חלבונים בלי סוף.

חשבתי לפנות לSS ל"בסיס" שונה.

כמו שאמרתי אני כרגע לא מתכנן לצרוך כלום, זה סתם מעניין אותי ואני רוצה לראות במה זה כרוך. ומה האנשים האלה שדברתי עליהם עכשיו עשו ופגעו בעצמם

מה המשקל שלך + אחוז שומן + משקלים שאתה מרים?
אם המשקלים שאתה מרים נחשבים נמוכים אז SS יתאים לך עד שתגיע למשקלים יפים . ברמת העקרון כוח = שריר בסופו של דבר.
לגבי תזונה זה עולם שלם.
אם אתה עם גנטיקה אקטומורפית שאין לה נטייה להשמנה. תפציץ בפחמימה, אם אתה על אחוז שומן גבוהה יחסית או מפחד לעלות באחוזים תביא את הפלוס הקלורי משומנים חצי ומפחמימה מורכבת חצי זה יתן לך עליה יותר נקיה(רמות אינסולין יותר נמוכות)
תנסה לשאוף למשקלים גבוהים יותר כל הזמן אם אתה תקוע במשקלים משהו לא בסדר או בתוכנית אימונים או בתזונה
אם אתה לא עולה במשקל אז זה בתזונה אם אתה עולה במשקל אבל לא במשקלים אז זאת התוכנית.
זאת התורה על רגל אחת פלוס מינוס.

והאנשים שאתה מדבר עליהם או שהם התברכו גנטית , אני לא יודע גם מה זה שינוי מטורף בעינך. אבל גם אם מדובר על סטרואידים בהנחה והם עשו את זה מתחת לגיל 21 אז יש סיכוי לא קטן שהם דפקו את הרמה ההורמנלית הטבעית שלהם , משמע ברמת פיתוח הגוף הגבול של מה שהם יכלו להחזיק (השריר) מהסטרואידים הוא יותר קטן ממה שהיה אמור להיות כביכול.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני שוקל 68 קילו על מטר 70
לצורך העניין נתמקד בחזה..
לוחץ עם מוט כל צד 22.5 קילו = 65 קילו
עם דאמבלים 27.5 כל יד
כתפיים דאמבלים 20 קילו כל יד

אחוז שומן באיזור ה17~18

גם אני עברתי שינוי. משמעותי מאז שהתחלתי להתאמן ועד היום,
אני מתגעגע לתחושה שכל הגוף תפוס ושהשרירים עולים בקצב מהיר

א. תוכניות אימון משתנות לפי המטרה שלך,(חיטוב/מסה/כוח) , הם יהיו בדרך כלל רק תוכניות ברמה מתקדמת כל אחת למטרה אליה היא פונה , מסיבה שקודם כל בן אדם שמתחיל סייקל הוא בבסיסו לא צריך להיות חובבן בחדר כושר, ושנית התאששות עם רוב סוגי הסטרואידים היא יותר גדולה מבן אדם נורמלי.
ב. תופעות לוואי משתנות בין סטרואיד לסטרואיד, אקנה ,לחץ דם, רמת אסטרוגן, כולסטרול גבוהה, פגיעה בתפקוד הכבד, השבתת יצור טסט בגוף. בכל מקרה זה משתנה יש כאלה שנחשבים פחות "מסוכנים" ויש כאלה יותר.
ג. לא ברור בדיוק למה אתה מתכוון , אבל זה עוד פעם תלוי מה אתה לוקח ובאיזה מינונים. ברמה העממית שהמטרה בה היא לא מר אולמפיה , המינונים בדרך כלל נמוכים ונמשכים זמן סביר יחסית עם פיסיטי שמתוכנן כמו שצריך , אין סיכונים מיוחדים אבל זה עוד פעם תלוי מה אתה לוקח וגם איך אתה ספציפית מגיב לחומרים שאתה מכניס.
ד. אם אתה יודע מה אתה עושה הסיכון לפגוע יורד משמעותית.
ה. אם התכוונת לפיסיטי אז ברמת העקרון הגוף יודע להתאושש לבד אבל זה גם תלוי בגנטיקה שלך וגם יכול לקחת זמן לא ברור כזאת התאוששות כמובן גם קשור למה לקחת יש רמות השבתות שונות לכל חומר. אבל פה כן יש פוטנציאל גדול לפגיעה בבריאות אם לא עושים פיסיטי כמו שצריך
ו. מתאים להכל , חומרים משתנים בהתאם
ז. חד וחלק לא , כשמה כן היא starting strength בסופו של דבר מדובר בתוכנית למתחילים.
ח. מכיוון שאתה צעיר ולא הגעת עוד לשיא ההתפתחות שלך יש סיכוי גדול שתפגע בפוטנציל יצור הטסט הטבעי שלך בגוף בגלל ההשבתה שתיצור בגוף שלך,גם אם אתה מתכנן פיסיטי עדין יש סיכוי שהגדילה בתחום הזה תפגע וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה כי בסופו של יום רמת ההורמונים הטבעית שלך קובעת כמה שריר אתה תוכל להשיג באופן טבעי וכמה שריר תוכל להחזיק באופן טבעי, אם תפגע בגדילה שלך יפגעו גם 2 הפרמטרים האלה, יכול להיות אפילו עוד כמה דברים אבל התיחסתי בעיקר למה שרלוונטי בפיתוח גוף.
ט. נראה לי שזה שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך. בגדול פרגניל שהוא חובה מבחינה בריאותית בכל סייקל משבית צריך להחזיק במקרר

אבל כמו שכתבתי לך, גם אם אתה רוצה לעשות סייקל לא הייתי מציע לך ואני לא מדבר בכלל על הקטע הבריאותי פה. בגיל כמו שלך אתה עלול לפגוע ברמת הטסט הטבעית שלך לכל החיים משמע רמת השריר שעליה תוכל לשמור או לפתח במצב הטבעי שלך תיהיה יותר קטנה. הרי המטרה בסופו של דבר זה לשמר את מה שתשיג .

איזה שטיות אתה מדבר.
עם SS וחומרים אי אפשר לבנות מסה?
תשכיל בבקשה.
שאתה על חומרים, השיפור של הגוף שלך כל כך גדול שלא משנה כל כך איך אתה עובד העיקר לעבוד על גירוי מספיק לשריר.
בגלל זה הרבה BB מקצועים עושים אפילו חצי חזרות ושטיות ועדין גדלים.
ברור שהסקיילים שלהם זה לא אותו מבנה אבל העיקרון אותו דבר.גם שאתה על חומרים וגם לא כוח צריך להכנס לתוכנית.

איזה שטיות אתה מדבר.
עם SS וחומרים אי אפשר לבנות מסה?
תשכיל בבקשה.
שאתה על חומרים, השיפור של הגוף שלך כל כך גדול שלא משנה כל כך איך אתה עובד העיקר לעבוד על גירוי מספיק לשריר.
בגלל זה הרבה BB מקצועים עושים אפילו חצי חזרות ושטיות ועדין גדלים.
ברור שהסקיילים שלהם זה לא אותו מבנה אבל העיקרון אותו דבר.גם שאתה על חומרים וגם לא כוח צריך להכנס לתוכנית.
איפה ראית שאמרתי שאי אפשר לבנות מסה עם SS? ;/, למיטב זכרוני אני בסופו של דבר בכלל דחפתי אותו לעשות את זה ..
גם אם הוא יהיה פועל בנין לצורך הענין עם סייקל הוא יבנה מסה..זה אומר שהוא ימצה את הסייקל למקסימום?!??
מה שאמרתי זה שמי שפונה לחומרים צריך להיות כמה שלבים מעל SS..
וכן אחי סורי אם זה הפתעה בשבילך אבל SS היא לא תוכנית שתנצל את הסייקל למקסימום. אין בה מספיק נפח אימון ופיצול של השרירים, בסייקל התאוששות שלך היא אחרת לגמרי ואתה יכול להרשות לעצמך הרבה יותר . ועובדית לדוגמא בSS אתה עובד לחיצת חזה כתרגיל גם לכופפי כתף הבעיה פה שברגע שהגעת לכשל שריר הפקטורליס שלך יקבל את התשה ראשון ולא תוכל להמשיך, משמע כל הכופפי כתף שלך בכלל לא מותשים, אומנם עבדו אבל יש עוד מקום לגרות אותם, כנל לגבי תרגילים ללטיסימוס . זה הבסיס בעצם לאימונים מפוצלים ומבודדים וזה למה עושים אותם, וכמו שאמרתי לו אם הוא מתאמן מתחיל וSS זה עוד מספיק גירוי בשבילו אין סיבה להפעיל כזה "תותח" ובטח שלא לפנות לחומרים.
אני שוקל 68 קילו על מטר 70
לצורך העניין נתמקד בחזה..
לוחץ עם מוט כל צד 22.5 קילו = 65 קילו
עם דאמבלים 27.5 כל יד
כתפיים דאמבלים 20 קילו כל יד

אחוז שומן באיזור ה17~18

גם אני עברתי שינוי. משמעותי מאז שהתחלתי להתאמן ועד היום,
אני מתגעגע לתחושה שכל הגוף תפוס ושהשרירים עולים בקצב מהיר
SS יתאים פה
אם אתה כבר ניסית את זה בהנחה והתזונה שלך טובה ועדין אתה נתקע במשקלים, הייתי מנסה אולי לתת כמה תרגילים לכופפי כתף ואולי עוד קצת ליד האחורית, לראות איך זה משפיע עליך, יש סיכוי לא קטן שהמשקלים יעלו. תנסה להתמקד בחזה קודם עם כמה בידודים רק לראות אם יש לך איזשהי מגמת שיפור.
קח בחשבון גם את האחוז שומן שלך .. אם המטרה שלך היא אסטתית אתה צריך אחוז שומן יותר נמוך כדי שוורידים יצאו ושרירים יקבלו את הצורה שלהם. לא הייתי מפציץ פה בפחמימה בכלל. לרדת מאחוז שומן של 20-22 לאזורים של 10 לדוגמא יכול להיות לא נעים בכלל.

תשמע העצה שאני יתן לך פה היא אינדיבודאלית , יש אנשים שכן עולים לאחוזים גבוהים ויש שלא, אני ספציפית לא אוהב להגיע לאחוזים כאלה , אתה גם מסתכן פה בחיטוב ארוך, קשה באמת לדעת מה הגודל שלך באחוזים האלה, ואני ספציפית לא יכול לראות עצמי ככה. אבל יכול להיות שאני קצת קיצוני בדברים האלה. אני מסיים מסות על 12 וחיטוב על 7. בכל מקרה הנקודה היא שלפי דעתי עדיף לעלות נקי באחוזים נמוכים מאשר לעשות כאלה חיטובים קשים ולשבת על אחוזים לא ממש אסטתים , אבל כמו שאמרתי יכול להיות שאני ספציפית קצת קיצוני אם זה לא מפריע לך אז עקרונית אתה יכול לעשות גם ככה, אבל לשים לב שאתה בכל מקרה נמצא כבר באחוז גבולי יחסית של המסה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית