הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת ניתוח קיצר קיבה על ה DNA והעברה לצאצאים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
לאחרונה התחלתי לחקור את כל הקטע של ניתוחים לקיצור הקיבה מאחר והם נהיו כל כך פופולרים בשנים האחרונות. אני עדיין לא ממש בטוח אילו שינויים הורמונלים מתרחשים במקרה כזה והאפקט שלהם על הורדה או אפילו עלייה במשקל, אבל נראה שיותר ויותר מאמרים מתחילים להתפרסם בנושא זה.
לאחרונה נראה שמצאתי משהו דיי ביזארי וזה ההשפעה של ניתוח שכזה על ה DNA של האם/אב והעברתו לצאצא. גנטית זה נשמע דיי אבסורדי, אבל go figure...

http://arstechnica.com/science/2013...ypass-childrens-dna-may-receive-the-benefits/

ההשפעה של ניתוח שכזה על ה DNA של האם/אב והעברתו לצאצא
מעניין מאד. שני תיקונים לניסוח שלך:

1. ההשפעה היא לא על ה-DNA עצמו אלא על ההתבטאות (expression) שלו: "the parent's surgery influences how the DNA they inherit is interpreted by their cells". אחרת היה כאן משהו באמת מהפכני שדורש שינוי של אחת הפרדיגמות העיקריות של הגנטיקה המודרנית. כל הרעיונות החדשים יחסית של אפיגנטיקה הם בעלי ניחוח למארקיאני במקצת (צריך עוד להראות שהם יציבים על פני הרבה דורות, מה שמוטל בספק), אבל אם הניתוח היה משנה ממש את ה-DNA זה היה מראה תהליך למארקיאני לגמרי.

2. לא "האם/אב" - המאמר אומר בפירוש "born before and after their mothers had this surgery".

ההדגשות, כמובן, שלי. ניחוש שלי: עורבא פרח ( הם כותבים שם:"There are some weaknesses to the study" ואני מנחש שהוא לא תקף).

שאלה אחרת בנושא. הזכרת משהו על עלייה במשקל, אפשר הסבר?
איך הדבר הגיוני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית