הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית עובר לתוכנית AB

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
החלטתי להחליף תוכנית שתהיה בנפח יותר גבוה...
אני רוצה לראות איך זה יעבוד עליי, מקסימום אני יחזור לSS.
אז הנה:

אימון A: חזה,יד אחורית,כתפיים.

חזה-
לחיצת חזה 3X10
לחיצת חזה שיפוע חיובי 3X8

יד אחורית-
לחיצת צרפתית 3X8
לחיצה צרה שיפוע חיובי 2X10

כתפיים-
מילטרי פרס 3X6
חתירה 2X10

אימון B: רגליים,יד קדמית,גב

רגליים-
סקוואט 2X8
דדליפט קלאסי 3X6
מכרעיים 2X8

יד קדמית-
כפיפת מרפקים בעמידה 2X10
כפיפת מרפקים בישיבה 3X8

גב-
בנט אובר 3X10
מתח 3X6

יש לציין שאני מתאמן בבית, ויש לי רק מוט אולימפי,ספה,ומתח.
עד כה הסתדרתי עם הציוד הזה, ולפי התוכנית שבניתי אין צורך בציוד מיוחד אחר...
אז אם יש תרגילים שאתם רוצים להמליץ לי לשנות אז הם כמובן לא יכולים להיות לחיצת רגליים במכונה, כי אין...
אז כל שינוי שצריך לעשות בבקשה תגידו,
תודה...

זקנים שוחים על מנת לשמור על הבריאות שלהם, שזה מה שאפשר לעשות מאימונים בחדר כושר מבלי להגיע למשקלים מטורפים בכל תרגיל שהוא.
הרוב עושים את זה כי זה כיף להם, ולא באים ואומרים "אוף מה, עוד פעם לשחות בריכה, אין לי כוח" ושוחים.
אם זה לא היה כיף להם הם לא היו עושים את זה, ואין סיבה שאתה תעשה משהו שלא כיף לך במשהו שמוגדר כתחביב ולא כמקצוע (לכן ההשוואות פה פשוט מטופשות).

אז אתה כנראה לא מודע למה שהולך במכוני כושר/בריאות/מה שזה לא יהיה.
תלך פעם אחת לקאנטרי שעת עומס (שעת הזקנים) בערך 7:00-7:30 בבוקר, תעשה סקר שוק בין כל הזקנים שם, למה הם מתאמנים? למה הם שוחים בבוקר? רובם יגידו לך "כדי לשפר את הבריאות ולשמור על עצמנו, כבר זקנים... בלה בלה בלה"
ותשאל את השאלה
"אם עכשיו יכלתם לשמור על הבריאות ולישון עוד שעה או לחילופין לשבת בבית ולראות טלויזיה, מה הייתם מעדיפים לעשות?

אם אתה חושב שעדיין לשחות אז אתה ממש תמים.

עזוב, משה. הוא לא מבין את ההבדל בין לקבל כיף בדרך למטרה שלך לבין להפוך את הכיף למטרה בפני עצמה.

הוא גם לא מבין שזקנים שבאים בשביל הבריאות הגדירו את זה כמטרה.

• פותח/ת השרשור
איזה וויכוח סתמי...
מי שבא למכון ורוצה להתאמן ולהעביר את האימון בכיף - שיהיה לו בכיף.(כמוני, רק שאני עולה לעליית גג)..
ומי שרוצה להתאמן גם שלא כיף לו בשביל להשיג את המטרות שלו אז סבבה לו...
אני מאמין(בטח הרבה יחלקו עליי), שאם אתה לא אוהב לעשות משהו, אז אל תעשה אותו בכלל..
חוץ מדברים שהם די חובה ושממש צריכים אותם כמו תעודת בגרות.
אבל אם אתה עושה אימון ואתה לא נהנה בו אז בעיניי זה בזבוב זמן במקום ללכת ולשחק פוטבול בכיף עם חברים שלך אתה עושה SS ואתה ממש שונא את זה..

הדוגמא של הכדורגל בשכונה לא רלוונטית. אנחנו מדברים על ספורט שהוא ספורט יחיד, אתה והמשקולות. כדורגל משחקים יותר בשביל הכיף עם החברים, צחוקים וכו'. אני אישית משחק כל שבת וזה לרוב כדי לראות אנשים שביום יום אני לא נפגש איתם וגם בשישי לא עם כולם אני יוצא.

בנוגע לחד"כ - כל אחד מתאמן בשביל מטרה. אין דבר כזה להתאמן בלי מטרה, לא קיים. גם בשביל "כושר כללי" זו מטרה.
אם אתה מתאמן בלי מטרות אז אתה שקרן.

חוץ מזה אני לא רואה מצב שבו אנשים מתאמנים למטרה גרידא. ברגע שאתה מתאמן למטרה אתה גם נהנה מהשינוי תוך כדי והאימון עצמו. לראות עוד תוספת של ס"מ לבייספס או עוד 10 קילו לסקוואט.
מי שבא למכון וסובל באימון עצמו ורק סופר את הדקות אז הוא אידיוט, כי זה בסופו של דבר יביא אותו לויתור. מצד שני מי שסובל קצת באירובי או קצת קשה לו עם הדדליפט אחרי הסקוואט אז הוא מוותר עליו [כי זה לא כיף לו להרגיש סחוט מת] אז הוא עוד יותר אידיוט.

אם תעיין בשרשור היטב, תוכל לגלות שכל הויכוח התחיל לא על ידי. אני בסך הכל ציינתי עובדה שפותח השרשור נטה להסכימה.

• פותח/ת השרשור
כבר ציינתי בהודעתי למעלה שבשביל מה אתה צריך לעשות משהו אם אתה לא אוהב אותו?
במיוחד אם זה בגדר תחביב, אני רוצה לפתח קריירה בזה?
לא אני סה"כ רוצה להיות חזק ולהראות טוב, אבל לא לעשות משהו שמשעמם אותי..
נמאס כבר מ-3 תרגילים באימון...
צריך קצת לגוון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית