הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פיילוט ביטול הבגרויות

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך
אני בספק אם אני זוכר משהו שלמדתי השנה למשל במתמטיקה ובלשון(יכול להיות שזה רק אני) בהיסטוריה אני יכול לשנן לך את החומר מתוך שינה

תנ"ך ולשון עוד מקצועות שיש בהם חשיבות

ספרות המקצוע הכי מיותר מצטער אבל שיר שנכתב לפני 50 שנה לא ממש מעניין אותי ולא ממש תורם לידע שלי
את רוב הידע שלי השגתי מיצר הסקרנות שחיפשתי וקראתי דברים לא משהו שלימדו אותי בבית ספר
תשמע , זה שאתה לא זוכר זה כי אתה לומד כמו תוכי אתה לא לומד לעמוק ומבין באמת אלה אתה זוכר רק איך לענות ככה שאתה שוכח מהר .

איפה אתה גר?
אם אתה קרוב בוא ניפגש ותכין כרטיסיות עם שאלות של דברים שלומדים לבגרות אבל ברמה יותר בסיסית, נלך לאנשים ברחוב (כאלה שנראים מוצלחים הרי אם זה אמור לעזור להם) נשאל אותם ונחזור לפה אם התוצאות. אם אתה קרוב אליי אני רציני שנעשה את זה באיזור חיפה.

עומר אני מסכים איתך בהכל חוץ מהקטע של הבחירת מקצועות מתמטיקה ואנגלית ולשון ומקצוע בחירה חייבים בגרות מתמטיקה צריך בשביל הרבה תחומים בחיים אולי לא ספציפית פה ושם אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה זה שווה את זה, לשון מלמד אותך איך להתנסח לדוגמא בחוזה או בתביעה אני יודע שאם יש טעות בניסוח אז זה לא נחשב וכו', ואנגלית תלווה אותך בכל קריירה שהיא.
אני גר בכלל בתל אבב , וגם אם הייתי שכן שלך לא הייתי עושה את זה כי החומר שלמדו לפני 20 שנה הוא לא אותו חומר בוודאות .
נ.ב קשה לי להאמין שתמצא מישהו שלא יודע מי זה הרצל או קונגרס באזל

אני גר בכלל בתל אבב , וגם אם הייתי שכן שלך לא הייתי עושה את זה כי החומר שלמדו לפני 20 שנה הוא לא אותו חומר בוודאות .
נ.ב קשה לי להאמין שתמצא מישהו שלא יודע מי זה הרצל או קונגרס באזל
מה הקשר הרצל וקונגרס באזל?
החומר שמתפרש על 12 שנות לימוד בכללי אל תגיד רק 1% אחד ממנו כי אם זה כן היה העניין אפשר היה לדחוס הכל לשנה אחת או לחלק שעה בשבועיים למה שבאמת חשוב.....
הרצל כולם יכירו אבל אם תשאל את התאריך לידה שלו או כל פרט אחר הם לא ידעו הם רק ידעו שזה "חוזה המדינה עם הזקן הזה", קונגרס באזל אני מתערב ש-80% מהאנשים לא ידעו מה זה....
מה זה לא למדו את אותו החומר? לפני 20 שנה והיום היה הבדל במה שקרה בהקמת המדינה? מה מישהו נסע במכונת זמן ושינה הכל? את הבסיס שאתה מדבר עליו הם למדו , ולמה לא הייתה יוצא? בפורום קל להוציא "עובדות" מהראש אבל בשטח אתה לא רוצה לבדוק אם יש אמת בדבר?

מה הקשר?
למה אני צריך ללמוד תנ"ך לדוגמא אם אני אתאיסט?
למה אני צריך ללמוד היסטוריה אם אני לא אלך לתחום + אני גם ככה לא זוכר את כל מה שלמדתי עד היום אפילו שאני מוציא 90+ בכל מבחן בהיסטוריה....
מה יעזור לי בחיים ציונות?
אם אנחנו מדברים על מה שהיה בכתבה הכי הכי ראשונה ולא שינו כלום אז יהיה את המקצועות החשובים כמו מתמטיקה, לשון, אנגלית וזהו גם לא צריך יותר...
לא קראתי את הכתבה, אבל:
אתה מדבר שטויות. אני מקווה שבעתיד תראה דברים קצת אחרת.
אני סיימתי בגרויות לפני שנתיים והתנ"ך שאני למדתי היה מעניין פחות או יותר, לא סבלתי ולא סגדתי לאלוהים או משהו כזה. הסיפורים היו בגדר משל עם מוסר כלשהו, היית יכול לראות שזה נותן תפיסת עולם כלשהי שמנסה לתת סדר בעולם הקדום. היו כל מיני שינויים בתנך והסברים שהיה אפשר לחשוב עליהם. והיו מקרים שהתעניינתי ושאלתי שאלות. יכול להיות שהייתה לי מורה שהסבירה את הדברים בצורה מעניינת.
לגבי היסטוריה, זה משהו שכל אדם צריך. זה במידה כלשהי צריך לעניין אותך. אני מסכים שיש מקום לשינוי בחומר הלימוד אבל אין לבטל לגמרי את המקצוע הזה. כנ"ל לגבי כל שאר מקצועות הליבה.
הבגרויות ותכנית הלימוד נועדו לתת לך איזשהו מושג בחיים, ראייה שונה של דברים.
המטרה הסופית, לפחות איך שאני רואה את זה היא לא לתת לך לזכור את כל הדברים בעל פה אלא לתת לך הבנה כלשהי כאדם בוגר.
חבל שרוב התלמידים רואים את זה כעונש ללמוד אזרחות,היסטוריה ותנך.
במקום לבטל דברים, עדיף לקבוע שלימודים זה לא חובה ומי שרוצה יכול ללכת לעשות מה שבא לו.

מה הקשר הרצל וקונגרס באזל?
החומר שמתפרש על 12 שנות לימוד בכללי אל תגיד רק 1% אחד ממנו כי אם זה כן היה העניין אפשר היה לדחוס הכל לשנה אחת או לחלק שעה בשבועיים למה שבאמת חשוב.....
הרצל כולם יכירו אבל אם תשאל את התאריך לידה שלו או כל פרט אחר הם לא ידעו הם רק ידעו שזה "חוזה המדינה עם הזקן הזה", קונגרס באזל אני מתערב ש-80% מהאנשים לא ידעו מה זה....
מה זה לא למדו את אותו החומר? לפני 20 שנה והיום היה הבדל במה שקרה בהקמת המדינה? מה מישהו נסע במכונת זמן ושינה הכל? את הבסיס שאתה מדבר עליו הם למדו , ולמה לא הייתה יוצא? בפורום קל להוציא "עובדות" מהראש אבל בשטח אתה לא רוצה לבדוק אם יש אמת בדבר?
אתה לא מבין שהחומר שאתה לומד לפני הבגרויות כמו שלמדת השנה בכיתה ט שזה האימפריאליזם וטור הזהב בארצות הברית (אתה רואה אני כן זוכר)זה ידע עולם שחשוב לדעת ! לפי דעתי ידע כללי הרבה יותר חשוב מלדעת לפתור תרגילים במתמטיקה ולפתור שבירת קרני אור בפיסיקה. אתה גם צריך להבין שהחומר הלא חשוב כמו ימי הביניים בכיתה ח' (שהאמת שגם אני בקושי זוכר) זה לא כדי שתדע את החומר זה כדי להכין אותך לאיך כותבים תשובה , איך להתנסח מה גם שאם לא שמת לב המקצועות היום משלימים אחד את השני ואני יביא לך דוגמא (אתה סיימת ט' לא?)
בכיתה ט אם אני לא טועה לומדים על ההיסטוריה של מדינת ישראל (באזרחות ולא בהיסטוריה , ולמדת את זה גם בגאוגרפיה ) בעצם משלים לך את החומר ממקצועות אחרים כדי שלא תשתעמם .
אתה לומד בעצם בחלקים ובסוף י''ב יהיה לך פאזל שלם של הבנה . אני בטוח שבסוף י''ב אתה תשנה את דעתך (במידה ותסיים עם תעודת בגרות ולא תפרוש לפני)

אתה לא מבין שהחומר שאתה לומד לפני הבגרויות כמו שלמדת השנה בכיתה ט שזה האימפריאליזם וטור הזהב בארצות הברית (אתה רואה אני כן זוכר)זה ידע עולם שחשוב לדעת ! לפי דעתי ידע כללי הרבה יותר חשוב מלדעת לפתור תרגילים במתמטיקה ולפתור שבירת קרני אור בפיסיקה. אתה גם צריך להבין שהחומר הלא חשוב כמו ימי הביניים בכיתה ח' (שהאמת שגם אני בקושי זוכר) זה לא כדי שתדע את החומר זה כדי להכין אותך לאיך כותבים תשובה , איך להתנסח מה גם שאם לא שמת לב המקצועות היום משלימים אחד את השני ואני יביא לך דוגמא (אתה סיימת ט' לא?)
בכיתה ט אם אני לא טועה לומדים על ההיסטוריה של מדינת ישראל (באזרחות ולא בהיסטוריה , ולמדת את זה גם בגאוגרפיה ) בעצם משלים לך את החומר ממקצועות אחרים כדי שלא תשתעמם .
אתה לומד בעצם בחלקים ובסוף י''ב יהיה לך פאזל שלם של הבנה . אני בטוח שבסוף י''ב אתה תשנה את דעתך (במידה ותסיים עם תעודת בגרות ולא תפרוש לפני)

אולי באמת בי"ב דעתי תשתנה אבל בוא נסכים לא להסכים בינתיים

לא קראתי את הכתבה, אבל:
אתה מדבר שטויות. אני מקווה שבעתיד תראה דברים קצת אחרת.
אני סיימתי בגרויות לפני שנתיים והתנ"ך שאני למדתי היה מעניין פחות או יותר, לא סבלתי ולא סגדתי לאלוהים או משהו כזה. הסיפורים היו בגדר משל עם מוסר כלשהו, היית יכול לראות שזה נותן תפיסת עולם כלשהי שמנסה לתת סדר בעולם הקדום. היו כל מיני שינויים בתנך והסברים שהיה אפשר לחשוב עליהם. והיו מקרים שהתעניינתי ושאלתי שאלות. יכול להיות שהייתה לי מורה שהסבירה את הדברים בצורה מעניינת.
לגבי היסטוריה, זה משהו שכל אדם צריך. זה במידה כלשהי צריך לעניין אותך. אני מסכים שיש מקום לשינוי בחומר הלימוד אבל אין לבטל לגמרי את המקצוע הזה. כנ"ל לגבי כל שאר מקצועות הליבה.
הבגרויות ותכנית הלימוד נועדו לתת לך איזשהו מושג בחיים, ראייה שונה של דברים.
המטרה הסופית, לפחות איך שאני רואה את זה היא לא לתת לך לזכור את כל הדברים בעל פה אלא לתת לך הבנה כלשהי כאדם בוגר.
חבל שרוב התלמידים רואים את זה כעונש ללמוד אזרחות,היסטוריה ותנך.
במקום לבטל דברים, עדיף לקבוע שלימודים זה לא חובה ומי שרוצה יכול ללכת לעשות מה שבא לו.

לא דיברתי על ביטול מקצועות אלא על ביטול הבגריות ולהשאיר בגרות רק למתמטיקה, לשון, אנגלית ומקצוע בחירה חוץ מזה לדעתי מעל שלב מסוים (נגיד אחרי י" ) צריך לצמצם ולתת בחירות פה ושם ולהינעל על המקצועות היותר חשובים לדעתי.

ד"א אני לא זוכר את האימפראליזם רק שזה להשיג פריסטז'ה (משהו כזה) ע"י כיבוש של ארצות שונות ובכללי כמה דברים פה ושם, ואין לי מושג מה זה טור הזהב ובהיסטוריה קיבלתי ציון מעולה בתעודה.

אולי באמת בי"ב דעתי תשתנה אבל בוא נסכים לא להסכים בינתיים

לא דיברתי על ביטול מקצועות אלא על ביטול הבגריות ולהשאיר בגרות רק למתמטיקה, לשון, אנגלית ומקצוע בחירה חוץ מזה לדעתי מעל שלב מסוים (נגיד אחרי י" ) צריך לצמצם ולתת בחירות פה ושם ולהינעל על המקצועות היותר חשובים לדעתי.

ד"א אני לא זוכר את האימפראליזם רק שזה להשיג פריסטז'ה (משהו כזה) ע"י כיבוש של ארצות שונות ובכללי כמה דברים פה ושם, ואין לי מושג מה זה טור הזהב ובהיסטוריה קיבלתי ציון מעולה בתעודה.

מי מגדיר מה חשוב ומה לא?

לא משנה לי כבבר אבל נגיד דוגמה: אני כל מה שלמדתי בשנתיים האחרונות לבגרויות שחכתי בשנייה שיצאתי מהכיתה כשסיימתי את הבגרות..
הבגרויות האלו א מביאות תועלת בכלל סך הכל ציונים שילוו אותך לכל החיים ואין להם משמעות

כתלמיד (שעולה לי"ב) אני חייב לומר שהבגרויות זה פשוט בזבוז זמן ומאמצים של התלמידים.

זיבי, אם אני אסבול את הבגרויות, תסבלו גם אתם! שטן2

אני לא זוכר כלום מההיסטוריה של ישראל או מהמפה שלה כלום כלום כלום במבחן בשל"ח הייתי צריך לשאול חברים איפה לסמן דברים בסיסיים (כולם רימו בשל"ח אל תרימו גבה) למרות שבהיסטוריה, תנ"ך, מולדת, גיאוגרפיה וכו' היו הציונים הכי טובים שלי....
אני עוד הכי צעיר פה אבל אני די בטוח שגם לדעה שלי יש ערך. (עולה לי')
וזה עצוב שכך, אין לך במה להתגאות בזה שאתה לא מכיר את המפה של המדינה שלך.
----------
לימוד ההיסטוריה שלנו מאוד חשוב לדעתי

שמע, אתה עוד צעיר, רק עולה לי', אל תדאג, בקרוב תחטוף את הכאפה.
אין בכלל מה להשוות חטיבה ותיכון, לא מבחינת רמת הלימוד, לא מבחינת החומר, ולא מבחינת רמת הקושי במבחנים.

• פותח/ת השרשור
שמע, אתה עוד צעיר, רק עולה לי', אל תדאג, בקרוב תחטוף את הכאפה.
אין בכלל מה להשוות חטיבה ותיכון, לא מבחינת רמת הלימוד, לא מבחינת החומר, ולא מבחינת רמת הקושי במבחנים.
ליאור זקן השבט

לא מסכים איתך , זוכרים טוב מאוד (אומנם לא כמו לפני המבחן אבל זוכרים) וזה חשוב , אזרחי ישראל צריכים לדעת את ההיסטוריה של העם שלהם ...
אריאל יש הבדל ענק בין לדעת את הההסטוריה של העם שלך לבין לכתוב אותה על דף. אתה זוכר את החומר בהסטוריה שלמדת בכיתה ז'? אני בספק.
ההורים שלך יודעים את ההסטוריה של העם שלך ( במקרה הזה החומר שלמדנו השנה)? אני בספק.

בנוגע לתגובה אחרת שלך, עניין הניסוחים וההבעה צריך להכנס למקצוע ההבעה מן הסתם. בזמן שאתה לומד לבגרויות בהסטוריה, תנך,ספרות, אזרחות ועוד המון אחרים אפשר לתת שיעורי העשרה מגוונים שכוללים הבעה ופה הבעיה שלך תפתר.
שלא תבין לא נכון, אני בעד ללמוד את כל המקצועות האלה אבל אני פשוט חושב שלבגרות בהם אין שום טעם.

ולדעתי זה שילדים בגילנו כותבים פסקאות שלמות ללא פיסוק זו בעיה הרבה יותר חמורה מאשר לא לדעת את מאפייני התנועות הלאומיות במאה ה19 באירופה.

מה יעזור לי בחיים ציונות?
לך כנראה לא יעזור אולי אף יזיק אבל הציונות הזאת שמתחילה בשיעורי היסטוריה ונמשכת במסע לפולין מחזיקה לנו את הצבא. המדינה לא יכולה להתקיים ללא ציונות מסוימת.

לך כנראה לא יעזור אולי אף יזיק אבל הציונות הזאת שמתחילה בשיעורי היסטוריה ונמשכת במסע לפולין מחזיקה לנו את הצבא. המדינה לא יכולה להתקיים ללא ציונות מסוימת.
אני כבר מזמן חושב שצריך לסגור את הבאסטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית