הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון SS VS AB

Diakover

משתמש פעיל
389
37
נק' מוניטין:
57
389
37
אז ככה
המטרה שלי זה נטו
בדיבילבדינג
גובה 1.66 משקל 61 אחוז שומן 13-14.
לא נפלתי מאימון SS וכל מי שראיתי בפורום רושם רק SS בלי הסבר.
המטרה שלי זה מסה נקייה.
חלק אומרים ככה, חלק ככה, והאנשים שאני שולח להם הודעות פרטיות בפייסבוק בקבוצות השונות שהיו בתחרויות גם ממליצים לי רק על AB ובשום פנים ואופן לא SS (כל אלו שהגיעו לתוצאות יפות)
מה אתם אומרים?

לא הבנתי מה זה "לא נפלתי מאימון SS"
ותספר משהו יותר משמעותי על עצמך (כמה זמן אתה מתאמן, שיאים בתרגילים מורכבים, היסטוריית אימונים וכו')

SS זו תכנית כוח וכוח ומסה נקיה לא הולכים ביחד
במסה נקיה בחיים לא תצליח לעבוד לפי עקרונות התוכנית
אם תלך על מסה רצינית תתחיל ss (גם ככה השומן יורד בחיטוב)
ב ss משקלי עבודה עולים בצורה משמעותית

גם ככה השומן יורד בחיטוב
אני תוהה כמה אנשים לא הצליחו להתמיד בחיטוב ונשארו יותר שמנים ממה שהם רוצים להיות. אגב, גם זאת סיבה להיות זהירים עם SS לפני סיום גיל ההתבגרות: עליה בשומן בגיל צעיר נעשית ע"י גידול במספר תאי השומן בגוף, ואלה תאים שאי אפשר להפטר מהם בהמשך, מה שמשאיר נטיה להשמנה לכל החיים, הרבה אחרי שהנער כבר שכח מה זה משקולות ומי זה ריפטו (כידוע הנער הממוצע לא נשאר בספורט הזה הרבה שנים). עליה במשקל בגיל מבוגר יותר נעשית ע"י הגדלת הנפח של תאים קיימים (אלא אם כן מקטינים את מספרם למשל ע"י ניתוח שאיבת שומן, מה שגורם לגוף לייצר חדשים כדי לחזור לשיווי המשקל שנקבע בסיום גיל ההתבגרות) כך שהיא פחות בעייתית מהבחינה הזאת.

אני תוהה כמה אנשים לא הצליחו להתמיד בחיטוב ונשארו יותר שמנים ממה שהם רוצים להיות. אגב, גם זאת סיבה להיות זהירים עם SS לפני סיום גיל ההתבגרות: עליה בשומן בגיל צעיר נעשית ע"י גידול במספר תאי השומן בגוף, ואלה תאים שאי אפשר להפטר מהם בהמשך, מה שמשאיר נטיה להשמנה לכל החיים, הרבה אחרי שהנער כבר שכח מה זה משקולות ומי זה ריפטו (כידוע הנער הממוצע לא נשאר בספורט הזה הרבה שנים). עליה במשקל בגיל מבוגר יותר נעשית ע"י הגדלת הנפח של תאים קיימים (אלא אם כן מקטינים את מספרם למשל ע"י ניתוח שאיבת שומן, מה שגורם לגוף לייצר חדשים כדי לחזור לשיווי המשקל שנקבע בסיום גיל ההתבגרות) כך שהיא פחות בעייתית מהבחינה הזאת.

שאני יבין,אני כרגע בן 16וחצי והתחלתי ss ובולע אוכל.
עליתי קצת בשומן וכמובן בשריר טיפה,לדעתי הגדילה שלי הפסיקה-מטר 90 האם כשאני ירצה להתחטב יהיה לי בעיה להוריד את כול השומן שצברתי ושהיה קיים אצלי ליפני?

האם כשאני ירצה להתחטב יהיה לי בעיה להוריד את כול השומן שצברתי
אני לא יודע. אם הגדילה שלך הפסיקה אולי כבר עברת את השלב שדיברתי עליו, והכי חשוב זה לזכור שאני לא רופא , אני מעלה לדיון כל מיני מחשבות לא לגמרי מסודרות ולא לגמרי מהימנות (בין השאר כדי שאחרים יתקנו טעויות שלי), וגם אם הדברים נכונים באופן כללי זה לא אומר עליך שום דבר נחרץ. גם אם יש לך יותר תאי שומן ממה שהיו לך (וכאמור זה אם גדול) אילולא הייתי מתפטם, זה לא גוזר עליך להיות שמן, אולי זה רק גוזר עליך להתאמץ קצת יותר, אבל מאמצים זה לא משהו שצריך להפחיד אותך אם אתה עושה SS 😃

אני לא רוצה להטריח אותך יותר מדי.. אבל יש מצב שאתה שולח לי מאמר על התאוריה הזאת?

יש מצב שאתה שולח לי מאמר על התאוריה הזאת
בעניין תאי השומן שמספרם מתקבע בסוף גיל ההתבגרות, ואחר כך הם רק מתכווצים ומתנפחים? יש המון מקומות שמדברים על זה, למשל כאן (תמצא שם גם הפניה למחקר עצמו, לא בדקתי), והאמת היא שזה לא צריך להפתיע: כל המערכות בגוף פחות או יותר מפסיקות לגדול בסוף התקופה הזאת (נדמה לי שהיוצאים מהכלל הם תנוכי האזניים והאף), אין סיבה להניח שמערכת תאי השומן שונה מהבחינה הזאת. שיווי המשקל הוא דינמי, כלומר תאים מתים ותאים חדשים נוצרים, בדיוק כמו במערכות הגוף האחרות (חוץ מכמה כמו הנוירונים במוח).

תוספת: ציטוט קטן מאותו מקור שהבאתי, לטובת העצלנים:

"The discovery suggests that the process of weight gain may be fundamentally different in adults and in children."

נערך לאחרונה:
אבל חלק ממה שאני אומר כן מבוסס על דברים שקראתי 😃

אה,אז מה ששאלתי אותך בעצם כן מבוסס?
פשוט את האמת לא ייחסתי לזה חשיבות אחרי המשפט שרשמת בקשר לדעות שלך,אבל עכשיו שאתה אומר לי שזה מבוסס אז מעולה!
תודה רבה 😃

עלייה במספר תאי שומן קוראת בכל גיל (כן, לא חשבו ככה עד לא מזמן), השאלה באיזה רמה.
בגיל בו הילד מתפתח הכי מהר, התופעה זאת קוראת בצורה הכי אינטנסיבית (הערה - זה קורה בצורה אינטנסיבית גם באחוז שומן גבוהה באופן קיצוני).
עדיין, כשמדובר על ילד שאין שום סיבה שיעבור את ה18% שומן, שזה די ממוצע לאוכלוסיה הכללית, זה לא יביא לאיזושהי היפרפלזיה מטורפת של תאי שומן שתגרום לילד להשאים את מארק ריפטו בזה שהוא יהיה שמן בגיל 30.

מצד שני, חלאס כבר עם הזיוני שכל על מאסה נקייה ומלוכלכת וגם בהקשר של SS.
תאכל כמה שאתה צריך בשביל להתאושש, ולא אתה לא צריך 3K קלוריות מעל הנייטרלי בשביל להתאושש.
תתאמן קשה (SS), תאכל בצורה סבירה ואתה לא אמור להשמין, אני מסכים לחלוטין עם ההמלצות של ריפטו בנושא אימונים, ממש לא בנושא תזונה.

התגובה לא מכוונת לילד שפתח את הפוסט כי הרבה ברור שהוא יקשיב לחברים הבילדרים שלו, היא מכוונת לכל הילדודס שנותנים לעצמם לגיטימציה לפרק 8 חבילות אוראו וקילו וחצי סניקרס עם סקוואט של 100 קילו ואז מתפלאים שהם משמינים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית