הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפגשתי עכשיו עם דיאטן קליני

• פותח/ת השרשור isaac
  • פורסם בתאריך

isaac

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
0
62
0
בקופת חולים.
אמרתי לו שעפ"י המאמרים וההמלצות שקראתי וקיבלתי צריך לספק לגוף 2 גרם חלבון לכל קילו בגוף.
בגלל שהמטרה שלי היא חיטוב ושמירת מסת שריר, הוא אמר ש1.5 גרם לכל קילו מעבר למספיק, אלא אם כן אני אני רוצה להיות להיות באדי בילדר (התשובה היא לא...). הוא גם אמר שחלבון בכמות מוגזמת משמין בסופו של דבר.

אני שוקל 75 וצורך 100-110 גרם חלבון ביום. לפי הדיאטן זה מספיק, לפי אנשים כאן אני צריך להגיע ל-140 עד 150 גרם.

אני מבולבל. מה נכון ומה לא?

הוא גם אמר שחלבון בכמות מוגזמת משמין
דיאטן שלא התמחה באימוני התנגדות צפוי להגיד שמספיק 1.5 גרם חלבון לק"ג גוף (זה נכון, דומני, למתאמני סיבולת), אבל להגיד את המשפט המצוטט יכול רק דיאטן טיפש או דיאטן שחושב שאתה טיפש. מה שמשמין הוא סך כל כמות הקלוריות, והשאלה אם הן באות מחלבונים, פחמימות או שומן משנה רק במקרים פתולוגיים. אבל אל תאמין לי, שאל את גוגל!

קודם כל אין קשר בין להיות בודי בילדר לכמות החלבון שאמרת לו שאתה רוצה לצרוך (פי 2)
בודיבילדינג זאת דרך חיים, דרך אכילה ואימונים(פיתוח גוף).
אתה סה"כ רוצה לרדת במשקל ולראות את התוצאה הכי טובה שאתה יכול לקבל מהתהליך הזה(אני צודק?)
עכשיו, לאכול יותר מדי חלבון משמין??? לאכול יותר מדי, משמין נקודה. לאכול מעבר לצריכה הקלורית היומית משמין, וזה לא משנה אם זה בא מחלבון
פחמימה או שומן...
מכיוון שאתה נמצא בגרעון קלורי, גם אם תאכל רק חמאת בוטנים אתה לא תשמין או לחילופין לפי הדוגמא שהביא הדיאטן, גם אם תשתה כל היום אבקת חלבון או תאכל קוטג' לא תשמין בגלל שאתה נמצא במינוס קלורי והגוף עדיין צריך להשלים מהמאגרים שלו את הצריכה היומית הקלורית, אבל זה יכול להיות תהליך הרסני לגוף!!!
לכן ההמלצה היא לאכול פי 2 כמות חלבון, כדי שלגוף יהיו מספיק אבני בנייה לשמר את מסת השריר הקיימת! מה שיוביל לתוצאה יותר יפה, מה שיוביל לכך שחילוף החומרים לא ירד דרסטית ואפילו יכול להשתפר מה שיוביל לפחות עור רפוי ומה שיוביל למראה אסטטי יותר בגלל ששימרת את מסת השריר שלך...
כמובן שצריך לצרוך פחמימה איכותית ושומן בריא ואיכותי אלה רק ישפרו את התהליך עצמו ויעזרו לגוף.
עכשיו אתה יכול להקשיב לו ואולי דווקא כן תראה תוצאות יפות, אבל תסתכל על השינויים של חברי הפורום ותראה את תהליך ההרזייה שלהם ותבין שאתה יכול אפילו למקסם ולקבל תוצאות יותר טובות בעזרת המאמרים שיש פה באתר.
הבחירה היא שלך.

השמנה תיווצר אם תכניס יותר ממה שאתה מוציא (בגדול).
עכשיו. אתה יכול לשקול 70 ולהכניס 300 גרם חלבון ואני יכול להבטיח לך שאם זה יהיה הדבר היחיד שתאכל כל היום - לא תשמין (כי זה יהיה רק 1200 קל', ואני מניח שהRMR שלך גדול יותר).
ריכוז גבוה של חלבון באוכל לא יגרום לך "להשמין"..

ועזוב עצות מדיאטן קליני.. אתה רוצה עצה?. לך לתזונת ספורט. (למרות שאני חייב להודות שלומר ש1.5 זה דיי והותר ולא לשלול את זה על הסף זאת כבר התקדמות אצל הדיאטנים הקליניים..)

השמנה תיווצר אם תכניס יותר ממה שאתה מוציא (בגדול).
עכשיו. אתה יכול לשקול 70 ולהכניס 300 גרם חלבון ואני יכול להבטיח לך שאם זה יהיה הדבר היחיד שתאכל כל היום - לא תשמין (כי זה יהיה רק 1200 קל', ואני מניח שהRMR שלך גדול יותר).
ריכוז גבוה של חלבון באוכל לא יגרום לך "להשמין"..

ועזוב עצות מדיאטן קליני.. אתה רוצה עצה?. לך לתזונת ספורט. (למרות שאני חייב להודות שלומר ש1.5 זה דיי והותר ולא לשלול את זה על הסף זאת כבר התקדמות אצל הדיאטנים הקליניים..)
זה לא יגרום לו לאי ספיקות כליות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית