הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית ניסיתי להכין תוכנית

• פותח/ת השרשור Newbie
  • פורסם בתאריך

Newbie

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
-22
19
1
ניסיתי לעצב תוכנית אימונים לפי מה שקראתי, אני לא חושב שיצא כמו שצריך או שהבנתי ולכן אני צריך חוות דעת.

הקדמה:
התוכנית מבוססת על עקרון של Dual Factor Model
עקרון נוסף הוא שיטת ה-5x5 של רייג' פארק. מה שאומר שבתרגילים האלו אתם תעשו 5 סטים בסדר הבא:
סט ראשון - 5 חזרות עם 60% ממשקל העבודה 5RM
סט שני - 5 חזרות עם 80% ממשקל העבודה
סטים 3-5 - 5 חזרות עם 100% משקל עבודה

דדליפט מופיע פעם בשבוע בנפח נמוך מכיוון שהדדליפט הוא תרגיל שמומלץ לאמן בעצימות גבוהה, נפח נמוך ותדירות נמוכה.
הסיבה לכך היא ההתאוששות האיטית ממנו שלוקחת הרבה מאוד זמן ולכן נבצע דדליפט פעם בשבוע.
(עומס על הרבה שרירים, דדליפט מאמן גב תחתון גם שהוא השריר שלוקח לו הכי הרבה זמן להשתקם)
בדדליפט יש רק 3 סטים ולכן יהיו שני סטים ראשונים כמו ה-5x5 למעלה והסט השלישי יהיה סט אחד עם המשקל עבודה.

אין תרגיל ליד אחורית מכיוון שהיד אחורית משתתפת בלחיצות.
כפיפות מרפק יהיו רק פעמיים בשבוע אם הפרש מנוחה גדול מכיוון שתרגילי בייספס מגיבים יותר טוב לתדירות נמוכה.

מתח יש לעצור בכשל טכני - הכוונה בכשל טכני היא שאתם לא מסוגלים לבצע עוד חזרה אחת בלי לגנוב עוד חזרה עם מומנטום, דחיפה עם הרגליים, הרמת הסנטר למעלה.
כל חזרה צריכה להיות מבוקרת. נעילה היא לא חובה (הנעילה מערבת רק יותר בייספס).

הכוונה ב-Dual Factor Model היא לעשות אימון אחד כבד, לאחר מכן אימון התאוששות ולאחריו אימון שהוא מאתגר אך לא כבד מאוד על מנת לאפשר עוד קצת התאוששות אך לגרות את השריר כמו שצריך. כאן ה-DFM משפיע בעיקר על הסקוואטים מכיוון שהתחשבתי בתדירות וימי מנוחה (לדוגמה בין בנץ' פרס וכפיפות מרפקים) והשתמשתי בגיוון בין תרגילים.

ברגע שסיימתם את השבוע והצלחתם את כל החזרות בכל אימון יש לנסות באימון הבא לשבור שיאים, גם אם ב-2.5 ק"ג. אם לא יש לעבור עוד שבוע עם המשקל.
דילואד יבוא כל פעם שיש תקיעה של שבועיים.

התוכנית עצמה:
אימון A:
סקוואט 5x5
בנץ' 5x5
דדליפט 3x5
כפיפת מרפק 3x8
בטן (חזרות נמוכות) 2x12

אימון B:
סקוואט 5x5 (עם 20% פחות מהמשקלים שהשתמשנו באימון הקודם)
פרס 5x5
מתח 5xF (לעצור בכשל טכני*, אם אפשר לעשות יותר מ-10 חזרות יש להוסיף משקל)
תאומים 3x15
עיקום צדי (סייד בנד) 2x15

אימון C:
סקוואט 5x5 (עם 10% פחות מהמשקלים של האימון הראשון)
בנץ' 5x5
חתירה 5x5
כפיפת מרפק 3x8
בטן (חזרות גבוהות) 2x20

(התוכנית ניסיונית בלבד והייתי מעוניין לשמוע חוות דעת מכאלה שמבינים בנושא)

לדעתי זה נראה בסדר, תתחיל איתה ותראה לאן אתה מתקדם.. אבל:
- לא רואה טעם בתרגיל מבודד לתאומים כשאתה עושה 3 פעמים בשבוע סקוואט
- לדעתי עדיף בסקוואט שני אימונים עם 100% משקל עבודה, ואימון אחד ביניהם עם 70% משקל עבודה. ובין שני האימונים של ה-100% שיהיה 3 ימים של מנוחה...
- כפיפת מרפק מספיק פעם אחת בשבוע
- הייתי חושב להוסיף מקבילים כתרגיל עזר.

זה נראה סבבה, אני מסכים עם שחר שהאימון לתאומים לא שייך לפה. ובגלל שאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע אני חושב שכדאי שתשקול לאמן את כל השרירים באימון. ז"א תוסיף גב באימון A (אולי במקום כפיפות מרפק), ותוסיף מקבילים או תחליף את הפרס בבנץ באימון B. התכנון הזה מזכיר לי במעט את העקרון של ביל סטאר לתכנון שבוע אימון כבד-קל-בינוני ולכן אני מאמין שתצטרך סבלנות ושהתכנית הזאת דורשת מהלך של 12-16 שבועות כדי לראות תוצאות.

העקרון של ביל סטאר לתכנון שבוע אימון כבד-קל-בינוני
מצחיק. על פניו זה נראה מתוחכם, העצימות לא עולה או יורדת אלא מקפצת מכבד לקל ומשם לבינוני.. בטח צריך להיות מאמן גדול כדי לעלות על פטנט כזה.

ואז אתה שם לב שבאותה מידה אתה יכול לקרוא את זה גם כ"קל-בינוני-כבד" אם רק תסתכל על ההתחלה של הסייקל מנקודה אחרת. פתאם זה עקרון פשוט של עליה בקושי בכל סייקל, ובשביל זה לא צריך להיות סטאר. ממה שאני שומע על סטאר לאחרונה (כזכור הוא גם מרפא כאבי גב בלי בדיקה) אני לא ממש מתרשם ממנו.

אתה מוכן להסביר לי איך בדיוק סקוואט עובד על התאומים?
יש תנועה במפרק הקרסול, התנועה היא plantar flexion ... תסתכל על ביצוע של סקוואט ותראה לבד

בטח צריך להיות מאמן גדול כדי לעלות על פטנט כזה
עם כמה שאני מכבד כמובן את זכותך להתרשם ממי שתרצה כמה שתרצה, אני אישית מאמין שצניעות מחמיאה והולמת אדם יותר מאשר ציניות וביקורתיות. המוניטין של ביל סטאר עומד בזכות עצמו - לא בזכות הציטוטים והאזכורים השונים שלו פה בפורום, אלא בזכות ההישגים שהוא יכול לזקוף ולרשום לזכותו. ואני גם מאמין שאפשר ללמוד משהו מכל אחד שהגיע למשהו בחיים שלו, אז כדי שבכל זאת תדע למה "כבד-קל-בינוני" (ע"פ סטאר): כי ביל בנה את התכנית הזאת לשחקני פוטבול מכללות שהיו מתאמנים בימים שני עד שישי ולכן - ע"פ תיאוריו - הוא העדיף להתחיל את הסייקל באימון הכבד כי המתאמנים שלו היו רעננים ומאוששים יותר אחרי שבסופ"ש קיבלו הפוגה מהלימודים, התרעננו, ישנו, אכלו. אני לא מאמין שיש פה איזשהיא אמת מדעית, שיטה שנולדה ממחקר רב שנים ורב משתתפים אלה אינטואיציה של מאמן מנוסה שמכיר את הספורטאים שלו. וככה זה בד"כ בספורט - התגליות מגיעות מהשטח. העיקרון הבסיסי - כפי שהשכלת להבין - נשאר ונשמר - סייקלים של קל-בינוני-כבד עם עליה בעומסים בכל סייקל. ככה הוא בחר בשביל הספורטאים שלו...לא ביג דיל. אבל בכל זאת - טוב שקפצת על זה...

השאלה היא למה אתה מנסה להרכיב תוכנית שגדולים וטובים וכנראה גם חכמים ממך הרכיבו כבר תוכניות משלהם.
ולא, התאומים לא עובדים בסקוואט @shahar18 תפסיק לבלבל תמוח. הם עובדים בסקוואט בערך כמו שהם עובדים כשאתה מספק את יצרייך.

השאלה היא למה אתה מנסה להרכיב תוכנית שגדולים וטובים וכנראה גם חכמים ממך הרכיבו כבר תוכניות משלהם.
ולא, התאומים לא עובדים בסקוואט @shahar18 תפסיק לבלבל תמוח. הם עובדים בסקוואט בערך כמו שהם עובדים כשאתה מספק את יצרייך.
כמה שאתה טועה.... אני יכול להגיד לך שכבר לפחות פעמיים היה לי דומס באיזור הגסטרו/סולאוס לאחר ביצוע של סקוואט... כנראה שאתה עובד עם משקל מאוד נמוך... ובלי קשר, ברור שהגירוי של התאומים בסקוואט לא יהיו כמו בלחיצות תאומים, אבל גם אין סיבה לגרות אותם יותר מזה, הגירוי שבסקוואט מספיק. בדיוק על אותו עיקרון של יד קדמית ותרגילי גב. ברור שבתרגיל מבודד ליד קדמית הגירוי ליד הקדמית יהיה גדול יותר מבתרגיל גב, אבל השאלה למה צריך גירוי גדול כל כך לשרירים כאלה? בלי קשר, סביר להניח שמישהו שיעשה לחיצות תאומים יפגע לעצמו בהתקדמות בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט... עוד פעם, בדיוק כמו יד קדמית ותרגילי גב.. (סתם דוגמה)

כמה שאתה טועה.... אני יכול להגיד לך שכבר לפחות פעמיים היה לי דומס באיזור הגסטרו/סולאוס לאחר ביצוע של סקוואט... כנראה שאתה עובד עם משקל מאוד נמוך... ובלי קשר, ברור שהגירוי של התאומים בסקוואט לא יהיו כמו בלחיצות תאומים, אבל גם אין סיבה לגרות אותם יותר מזה, הגירוי שבסקוואט מספיק. בדיוק על אותו עיקרון של יד קדמית ותרגילי גב. ברור שבתרגיל מבודד ליד קדמית הגירוי ליד הקדמית יהיה גדול יותר מבתרגיל גב, אבל השאלה למה צריך גירוי גדול כל כך לשרירים כאלה? בלי קשר, סביר להניח שמישהו שיעשה לחיצות תאומים יפגע לעצמו בהתקדמות בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט... עוד פעם, בדיוק כמו יד קדמית ותרגילי גב.. (סתם דוגמה)

אתה פשוט טועה אבל בוא ניתן לחברה הרציניים כאן לקבוע בסוגיה תפתח שרשור בנושא, אני מתחייב לך שהם לא עובדים בסקוואט בצורה שראויה לציון אפילו.

יש תנועה במפרק הקרסול, התנועה היא plantar flexion ... תסתכל על ביצוע של סקוואט ותראה לבד
ראיתי ותווך התנועה קטן בהרבה מזה בתרגיל מבודד וגם ההתנגדות קטנה בהרבה מזאת שבתרגיל מבודד שלא נדבר על זה שתאומים הם שריר סיבולתי יותר שמגיב טוב בהרבה ל20-30 חזרות ומעבודה אל תאומים רק בסקוואט יווצר פיגור גדול בתאומים ביחס לשאר הרגל

ראיתי ותווך התנועה קטן בהרבה מזה בתרגיל מבודד וגם ההתנגדות קטנה בהרבה מזאת שבתרגיל מבודד שלא נדבר על זה שתאומים הם שריר סיבולתי יותר שמגיב טוב בהרבה ל20-30 חזרות ומעבודה אל תאומים רק בסקוואט יווצר פיגור גדול בתאומים ביחס לשאר הרגל
סבבה אז תעבוד על התאומים רק אחרי זה אל תבכה שאתה נתקע בסקוואט. בלי קשר, התאומים זה שריר של סיבים לבנים והוא ממש לא שריר "סיבולתי" כמו שכתבת. שריר הסולאוס הוא מורכב מסיבים אדומים ובאמת נחשב לשריר סיבולת. ככה שלפחות תדייק במה שאתה כותב.

סבבה אז תעבוד על התאומים רק אחרי זה אל תבכה שאתה נתקע בסקוואט. בלי קשר, התאומים זה שריר של סיבים לבנים והוא ממש לא שריר "סיבולתי" כמו שכתבת. שריר הסולאוס הוא מורכב מסיבים אדומים ובאמת נחשב לשריר סיבולת. ככה שלפחות תדייק במה שאתה כותב.

תפסיק לפזר הצהרות ותפתח שרשור בנושא כי אתה טועה.

תפסיק לפזר הצהרות ותפתח שרשור בנושא כי אתה טועה.
נתחיל מזה שאין לי מושג מה זה אומר לפתוח שרשור בנושא. דבר שני, אין לי מושג מה המשקלים שאתה עובד איתם, אבל סביר להניח שאם אתה מבודד את התאומים כמו שנראה שאתה תומך בזה, אתה ליצן. ליצן גם מבחינת משקלי עבודה, וגם מבחינת הבנה בסיסית של תרגילים מורכבים ובמיוחד סקוואט. בהצלחה שיהיה לך.

נתחיל מזה שאין לי מושג מה זה אומר לפתוח שרשור בנושא. דבר שני, אין לי מושג מה המשקלים שאתה עובד איתם, אבל סביר להניח שאם אתה מבודד את התאומים כמו שנראה שאתה תומך בזה, אתה ליצן. ליצן גם מבחינת משקלי עבודה, וגם מבחינת הבנה בסיסית של תרגילים מורכבים ובמיוחד סקוואט. בהצלחה שיהיה לך.

הפוסל במומו פוסל. מוזר. חשבתי שאתה יותר רציני מלקבוע עובדה כזו על סמך ממצאים כאלו. אני אפתח נושא כי עברית קשה שפה בשבילך.

הפוסל במומו פוסל. מוזר. חשבתי שאתה יותר רציני מלקבוע עובדה כזו על סמך ממצאים כאלו. אני אפתח נושא כי עברית קשה שפה בשבילך.
אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד.
יש שתי אפשרויות:
1. אתה מבודד את התאומים באימונים שלך
2. אתה לא מבודד את התאומים באימונים שלך.

אם אפשרות 1 היא הנכונה לגביך, אתה לא מבין אתה העיקרון של עבודה על תרגילים מורכבים שאמורים "לכסות" את כל השרירים בגוף. כולל התאומים. אתה לא מבין גם את ההשפעה של התאומים על תרגיל כמו סקוואט, ההשפעה של תאומים שלא התאוששו מהאימון המבודד שנתת להם.

אם אפשרות 2 היא הנכונה לגביך, אז יש שתי אפשרויות:
* אתה בעצם אומר "אני לא צריך לעבוד על התאומים", ואם זאת התשובה, תתחיל לקרוא על חשיבות של אימון מאוזן לגוף. על כל השרירים צריך לעבוד
* אתה מבין את החשיבות של שרירי הplantar, מבין שהם עובדים מספיק בתרגילים המורכבים, ואז נשאלת השאלה, לעזעזל, על מה אתה מתווכח ?!

האנדקוטה שלך מאוד נחמדה ועניינית וניכר שאתה אכן יודע להציג רעיון ולהוכיח אותו אולם אתה מתבסס על עובדה שאנחנו חולקים עליה והיא: מעורבות התאומים בסקוואט.

1. אתה מבודד את התאומים באימונים שלך

אני בהחלט מבודד את התאומים באימונים שלי

אם אפשרות 1 היא הנכונה לגביך, אתה לא מבין אתה העיקרון של עבודה על תרגילים מורכבים שאמורים "לכסות" את כל השרירים בגוף. כולל התאומים.

אני מבין את העיקרון הזה ואני חסיד גדול שלו, אני מבצע את SS בנאמנות ללא כל תרגיל עזר (בניגוד הגמור אליך, אגב) אך אם יש שריר אחד בכל הגוף שהתוכנית הזאתי פשוט לא מגיעה אליו זה התאומים. אני מצטער, אני חולק עליך בנושא הזה, לטעמי אין שום מעורבות ממשית של התאומים בתוכנית בניגוד לכל שריריונו שמעורבים בה.

אתה לא מבין גם את ההשפעה של התאומים על תרגיל כמו סקוואט, ההשפעה של תאומים שלא התאוששו מהאימון המבודד שנתת להם.

שוב, אתה מתבסס על טענה שגויה, לטעמי. אני סבור שמכיוון שאף תרגיל מהחמישה לא עובד על התאומים, בידודם לא יזיק להתאוששות ואף יועיל.

אבל שוב, אתה צריך להבין שאנחנו מבססים על טענה הפוכה ולכן דעתינו רחוקות אחת מהשנייה, השאלה שצריכה להישאל מי מאיתנו צודק בעניין מעורבות התאומים בחמשת התרגילים הגדולים.

השאלה שצריכה להישאל מי מאיתנו צודק בעניין מעורבות התאומים
כשמדובר על סקוואט, יכול להיות ששניכם צודקים (או טועים, בחר את המועדף עליך). על פי עבודת מאסטר של מישהו (זהירות, קובץ pdf גדול מאד) יש הבדלים ניכרים במידת הגרוי של שריר התאומים בהתאם לנקודת מרכז הלחץ בכף הרגל. בעברית קצת פחות סתומה, מי שמקפיד להשען חזק על העקבים (למיטב הבנתי זאת הטכניקה המומלצת) מפעיל את התאומים הרבה פחות מאשר מי שמפעיל את הלחץ יותר בכיוון בהונות הרגליים, כלומר נשען קצת יותר קדימה.

המאסטרנט ההוא גם מזכיר שם איזה מחקר אחר לפיו יש שוני גם בהתאם למידת הפתיחה של הרגליים (סקוואט רחב לעומת צר); סקוואט צר מפעיל את התאומים יותר מסקוואט רחב. הוא גם מסביר איך זה מתאים לממצא שלו מהפיסקה הראשונה, אבל אין צורך להכנס לזה כאן (במלים אחרות: לא לגמרי הבנתי ואין לי חשק להתעמק יותר מדי. שרירי התאומים שלי מניחים את דעתי וממילא אני לא עושה סקווואט).

אם כך ייתכן ששינויים לא נורא גדולים בטכניקה הם מקור אי ההסכמה ביניכם. אפשרות נוספת היא שהגוף שלכם מגיב קצת אחרת לגרוי מערכתי (ע"ע ריפטו וחסידיו, אני מקוה שהתפלץ המשקר יביע את דעתו כאן), כלומר למרות שהתאומים לא מתאמץ מאד, אצל אדם אחד הגרוי החזק לשרירים הסמוכים מספיק כדי לחזק ולהגדיל גם את התאומים בעוד אצל אדם אחר האפקט הזה פחות מורגש.

כל האמור לעיל, אגב, יכול גם להסביר איך זה שיש אנשים שעושים סקוואט אבל יש להם שרירי תאומים גפרוריים להפליא.

אם אתה גדול - גם התאומים שלך גדולים
תאכל הרבה ותהיה חזק ושרירי וזה גם יגיע לתאומים שלו
רוב החבר'ה עם תאומים גדולים בכלל לא מאמנים אותם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית