הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פטור ממסים בדואר לחיילי סדיר

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
אני מעוניין להזמין מחו'ל וויטמינים וחלבון והבנתי שאני פטור משילום מסים אחת ל3 חודשים עד סכום של 30$.
הבנתי שזה פרוצדורה קצת מורכבת כי בדואר לא ממש מכירים את הנושא וצריך לפנות ישירות למייל מסויים במכס.
אם מישהו מכיר את הפרוצדורה ומוכן לסייע לי לחסוך זמן אני אשמח 😃

אתה צריך להגיע לדואר עם הפתק שקיבלת לאיסוף החבילה ואז לבקש לערער על מכס, יביאו לך טופס שתצטרך למלא, תרשום שם שבגלל שאתה חייל מגיע לך פטור של ככה וככה ותצרף צילום של החוגר, מסניף הדואר תגיד לפקידה שתשלח למכס בפקס ותוודא שהגיע!!!
אני בזמנו הייתי שולח בעצמי ומוודא שהגיע, אחרי יום יומיים המכס מאשר לך ואז יש לך שתי אופציות או לחכות כמה ימים שהמכתב אישור מהמכס יגיע או לדבר איתם שישלחו לך בפקס, אחרי שקיבלת את האישור על הערעור אתה הולך לדואר מציג להם את זה וזהו.

• פותח/ת השרשור
עדכון לאחר כשבועיים מאז המפגש הראשון שלי עם דואר ישראל בנושא.
פעם ראשונה, הפקידה לא הכירה את הפרוצדורה וש קיים דבר כזה פטור לחיילי חובה ממסים. הייתי צריך לחזור הביתה ולבדוק שוב כי נעשו נסיונות שכנוע כדי לגרום לי לוותר על ההטבה מצד הסניף.
פעם שניה, קיבלתי טופס ערעור ונאמר שתישלח החבילה למכס. בסוף השבוע התקשרתי למכס בחיפה לשאול אם הגיעה החבילה אליהם ואם הם בכלל מודעים לערעור שלי. נאמר לי שהפקידה בדואר לא מבצעת את העבודה שלה ,שהיא לא מכירה את הנוהל ושזה לא אשמתם של המכס. מצד שני קיבלתי הודעה שניה ואני מפחד שיחזירו את החבילה שלי לחו'ל.
היום אני מגיע לדפוק קצת על שולחנות כי למזלי יש לי זמן פנוי בתור חייל ואני לא רואה איך רוב החיילים במדינה יכולים לנצל את ההטבה ביעילות אם הם בכלל מודעים להטבה הזאת.

חבל שתבזבז זמן על הפקידה.
תפנה יותר גבוה למנהל הסניף / אזור.

• פותח/ת השרשור
עזוב ויתרתי על העניין שילמתי כבר מסים וביררתי במכס. מסתבר שסניף הדואר אפילו לא שלח את החבילה למכס ולמרות זאת שיקרו לי שם הפקידות שהערעור שלי נדחה ושלא ניתן לקזז מע"מ גם אם אני חייל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית