הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכולוגית ספורט

David2309

משתמש פעיל
370
114
נק' מוניטין:
5,475
370
114
גל אולימפי אשדוד
האמת שאני לא הייתי בטוח איפה לפתוח את זה .
אם רואים לנכון בבקשה תעבירו.

למישהו יש מאמרים/ספרים בנוגע לפסיכולוגיית ספורט והכנה לתחרויות ?

פשוט בתחרות בינלאומיות הגישה שלי לא הייתה הכי נכונה ואני נלחץ די מהר והתוצאות מושפעות מזה ..
אשמח לעזרה .

אני חושב שאין פסיכולוג כזה, כל פסיכולוג יכול לטפל בבעיות לחץ, לחץ הוא לחץ, מופעל על ידי הורמון הקורטיזול, אם זה בספורט, מבחן או כל דבר אחר. לפי מה שראיתי נגנים בפילאמונית לוקחים כדורים חוסמי בטא או משהו כזה כדי להפיג לחץ.

כמה דברים שיעזרו לך לפני שתלך לפסיכולוג ספורט:
תתחרה כמה שיותר כדי לצבור ניסיון.
אחרי כל תחרות תקח דף ותרשום דברים לחיוב ולרעה וככה תלמד במה להשתפר ומה לשמר.
תעבוד על האמונות הפנימיות שלך בנוגע לעצמך ואיך את מרגיש/מתנהל במהלך ולפני תחרות.
תיישם.
הטיפים שנתתי לך לא מהווים תחליף לייעוץ אצל פסיכולוג וכד'.

מהניסיון שלי פסיכולוג ספורט אף פעם לא עזר לי למרות שאני מכיר אנשים שכן עזר להם, אכתוב לך טיפים לתחרויות (לאו דווקא הרמת משקולות) מאוחר יותר כשאהיה בבית

תחרות בחו"ל מתחלקת לשניים: מעטפת, והתחרות עצמה.
מעטפת - כל מה שמסביב לתחרות - לינה, אוכל, כסף, הרשמה לתחרות, השכרת רכב, כל הדברים שעולים לך בראש.
חשוב מאוד להיות כמה שיותר "מנותק" מהמעטפת. שמי שאיתך (הורים, מאמן, חבר, לא משנה מי), ידאג לזה, מישהו שאתה סומך עליו, המעטפת צריכה להיות מושלמת. אתה לא צריך להיות מרוכז בזה, הראש שלך צריך להיות בתחרות וזהו. אם המעטפת לא טובה מכל סיבה שהיא, זה לא תקין, וזה בעיה שצריכה להיפתר.

התחרות עצמה - תציב מטרות ריאליות. תדאג לבצע את כל ההכנות שאתה צריך, חימום, מתיחות, מה שאתה צריך, בלי לחץ. תזכור תמיד שמה שאתה עושה זה בשביל עצמך, אחר כך בשביל האחרים. תעשה עם עצמך כל הזמן חשבון נפש, מה עשית טוב ומה לא, איך אתה מתקן את מה שעשית לא טוב. תזכור תמיד שאין תחליף לניסיון, וכמה שיותר תחרויות יתנו לך עוד ועוד ניסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית