הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים Strength and Body Composition Changes in Recreationally Strength-Trained Individuals: Comparison of

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
Abstract

Purpose. The purpose of this study was to determine the effects of increasing the volume of weight-training from one to three sets upon body composition and muscular strength.

Methods. Sixteen male weight-trainers volunteered to act as subjects and were randomly assigned to one of two training groups. Supervised weight-training targeting the upper body was conducted three times per week for eight weeks using one set () or three sets () of six repetitions to fatigue. Subjects were measured before and after the training intervention for (1) strength performance ( and kg) and (2) adiposity (sum of seven skinfold thicknesses in mm).

Results. Both training groups improved significantly (20.7%) in terms of muscular strength () with no differences being observed between the one set (21.98% increase) and three set group (20.71% increase) after the training interventions (). Significant decreases were also observed for skinfold measures in the one set group ().

Conclusions. One set of high intensity resistance training was as effective as three sets for increasing the strength of muscle groups in the upper body. The one set protocol also produced significantly greater decreases in adiposity.
המלא:
http://www.hindawi.com/journals/bmri/2013/615901/

כלומר, על פי המחקר הזה סט אחד שמבוצע עד כשל יעיל כמו שלושה סטים מבחינת חוזק השריר, ויותר משלושה סטים מבחינת איבוד שומן. אם זה נכון זה הולך לחסוך לי הרבה זמן. לא מובן לי איך זה שאתה לוקח קבוצה של אנשים שמתאמנים ממילא(שלא לדבר על כך שהם גם מאמנים), נותן להם את התוכנית שלך למשך שמונה שבועות ומקבל שיפור של 20% בכוח.

בהקדמה למאמר המלא נתקלתי בעובדה מדהימה: יותר ממאה מליון אמריקנים עוסקים באימוני התנגדות! מומלץ לקרוא את ההקדמה ההיא ולוא רק כדי לקבל מושג על כמות המחקרים הסותרים שמסתובבים בשטח - כולל מטה-אנליזות שמגיעות לתוצאות מנוגדות.

כלומר, על פי המחקר הזה סט אחד שמבוצע עד כשל יעיל כמו שלושה סטים מבחינת חוזק השריר, ויותר משלושה סטים מבחינת איבוד שומן. אם זה נכון זה הולך לחסוך לי הרבה זמן. לא מובן לי איך זה שאתה לוקח קבוצה של אנשים שמתאמנים ממילא(שלא לדבר על כך שהם גם מאמנים), נותן להם את התוכנית שלך למשך שמונה שבועות ומקבל שיפור של 20% בכוח.

בהקדמה למאמר המלא נתקלתי בעובדה מדהימה: יותר ממאה מליון אמריקנים עוסקים באימוני התנגדות! מומלץ לקרוא את ההקדמה ההיא ולוא רק כדי לקבל מושג על כמות המחקרים הסותרים שמסתובבים בשטח - כולל מטה-אנליזות שמגיעות לתוצאות מנוגדות.
תן לי לחסוך לך הרבה כאבי ראש בכל נושא ה"מחקרים" הספורטיביים, מבלי לקרוא את המחקר שבפוסט, אלא רק על פי התגובה שלך.
המחקרים מתעלמים כמעט תמיד מרמת המתאמן, ולכן כל יום שני וחמישי מתפרסמים לך מאמרים על כמה טובה שיטת הXYZ החדשה. פשוט כי על אנשים לא מאומנים, הכל עובד. והעובדה שהאנשים במחקר כביכול "מאומנים" היא חרטא, כי 90% מהאנשים בחדר הכושר הממוצע הם מתאמנים מתחילים, אפילו ברמת הdetrained. זה שהם מאמנים לא אומר הרבה. במחקר על פי מה שאתה כותב, פשוט גרמו להם במשך שמונה שבועות לעבוד קשה יותר, בנפח נמוך יותר.

להסתמך על מחקרים מאיזור הsport scienece על מנת לתכנן איך להתאמן, זה כמעט ללא יוצא מהכלל רעיון רע. צריך להסתמך על הסברים, כי המחקרים מקולקלים כמעט תמיד.

**אני מדבר על המחקרים שבוחנים אימונים מסויימים, לא על מחקרים בקשר לתזונה. גם מחקרים תזונתיים מוצאים מהקשרם המון, אין ספק - אבל התגובה שלי מתייחסת למחקרים על אימונים בלבד.

עריכה:
עכשיו קראתי, וזה בדיוק מה שחשבתי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית