הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לחץ דם

Workout1

משתמש פעיל
605
149
נק' מוניטין:
470
605
149
שלום,
היום מדדתי לחץ דם ויצא לי 105\55
האם זה תקין?
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שזה לחץ דם של אתלטים. אני יציין שאני עובד רק על בילדינג וכוח בחד"כ ולא עושה שום אירובי וריצות.
אבא שלי אמר לי שזה לא משהו וצריך להיות בערך הפרש של 40.. אבל זה בסדר.
אשמח לתשובה..
תודה.

אני רחוק מלהיות מבין, אבל נראה לי שהבעיה היא לא ההפרש אלא הנמוך.
המספר הגבוה - נקרא סיסטולי, מודד את לחץ הדם בעת שאיבת הדם לתוך הלב.
המספר הנמוך - נקרא דיאסטולי - מודד את לחץ הדם בעת הוצאת הדם מתוך הלב.

למיטב ידיעתי האופטילי הוא 80/120. 55 נשמע לי מאוד נמוך, אבל שוב, אני לא רופא ולא מתיימר להיות.

זה לחץ דם קצת נמוך אבל לא בצורה קיצונית... חוץ מזה שהבעיות הם עם לחץ דם גבוה, ללחץ דם נמוך אין הרבה סיכונים

כשיש לחץ דם נמוך, ולך יש, לפעמים קורית התופעה של סחרחורת בקימה לעמידה כי לא מגיע מספיק דם למוח למשך כמה שניות. כמו ששחר אמר, אין מקום לדאגה, הערך הגבוה (שאצלך הוא 105) מספיק גבוה וזה העיקר.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות, אני אמדוד בערב שוב ואעדכן, אשמח אם המנהלים ישאירו את האשכול פתוח 😃

כשהייתי בחיטוב הלחץ דם שלי היה ממש ממש נמוך, 90 על 40. הייתי מרגיש כמו זומבי מהלך, ואם לא הייתי אוכל ומבצע פעילות כמו ללכת במשך חצי שעה הייתי מרגיש חולשה כללית ובחילות. כשהפסקתי עם החיטוב הכל חזר לנורמה ואינני מרגיש חולשה יותר.
גם לא עשיתי בדיקה אחרי סיום החיטוב.

כשיש לחץ דם נמוך, ולך יש, לפעמים קורית התופעה של סחרחורת בקימה לעמידה כי לא מגיע מספיק דם למוח למשך כמה שניות. כמו ששחר אמר, אין מקום לדאגה, הערך הגבוה (שאצלך הוא 105) מספיק גבוה וזה העיקר.
לפני שהתחלתי להתאמן זה היה אצלי קבוע, כל פעם שהייתי קם הייתי חוטף סחרחורות וכאבי ראש זה היה מעיד על לחץ דם נמוך?

לפני שהתחלתי להתאמן זה היה אצלי קבוע, כל פעם שהייתי קם הייתי חוטף סחרחורות וכאבי ראש זה היה מעיד על לחץ דם נמוך?
אי אפשר לקבוע שזאת הסיבה... יכולות להיות הרבה סיבות... אבל זאת אפשרות

תודה על התשובות, אני אמדוד בערב שוב ואעדכן, אשמח אם המנהלים ישאירו את האשכול פתוח

אירובי, שציינת כי אינך עושה, יסייע בהעלאת לחץ הדם.
כמו כן, מומלץ להימנע משתיית משקאות חריפים שמרחיבים את כלי הדם ועלולים להביא לירידה נוספת.

מלבד מה שקורה תוך כדי הפעילות האירובית, דומני שכיוון ההשפעה הוא הפוך.

הייתי תחת הרושם שפעילות אירובית, על אף חשיבותה בסיוע בהורדת לחץ הדם לסובלים מיתר לחץ דם, עוזרת לייצב ולנרמל את הערכים באופן כללי.
אך אתה צודק בטענתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית