הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה בדדליפט/רצועות הרמה

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

אני מתחיל להתקשות באימונים האחרונים בדדליפט והמוט מתחיל להחליק לי...
מה יותר מומלץ לשנות לאחיזה משולבת או לרכוש רצועות ולהמשיך למשוך באחיזה רגילה?

אני רוצה לדעת את היתרונות והחסרונות ברצועות, כי אני מעדיף להשתמש בהם ולהמשיך למשוך רגיל מאשר להשתמש במשולבת ושיהיה סיכון לפציעה בבייספס.

תודה!

אחיזה זה חלק מהתרגיל
תעבור לאחיזה משולבת, אם כן ככה מחליק תשתמש במגנזיום

יתרונות ברצועה - אתה יכול להרים יותר משקל אם הבעיה היא אחיזה (וזה קורה במשקלים של 250+ כי עד אז הבעיה היא לא גריפ בדרך כלל)
חסרונות - אין עבודה של הידיים שזה חלק מהתרגיל. לפעמים האחיזה יכולה לשמש איזשהו מנגנון בטיחות למקרה שהמשקל גבוה מדי והטכניקה לא טובה.

אחיזה זה חלק מהתרגיל

יתרונות ברצועה - אתה יכול להרים יותר משקל אם הבעיה היא אחיזה (וזה קורה במשקלים של 250+ כי עד אז הבעיה היא לא גריפ בדרך כלל)
חסרונות - אין עבודה של הידיים שזה חלק מהתרגיל. לפעמים האחיזה יכולה לשמש איזשהו מנגנון בטיחות למקרה שהמשקל גבוה מדי והטכניקה לא טובה.
גם אם רצועות אם אתה עוזב זה פשוט נופל לרצפה (הרצועה מתלפלפת בחזרה מהמוט).....
אם יש לך איזה 4 פלטות ואתה כבר סגור על בילדינג לא רואה למה לעכב את עצמך בגלל אחיזה.

• פותח/ת השרשור
אחיזה זה חלק מהתרגיל

טוב תודה אני אנסה.
אגב בנוגע לאחיזה משולבת צריך להחזיק במרחק שווה? שאלה קצת לא ברורה אבל אני זוכר שפעם קראתי שהיד שבסופינציה (?) צריכה להיות קרובה יותר לקו המקווקו והשנייה פחות, ממש לא בטוח במה שאמרתי תקנו אותי אם אני טועה

טוב תודה אני אנסה.
אגב בנוגע לאחיזה משולבת צריך להחזיק במרחק שווה? שאלה קצת לא ברורה אבל אני זוכר שפעם קראתי שהיד שבסופינציה (?) צריכה להיות קרובה יותר לקו המקווקו והשנייה פחות, ממש לא בטוח במה שאמרתי תקנו אותי אם אני טועה
תחזיק רגיל וסימטרי
אז תהפוך את היד שאתה רוצה ואיך שהיא תצא זה בסדר (היא תצא קצת יותר רחוק בד"כ אל תדאג)

טוב תודה אני אנסה.
אתה צריך להחזיק בצורה כזאת שהמוט יהיה בשיווי משקל...

היתרון ברצועות הוא שזה יותר קל, כי לא צריך להחזיק את המוט.
היתרון בלהחזיק את המוט זה שאתה מתחזק גם בגריפ - דבר סופר חשוב בהמון ענפי ספורט ופעילויות יומיומיות, וחשוב גם אם אתה רוצה אמות גדולות.
בנוסף, על אותו עיקרון של לא לעשות רבע סקוואט בין היתר כי משקל שאתה יכול לעשות איתו רבע סקוואט זה משקל כבד מידי בשביל הגב שלך, כלל אצבע טוב הוא לא להרים דברים שאתה לא יכול להחזיק (אלא אם יש לך פציעה באצבע וכו')
כמה הדדליפט שלך?
אם אתה לא רוצה להשתמש באחיזה משולבת בגלל הסיכון לפציעה (דבר נדיר, פשוט צריך לשים לב שאתה לא מנסה להרים עם היד ושהמרפק ישר) אתה יכול להשתמש במגנזיום באחיזה רגילה, זה יחזק אותך, ואחר כך לעבור להוק גריפ - אנשים כבר הרימו איתה ~400 קילו, ככה שאתה תהיה בסדר.
כשאתה מחזיק באחיזה משולבת היד שבסופינציה צריכה להיות טיפה יותר רחוקה ממרכז המסה שלך ביחס ליד שבפרונציה. היד שבפרונציה עושה דרך יותר ארוכה על מנת לאחוז במוט, ככה שהיא כביכול יותר קצרה. ההבדל קטן מאוד.

• פותח/ת השרשור
היתרון ברצועות הוא שזה יותר קל, כי לא צריך להחזיק את המוט.
היתרון בלהחזיק את המוט זה שאתה מתחזק גם בגריפ - דבר סופר חשוב בהמון ענפי ספורט ופעילויות יומיומיות, וחשוב גם אם אתה רוצה אמות גדולות.
בנוסף, על אותו עיקרון של לא לעשות רבע סקוואט בין היתר כי משקל שאתה יכול לעשות איתו רבע סקוואט זה משקל כבד מידי בשביל הגב שלך, כלל אצבע טוב הוא לא להרים דברים שאתה לא יכול להחזיק (אלא אם יש לך פציעה באצבע וכו')
כמה הדדליפט שלך?
אם אתה לא רוצה להשתמש באחיזה משולבת בגלל הסיכון לפציעה (דבר נדיר, פשוט צריך לשים לב שאתה לא מנסה להרים עם היד ושהמרפק ישר) אתה יכול להשתמש במגנזיום באחיזה רגילה, זה יחזק אותך, ואחר כך לעבור להוק גריפ - אנשים כבר הרימו איתה ~400 קילו, ככה שאתה תהיה בסדר.
כשאתה מחזיק באחיזה משולבת היד שבסופינציה צריכה להיות טיפה יותר רחוקה ממרכז המסה שלך ביחס ליד שבפרונציה. היד שבפרונציה עושה דרך יותר ארוכה על מנת לאחוז במוט, ככה שהיא כביכול יותר קצרה. ההבדל קטן מאוד.

תודה רבה על התשובה המפורטת, כולכם שכנעתם אותי להמשיך ככה ולחזק את האחיזה.. לא חשבתי על זה שבעצם זה גם מונע ממני להרים משקל שאני לא יכול להחזיק ואז זה באמת עלול לפגוע בגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית