כתבה הקצרה ( והלא מחמיאה) ששודרה אתמול בחדשות 10.
החל מ 43:20...
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1007874
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כתבה הקצרה ( והלא מחמיאה) ששודרה אתמול בחדשות 10.
נו בוא נשמע את דעתך
דעתי על מה בדיוק? על הסיכונים בקרוספיט?
על מה שנאמר שם מכיוון הפרופסורית, אם הכתבה נראית לך הגיונית ולא פופוליסטית? אם מה שנאמר שם קשור ספציפית לקרוספיט או לכל ספורט אחר בעולם?
קודם כל , חבל מאוד שההופעה הראשונה של קרוספיט במהדורת חדשות היא בהקשר שלילי כל כך. מישהו שם שאחראי על השיווק (אם יש אחד כזה) נכשל בגדול. יש לקרוספיט לא מעט יתרונות , וחבל שהם לא באו לידי ביטוי בשיווק נכון. המאמן שרואיין עשה נזק תדמיתי לא קטן למאמנים היותר איכותיים שנמצאים בתחום ("לא צריך כושר גופני התחלתי" , "שייטת 13 מפחדים מהאינטנסיביות" , "בוגרי שייטת 13 מתאמנים ביחד עם בני 60" וכו')
לגבי רבדומיוליזיס (RM) ,
קודם כל אין לנו באמת נתונים על שיעור הההארעות של מקרים כאלו (לא באופן כללי , ולא בקרוספיט). בארץ לא שמעתי על מקרים כאלו בכלל , ובארה"ב ידוע על מקרים בודדים (אם כי מכתבה - שתיים שקישרתי אליהן בפורום שלי בפייסבוק , יש דיווחים על מקרים נוספים שלא ממש מתפרסמים).
מבחינה אפידימיולוגית , RM היא תופעה יחסית נדירה בציבור הכללי (בארה"ב ההערכה הכללית היא שיעור היארעות של 2:10,000) , והיא מיוחסת לרוב למצבים של טראומה בהם יש פגיעה בשריר. הרבה מידע מגיע דווקא ממחקרים שנערכים בצבא האמריקאי , ושם שיעור ההיארעות גבוה יותר - כ 7-8:10,000) , ושם החוקרים מקשרים אירועי של RM למקרים של מכות חום וחוסר הדרכה מספקת.
בהקשר הספורטיבי יש דיווחים על RM בקרב שחקני פוטבול , רגבי , ספורטאי סיבולת ועוד , אבל ההבדל המשמעותי הוא שאלה ספורטאים שאמורים להיות מודעים לסיכונים והם לרוב אנשים צעירים ומאומנים היטב שחיים בשגרת חיים ספורטיבית עם כל המשתמע מכך , ובקרוספיט זה הרבה פעמים קבוצה הטרוגנית של אנשים צעירים-מאומנים יחד עם מבוגרים-לא מאומנים ולכן הסיכון התיאורתי שם גבוה יותר.
בסופו של דבר , כמו כל אימון שמועבר ע"י מדריך , הפקטור המשמעותי פה הוא איכות ההדרכה. כיוון שבדומה למדריכים בחדר הכושר , הכשרה של מדריך קרוספיט היא קצרה וללא תנאי קבלה מיוחדים , לצד מאמנים איכותיים שמבינים עניין , יכולים להיות גם מדריכים גרועים , אבל בניגוד לחדרי כושר (שם לרוב לא מגיעים לרמת האינטנסיביות של קרוספיט) , מאמן גרוע במקרה הזה יכול לגרום לנזק רציני יותר.
מסכים איתך לגמריי בנוגע להכל חוץ מהקטע שכנראה ואתה לא יודע את זה אבל בהכשרה של קרוספיט LVL1 יש פרק שלם על RM ונבחנים על זה.
להלן קופץ PDF שנבחנים עליו במסגרת הקורס
http://library.crossfit.com/free/pdf/38_05_cf_rhabdo.pdf
רוב המאמנים שהולכים לקרוספיט LVL1 (לפחות בארץ) מגיעים עם רקע של כמה שנות אימון לפני.
בקרוספיט המתאמנים ה"רגילים" עושים דברים שמותאמים אליהם ומי שעובד בעצימות הגבוהה בדרך כלל נמצא בקבוצה "RX" שזאת הקבוצה ש"מתחרה" או עובדת עם המשקלים הרציניים.
כמובן שאנשים בני 60 ומתאמנים רגילים לגמריי גם להם נבנה סרגל מאמצים והם לא עובדים עם אותם משקלי\תרגילים שעובדים במתאמנים שכבר "ממוקצעים" לדוגמא אם יש מטקון עם דדליפט- לרוב בחורות חדשות ומתאמנים או יניפו קטלבל או יעשו דדליפט עם קטלבל מהרצפה במקום (כמובן משקל שמתאים להם)
בכל מקרה כמובן שתמיד הכל תלוי במאמן ו\או במתאמן (באותה מידה מישהו ניסה לרוץ את מרתון ת"א ומת , אף אחד לא האשים את אורך הריצה, התנאים וכו'...)
זהו בערך.
א. טוב לדעת שנבחנים על זה
ב. אני מאוד מקווה שכל מי שמאמן קרוספיט בארץ באמת עבר את ההכשרה הרשמית
ג. רקע של כמה שנות אימון לא מבטיח איכות (לצערי הרב)
ד. דווקא בריצת חצי המרתון שבו הבחור קיפח את חייו (מעניין , שככל הידוע לי , עדיין לא פורסמה סיבת המוות הרשמית ) ועוד 50 רצים נוספים נפצעו , הייתה ביקורת מאוד רצינית על עיריית תל אביב והמארגנים בנוגע לתנאי החום ששררו בתחרות , וזה גרם לביטל של ריצת המרתון המלא.
גם כאן , מגיעים אנשים הרבה פעמים ללא הכנה מספקת , ומבצעים מאמצים שאינם לרמתם.
בולשיט, אבל בולשיט אחושרמוטה.
חבל מאוד שקשה ערוץ 2 מכפיש .
יש לכם מושג מי הכותב?
טוב אז בתור מי שהיה בצילומי הכתבה - הכתבה היא דמגוגית, הצלם והכתבת היו בשוק!כתבה הקצרה ( והלא מחמיאה) ששודרה אתמול בחדשות 10.
חוץ מזעקת "אין לי מושג על מה אני מדבר" לא עשית פה כלום. קרוספיטרים לא חלשים בכלל, השיטת אימון ממש לא אמורה להיות אקראית ובשום אופן לא אמורים לראות שם דדליפטים גב עגול. אתה מוזמן לאימון אצלנו לקבל קצת מושג לפני שאתה יוצא בהצהרות.אני עדיין חושב שכל דיון בנושא קרוספיט - טוב או רע, צריך להתחיל בהגדרה של האם אנחנו רוצים לעשות פעילות גופנית או להתאמן. ההבדלים שונים שנות אור, ולצערי בערך אף אחד לא מבין מה הם.
דעתי היא, שבתור פעילות גופנית זה נחמד מאוד - למרות שהייתי משפץ כמה דברים, בעיקר בנושא הבטיחות - בדגש על גב עגול.
בתור אימון - זה הרבה פחות ממה שזה מתיימר להיות (להפוך אותך ליותר fit), ויש דרכים הרבה יותר מהירות, טובות ואפשריות בשביל לעשות את זה (לא, קרוספיטר עם גנטיקה ממוצעת כנראה לעולם לא ידדלפט 4 פלטות וזה בערך המינימום בשביל להיות יעיל כ- system, לא ברמת עילית. זו הסיבה שבמועדוני קרוספיט יש בודדים שהם באמת חזקים - אלה שבאו מרקע של כוח או אלה שמאוד מבורכים גנטית), וכולן ללא יוצא מהכלל מתחילות בלבנות לך בסיס של כוח, מתוך יציאה מנקודת הנחה שאם הRM1 שלך בדדליפט הוא 100 קילו, אין שום משמעות לכמה חזרות אתה יכול לעשות עם 99 ק"ג - אתה פשוט צריך להפוך את ה100 ל200 במינימום.
שיטת האימון האקראית גם דבילית לדעתי, ופשוט בוררת מי יותר מוכשר מהאחר. בסופו של דבר זה שיותר חזק יהיה הכי טוב והדירוג בין המתאמנים לא הולך להשתנות anytime soon בלי שמשהו מיוחד יקרה. אין כאן שום אלמנט של אימון באמת - אלא סתם צורה לברור מי הכי מבורך גנטית או מי הגיע עם הכי הרבה רקע ספורטיבי לפני כן.
וכל הקטע של הטאץ' אנד גו והגב העגול כמעט אצל כל המתאמנים כמעט בכל התרגילים - לא לטעמי, בלשון המעטה.
דעתכם?
אני יודע שתמיד קרוספיטרים לוקחים ללב כשמישהו לא אוהב את השיטה האלוהית שלהם, אבל...חו
חוץ מזעקת "אין לי מושג על מה אני מדבר" לא עשית פה כלום. קרוספיטרים לא חלשים בכלל, השיטת אימון ממש לא אמורה להיות אקראית ובשום אופן לא אמורים לראות שם דדליפטים גב עגול. אתה מוזמן לאימון אצלנו לקבל קצת מושג לפני שאתה יוצא בהצהרות.
נתחיל מזה שאני רחוק מלהיות קרוספיטר סטנדרטי והאמת שמעולם לא התיימרתי לקרוא לעצמי קרוספיטר. השיטה ממש לא אלוהית בעיני ואני לא נעלב, רוב אורלנדו הוא לא אוטוריטה בעיני ותאכלס? ממש לא מעניין אותי מה הוא חושב או מלמד.אני יודע שתמיד קרוספיטרים לוקחים ללב כשמישהו לא אוהב את השיטה האלוהית שלהם, אבל...
אני עדיין מחכה להגדרה - האם אנחנו אמורים לעשות פעילות גופנית או להתאמן, כי זה משהו שאף פעם לא היה ברור בקרוספיט.
1. זה שיש קרוספיטרים חזקים אני יודע. קרא שוב מה כתבתי, ולמה הם חזקים. הרוב המוחץ של הקרוספיטרים לא מרימים יותר מ140 קילו מהריצפה, גם אחרי שנה+ של אימונים (ובתכלס, גם אף פעם).
2. שיטת האימון הפופולרית היא אקראית. אני לא מכיר את כל תשעת מיליון הקרוספיטרים בעולם, אבל זה מה שבד"כ קורה. יש קווים מנחים, אבל הרוב מתבסס על "הרגשה".
ממש לפני 3 ימים הייתי בסמינר סטרונגמן של קרוספיט, עם רוב אורלנדו. סמינר רשמי של קרוספיט. בכל שאלה שעלתה בנושא Programming הוא אמר שהוא לא מאמין בתוכניות אימונים והוא עושה כל פעם לפי מה שהוא מרגיש ושהוא אף פעם לא נצמד לתוכנית אימונים ושזה חרא דבר ושההגדרה של קרוספיט היא constantly varied high intensity או משהו כזה, סלח לי אם הציטוט לא מדוייק. בנוסף, אני מכיר דיי הרבה קרוספיטרים - אולי פחות ממך, אבל הרבה - וכמעט ללא יוצא מהכלל כולם מתאמנים בצורה הזו. אז כן, מפתיע - אבל זה הרושם שקיבלתי.
3. אני מופתע שאתה אומר שגב עגול זה לא כזה נפוץ. בסמינר אפילו היה "עידוד" לזה, במידה ולא מדובר במתאמן מתחיל - הוא אמר שככל שהמתאמן יותר מתקדם הוא יתן יותר room לשגיאות בטכניקה ואמר שהגב העגול לא באמת בעייה כי בחיי היום יום אתה מרים דברים בצורה כזאת ממילא (נו באמת?).
וראיתי הרבה WODים בחיים שלי, מעטים אלה שבוצעו בטכניקה טובה, רק מבחינת אלמנט הבטיחות.
זה כל כך נפוץ לראות איזה detrained עושה מיליוני דדליפטים עם גב עגול לחלוטין עם משקל נוצה, עוד רגע מאבד את ההכרה ובקושי נושם וכולם מסביב מעודדים אותו, מוחאים לו כפיים וצועקים לו "עוד אחד! קדימה!".
שלא תבין אותי לא נכון, יש הרבה דברים חיוביים בקרוספיט ואני מוצא את עצמי "מגן" על השיטה בדיונים הרבה יותר ממה שאני "תוקף" אותה - הדבר הכי חשוב שמתקיים בה הוא העובדה שבקרוספיט מעודדים עבודה קשה, וזה משהו שאני אוהב - אני מתנגד לכל הגישות הקונבנציונליות של "רק אל תפגע בעצמך" , "רק אל תתאמץ מידי" וכו'.