עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התחלת לדבר איתי בשפת וינגייט?אני אישית מכניס מטקונים על השבלונה של התכנית כח שלי וחושב שהם אחלה בתור קונדישנינג
כל מתאמן בכל תכנית צריך:
1. תכנון שמבוסס על הפיזיולוגיה של גוף האדם: מעגל עומס יסף-פיצוי יסף(בדגש על התאוששות נאותה) והתקדמות ליניארית(אם במשקלים/זמנים/WHATEVER עפ"י מטרות ספציפיות)
2. תרגילים רב מפרקיים ושליטה טכנית לרמת שלמות.
3. כח ומאסת שריר- אי אפשר לתפקד ללא מאסת שריר וכח נאותים כל אחד עפ"י המימדים שלו.
אופציונלי(לרוב מיושם וסטנדרטי בPL/WL)
4. עפ"י עקרון הספציפיות- לעשות מספר מצומצם ביותר של תנועות או וריאציות שלהן כדי להתמחות בהן ולא לערב יותר מדי שטויות מסביב
יש קרוספיטרים שיעבדו בדיוק נגד כל העקרונות האלה, אבל גם בילדרים(בעיקר) וגם ליפטרים באותה מידה.
ויש קרוספיטרים שמבינים ויעבדו בדיוק לפי העקרונות ויראו אחלה תוצאות.
מי שמוציא שם רע לקרוספיטרים זה בדרך כלל ליצנים שevery day is metcon day(קיים בכל ענף אחר גם)
הדבר היחיד שיש לי נגד CF זה שפיסטולס תרגיל לגיטימי ואפילו "נחשב" שם
אני דווקא חושב שהכתבה מאד מחמיאה.
לי ברור שהגופות הלוהטות מזמינות יותר מתאמנים מאשר מבריחה לקוחות פוטנציאלים.
ביסט אני מעריך אותך בתור מאמן אבל באמת שאתה מדבר על משהו שאין לך מושג בו, לך באמת למכון של מייק ותראה מה מדובר. זה שראית 2-3 קרוספיטרים ליצנים לא "משליך" על כולם. תאמין לי שהיום ככל שהמודעות עלתה כך גם הרצינות באימונים והבניה סביב אימוני הקרוספיט.
יש המון קרוספיטרים "ממוצעים" שמושכים יותר מ4 פלטות גב ישר פלס. אתה פשוט לא מתאמן בבוקס ולא התאמנת בבוקס ולא ראית איך מתנהלים שם האימונים, אולי מה שראית זה אנשים שחושבים שהם עושים קרוספיט במכון כושר ועל זה לאף מאמן אין אחריות.
לגביי מה שרוב אורלנדו אמר אתה יכול להתווכח עד מחר לבן אדם יש מליוני מתאמנים ומעביר מליוני סדנאות אני גם בטוח שהוא למד קצת יותר מכולנו פה את התחום בפיזיולוגי/אנטומי/קניזיולוגי וכו(כי בארהב זה קטע ה מאמנים שם אשכרה לומדים) אז אמר מה שאמר אפשר להסכיםמואפשר שלא וגםצהוא לא משליך על כל אימוני ומאמני הקרוספיט בעולם.
אתה מוזמן להכנס לפורום של קרוספיט.קום 80% מהמתאמנים שם בתוכניות כוח (ss ליניארית 5/3/1 סמולוב וכו...) ומשלבים את זה עם קרוספיט
בכל מקרה אני מסכים איתך שיש המון המון קרוספיטרים ש"חיים בסרט" אבל תלך פעם אחת למייק ותבין בעצמך לאיזה יכולות הגוף יכול להגיע וזה לא "בושה" שבן אדם יוכל לעשות גם 180+ דדליפט וגם ללכת על הידיים וגם לעשות מאסלאפ ולא צריכים להיות "מבורכים גנטית" בשביל זה. וגם מי ש"הכי חזק" ו"הכי אתלט" לווא דווקא יזכה במשחקי קרוספיט. אתה יכול לקחת לדוגמא את דן ביילי שהיה אתלט ריצות קצרות בקולג והזריק 700 חומרים לפני המשחקים עהוא בין הקרוספיטרים הכי חזקים שיש ועדיין לקח 7
אני את דעתי על קרוספיט רשמתי, מי שיודע מה הוא עושה= אחלה אימון.
בקשר למה שרשמת:
עם כל הכבוד לקרוספיט וזה שיש אנשים שיודעים מה הם עושים אם אותו רוב אורלנדו רשם שלהצמד לתכנית אימון זה מטומטם וצריך לעשות constantly varied high intensity באימונים זה מבחינתי כמו שמרצים בוינגייט היו לפני 6 שנים אומרים "לבלבל את השריר ולתקוף אותו מזוויות שונות".
לא להצמד לתכנית אימונים ולהתאמן לפי גחמה= טמטום.
הפופולריות של בנאדם והכסף מסדנאות לא מוכיחים שהשיטות שלו יעילות או שהוא מאמן דגול, רק שהוא איש שיווק.
ג'יין פונדה מכרה קלטות ריקודים ועשתה הרצאות בנושאי אימונים (והתעשרה מהן בצורה חסרת תקדים יחסית לטכנולוגיה ולתקופה) זה אומר שמשהו בקלטת הזה שמיש/יעיל? או שיש לה מושג מהחיים שלה למרות שהיא "למדה" אנטומיה ופיזיולוגיה בארה"ב?
1. לא ביקרתי אותך או את הבוקס שלך, ביקרתי את קרוספיט. וסמינר רשמי של קרוספיט חד משמעי מעיד על מה זה קרוספיט. אם אתם עובדים אחרת - אתם שונים מהדבר הזה שנקרא קרוספיט (אולי בהרבה, אולי במעט, אבל אתם שונים במידה כזו או אחרת).נתחיל מזה שאני רחוק מלהיות קרוספיטר סטנדרטי והאמת שמעולם לא התיימרתי לקרוא לעצמי קרוספיטר. השיטה ממש לא אלוהית בעיני ואני לא נעלב, רוב אורלנדו הוא לא אוטוריטה בעיני ותאכלס? ממש לא מעניין אותי מה הוא חושב או מלמד.
שיטת האימון לא אמורה להיות אקראית, אמור להיות פרוגרמינג של כוח ו-ויטליפטינג ועליו צריכים "להתיישב" המטקונים או לפחות ככה אנחנו עובדים.
גב עגול לא נפוץ אצלנו כי אני ושאר המאמנים אצלנו לא מאפשרים לקויות טכניות כאלה.
וכן, רוב מי שאצלנו מעל שנה מושך מעל 140 ק"ג דדליפט.
בשורה התחתונה? לא יודע במה אתה נתקלת אבל בתור אחד שנמצא בתוך מועדון קרוספיט כל יום בערך בשנתיים+ האחרונות אני חושב שיש לי קצת מושג על מה אני מדבר ואתה מוזמן לראות בעצמך.
1. קודם כל, כפי שציינתי - לא ביקרתי את הבוקס של מייק, אלא את קרוספיט. אין לי מושג מה קורה בבוקס שלו ולכן אני לא יכול להביע את דעתי.ביסט אני מעריך אותך בתור מאמן אבל באמת שאתה מדבר על משהו שאין לך מושג בו, לך באמת למכון של מייק ותראה מה מדובר. זה שראית 2-3 קרוספיטרים ליצנים לא "משליך" על כולם. תאמין לי שהיום ככל שהמודעות עלתה כך גם הרצינות באימונים והבניה סביב אימוני הקרוספיט.
יש המון קרוספיטרים "ממוצעים" שמושכים יותר מ4 פלטות גב ישר פלס. אתה פשוט לא מתאמן בבוקס ולא התאמנת בבוקס ולא ראית איך מתנהלים שם האימונים, אולי מה שראית זה אנשים שחושבים שהם עושים קרוספיט במכון כושר ועל זה לאף מאמן אין אחריות.
לגביי מה שרוב אורלנדו אמר אתה יכול להתווכח עד מחר לבן אדם יש מליוני מתאמנים ומעביר מליוני סדנאות אני גם בטוח שהוא למד קצת יותר מכולנו פה את התחום בפיזיולוגי/אנטומי/קניזיולוגי וכו(כי בארהב זה קטע ה מאמנים שם אשכרה לומדים) אז אמר מה שאמר אפשר להסכיםמואפשר שלא וגםצהוא לא משליך על כל אימוני ומאמני הקרוספיט בעולם.
אתה מוזמן להכנס לפורום של קרוספיט.קום 80% מהמתאמנים שם בתוכניות כוח (ss ליניארית 5/3/1 סמולוב וכו...) ומשלבים את זה עם קרוספיט
בכל מקרה אני מסכים איתך שיש המון המון קרוספיטרים ש"חיים בסרט" אבל תלך פעם אחת למייק ותבין בעצמך לאיזה יכולות הגוף יכול להגיע וזה לא "בושה" שבן אדם יוכל לעשות גם 180+ דדליפט וגם ללכת על הידיים וגם לעשות מאסלאפ ולא צריכים להיות "מבורכים גנטית" בשביל זה. וגם מי ש"הכי חזק" ו"הכי אתלט" לווא דווקא יזכה במשחקי קרוספיט. אתה יכול לקחת לדוגמא את דן ביילי שהיה אתלט ריצות קצרות בקולג והזריק 700 חומרים לפני המשחקים עהוא בין הקרוספיטרים הכי חזקים שיש ועדיין לקח 7
זה בדיוק ההבדל בין לעשות פעילות גופנית ובין להתאמן.להזכירך גם דן גרין שלך לא נצמד לשום תוכנית מסויימת והוא קוטל תוכניות כמו ווסטסייד/ ממציא כל מיני טכניקות חדשות.
ולא אמרתי שהוא צודק אבל הבן אדם עושה דברים שהרבה אנשים לא הצליחו לעשות מימייהם ומביא אנשים לעשות דברים שלא חשבו שיצליחו בחיים. עם תוצאות אי אפשר להתווכח.
הוא אמר בהקשר של ה'תוכנית' שנגיד אתה מתכנן סתם אני אומר יום נפח בטקסס, היה לך יום קשה בעבודה/אתה חולה/לא הספקץ לאכול או לא יודע מה קרה ולא הצלחת להשלים יום נפח מה ייקרה? או למשל שנגיד יש לך יום שלפי תוכנית אתה אמור לתת 3*5 אבל אתה מרגיש מספיק חזק לתת 5*5 וביום אחר שאתה אמור לתת 5*5 לא אכלת לא ישנת טוב ואתה מרגיש חלש (ובניינו למי אין את הימים האלו) ובכל זאת אתה בא נותן ונכשל ואז עושה ריסט וכו בזמן שאם היית דופק את זה ביום אחר היית כן יכול לסגור, הוא לא דיבר על אם היום אתה מרגיש סוס שים 300 קילו על הגב ורד לסקוואט, הוא כן דוגל בהתקדמות ליניארית וחכמה פשוט לפי הלייף סטייל שלך , אם יש לך יום שבירת שיאית בתוכנית מסויימת אתה צריך לתכנן את יום העבודה שלך והשינה והאוכל לפי היום הזה ולפעמים אי אפשר לעשות את זה (אלא אם כן אתה מתאמן מקצועי לספורט כוח מסויים) אז הוא אומר שאם יצא לך יום טוב שישנת ואכלת סבבה הגעת למכון ואתה מרגיש שאתה יכול לתת 3*3 במשקל טיפה יותר גבוה מה5*3 שנתת פעם שעבאה תלך על זה(אני סתם נותם דוגמא לחזרות זה לא בהכרח צריך להיות זה) אני אישית חושב שהוא חצי צודק חצי טועה ושלא לכולם בכל זמן יש את האפשרות האופטילית להשלים תוכניות כמו שהן כתובות אבל אני כן חושב שתוכניות כוח בזמן שאתה עדיין מתאמן מתחיל הן הכרחיות למתאמן קרוספיט שרוצה להיות רציני ולא עוד ליצן
אני ממש לא בקטע של לדבר על אנשים ספציפיים, אבל מה שאתה אומר חד משמעי לא נכון.לזוכה של הקרוספיו בארץ יש 230 דדליפט על 85 ק"ג גם רם דובל/פבל/נדב וכו לכולם יש דדליפט של 4 פלטות בארץ כל המתחרים הם לטעמי "קרוספיטרים ממוצעים" רק רם ושמלי שהלכו לריג'נלס נחשבים בעייני "פרו" אם בכלל אפשר להגדיר.
לבחור עם דדליפט 300 יקח שבועיים שלושה להכנס לכושר, ואז כל דבר עם משקל הוא יעשה יותר טוב ממישהו עם דדליפט של 150. אם המשקל שאתה מדבר עליו הוא משקל גוף אז זו הסתגלות בפני עצמה, מדובר כאן על עצימות נמוכה, אבל אם אתה מדבר על דדליפט 120 לחזרות כמו שהיה באליפות ישראל - תוך שבועיים שלושה הבחור עם ה300 מפתח קונדישנינג בסיסי ומנצח בהרבה את זה שיש לו דדליפט 150, או אפילו 180 עם קונדישנינג מטורף. That's just the way it is.לגביי הכוח מול סבולת זה ממש ממש לא נכון , חבר שלי שהסקביט 301 קילו בדדליפט לה הצליח לעשות ייתר מ3 סיבובים במטקון הכי פשוט שיש בקרסופיט ! גם קלוקוב הגדל מכולם לא שרד יותר מ3 סיבובים של DT וגם אם הצליח זה לא בזמן משמעותי (דדליפט/האנגקלין/שולדר טואובראד 70 קילו) והמשקל בשבילו זה כמו משקל של מקל מטאטא.
החבר'ה של ריפטו נראים כמו חביות שומן? הא?מבחן התוצאה החבר'ה של ריפטו נראים כמו חביות שומן ולא מסוגלים לעשות כלום חוץ מהרמות כוח ומצד שני קרוספיטרים מרימים את אותם משקלים + מליון ואחד סקילים אחרים (מדבר בארהב לא בארץ) ולא לא כי הם אתלטים מיוחדים או בורכו גנטים תפסיק עם השטות הזאת
כל מה שקורה בקרוספיט, קורה בדיוק כמו שריפ מתאר. בדיוק כל הדברים שהסברתי למעלה ^^ שאתה מתעלם מהם.וקורים דברים גם בניגוד למה שהוא אומר לדוגמא : כל מה שקורה בקרוספיט בערך
אם זה נכון אז התבלבלתי, זה הסקוואט שנמוך. אבל זה ממש לא עקרוני, כי אני מניח שהבנת את הנקודה. הקרוספיטר הכי טוב מחזיק בסקוואט של 3 פלטות, זו הנקודה שלי. לא בקטע של לזלזל בו, ממש לא. אין לי צל של ספק שהוא תותח ואני לא לוקח ממנו אף טיפת זיעה. אבל את הנקודה שלי זה מעביר.לגביי הדדליפט של שמלי צודק, 210
http://games.crossfit.com/athlete/109703
בכל מקרה אין לי כוח להתווכח, אתה צודק וריפטו צודקים וכל השאר טועים.
קודם כל אתה סותר את זה שאתה אומר שקרוספיטרים מרימים כמו ליפטרים ("החבר'ה של ריפטו")אבל אתה צריך להבין שבקרוספיט אין לנו שום צורך להיות "ליפטרים" ולהרים כבד(יחסית) זה רק חלק מה"אימונים" ו"בונוס" וברור שמגיעים למשקלים תוך יותר זמן אבל תוך כדי מרוויחים עוד אלף ואחד דברים שאם תתמקד רק בליפטינג לא יהיה לך סיכוי להשיג זה הכל.
אני לא יודע כמה זמן שמלי מתאמן ועל מה הוא מתאמן כל אחד עושה את השיקול שלו במה להתקדם ומה להעדיף על פני משהו אחר , זה כל ה"אתגר" בקרוספיט. אתה צריך לעשות את הבחירות שלך בתור מתאמן ובסופו של דבר להיות "מוכן" לכל דבר שיפילו עליך בתחרות.
מצד אחד לעשות סולם של C&J מצד שני לחתור מרתון מצד שלישי ללכת על הידיים או אולי הכל ביחד באותו זמן?! אי אפשר לדעת.
ברור שה"רמה" בארץ עדיין נמוכה וזה ספורט חדש שנכנס לא מזמן אבל לאט לאט אתה תראה שילדים שהתחילו את הספורט בגיל 17-18 ויתמידו יגיעו גם ל200+ דדליפט וגם למליון מאסלאפים ומליון דברים.
הספורט הזה לא עובד על לפתח את היכולות כמה שיותר מהר , הוא עובד על לפתח את היכולות נקודה
ביסט אנד צ'יט, אתה לגמרי צודק בהצהרה ש"כוח" הוא לרוב יהיה הפקטור הקובע במי יזכה בתחרות קרוספיט, אבל אתה טועה לגמרי בכמה אימוני כוח קרוספיטרים מיישמים לתוך האימונים שלהם. אני לא יכול לתת לדוגמא אף אחד חוץ מהמכון שלי (קרוספיט תל אביב), אז אפרסם פה אימון ממוצע.
1)10 דקות למצוא RM1 "BEAR COMPLEX" (קלין לת'רסטר+באק ת'רסטר).
2) 5 דקות, כל דקה יציאה לשתי חזרות של "קומפלקס דוב" עם 85 אחוז.
3) 7 דקות כמה שיותר סיבובים של: 10 מתח ללא קיפינג, 20 מקבילים על טבעות, 30 דאבל אנדרס (קפיצות כפולות על חבל).
אני רואה פה הרבה עבודה כבדה.
אגב, חודש אחרי שהתחלתי להתאמן משכתי 140 5*3, כרגע אני מושך 200 לחזרה אחת, התחלתי בראשון למאי.
וקצת אוף טופיק, מחר יש תחרות קרוספיט לקבוצות באוניברסיטת תל אביב בבוקר. אני אייצג את קרוספיט תל אביב בקבוצה הצהובה (יש גם ירוקה), אני בסביבות ה100 קילו עם משקפיים ושיער חום. מי שצופה מוזמן להגיד שלום!
1. outlaw זה לא קרוספיט המקורי. זה כמו שתגיד לי אתה רוצה כוח לך לstartingstrength.com. אין לי מספיק ידע על outlaw אז אני לא יכול להגיב. אני מדבר כאן על קרוספיט בלבד, לא על שום דבר אחר.שוב, אם אתה רוצה להתמקד בכוח לך על http://outlawcrossfit.com/ או crossfitfotball.com שם מתמקדים קודם כל בכוח, אחר"כ בקונדישנינג
מכון קרוספיט שמכבד את עצמו בונה את האימונים שלו כוח->מטקון(או קונדישנינג) ככה שאני לא מבין איך אתה אומר שהקונדישנינג בא לפני הכוח.
זהו אין לי כוח לויכוחים יותר
ביסט אנד צ'יט, אתה לגמרי צודק בהצהרה ש"כוח" הוא לרוב יהיה הפקטור הקובע במי יזכה בתחרות קרוספיט, אבל אתה טועה לגמרי בכמה אימוני כוח קרוספיטרים מיישמים לתוך האימונים שלהם. אני לא יכול לתת לדוגמא אף אחד חוץ מהמכון שלי (קרוספיט תל אביב), אז אפרסם פה אימון ממוצע.
1)10 דקות למצוא RM1 "BEAR COMPLEX" (קלין לת'רסטר+באק ת'רסטר).
2) 5 דקות, כל דקה יציאה לשתי חזרות של "קומפלקס דוב" עם 85 אחוז.
3) 7 דקות כמה שיותר סיבובים של: 10 מתח ללא קיפינג, 20 מקבילים על טבעות, 30 דאבל אנדרס (קפיצות כפולות על חבל).
אני רואה פה הרבה עבודה כבדה.
אגב, חודש אחרי שהתחלתי להתאמן משכתי 140 5*3, כרגע אני מושך 200 לחזרה אחת, התחלתי בראשון למאי.
וקצת אוף טופיק, מחר יש תחרות קרוספיט לקבוצות באוניברסיטת תל אביב בבוקר. אני אייצג את קרוספיט תל אביב בקבוצה הצהובה (יש גם ירוקה), אני בסביבות ה100 קילו עם משקפיים ושיער חום. מי שצופה מוזמן להגיד שלום!
בנוסף,2. נו באמת. זו בדיוק הבעייה עם קרוספיט - אין באמת הבנה של איך הדברים עובדים. זה נחמד ש"עושים" כוח ואז קונדישנינג, אבל כל העניין זה שקרוספיט מסתכלים ברמת האימון, אבל כוח זה משהו שנבנה ברמת התוכנית. "לעשות" כוח כל אימון זה נחמד, אבל "לעשות" ו"להתקדם" הם שני דברים שונים.
זה בדיוק כמו שמישהו שמייצג תוכנית אימונים קלאסית של וינגייט יגיד לך "מה, אבל אנחנו עושים סקוואט..."
יופי שעושים.
לעשות זה קל.
להתקדם זה קשה, וזה מה שמביא תוצאות.
וכשפשוט עושים כל אימון כוח, זה לא נקרא לתכנן - ולכן כל תוצאה שתהיה הינה אקראית.
איזו דוגמה לא נכונה הבאתי?ביסט אני לא אמשיך להתווכח אבל אתה פשוט מביא פה דוגמאות לא נכונות אז אני מציע שלפני שאתה כותב משהו תבדוק את העובדות שלך. מתחילת הדיון אתה מסתמך על שטויות ובעקבות זה אתה מסיק מסקנות מפגרות. באמת, תבדוק על מה אתה מדבר...נגמר הגיון מבחינתי אני עדיין חושב שאתה מתאמן ומאמן רציני