הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומו סקוואט...

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
מאז שהתחלתי להתאמן עשיתי סקוואט רחב יחסית...
הרוחב הוא ברוחב של הראק/כלוב תלוי איפה אני מתאמן... (נחשב סומו? אם לא תקנו אותי בבקשה 😃 )
ממש מצמיד את הרגל לקצה של הראק...
אני מתקדם ככה יופי ויש עומק טוב ואני לא קורס והכל פיקס בטכניקה

יש סיבה (או סיבות אפילו?) שזה לא טוב???
או שאם זה ככה והכל מתקדם כמו שצריך והטכניקה טובה זה בסדר...
אני מתאמן מתחיל בגלל זה אני שואל (125 סקוואט ואני בSS)

שאלה מעניינת, אני בדיוק בלבטים כאלו בעצמי: סומו, HB, LB... כרגע אני פשוט עושה היבריד שדומה ל-HB.
ג'ים וונדלר היה עונה לך שזה לא משנה כל עוד אתה עושה סקוואט.

• פותח/ת השרשור
שאלה מעניינת, אני בדיוק בלבטים כאלו בעצמי: סומו, HB, LB... כרגע אני פשוט עושה היבריד שדומה ל-HB.
ג'ים וונדלר היה עונה לך שזה לא משנה כל עוד אתה עושה סקוואט.

אתה יודע אם לעמוד ברוחב של הראק/כלוב זה נחשב סומו? או שיותר רחב זה סומו?
פשוט הרבה אמורים לי על הרוחב ושאני עושה סומו סקוואט...
לא שזה משנה מה יגידו פה אני ישאר בסומו זה מה שנוח לי ;)

סתם מעניין לדעת מה ההשלכות של זה אם יש בכלל (כי העירו לבחור שעושה סקוואט רחב בלוג להפסיק עם זה)

זה סוג של מקצר את התנועה. תראה פאוורליפטרים שעושים רחב, מקדימה/מהצד, לעומת אחד שעושה רוחב כתפיים קצת יותר.
פעם ראשונה ששמעתי שמישהו קורא לזה סומו, ובכל מקרה אני די תומך במה שגים אומר(אני מעריץ אין מה לעשות) חחחח

מאז שהתחלתי להתאמן עשיתי סקוואט רחב יחסית...
הרוחב הוא ברוחב של הראק/כלוב תלוי איפה אני מתאמן... (נחשב סומו? אם לא תקנו אותי בבקשה 😃 )
ממש מצמיד את הרגל לקצה של הראק...
אני מתקדם ככה יופי ויש עומק טוב ואני לא קורס והכל פיקס בטכניקה

יש סיבה (או סיבות אפילו?) שזה לא טוב???
או שאם זה ככה והכל מתקדם כמו שצריך והטכניקה טובה זה בסדר...
אני מתאמן מתחיל בגלל זה אני שואל (125 סקוואט ואני בSS)
אם טווח התנועה מלא (ואתה מוזמן לצלם ולהעלות לפורום) זה בסדר גמור ויש לזה אפילו יתרונות מסויימים.

• פותח/ת השרשור
אם טווח התנועה מלא (ואתה מוזמן לצלם ולהעלות לפורום) זה בסדר גמור ויש לזה אפילו יתרונות מסויימים.

0:50

זה אומנם ממש לא עדכני ולפני הרבה חודשים (סרטון ראשון מהSS הקודמת וסרטון שני מהחיטוב)
אפשר לראות שהרגל צמודה לראק וככה גם הרגל השנייה.. זה יוצא די רחב... ;)

אשמח לדעת אם הטווח תנועה מלא ולשמוע מה היתרונות 😃

יש מצב שאני יאמץ סקוואט שכזה
למרות שהגמישות שלי באיזור האגן כבר התחילה להשתפר

עומק יש לך, זה לא נראה כאילו אתה עומד כל כך רחב.
בכל מקרה, תדע שבPL עם ציוד אני לא מכיר ספורטאים שלא עושים עם עמידה ממש רחבה..

• פותח/ת השרשור
עומק יש לך, זה לא נראה כאילו אתה עומד כל כך רחב.
בכל מקרה, תדע שבPL עם ציוד אני לא מכיר ספורטאים שלא עושים עם עמידה ממש רחבה..

ב130 אני יצלם מהצד ומאחורה (שתראו רוחב) ויעלה לביקורת 😃
ותודה רבה!

הסקוואט שלך ניראה טוב מהצד. אם אתה מצמיד (ממש נוגע) עם צד הרגל בראק/כלוב זה ללא ספק סומו סקוואט וסומו סקוואט זה תרגיל מיוחד משלו, אם אני לא טועה יש מעורבות הרבה יותר גדולה של מקרבי הירך ובכלל כל המערכת עובדת קצת אחרת. אם מטרותיך הן בילדינג (ואני יודע שזה המצב) אל תסתכל על ליפטרים שגם התחילו עם זה במשקלים גבוהים הרבה יותר משלך אלא על בילדרים (רציניים) עושים סקוואט. בקיצור, אני לא הייתי ממליץ לך לעשות סומו ובכלל קשה לי להבין אנשים שעובדים איתו למעל rm1 מבחינת נוחות.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט שלך ניראה טוב מהצד. אם אתה מצמיד (ממש נוגע) עם צד הרגל בראק/כלוב זה ללא ספק סומו סקוואט וסומו סקוואט זה תרגיל מיוחד משלו, אם אני לא טועה יש מעורבות הרבה יותר גדולה של מקרבי הירך ובכלל כל המערכת עובדת קצת אחרת. אם מטרותיך הן בילדינג (ואני יודע שזה המצב) אל תסתכל על ליפטרים שגם התחילו עם זה במשקלים גבוהים הרבה יותר משלך אלא על בילדרים (רציניים) עושים סקוואט. בקיצור, אני לא הייתי ממליץ לך לעשות סומו ובכלל קשה לי להבין אנשים שעובדים איתו למעל rm1 מבחינת נוחות.

המטרות שלי לא בילדינג...
לא מתיימר להיות בילדר או ליפטר 😃
רוצה להיות גם הכי גדול שאפשר וגם הכי חזק שאפשר...:sporty019:

תודה על ההמלצה (או הלא המלצה?)
אני נשאר בסומו שלי ;)
צר לא נוח לי...
גם הצר שלי הוא רחב יחסית...
ואני לא עושה סומו כי ראיתי ליפטרים עושים את זה...
ככה התרגלתי מההתחלה.. ככה רק נוח לי...
עוד הרבה לפני שידעתי שיש חשיבות לרוחב העמידה 😃

תשלב בין הסקוואט שלך עכשיו שהוא LB עם פסיעה רחבה אתה יכול לקרוא לזה סומו סקוואט לHB&FS לתוצאות מקסימליות.

לשלב כרגע בSS?
או לחכות אחרי הSS?
אחרי SS.

אתה תיראה שתתחיל לבצע HB למשל שהוא יהיה בפסיעה רגילה וטווח תנועה גדול יותר זה מאוד יקשה עליך גם כי ה4 ראשי שלך לא עובד הרבה .
הייתה לי אותה בעיה ומאז שעליתי עליה התחלתי לתת הרבה HB&FS וסקוואטים עם pause בבור בשביל להפוך את ה4 ראשי ליותר דומיננטי מה שגם מחזק את הLB.

• פותח/ת השרשור
אחרי SS.

אתה תיראה שתתחיל לבצע HB למשל שהוא יהיה בפסיעה רגילה וטווח תנועה גדול יותר זה מאוד יקשה עליך גם כי ה4 ראשי שלך לא עובד הרבה .
הייתה לי אותה בעיה ומאז שעליתי עליה התחלתי לתת הרבה HB&FS וסקוואטים עם pause בבור בשביל להפוך את ה4 ראשי ליותר דומיננטי מה שגם מחזק את הLB.

הבנתי אחללה רעיון תודה רבה!

אבל בסוף של סקוואט אני מרגיש את 4 ראשי ממש...
כאילו עם שריר כואב/שורף אחרי סקוואט זה ה4 ראשי ולא האמסטרינג או התחת...
מה הסיבה לזה?

הבנתי אחללה רעיון תודה רבה!

אבל בסוף של סקוואט אני מרגיש את 4 ראשי ממש...
כאילו עם שריר כואב/שורף אחרי סקוואט זה ה4 ראשי ולא האמסטרינג או התחת...
מה הסיבה לזה?

תעלה סרטון מעודכן. או שההיפ דרייב שלך לא טוב, או שהאנתרופומטריה שלך היא כזאת שהקוואדס יהיו דומינאנטיים אפילו בעמידה רחבה.

תעלה סרטון מעודכן. או שההיפ דרייב שלך לא טוב, או שהאנתרופומטריה שלך היא כזאת שהקוואדס יהיו דומינאנטיים אפילו בעמידה רחבה.
אם הירך(53 ס"מ) > טורסו (50 ס"מ)
והירך + התאומים וכף הרגל= פי 2 מהטורסו
מה זה אומר?

(אני מסקביט בעמידה רחבה גם בצרה הטווח תנועה פי 2-3 יותר גדול + כואבת לי הירך לאחר מכן ) @StrongLift סורי שנדחף לך לאשכול.

נערך לאחרונה:
יש כל מיני פרמטרים שמשחקים כאן תפקיד (האורך האפקטיבי של הירך, שזה בעצם האורך "האבסולוטי" של הירך אבל כפול קוסינוס הזווית שנוצרת כתוצאה מרוחב הפיסוק, רמת הגמישות של התאומים (כמה אתה יכול לייצר plantar flexion ולהשאיר את המשקל על העקבים, ושהברכיים לא יגלשו), גמישות ההאמסטרינגס, ועוד...
בכללי - אנשים בעלי femurs ארוכים ביחס ל-torso יצטרכו להישען יותר קדימה, מה שאומר הירך תהיה דומינאנטית, ובשביל הארבע ראשי, אולי סקוואט זה בכלל לא הפתרון...בכללי, בגלל צורת האימונים וסגנון הסקוואט שלרוב משתמשים בו (אם כי יש לא מעט פאוורליפטרים שיאני עולם שמתחרים גם ב-HB), יש הרבה פאוורליפטרים עם פיגורים רציניים בקוואדס.

יש כל מיני פרמטרים שמשחקים כאן תפקיד (האורך האפקטיבי של הירך, שזה בעצם האורך "האבסולוטי" של הירך אבל כפול קוסינוס הזווית שנוצרת כתוצאה מרוחב הפיסוק, רמת הגמישות של התאומים (כמה אתה יכול לייצר plantar flexion ולהשאיר את המשקל על העקבים, ושהברכיים לא יגלשו), גמישות ההאמסטרינגס, ועוד...
בכללי - אנשים בעלי femurs ארוכים ביחס ל-torso יצטרכו להישען יותר קדימה, מה שאומר הירך תהיה דומינאנטית, ובשביל הארבע ראשי, אולי סקוואט זה בכלל לא הפתרון...בכללי, בגלל צורת האימונים וסגנון הסקוואט שלרוב משתמשים בו (אם כי יש לא מעט פאוורליפטרים שיאני עולם שמתחרים גם ב-HB), יש הרבה פאוורליפטרים עם פיגורים רציניים בקוואדס.

כן הHB שלי בסביבות ה-95 קילו והLB מהיום סגרתי 117.5 לחמישיות
כנ"ל לגבי הפרונט סקוואט שהשיא הוא 82.5 לחמישייה (נמוך רצח)
כשיגיע הזמן אני אשים פרונט בתור סקוואט קל (מקווה שבעוד הרבה זמן :D )

0:50

זה אומנם ממש לא עדכני ולפני הרבה חודשים (סרטון ראשון מהSS הקודמת וסרטון שני מהחיטוב)
אפשר לראות שהרגל צמודה לראק וככה גם הרגל השנייה.. זה יוצא די רחב... ;)

אשמח לדעת אם הטווח תנועה מלא ולשמוע מה היתרונות 😃

קוסינוס הזוית?!#^$&$*@!!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית