הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומו סקוואט...

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
מאז שהתחלתי להתאמן עשיתי סקוואט רחב יחסית...
הרוחב הוא ברוחב של הראק/כלוב תלוי איפה אני מתאמן... (נחשב סומו? אם לא תקנו אותי בבקשה 😃 )
ממש מצמיד את הרגל לקצה של הראק...
אני מתקדם ככה יופי ויש עומק טוב ואני לא קורס והכל פיקס בטכניקה

יש סיבה (או סיבות אפילו?) שזה לא טוב???
או שאם זה ככה והכל מתקדם כמו שצריך והטכניקה טובה זה בסדר...
אני מתאמן מתחיל בגלל זה אני שואל (125 סקוואט ואני בSS)

גם לי יש את אותה בעיה בדיוק כמו לך-פיזית אני לא מצליח לרדת כ"כ נמוך מתחת למקביל,
למרות שאני עושה כמו שצריך ופותח את כפות הרגליים 30 מעלות החוצה כמו שריפטו מראה.

הנה סקוואט שעשיתי מהיום

ככל שאני מנסה לרדת יותר עמוק ויותר בכוח למטה ככה יותר קשה לי לעלות בחזרה למעלה.

אם הירך(53 ס"מ) > טורסו (50 ס"מ)
והירך + התאומים וכף הרגל= פי 2 מהטורסו
מה זה אומר?

(אני מסקביט בעמידה רחבה גם בצרה הטווח תנועה פי 2-3 יותר גדול + כואבת לי הירך לאחר מכן ) @StrongLift סורי שנדחף לך לאשכול.
תראה, אין הגדרה חד משמעית למה הפרופורציות ה"ממוצעות".
אבל בגדול, הראש ה"ממוצע" הוא 1/8 מהגובה, הירך הוא 2 ראשים, המרפק מגיע לפופיק. זה המודל העיקרי בו משתמשים, אבל אין דבר מוחלט שנקרא "מידות ממוצעות".

לא מפתיע, לכן חצי סקוואט יותר קל ולכן הוא לא תופס בתחרות. זה ברור מאליו שלרדת יותר עמוק זה יותר קשה ויוריד לך את המשקל על המוט איתו אתה יכול לעלות חזרה למעלה.

אתה בסה"כ צריך להוציא ברכיים החוצה ולהמשיך לרדת עד שאתה שובר מקביל. אם אתה יכול לשפוף בלי משקל, ואתה יכול, אז אתה יכול גם כשיש לך מוט על הגב.

לא מפתיע, לכן חצי סקוואט יותר קל ולכן הוא לא תופס בתחרות. זה ברור מאליו שלרדת יותר עמוק זה יותר קשה ויוריד לך את המשקל על המוט איתו אתה יכול לעלות חזרה למעלה.
אתה בסה"כ צריך להוציא ברכיים החוצה ולהמשיך לרדת עד שאתה שובר מקביל. אם אתה יכול לשפוף בלי משקל, ואתה יכול, אז אתה יכול גם כשיש לך מוט על הגב.

יוצא לי סקוואט בדיוק במקביל, רק לא מתחת למקביל זה הכל.

אני לא מצליח לרדת עמוק מבחינה פיזית. אני מוציא ברכיים החוצה ב-30 מעלות החוצה, להוציא יותר מזה ?

יוצא לי סקוואט בדיוק במקביל, רק לא מתחת למקביל זה הכל.

אני לא מצליח לרדת עמוק מבחינה פיזית. אני מוציא ברכיים החוצה ב-30 מעלות החוצה, להוציא יותר מזה ?
הצילום גרוע, קשה להגיד אבל אתה לא מקביל אלא מעל (זה נקבע לפי היחס בין הpatella והhip joint), אתה לא מוציא ברכיים החוצה, אולי רק את כפות הרגליים.
הברכיים צריכות לנוע במסלול מקביל לכפות הרגליים.

גם לי יש את אותה בעיה בדיוק כמו לך-פיזית אני לא מצליח לרדת כ"כ נמוך מתחת למקביל,

הנה סקוואט שעשיתי מהיום

תשקול בחום לבקר אצל מאמן, הסקווט נראה רע בהמון פרמטרים...

"ככל שאני מנסה לרדת יותר עמוק ויותר בכוח למטה ככה יותר קשה לי לעלות בחזרה למעלה"

:eek::eek::eek::eek::eek: באמת ? הייתי בטוח שיהיה יותר קל לעלות

תעבוד על גמישות של אמסטרינג חוץ מזה תלמד לעשות סקוואט כמו שצריך לפני שאתה דואג לעומק

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון מעודכן. או שההיפ דרייב שלך לא טוב, או שהאנתרופומטריה שלך היא כזאת שהקוואדס יהיו דומינאנטיים אפילו בעמידה רחבה.

ככה הסקוואט שלי גם היום... לא שיניתי שום דבר בטכניקה...
אני יצלם בראשון 130 😃
אבל לא תראה שום שינוי מיוחד...
אם אני עושה רחב... אבל מרגיש אחרי סט את הכאב וזרמים כאלה בקדימה של הרגל (לא יודע לפרט בדיוק איזה שריר... כל הירך הקדמית)
אז כנראה שהוא באמת עובד חזק אצלי??? לא הגיוני שזה סתם?
כי בתחת ובאמסטרינג בחיים לא הרגשתי שהתאמצתי בסקוואט...
לא מרגיש שם כאב/עייפות כלום...
זה סביר שאני יעשה רחב ודווקא החלק הקדמי של הרגל יעבוד?

הנה סקוואט שעשיתי מהיום

איפה רשמתי שיש לי בעיה לרדת מתחת למקביל?
יש סקוואטים שאנשים אומרים לי שהתחת שלי עוד שנייה נגע ברצפה

אין דבר כזה סומו סקוואט, יש סקוואט רחב

My thoughts exactly. You are dealing with crap here, talking about angles and proportions, if the guy is flexible enough to squat wide and deep, this is his strong position, why not?

In my opinion, you should squat as wide as you can if you go below parallel and don't break form and tightness at the bottom, at most people it will be not as wide, and even really narrow, but the old squat clip looks actually awesome, so I say - keep it!

• פותח/ת השרשור
My thoughts exactly. You are dealing with crap here, talking about angles and proportions, if the guy is flexible enough to squat wide and deep, this is his strong position, why not?

In my opinion, you should squat as wide as you can if you go below parallel and don't break form and tightness at the bottom, at most people it will be not as wide, and even really narrow, but the old squat clip looks actually awesome, so I say - keep it!

תודה רבה! 😃
נמשיך בעמידה רחבה....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית