נק' מוניטין:
45
- 291
- 27
כמה חרא אכלתי בחימוש לפי דעתי להתגייס לכל מקום חוץ משם אוקטובר 12
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עוד אחד עם הצהרות מטופשות יש לך הצעות הרמטכל strongman?הנדסה קרבית
אכלתי הרבה חרא אבל עכשיו אני חושב על זה היה שווה את זה.
נובמבר 2010
עוד אחד עם הצהרות מטופשות יש לך הצעות הרמטכל strongman?
כן מלש"ב יקר.עוד אחד עם הצהרות מטופשות יש לך הצעות הרמטכל strongman?
אני רוצה לראות את התגובה שלך כששני סיורים של שריון בגבול מצריים יוצאים מהש"ג אחרי החילוף שלהם, כשהם כולם רק מקללים את כל הצבא והעולם ולא מזיזים אצבע מעצמם, אפילו ציוד הם לא שמים על עצמם. ככה אתה חושב שאנחנו מוגנים בגבול שעבר שני פיגועים עם הרוגים? STRONGMAN צודק. זה דורש יותר מסתם שירשור של אשכול, אבל יש פה בעיה רצינית.עוד אחד עם הצהרות מטופשות יש לך הצעות הרמטכל strongman?
טוב עחיכן מלש"ב יקר.
לעשות צבא מקצועי שלוחמים יקבלו שכר אמיתי, שיורידו חצי מהתקנים ומאנשי הקבע שלא באמת צריך שבעצם קיימים רק כי אין מה לעשות עם כל המגוייסים.
אנשים חסרי יכולת/חסרי מוטיבציה/ חסרי משמעת עצמית/ חסרי חוסן נפשי לא אמורים להיות בגוף כמו הצבא מהסיבה הפשוטה שהם לא מועילים ואילו מזיקים לעצמם.
אנשים חיים פה בלה לה לנד, זה המציאות ואין טעם לבלבל ת'שכל על השתמטות ושינוי קיצוני בשיטת הפעולה בצבא.
תפסיקו להרטיב את הכרית כל לילה.
בקשר לשאלה, הייתי כנראה שולח מנילה כמו בן אדם ומשרת קרבי מההתחלה ולא מתחנן לזה במשך שנה.
עד שלא יהיה צבא מקצועי כל מי שנמצא בו הוא פראייר, כולל אני
בתור מדינה שמוקפת מכל הצדדים במדינות אויב אתה לא יכול להרשות לעצמך צבא קטן ומקצועי. צריך עזרה מכל מי שיכול להחזיק נשק לירות ולהלחם.
אני אכתוב כאן תגובה קצת ארוכה אבל זה פשוט נמאס שכל אחד כאן חושב שהוא מינימום רמטכ"ל עם התובנות שלו.1. מה עדיף, שני חיילי SAS או ארבעה גולנצ'יקים? האיכות עדיפה על הכמות מהסיבה הפשוטה שכמות = מקצועיות. הדוגמא המושלמת היא מה שקרה בקניון בקניה, חייל SAS אחד הציל מעל 100 שבויים מבלי להפגע בעוד שחוליות הצבא המקומי הסתבך וסיים עם זה רק לאחר כמה ימים.
2. די לחיות ע"פ קלישאות שהיו נכונות מלפני 20-30 שנה איזו עוד מדינה אוייבת יש לנו חוץ מאיראן (לא קרובים אלינו גאוגרפית), סוריה- בקושי מצליחים לנהל את עצמם/ איכות צבאית ירודה ועלובה שאגב בכל ימי אסד שום כדור לא הגיע לישראל.
אנחנו נלחמים מול גרילות קטנות ועלובות, צבא מקצועי יהיה עדיף בהרבה.
קחו את הקלישאות שההורים שלכם לימדו אתכם ותלמדו לפקפק, אתם צריכים להבין שמה שהיה פעם לא נכון לגבי היום.
אני אכתוב כאן תגובה קצת ארוכה אבל זה פשוט נמאס שכל אחד כאן חושב שהוא מינימום רמטכ"ל עם התובנות שלו.
1. ההשוואה בין 2 חיילי SAS ל4 מגולני ילדותית ויתכן ונובעת מחוסר ידע. כמו שתשווה בין טנק למטוס אלה 2 תחומים שונים לגמרי בכל מה קשור ללחימה. צרור שנורה, רימון שנזרק, קורנט שנשלח לא מבחין בין לוחם SAS, אריות הים או אפילו ג'ובניק, בכולם זה יפגע בצורה קטלנית. השימוש בכוחות מיוחדים נעשה למשימות מיוחדות ולא לכל משימה. שימוש בכוחות מיוחדים למשימה של חי"ר קלאסי הינה כישלון ידוע מראש. ראה לדוגמה מה היה במלחמת לבנון השניה שצה"ל השתמש בכוחות מיוחדים למשימות פשוטות. אפילו רוסיה הגדולה שגתה בלחימתה ששלחה כוחות מיוחדים למשימות פשוטות (כגון כיבוש) והכוחות שנשלחו קיבלו מכת אש חזקה. התובנות מכך בשביל כיבוש קלאסי אין צורך בשימוש בכוחות מיוחדים. כי סליחה על המילה בשביל בשר תותחים לא משנה איזה סוג בשר זה אם זה בשר של גולני או צנחנים. עוד דוגמה לזה ההבנה בסוף ימי הלחימה במלחמת לבנון השניה שהסתמכות אבסלוטית על חיל האוויר הינה שגויה ואין מנוס מתמרון קרקעי. אם אתה הולך על הנייר כן חייל SAS שם בכיס גם 5 חיילי גולני מבחינת הידע והביצועים, אבל תזכור שמי שמכריע מלחמות הם לא היחידות המיוחדות שלהם תפקיד ספציפי ומצומצם אלא דווקא הלוחם הפשוט.
2. אין שום קלישאות יש איומים. זכור לי משפט מעמוס ידלין שיש יכולות ויש כוונות רק יש לערוך הפרדה בין השתיים. יכולות - סתם כדוגמה נשק אסטרטגי צבא חזק וכד'. כוונות - כוונה לצאת להשתמש ביכולות. בעבר לא הייתה הבחנה בין ה2 וכל יכולות הייתה מפורשת לכוונה והצבא היה נכנס לכוננות שהייתה שוחקת את הכיס ואת החיילים. כיום יש הפרדה בין היכולות ולבין הכוונות. יש על מדינת ישראל כוונות לשימוש ביכולות מכל צד של כל גבול (מלבד ירדן) עם סוריה האיום הוא באמת על העורף אבל סתם כדוגמה מה עם מצרים? (ההסכם שלום לא שווה את הנייר שהוא חתום עליו) סד"כ צבא מצרים כולל מילואים בסביבות ה15 מיליון!!! אתה רואה את צה"ל שבקושי יש לו מיליון חיילים נלחם עם צבא בעל סד"כ כזה? אז לחשוב שצמצום הסד"כ והישענות על צבא מקצועי שתצמצם את הסד"כ בקרוב ל40% תיהיה אסון. אתה מודע לכך שישנם מוצבים אשר בעקבות מחסור בסד"כ מציבים דחלילים אשר מסובבים אותם בהתאם לשעות השמש כדי שלא "ישרפו" ע"י איסוף האויב. אז אם היום זה ככה מה יהיה שיצמצמו את הסד"כ?
3. היה רמטכ"ל שחשב להפוך את הצבא לצבא מקצועי. הוא החל בפרויקט (קטן וחכם) והמתווה כבר החל, רק שחטפו לו חיילים והוא יצא למבצע הנקרא "שינוי כיוון" אשר מאוחר יותר נקרא מלחמת לבנון השניה. כן שמו של הרמטכ"ל הזה הוא דן חלוץ. רמטכ"ל אשר בנה צבא קטן וטיפש.
סתם נקודה למחשבה.