הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צו ראשון

כל עוד אין לך בעיות פרופיל או בעיות אישיות אתה תמצא את עצמך בקרבי.
הדרך היחידה שלך זה לסרב פקודה בבקום להתגייס לחיל (גם אם זה יצרך ממך להיות שם כמה לילות).
במקרה שתגיע לתוך יחידה קרבית, תעשה בעיות בשבועיים הראשונים, אלה שבועיים שמנפים בעיתיים שלא מתאמים לקרבי.
בכל מקרה לך תעשה שירות משמעותי, תעשה גו'ב של חמשושים זה לא קשה במיוחד.
ובתור קרבי שמסיים עוד שבועיים שירות של 3 שנים אני מתעצבן לקרוא פוסטים כאלה, אבל בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה..
למהאתה מתעצבן? כי יש לו דעה שונה משלך?

למה אתה מתעצבן? כי אתה עשית משהו שהוא לא רוצה?
אם אתה תורם זמן\כסף לאגודה למלחמה בסרטן אתה תתעצבן על מישהו שלא עושה את זה?

חח לא, לא אכפת לי לאן הוא מתגייס ומה הוא יעשה , אכפת לי מתגובות המעודדות השתמטות.

אתה צריך לשקול טוב את ההחלטות שלך לגבי השירות הצבאי.
מהתגובות שלך פה משתמע שאתה פשוט לא רוצה לשרת בצה"ל (סרבן גיוס), ואתה מפחד מההשלכות של כך.

אם יש לך נתונים טובים לקרבי ושיבצו אותך לקרבי - שיהיה בהצלחה. נורא קשה לרדת מזה, כמעט לא משנה לאיזה תפקיד.
תנסה לבקש מיונים למודיעין וכו' אם אתה טוען שהנתונים גבוהים..
מה היה לא נורמלי בתגובה שלי? תוציא פטור נפשי מסויים ותקבל פרופיל 45 נפשי או 21 נפשי.

מה לא נורמלי? אם הוא לא יתגייס לצבא כי יש לו פרופיל נפשי 45 / 21, מי נראה לך יקבל אותו לעבודה פה בארץ? אפילו מלצרות לא יקבלו אותו.
צריך להיות חכם לפני שעושים את כל הדברים האלה.

אם יש לך נתונים טובים לקרבי ושיבצו אותך לקרבי - שיהיה בהצלחה. נורא קשה לרדת מזה, כמעט לא משנה לאיזה תפקיד.
תנסה לבקש מיונים למודיעין וכו' אם אתה טוען שהנתונים גבוהים..

מה לא נורמלי? אם הוא לא יתגייס לצבא כי יש לו פרופיל נפשי 45 / 21, מי נראה לך יקבל אותו לעבודה פה בארץ? אפילו מלצרות לא יקבלו אותו.
צריך להיות חכם לפני שעושים את כל הדברים האלה.

בחלק השני של התגובה כתבת שטויות

אני אשמח לשמוע למה.
אני בעצמי מכירה אנשים כאלה, ואפילו כאלה שיצאו מהצבא על נפשי (גם אם זה אמיתי וגם אם לא) ותאמין לי שהם סובלים מהבחינה הזו.

סביר להניח שזה לא מתבצע באופן גלוי ובוטה ואף בכלל לא חוקי, בדמוקרטיה לא מענישים את החלשים רק כי הם חלשים ופרופיל 21 זה נכות לכל דבר

ויקיפדיה:

בתהליך בחינת מועמדים לעבודה, יש המייחסים משקל רב לשירות בצה"ל של המועמד (בפרט כאשר מדובר במועמד חסר ניסיון[דרוש מקור]), ומעדיפים לקבל לעבודה את מי ששירתו בצה"ל. מאידך רבים מעדיפים לקבל לעבודה בעלי פרופיל 21 כיוון שהם פטורים משירות מילואים.

בשנת 1994, בעקבות לחץ ציבורי הולך וגובר, שהתבטא בין השאר בהקמת עמותה לנפגעי פרופיל 21, הורתה נציבות שירות המדינה למוסדות המדינה שלא לשאול דורשי עבודה על הפרופיל הצבאי שלהם, ובהמשך אותה שנה הוכנס איסור זה לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה (סעיף 2א לחוק) והוחל על כלל המעסיקים בישראל, למעט שירות הביטחון הכלליוהמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. באותה שנה תוקן גם חוק שירות ביטחון, ונקבע בו (בסעיף 44א לחוק) איסור על כל אדם שלא הורשה לכך, לדרוש, בכל הקשר שהוא (להבדיל מדרישה בקשר לעבודה) "נתון אישי צבאי", שהגדרתו היא "הסימול המספרי המציין את מידת התאמתו של אדם לשירות הצבאי, או מסמך צבאי הקובע כושר לשירות צבאי או את מידת ההתאמה לשירות, וכן כל נתון אחר ששר הביטחון קבע בצו לעניין זה". בהגדרה זו כלול גם נושא הפרופיל הרפואי.

נערך לאחרונה:
אני אשמח לשמוע למה.
אני בעצמי מכירה אנשים כאלה, ואפילו כאלה שיצאו מהצבא על נפשי (גם אם זה אמיתי וגם אם לא) ותאמין לי שהם סובלים מהבחינה הזו.
היום החברות הגדולות בארץ כמו פלפון,אורנג,בנק הפועלים,בנק מזרחי וכו מעדיפים אנשים שלא עשו צבא או שירתו בגוב מכייון שהם לא צריכים לעשות מילואים...זה אחד עכשיו עוד משהו היום על פרופיל 21 לא רשום נפשי אין יותר את ההגדרה הזו היום זה רק בריאותי,ואם זה אתה יכול לעשות הכל גם ללכת ולעבוד באבטחה ולקבל נשק..

סביר להניח שזה לא מתבצע באופן גלוי ובוטה ואף בכלל לא חוקי, בדמוקרטיה לא מענישים את החלשים רק כי הם חלשים ופרופיל 21 זה נכות לכל דבר

ויקיפדיה:

בתהליך בחינת מועמדים לעבודה, יש המייחסים משקל רב לשירות בצה"ל של המועמד (בפרט כאשר מדובר במועמד חסר ניסיון[דרוש מקור]), ומעדיפים לקבל לעבודה את מי ששירתו בצה"ל. מאידך רבים מעדיפים לקבל לעבודה בעלי פרופיל 21 כיוון שהם פטורים משירות מילואים.

בשנת 1994, בעקבות לחץ ציבורי הולך וגובר, שהתבטא בין השאר בהקמת עמותה לנפגעי פרופיל 21, הורתה נציבות שירות המדינה למוסדות המדינה שלא לשאול דורשי עבודה על הפרופיל הצבאי שלהם, ובהמשך אותה שנה הוכנס איסור זה לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה (סעיף 2א לחוק) והוחל על כלל המעסיקים בישראל, למעט שירות הביטחון הכלליוהמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. באותה שנה תוקן גם חוק שירות ביטחון, ונקבע בו (בסעיף 44א לחוק) איסור על כל אדם שלא הורשה לכך, לדרוש, בכל הקשר שהוא (להבדיל מדרישה בקשר לעבודה) "נתון אישי צבאי", שהגדרתו היא "הסימול המספרי המציין את מידת התאמתו של אדם לשירות הצבאי, או מסמך צבאי הקובע כושר לשירות צבאי או את מידת ההתאמה לשירות, וכן כל נתון אחר ששר הביטחון קבע בצו לעניין זה". בהגדרה זו כלול גם נושא הפרופיל הרפואי.

אם לרגע נראה לך שמעסיקים באמת שמים על ההוראה של נציבות שירות המדינה אתה חי בסרט - גם מניסיון אישי וגם של חברים. ובכללי זה ידוע שאף אחד לא שם על זה.
ואם זה אתה יכול לעשות הכל גם ללכת ולעבוד באבטחה ולקבל נשק..

אתה רציני? בשביל לעבוד באבטחה שמכבדת את עצמה ולקבל נשק קודם כל אתה צריך רובאי מסויים, ודבר שני שולחים את הפרטים שלך למשרד התמ"ת ולמשטרה וכו' כדי שיבדקו שאתה אכן כשיר לשאת נשק.

אם לרגע נראה לך שמעסיקים באמת שמים על ההוראה של נציבות שירות המדינה אתה חי בסרט - גם מניסיון אישי וגם של חברים. ובכללי זה ידוע שאף אחד לא שם על זה.

אתה רציני? בשביל לעבוד באבטחה שמכבדת את עצמה ולקבל נשק קודם כל אתה צריך רובאי מסויים, ודבר שני שולחים את הפרטים שלך למשרד התמ"ת ולמשטרה וכו' כדי שיבדקו שאתה אכן כשיר לשאת נשק.
יש לך מקומות שאתה יכול לבוא לעבוד בהם עם רובאי 02,משרד התמת בודק רק אם אין לך בעיות פסיכולוגיות וכו רק באזרחות צהל כבר לא מגדיר אף אחד כמשוחררעל נפשי רק על בריאותי ואין דרך להוציא את זה מהם

יש לך מקומות שאתה יכול לבוא לעבוד בהם עם רובאי 02,משרד התמת בודק רק אם אין לך בעיות פסיכולוגיות וכו רק באזרחות צהל כבר לא מגדיר אף אחד כמשוחררעל נפשי רק על בריאותי ואין דרך להוציא את זה מהם

בגלל זה אמרתי "אבטחה שמכבדת את עצמה".. גם אני יכולה ללכת להיות מאבטחת במוזיאון ישראל עם שכר מינימום ונשק כשעשיתי רובאי 02.. והם בודקים גם מצב בריאותי ונפשי, לפחות איפה שאני עובדת (ביטוח לאומי).

את יכולה ללכת לעבוד אצלי ולקבל 32 שקל לשעה עם רובאי 02,אם זה לא גופים של הממשלה או נתבג אז לא בודקים יותר רובאי וכו.לגבי המצב הנפשי שוב זה מצב נפשי באזרחות אף גוף פרטי לא יכול לבדוק,אם השתחררת,על נפשי...

מנסיון הדבר הכי טוב להגיד בצו ראשון הוא דווקא שאתה כן רוצה קרבי.
שואלים אותך מה אתה רוצה רק ברעיון אישי וגם זה לא משנה מה תגיד להם שאתה רוצה ככה או ככה סביר להניח שלא תקבל מה שאתה רוצה.
ברעיון אישי רק רוצים ליראות את המוטיביצה שלך וכמה בנאדם איכותי אתה ולפי זה נותנים לך קבא.
מי שמחליט לאן לשבץ אותך משבץ לפי חוסר במקום מסויים שצריכים בו כרגע אנשים.
אני אישית אמרתי לבחורה ברעיון שאני רוצה קרבי ( למרות שממש לא )
והיא נתנה לי על זה קבא 54 ( שזה לא הכי גבוה אבל עם זה אתה יכול להגיע לכל דבר שתירצה )
ובסופו של דבר בכלל גם קיבלתי פטור צבא.
כל זה למרות שחפרתי להם שאני רוצה קרבי וכן אני מורעל וכו'.
רק תעשה רושם טוב ( זה כל מה שנידרש ממך בצו ראשון )
מקסימום תעשה להם בעיות בבקום ותקבל כל מה שתרצה אם תעמוד על שלך.

היה לנו איזה מרצה בבית ספר יש 3 שלבים לצו ראשון לפי מה שהבנתי בדיקות רפואיות אין מה לעשות
פסיכוטכני תעשה את עצמך טמבל לא קשה
וראיון אישי המרצה אמר שמי שתופסים אותו משקר בראיון ויש שם שאלות שמתנגשות כך שצריך ליהיות ממש גאון כדי לשקר ולא להתפס
המראיינת עושה לו איקס על הראיון והוא מקבל קבא מאוד נמוך

מנסיון הדבר הכי טוב להגיד בצו ראשון הוא דווקא שאתה כן רוצה קרבי.
שואלים אותך מה אתה רוצה רק ברעיון אישי וגם זה לא משנה מה תגיד להם שאתה רוצה ככה או ככה סביר להניח שלא תקבל מה שאתה רוצה.
ברעיון אישי רק רוצים ליראות את המוטיביצה שלך וכמה בנאדם איכותי אתה ולפי זה נותנים לך קבא.
מי שמחליט לאן לשבץ אותך משבץ לפי חוסר במקום מסויים שצריכים בו כרגע אנשים.
אני אישית אמרתי לבחורה ברעיון שאני רוצה קרבי ( למרות שממש לא )
והיא נתנה לי על זה קבא 54 ( שזה לא הכי גבוה אבל עם זה אתה יכול להגיע לכל דבר שתירצה )
ובסופו של דבר בכלל גם קיבלתי פטור צבא.
כל זה למרות שחפרתי להם שאני רוצה קרבי וכן אני מורעל וכו'.
רק תעשה רושם טוב ( זה כל מה שנידרש ממך בצו ראשון )
מקסימום תעשה להם בעיות בבקום ותקבל כל מה שתרצה אם תעמוד על שלך.
למה קיבלת פטור?

למה קיבלת פטור?
בגלל שהיית לי בעיה רפואית.
ועוד בועדה רפואית שאלו אותי אם אני רוצה לשרת ( לא היה לי מושג שהעבר הרפואי שלי יגרור אחריו פטור ) ואמרתי להם שאני רוצה לשרת אז הם אנו לי בחזרה במילים האלו : '' טוב חבל כי אתה לא יכול ''
בשורה תחתונה כל דבר שתגיד שאתה רוצה אתה תקבל בידיוק ההפך ( לרוב )

בגלל שהיית לי בעיה רפואית.
ועוד בועדה רפואית שאלו אותי אם אני רוצה לשרת ( לא היה לי מושג שהעבר הרפואי שלי יגרור אחריו פטור ) ואמרתי להם שאני רוצה לשרת אז הם אנו לי בחזרה במילים האלו : '' טוב חבל כי אתה לא יכול ''
בשורה תחתונה כל דבר שתגיד שאתה רוצה אתה תקבל בידיוק ההפך ( לרוב )
לצבא אין שום אינטרס של לעשות דווקא
יש מקרים כמו בן אדם שיבקש קרבי יגיד שהוא מורעל לירות בנשק ורוצה להרוג ערבים בכול הזדמנות לתת לו נשק יהיה אסון

לצבא אין שום אינטרס של לעשות דווקא
יש מקרים כמו בן אדם שיבקש קרבי יגיד שהוא מורעל לירות בנשק ורוצה להרוג ערבים בכול הזדמנות לתת לו נשק יהיה אסון
אתה צודק אין להם אינטרס. אבל פשוט ככה יוצא כי הם לא פועלים לפי הרצונות שלך אלא לפי מה שבאמת צריך.

למה אתה מתעצבן? כי אתה עשית משהו שהוא לא רוצה?
אם אתה תורם זמן\כסף לאגודה למלחמה בסרטן אתה תתעצבן על מישהו שלא עושה את זה?
יש קצת הבדל אתה יודע, בין שירות צבאי חובה לפי חוק, ותרומה לפי רצון.

נכון אבל יש כל מיני אפשרויות למי שלא רוצה להצטרף לצבא,ככה שבסופו של דבר הייתה פה טינה על זה שהוא כן היה קרבי והשני לא רוצה להתגייס בכלל. ולמי שרשם שפרופיל משנה-אולי משנה באבטחה ועבודות מסויימות בממשלה (למרות שעכשיו יש לנו שר אוצר בלי בגרות) כל שאר המקומות לא ממש מעניין אותם מה הפרופיל שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית