התגלתה רצועה חדשה בברך

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/11/131105081352.htm
רלוונטי למי שעבר ניתוח ACL ועדיין מרגיש חרא, וסתם למתעניינים.
הסתכלתי שלוש פעמים על התאריך לוודא שזה לא פורסם באחד באפריל.
איך זה יכול להיות שמליוני רופאים וסטודנטים לא שמו לב לקיום הרצועה הזאת עד עכשיו? הרי לא מדובר על משהו מיקרוסקופי. מחר נשמע שמצאו שלאדם יש שני לבבות ולא אחד?

להבהרה: מדובר על משהו ממש לא קטן, כמו שרואים בתמונה (כל החלק שהחצים שיוצאים מהמלבן הכחול מצביעים עליו)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בדיוק מה שאני תהיתי... אלפי דיסקציות, וניתוחים שהתבצעו ס"מ מהרצועה המדוברת, ואף אחד לא שם לא שיש שם משהו שלא ידעו על קיומו...

לקחו את הLCL ואחז ותחל חלקיים שלה ופשוט נתנו לה שם/תכונות של חלק בברך שאמור להיות עצמאי מבחינה אנטומית(יכול להפצע בלי קשר לתתי חלקים אחרים ותיקון שלו יגרור הקלה לחלקים אחרים)

העובדה שמדובר על החלק הזה בגוף רק בהקשר של פציעות ACL אקוטיות גורם לי לחשוד יותר שזו סתם הגדרה לא רלוונטית למי שלא מנתח, ממש כמו שלא רלוונטית הטכנולוגיה הספציפית כשעושים ניתוח לייזר בעיניים והדור של המכונה/שיטת עבודה של הלייזר אלא רק סוג הניתוח(לדוג' ניתוח מסוג לאזיק)

הסתכלתי שלוש פעמים על התאריך לוודא שזה לא פורסם באחד באפריל.
איך זה יכול להיות שמליוני רופאים וסטודנטים לא שמו לב לקיום הרצועה הזאת עד עכשיו? הרי לא מדובר על משהו מיקרוסקופי. מחר נשמע שמצאו שלאדם יש שני לבבות ולא אחד?

להבהרה: מדובר על משהו ממש לא קטן, כמו שרואים בתמונה (כל החלק שהחצים שיוצאים מהמלבן הכחול מצביעים עליו)

כן , כל הוול שלי מלא בפיזיותרפיסטים נרגשים שפרסמו את זה...

בכל אופן ,
זה לא ש"גילו" אותה יש מאין , למעשה , כפי שמתואר במחקר עצמו , המבנה הזה תועד כבר ב 1879 , רק שהוא קצת נשכח מאז עד לשנות ה 70 של המאה הקודמת בה נעשו כמה עבודות על חוסר יציבות קדמית לטרלית של הברך ואז קראו לה בשם אחר ( Mid-third capsular ligament) אבל עדיין לא ממש חקרו אותה.
בשנה שעברה , מנתח צרפתי יחד עם הצוות שלו חקרו אותה ( ונתנו לה לראשונה את השם ALL - anterior lateral ligament) קצת יותר במסגרת ניתוחי ארתרוסקופיה.
המחקר האחרון והמדובר סותר קצת את הממצאים מהמחקר של הצרפתים בכך שהוא מתאר מיקום תחל מעט שונה , וקשר יותר קרוב לרצועה הקולטרלית החיצונית ( LCL) במקום לגיד של הפופליטאל כפי שהציעו הצרפתים , הם לא מצאו קשר אנטומי בין הרצועה ל ITB כפי שהוצע קודם.
בגלל הסמיכות של ה LCL וה ALL הם מציעים לקרוא לשתיהן יחד LCLC - Lateral colateral ligament complex.

מבחינה ביומכנית-קלינית , הרצועה ככל הנראה מתפקדת כבולמת תנועת של רוטציה פנימית בברך , ויכולה להוות הסבר מסויים לתופעה של החוסר היציבות הרוטטורית של הברך באנשים שעברו קרע ב ACL.

אני עברתי ניתוח שחזור ACL (ומיניסקוסים) , מה אני אמור להרגיש בעצם אם יש לי חוסר יציבות? למרות שאני בספק אם יש לי חוסר יציבות אחרי כל הסקוואטים\דדליפט\קלינים\קפיצות\ספרינטים וכו'...?

אני עברתי ניתוח שחזור ACL (ומיניסקוסים) , מה אני אמור להרגיש בעצם אם יש לי חוסר יציבות? למרות שאני בספק אם יש לי חוסר יציבות אחרי כל הסקוואטים\דדליפט\קלינים\קפיצות\ספרינטים וכו'...?

יש חוסר יציבות סובייקטיבית - כשמטופל אומר לרופא/פיזיותרפיסט שהרגל "בורחת" לו לפעמים בזמן פעילות , ויש חוסר יציבות אובייקטיבית - כשהרופא/פיזיו עושה מבחנים ספציפיים לבדיקה של יציבות הברך ( לדוג' - בדיקת Pivot Shift) ומגלה כי קיימת חוסר יציבות.

יש חוסר יציבות סובייקטיבית - כשמטופל אומר לרופא/פיזיותרפיסט שהרגל "בורחת" לו לפעמים בזמן פעילות , ויש חוסר יציבות אובייקטיבית - כשהרופא/פיזיו עושה מבחנים ספציפיים לבדיקה של יציבות הברך ( לדוג' - בדיקת Pivot Shift) ומגלה כי קיימת חוסר יציבות.

הבנתי אני לא חושב שיש לי שום דבר מהם .... תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית