הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת דם - טסטוסטרון

• פותח/ת השרשור Stark
  • פורסם בתאריך

Stark

משתמש משקיע
2,588
1,701
נק' מוניטין:
3,412
2,588
1,701
שלום,

ככה לא ידעתי אם לפרסם את זה בתזונה ותוספים או כאן.

לאחרונה עשיתי בדיקת דם של טסטוסטרון ולהלן התוצאות
ESTRADIOL (E-2) pg/mL2.5 25.1 50
TESTOSTERONE- TOTAL ng/ml2.45 4.23 12

אני מתאמן כבר כמה שנים עם עליות וירידות, בצבא הפסקתי ואז חזרתי להתאמן בצורה רצינית אחריו לפני 9 חודשים.
כשהשתחררתי שקלתי 68 קילו, כרגע שוקל 82 אני מניח 15 או 14 אחוז שומן לא בדקתי, אולי טיפה יותר, גובה 1.81.

1) לא ברור לי למה הטסטוסטרון שלי כל כך נמוך, די נושק לגבול התחתון...
2) אפשר להסיק מבדיקה אחת את התוצאות או שצריך לעשות כמה?
3) האם תוספי תזונה של ייצור טסטוסטרון טבעי באמת עוזר?
4) האם תרופות של PCT כגון clomid יכולות לעזור?

תראו, אני אוכל בסביבות ה3000 קלוריות ביום פלוס מינוס.

בוקר - 4 ביצים מקושקשות + 120 גרם קורנפלקס של פיטנסס + 2 פרוסות לחם

שעת בוקר מאוחרת - לחמנייה עם כף של חמאת בוטנים

צהריים - 4 שניצלים ביתיים (שאימא עושה) בערך 250 גרם, לחמנייה מלאה, צ'יפס אפוי ו400 גרם בטטה במיקרו

בין צהריים לערב מנשנש איזה חטיף

ערב - 2 לחמניות מלאות עם המבורגר בכל אחד וסלט

לפני השינה גיינר של powertech revolution mass

האימונים שלי מתחלקים ל4 פעמים בשבוע, אני מתעסק באימונים של פיתוח גוף עם זמנים קצובים

חלק מהתרגילים שלי:
הסקוואט שלי זה 115 קילו 8 חזרות
דדליפט 125 6 חזרות
חזה 92 קילו 8 חזרות (בכוח השיא שלי היה 105 קילו 5 חזרות)
מתח עם משקל באחיזה רחבה עם 5 קילו 10 חזרות

תוספי תזונה שאני צורך:
חלבון powertech
חלבון BSN (לפני הבדיקה עוד לקחתי של DYNMATIZE)
גיינר של powertech
מולטיויטמין
קראטין
בטא אלאלין
מגזניום
אומגה 3

תודה לכל העונים,

יש תסמינים כל שהם? אני אישית מאמין שאימונים מורידים את רמת הטסט בגוף לפחות לזמן קצר.וגם דובר על זה בנשיונל גאוגרפיק בפרק על סטרואידים (חובה צפיה בלי קשר לנושא)

• פותח/ת השרשור
יש תסמינים כל שהם? אני אישית מאמין שאימונים מורידים את רמת הטסט בגוף לפחות לזמן קצר.וגם דובר על זה בנשיונל גאוגרפיק בפרק על סטרואידים (חובה צפיה בלי קשר לנושא)

התאמנתי יום לפני זה, עשיתי אימון גב עם דדלפיט.
קיום יחסי מין לילה לפני יכול להשפיע?

התאמנתי יום לפני זה, עשיתי אימון גב עם דדלפיט.
קיום יחסי מין לילה לפני יכול להשפיע?
לא מדובר על יום ליפני אלא על סטרס מיתמשך שהגוף נימצא בו.גם דיאטה קיצונית או לחץ מהעבודה/לימודים גירושים וכו'.

שלום,

אני מתאמן כבר כמה שנים עם עליות וירידות, בצבא הפסקתי ואז חזרתי להתאמן בצורה רצינית אחריו לפני 9 חודשים.
כשהשתחררתי שקלתי 68 קילו, כרגע שוקל 82 אני מניח 15 או 14 אחוז שומן לא בדקתי, אולי טיפה יותר, גובה 1.81.

זה בסה"כ הטוטל טסט, יש לבדוק טסט חופשי (תלוי shbg) ללא קשר הוא לא נמוך.
לא צריך הדירות. צריך לעקוב אחרי הוראות הבדיקה וצריך לעשות את הבדיקה הנכונה.
חלקן כמו daa כן (גם מעלה את רמות האסטרוגן), אבל שוב, האם אתה חש בתסמינים המצביעים על טסט חופשי נמוך?

ממש לא. אסטרוגן הוא הורמון חשוב, אין לך עודף ממנו וחוסר בו עלול לגרום נזק (התמוססות עצמות, כאבי פרקים ועוד)

צהריים - 4 שניצלים ביתיים (שאימא עושה) בערך 250 גרם, לחמנייה מלאה, צ'יפס אפוי ו400 גרם בטטה במיקרו

אתה אוכל מאוד מאוד לא נקי. תקפיד על יותר שומנים טובים ( שומן מן החי, חד בלתי רווי כמו אומגה 3, אבוקדו, קוקוס...) לא שניצלים וצ'יפס (שמן רב בלתי רווי, גלוטן ועמילן)
פחות פחמימות רעות (גלוטן, לקטוז, סוכרים זמינים) יותר שורשים.

האימונים שלי מתחלקים ל4 פעמים בשבוע, אני מתעסק באימונים של פיתוח גוף עם זמנים קצובים

חלק מהתרגילים שלי:
דדליפט 125 6 חזרות
אין צורך לעשות 10 חזרות. ממליץ לך לעבור על Starting Strength ובכלל על העקרונות של מרק ריפטו. תוסיף לזה תרגילים מבודדים לידיים ותשמור על נפח אימון סביר (תזונה ומנוחה הרבה יותר חשובים... כמעט...
תוספי תזונה שאני צורך:
חלבון powertech
חלבון BSN (לפני הבדיקה עוד לקחתי של DYNMATIZE) למה כ"כ הרבה חלבון?!

גיינר של powertech
תאכל נקי, גיינר זה חלבון עם סוכר.
מולטיויטמין
תשאיר
קראטין
תשאיר
בטא אלאלין
טוב רק לאוהבי עקצוצים ובחילות.
מגזניום
תשאיר
אומגה 3
תשאיר

תודה לכל העונים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שלום,

זה בסה"כ הטוטל טסט, יש לבדוק טסט חופשי (תלוי shbg) ללא קשר הוא לא נמוך.
לא צריך הדירות. צריך לעקוב אחרי הוראות הבדיקה וצריך לעשות את הבדיקה הנכונה.
חלקן כמו daa כן (גם מעלה את רמות האסטרוגן), אבל שוב, האם אתה חש בתסמינים המצביעים על טסט חופשי נמוך?

ממש לא. אסטרוגן הוא הורמון חשוב, אין לך עודף ממנו וחוסר בו עלול לגרום נזק (התמוססות עצמות, כאבי פרקים ועוד)

אתה אוכל מאוד מאוד לא נקי. תקפיד על יותר שומנים טובים ( שומן מן החי, חד בלתי רווי כמו אומגה 3, אבוקדו, קוקוס...) לא שניצלים וצ'יפס (שמן רב בלתי רווי, גלוטן ועמילן)
פחות פחמימות רעות (גלוטן, לקטוז, סוכרים זמינים) יותר שורשים.

חלק מהתרגילים שלי:
דדליפט 125 6 חזרות
אין צורך לעשות 10 חזרות. ממליץ לך לעבור על Starting Strength ובכלל על העקרונות של מרק ריפטו. תוסיף לזה תרגילים מבודדים לידיים ותשמור על נפח אימון סביר (תזונה ומנוחה הרבה יותר חשובים... כמעט...
תוספי תזונה שאני צורך:
חלבון powertech
חלבון BSN (לפני הבדיקה עוד לקחתי של DYNMATIZE) למה כ"כ הרבה חלבון?!

גיינר של powertech
תאכל נקי, גיינר זה חלבון עם סוכר.
מולטיויטמין
תשאיר
קראטין
תשאיר
בטא אלאלין
טוב רק לאוהבי עקצוצים ובחילות.
מגזניום
תשאיר
אומגה 3
תשאיר

תודה לכל העונים
על פי הסקלה של רמת הטוטאל הוא לא גבוה 4.23 כאשר 2.45 זה הכי נמוך ו12 זה הכי גבוה. הfree test הוא חלק מהטוטאל כפי שידוע לי. אז גם הוא סביר לניח לא גבוה?

לגבי התזונה, אני אוריד את השניצלים והצ'יפס ואוכל דברים יותר מלאים ופחות מטוגנים ואני מסכים לגבי הגיינר. החלטתי שאני מפסיק איתו אחרי שאסיים אותו ואעשה גיינרים בייתים עם שיבולת שועל, אבקת חלבון, סטיביה וחלב בעיקר. יש לי שמן קוקוס, אתחיל לקחת כף גדושה בבוקר וכף גדושה בערב.

SS עשיתי אותו כשהשתחררתי מהצבא ואז עברתי ללניארית של ביל סטאר. לא רלוונטי בשבילי לעשות את התוכנית הזו כי אתקע אחרי שבוע. אני רואה תוצאות בתוכנית שלי בנתיים ואני עובד לפי העקרונות של מארק ריפטו בסקוואט ודדליפט לפחות.

אני לוקח את חלבון הpowertech לפני האימון, מביא בוסט ממש טוב (יכול להיות בגלל חומצות הBCAA), ובי אס אן אחרי.

חשבתי בנוסף להוסיף תוסף B complex כי אמרו שזה עוזר להגביר תאבון. ולהוריד את האומגה 3 כי אני התחלתי לאכול זרעי CHIA.

על פי הסקלה של רמת הטוטאל הוא לא גבוה 4.23 כאשר 2.45 זה הכי נמוך ו12 זה הכי גבוה. הfree test הוא חלק מהטוטאל כפי שידוע לי. אז גם הוא סביר לניח לא גבוה?
טוטאל טסט אינו בדיקה מתאימה. אין איזה יחס זהב בין טוטאל לחופשי. למעשה, אם לדייק מתוך הטוטאל שני שלישים קשורים לshbg ושליש לחלבון הנקרא אלבומין. למעשה רק כשני אחוז חופשיים לטוס לנו בדם ובמח.
אז הגורם העיקרי לטסט חופשי נמוך הוא רמות גבוהות של shbg. ישנן דרכים להוריד shbg, ישנם סטרואידים שמצטיינים בכך ולכן גם אם כשלעצמם אינם מאוד "חזקים" הם סינרגיים עם טסט אקסוגני עקב מנגנון הורדת הshbg.
גורמים המשפיעים על shbg גבוה : חוסר בויטמין d, אבץ, רגישות לאינסולין וכו'... אבל קודם בדוק טסט חופשי (1.5-2.5% נחשב תקין) או יחס shbg לטוטאל נמוך ככל שניתן.

לגבי התזונה, אני אוריד את השניצלים והצ'יפס ואוכל דברים יותר מלאים ופחות מטוגנים ואני מסכים לגבי הגיינר. החלטתי שאני מפסיק איתו אחרי שאסיים אותו ואעשה גיינרים בייתים עם שיבולת שועל, אבקת חלבון, סטיביה וחלב בעיקר. יש לי שמן קוקוס, אתחיל לקחת כף גדושה בבוקר וכף גדושה בערב.
אתה מבין... אז עם כל הכבוד לאמא תתמקד בלאכול נקי. תוספות זה טוב רק כשהתזונה בלית ברירה חסרה או לאיזה חלון הזדמנויות שלאחר האימון.
אחרת תאכל הרבה בשר אדום, דגים, ביצים ויהיה לך מספיק שומן/חלבון.
שמן קוקוס זה פשוט מדהים לטיגון/בישול/כפית...

SS עשיתי אותו כשהשתחררתי מהצבא ואז עברתי ללניארית של ביל סטאר. לא רלוונטי בשבילי לעשות את התוכנית הזו כי אתקע אחרי שבוע. אני רואה תוצאות בתוכנית שלי בנתיים ואני עובד לפי העקרונות של מארק ריפטו בסקוואט ודדליפט לפחות.
נראה שאתה מבין לבד, אני נותן תוספת של מבודדים לידיים, מצאתי שממורכבים לבד + מתח הן נשארות קטנות מדי... עבורי...

אני לוקח את חלבון הpowertech לפני האימון, מביא בוסט ממש טוב (יכול להיות בגלל חומצות הBCAA), ובי אס אן אחרי.

חשבתי בנוסף להוסיף תוסף B complex כי אמרו שזה עוזר להגביר תאבון. ולהוריד את האומגה 3 כי אני התחלתי לאכול זרעי .
טוטאל טסט אינו בדיקה מתאימה. אין איזה יחס זהב בין טוטאל לחופשי. למעשה, אם לדייק מתוך הטוטאל שני שלישים קשורים לshbg ושליש לחלבון הנקרא אלבומין. למעשה רק כשני אחוז חופשיים לטוס לנו בדם ובמח.
אז הגורם העיקרי לטסט חופשי נמוך הוא רמות גבוהות של shbg. ישנן דרכים להוריד shbg, ישנם סטרואידים שמצטיינים בכך ולכן גם אם כשלעצמם אינם מאוד "חזקים" הם סינרגיים עם טסט אקסוגני עקב מנגנון הורדת הshbg.
גורמים המשפיעים על shbg גבוה : חוסר בויטמין d, אבץ, רגישות לאינסולין וכו'... אבל קודם בדוק טסט חופשי (1.5-2.5% נחשב תקין) או יחס shbg לטוטאל נמוך ככל שניתן.

אתה מבין... אז עם כל הכבוד לאמא תתמקד בלאכול נקי. תוספות זה טוב רק כשהתזונה בלית ברירה חסרה או לאיזה חלון הזדמנויות שלאחר האימון.
אחרת תאכל הרבה בשר אדום, דגים, ביצים ויהיה לך מספיק שומן/חלבון.
שמן קוקוס זה פשוט מדהים לטיגון/בישול/כפית...

נראה שאתה מבין לבד, אני נותן תוספת של מבודדים לידיים, מצאתי שממורכבים לבד + מתח הן נשארות קטנות מדי... עבורי...

חשבתי בנוסף להוסיף תוסף B complex כי אמרו שזה עוזר להגביר תאבון. ולהוריד את האומגה 3 כי אני התחלתי לאכול זרעי
מעדיף שמן קריל מאומגה 3... חשוב מאוד להוסיף.

נערך לאחרונה:
4.23 זה לא כזה נמוך. אומנם כל דבר שהוא מתחת ל 5 נחשב כבן אדם חצי מת, זה מאוד תלוי מה ה Test FREE שלך ואני לא מבין למה לא עשו לך בדיקה לכך. תעשה שוב בדיקת דם, תקפיד שזה יהיה בין 8-10 בבוקר ותבקש:
Test Free, Test Total, LH, FSH, DHEA-Sulfate, Progesterone, Prolactin

• פותח/ת השרשור
4.23 זה לא כזה נמוך. אומנם כל דבר שהוא מתחת ל 5 נחשב כבן אדם חצי מת, זה מאוד תלוי מה ה Test FREE שלך ואני לא מבין למה לא עשו לך בדיקה לכך. תעשה שוב בדיקת דם, תקפיד שזה יהיה בין 8-10 בבוקר ותבקש:
Test Free, Test Total, LH, FSH, DHEA-Sulfate, Progesterone, Prolactin
אתה לא מבין איזה סיוט זה הולך להיות... בקושי הרופאת משפחה נתנה לי את הבדיקת טסטוסטרון ועוד רצתה להוריד לי את האסטרוגן. עכשיו אתה בא ואומר שאני צריך ללכת לבקש את כל זה... 😵

בלי קשר, אני הולך לרופא ספורט לגבי צלילה, אני אבקש ממנו כבר בתקווה שהוא יבין אותי

אתה לא מבין איזה סיוט זה הולך להיות... בקושי הרופאת משפחה נתנה לי את הבדיקת טסטוסטרון ועוד רצתה להוריד לי את האסטרוגן. עכשיו אתה בא ואומר שאני צריך ללכת לבקש את כל זה... 😵

בלי קשר, אני הולך לרופא ספורט לגבי צלילה, אני אבקש ממנו כבר בתקווה שהוא יבין אותי
תלך לרופא אחר בקופה שלך או שתבקש הפנייה לאנדוקרינולוג והוא יטפל בך כבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית