הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר איך אתם מנקים / משתמשים במחבת פסים ?

לירן

משתמש קבוע
1,149
480
נק' מוניטין:
3,933
1,149
480
Iron Core
כל פעם אחרי שאני עושה חזה עוף על המחבת פסים פשוט זוועה לנקות את זה, שעה לוקח להוריד את כל השחור
משתמש בספריי שמן זית שאני מרסס על המחבת ואת החזה עוף בד"כ מתבלן בשמן זית עם פפריקה וגריל עוף

פשוט תשרה את המחבת במים שעה ככה לפני שאתה שוטף, שים גם סבון בפנים.

• פותח/ת השרשור
ואחרי זה לקרצף עם סקוץ' רגיל של הכלים ?

מפזר מלח על המחבת לפני ששם את חזה העוף , הוא לא נדבק גם בלי שמן.

מפזר קצת שמן זית, בצל, זורק פנימה את החזה עוף, למעלה פלפל גס ומלח וזהו.
לנקות זה פשוט לשפוך על זה מים רותחים בסוף השימוש

כל מחבת טפלון בפחות מ 180-200 ש״ח = זבל.

נדמה לי שהיא עלתה משהו כמו 180, של סולתם
כמו שאמרו, אם יש לך מסיר שומנים זה עוזה, אבל פשוט תשרה כמה שעות את המחבת עם סבון ומים, והכל יתנקה בקלות

פשוט תשים שמן בכמות נורמאלית , ואחרי שעה בערך [ אסור להרטיב מחבת מיד אחרי השימוש ] תשים בה מים וסבון לכמה מזן ואז תקרצף את זה פשוט .. ממש לא בעיה .

אם זה ברזל יצוק (כמו איך שמחבת פסים אמורה להיות) לאחר הבישול תשפוך מים חמים על המחבת ותן לו להתקרר ותשטוף.
אם זה טפלון , אתה לא אמור להיתקל בבעיות בניקוי , כנראה שציפוי טפלון כבר גמור .

טפלון נשחק עם הזמן כאשר מה שתורם להישחקות גבוהה יותר זה שימוש בסקוטש כפי שכתבו לפני כאמצעי ניקוי (וזה אסור) ובישול באש גבוהה אשר חורכת את האוכל מעל הטפלון.

יש לך פשוט מחבת לא איכותי זה לא אמור להדבק כך..
בכל זאת הפתרון הוא למלות קצת מים ולתת לו שעה לפחות ואז פשוט לקרצף את המחבט

ברגע שאתה מוריד את החזה עוף, עוד כשהמחבת חמה תשים עליה מים, בערך חצי מהלילכלוך כבר יצא

תשים את החזה עוף רק שהמחבת באמת רותחת שנייה לפני שהשמן מתחיל להעלות עשן וגם תשים שכבה דקה של שמן וכמובן מחבת טפלון

1. תקנה אחד טוב אני קניתי ב 300 ש"ח
2. תנקה מייד בגמר השימוש
3. אל תשרוף את מה שאתה מטגן כי אז זה יותר קשה לנקות, אם אתה מכין הרבה בנגלה תנקה אותו גם באמצע ההכנה.
4. להשרות קצת במים ולנקות אותו עם סקוצ' גס שהוא עוד חם

אם הוא נשאר בלי ניקיון אז
1. להרתיח מים בקומקום ובנתיים להוריד את הגושים הגדולים עם סקוצ'
2. לשים מסיר שומנים ולהמתין 5 ד'
3. לשפוך מים רותחים ולנקות עם סקוצ'
לחזור על הנ"ל כמה שצריך

אחר כך לנקות פעמיים עם סקוצ' רגיל וסבון רגיל כדי לנקות מהמסיר שומנים

צמר פלדה מנקה לי מצוין את המחבת אם לא הולך בסקוצ רגיל. מעבר לזה הטיפים של רן מצוינים

לא משתמשים בצמר פלדה על כלים שהם לא יציקה כי זה יוריד את הציפוי שמעל .. גם אם זה יציקת ברזל שזה לא יהיה עם ציפוי טפלון

Back
למעלה תחתית