הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טונה וכספית

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
היי בזמן האחרון אני מאוד מתקשה להגיע לכמות החלבון הנדרשת ואני צורך כמות גבוהה של טונה .
אני יודע שפחית טונה ביום זה בסדר השאלה מה היא הכמות המקסימלית שניתן לצרוך ביום (2 זה בסדר?)
אני גם מתווסף באומגה 3 אם זה קשור.

אם אני לא טועה פעם משה כתב פה שההמלצה לפחית אחת ליום היא לאמריקאים ואצלהם פחית אחת שווה לשלוש שלנו.
@Moshe אני צודק?

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה פעם משה כתב פה שההמלצה לפחית אחת ליום היא לאמריקאים ואצלהם פחית אחת שווה לשלוש שלנו.
@Moshe אני צודק?
אני ראיתי שההמלצות הם 340 גרם טונה בהירה לאדם מבוגר בשבוע שזה פחות מפחית . אבל זה נירא מאמר לא רציני בכלל.

בפחית טונה בארץ
יש 125 גרם טונה נטו

המאמר שקראת זה כנראה מאמר מאמריקה שכמו ש @RussianHotGirl אמר שקופסא אחת שווה אצלנו ל3 בארץ

עריכה:
חח קצת פייל לא קראתי את הקטע של 340 גרם בשבוע :S

לפני הצבא הייתי מבשל ויוצר המון מאכלים עתירים בחלבון (המון פשטידות, תבשילים, לביבות, פסטות בשרים וכול) מכיוון שהייתי מוגבל באבקת חלבון (חיי על חשבון אמא 😛)
עכשיו אני כבר לא, אבל עדיין אין לי אבקת חלבון ואני עדיין יוצר מאכלים מוזרים בסיסיים שיוצאים די טעימים עם כמויות מטומטמות של חלבונים. אתם רוצים שאני אעשה אשכול מרוכז?

לפני הצבא הייתי מבשל ויוצר המון מאכלים עתירים בחלבון (המון פשטידות, תבשילים, לביבות, פסטות בשרים וכול) מכיוון שהייתי מוגבל באבקת חלבון (חיי על חשבון אמא 😛)
עכשיו אני כבר לא, אבל עדיין אין לי אבקת חלבון ואני עדיין יוצר מאכלים מוזרים בסיסיים שיוצאים די טעימים עם כמויות מטומטמות של חלבונים. אתם רוצים שאני אעשה אשכול מרוכז?

אני אשמח לאשכול כזה!
אולי יפתחו עוד אפשריות בנסוף למה שאני מבשל עכשיו חח

• פותח/ת השרשור
זה יהיה מבורך .

לפי מה שאני זוכר מנושאים קודמים שמדובר על הטונה האדומה (340 גרם בשבוע ) ובקופסאות טונה אצלנו יש את הטונה הבהירה שכמות הכספית בה נמוכה בהרבה

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאני זוכר מנושאים קודמים שמדובר על הטונה האדומה (340 גרם בשבוע ) ובקופסאות טונה אצלנו יש את הטונה הבהירה שכמות הכספית בה נמוכה בהרבה
זה ההמלצה לטונה בהירה(שוב לא מצויין מי המליץ) .

השאלה מה היא הכמות המקסימלית שניתן לצרוך ביום
השאלה הזאת חוזרת מדי פעם, ובאופן משונה אני לא מצליח למצוא עליה תשובה מוסמכת. משרד הבריאות לא הוציא הנחיות בנושא מלבד עבור נשים הרות, והודיע שבבדיקות שלו נמצאה כמות מאד קטנה של כספית בטונה, אם בכלל. מישהו בפורום סיפר שהטונה שמגיעה לארץ היא טונה קטנה שטרם הספיקה לצבור מספיק כספית, אני לא יודע אם זה נכון ומאיפה הוא שאב את המידע הזה.

בעצם, אם תעשה חיפוש על "טונה" תוכל למצוא הכל בעצמך.

• פותח/ת השרשור
השאלה הזאת חוזרת מדי פעם, ובאופן משונה אני לא מצליח למצוא עליה תשובה מוסמכת. משרד הבריאות לא הוציא הנחיות בנושא מלבד עבור נשים הרות, והודיע שבבדיקות שלו נמצאה כמות מאד קטנה של כספית בטונה, אם בכלל. מישהו בפורום סיפר שהטונה שמגיעה לארץ היא טונה קטנה שטרם הספיקה לצבור מספיק כספית, אני לא יודע אם זה נכון ומאיפה הוא שאב את המידע הזה.

האמת שחיפשתי כמעט בכל דרך אפשרית "טונה" , "טונה וכספית" כספית בטונה" כמה כספית יש בפחית טונה" ושוב כל מקום אומר משהו אחר ואין משהו שאפשר להסתמך עליו כעובדתי . ככה שאני באמת לא יודע מה לעשות ואם יש סיכון בריאותי ב 2 פחיות.

המישהו הזה הוא כנראה אני.

אסור לייבא לארץ דגי טונה במשקל של מעל 50 ק"ג, ומיסוי שימורי טונה הפך את הענף למאוד לא כלכלי - האריזה מתבצעת לרוב בארץ מנתחי טונה קפואים.

הוא אומר 2-3 פחיות בשבוע, אבל תקן אותי אם אני טועה, הפחיות טונה בארה''ב גדולות פי כמה מהפחיות בארץ, לא?

לא חושב, וגם אם כן, כנס לאתר של החישוב כספית אתה כותב את המשקל גוף שלך בוחר טונה ואז יש לך אפשרות לבחור את הכמות טונה.

הוא אומר 2-3 פחיות בשבוע, אבל תקן אותי אם אני טועה, הפחיות טונה בארה''ב גדולות פי כמה מהפחיות בארץ, לא?

הפחיות גדולות יותר ונתחי הטונה הרבה יותר גדולים (=יותר כספית), בניגוד לארץ.

הי אריאל
אני אישית ממליץ במקום פחיות שימורים
לך על הדבר האמיתי, הרבה יותר בריא טיפה יותר יקר, אבל מה לא נעשה בשביל הבריאות שלנו...
תתחיל לקנות טונה או טרי או קפוא בווקום, סלמון טרי, תטגן את זה עם מעט שמן, כפית שמן זית
חצי דקה כל צד, אתה גם תהנה יותר וגם בריא יותר
מקווה שתרמתי לך קצת מהידע שלי
בהצלחה גבר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית