שאלת מדריך?

igal142

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
שלום אני מאמן באחד מחדרי הכושר בארץ ואני פונה אליכם בגלל מתאמנים שבאים לאימון עם תוכנית שלכם. ורציתי לדעת ולשאול מספר דברים הקשורים לתוכניות שאתם נותנים. ראיתי שנתתם למתאמנת חדשה בחדר כושר לעשות חזרות של 6 עם מעט סטים. לגבי סטים אני נכון ששריר עדיין גדל עם מעט סטים אבל למה לתת משקל של 100 אחוז שש חזרות שזה עצימות ממש גבוהה שיכלה לגרום לפציעות מיותרות. בנוסף ראיתי שרשמתם שאין צורך בחימום זה מצד אחד נכון אבל מצד שני להגיע בחורף קר ללא חימום השריר כ 5 10 דקות אירובי פשוט יכל לגרום לפציעות. אז נכון שחימום יתר יכל לגרום לעייפות ולהורדת עצימות האימון אבל עדיין כן חשוב לחמם את השריר. דבר נוסף רשמתם גם ציתות" המון מדריכי כושר אינם מעודכנים וגם לא מעוניינים בכך והמיתוסים בחדר כושר חוגגים....." אוקי זה די נכון יש הרבה מדריכים כאלה אבל צריך לזכור שבעצם אנחנו המדריכים למדנו מאנשים מקצועיים אם המון שנות ניסיון. כמו שראיתי שבאתר רשום שהצוות הוא סטודנטים לרפואה ומדריכים מוסמכים מוינגייט אבל גם אותנו לימדו אותם אנשי מקצוע. רציתי לדעת מי המסומכים שרושמים את התוכניות אימון? כי לא רשום בסוף הדף את שם האדם שרשם את התוכנית ומה מקצועו,תפקידו,ותק בתחום ואיפה למד. בנוסף אשמח לדעת את הסיבה שבגללה לתת 6 חזרות במ100אחוז יכלת למתאמנת מתחילה ומאיזה מחקר או מאמר זה נכתב ומי רשם אותו. השאלות שלי הם לא כדי לתת ביקורת או להגיד משהו רע להפיך אני רוצה ללמוד ולהבין ולתת למתאמנים שלי את האימון הטוב ביותר

בקשר לחימום.
חימום בצורת אירובי באמת מיותר מהבחינה שציינת למעלה אבל זה לא נכון להגיד שמתחילים לעבוד על משקלים כבדים ישר כשהגוף קר.
מתחילים ממשקלים נמוכים ואז מתפסים לעט לעט במשקלים למעלה עד שמגיעים למשקלי העבודה המקסימליים ורק אז מתחילים לעבוד ברצינות.
הגוף מתחמם מעולה בדרך ובכך מונע סיכוי לפציע.
בקשר למיספר החזרות המועט.
כל עוד הטכניקה שלך טובה אתה לא תפצע.

יכול להיות שהמתאמנת לא הבינה כי גם אני עושה תכניות של הייעוץ האישי, ובכל התרגילים שמתמקדים בשרירים הגדולים(רגליים, חזה וכו')

יש 2-3 סטים של חימום בסט חימום הראשון 50% משקל ,בשני 65%, בשלישי 85% ו-100%(אופציונלי) לפני שהיא מתחילה את הסטים עצמם.

אבל למה לתת משקל של 100 אחוז שש חזרות שזה עצימות ממש גבוהה שיכלה לגרום לפציעות מיותרות.
יש לך סימוכין לזה או שסתם כי זה נשמע לך יפה "עצימות גבוהה=פציעות" ?
גם ב-rm5 וגם ב-rm15 יש סיכון לפציעות, אלא אם אתה מתכוון להגיע שהבחורה תעשה 15 חזרות על rm20 , ולזה אני יגיד - בהצלחה עם התוצאות.

בנוסף ראיתי שרשמתם שאין צורך בחימום זה מצד אחד נכון אבל מצד שני להגיע בחורף קר ללא חימום השריר כ 5 10 דקות אירובי פשוט יכל לגרום לפציעות. אז נכון שחימום יתר יכל לגרום לעייפות ולהורדת עצימות האימון אבל עדיין כן חשוב לחמם את השריר.
בכל תרגיל אנחנו עושים חימום ספציפי לאותו תרגיל. לסט אחד של דדליפט יש 4-5 סטים של חימום. תאמין לי שבסוף החימום אתה כבר מזיע.
ברור שבמעבר מתרגיל של פרס בעמידה, לתרגיל עזר לכתפיים אין צורך בחימום נוסף, או במעבר מלחיצות חזה ללחיצות חזה עם דאמבלים בשיפוע חיובי.

דבר נוסף רשמתם גם ציתות" המון מדריכי כושר אינם מעודכנים וגם לא מעוניינים בכך והמיתוסים בחדר כושר חוגגים....." אוקי זה די נכון יש הרבה מדריכים כאלה אבל צריך לזכור שבעצם אנחנו המדריכים למדנו מאנשים מקצועיים אם המון שנות ניסיון. כמו שראיתי שבאתר רשום שהצוות הוא סטודנטים לרפואה ומדריכים מוסמכים מוינגייט אבל גם אותנו לימדו אותם אנשי מקצוע. רציתי לדעת מי המסומכים שרושמים את התוכניות אימון? כי לא רשום בסוף הדף את שם האדם שרשם את התוכנית ומה מקצועו,תפקידו,ותק בתחום ואיפה למד.
על זה משה יענה...
בלי קשר, אף אחד לא מכריח אנשים להשתמש בתוכניות האלה, ובסוף אנשים משתמשים בתוכניות האלה בגלל התוצאות שהן מביאות ובורחים מהתוכניות הנפוצות בחדר כושר בגלל החוסר תוצאות שלהם. לפעמים לא צריך להיות פרופסור גדול אלא רק עם היגיון בריא.

בנוסף אשמח לדעת את הסיבה שבגללה לתת 6 חזרות במ100אחוז יכלת למתאמנת מתחילה ומאיזה מחקר או מאמר זה נכתב ומי רשם אותו. השאלות שלי הם לא כדי לתת ביקורת או להגיד משהו רע להפיך אני רוצה ללמוד ולהבין ולתת למתאמנים שלי את האימון הטוב ביותר
קודם כל אתה חייב להבין שלהגיד "מתאמן מתחיל אסור לתת לו משקל" זה לא בהכרח נכון, ברגע שלמתאמן יש טכניקה נכונה בתרגיל (אנחנו מדברים פה על תרגילים מורכבים כמו דדליפט, סקוואט, פרס, בנץ'), הוא צריך לעלות משקל. זה לא ישר לעלות ל-100% , אלא לעלות מאימון לאימון בצורה לינארית. על אימון 2.5 קילו, או 5 קילו, או 10 קילו, תלוי ברמת הקושי.
מה ההיגיון?
אנחנו פה מאמינים שעלייה במסת שריר היא תוצר לוואי של שני גורמים עיקריים - גירוי השריר, ועלייה בכוח. מי שיעבוד ב-rm10 וכו', יתקע מהר מאוד במשקלי עבודה ובעצם כמעט ויפסיק להתחזק. ב-rm5-6 אפשר להתקדם הרבה יותר במשקלי עבודה (לעלות מאימון לאימון משקלי לתקופה של כמה חודשים), זאת אומרת שמתחזקים מאימון לאימון. אם ככה אתה שואל למה לא לעשות rm1 ? כי פה נכנס גם עניין גירוי השריר.
כמובן שאפשר להרחיב על זה עוד המון, אבל זה הרעיון הכללי.
ההמלצה היא שכן אפשר לעבור בשלב כלשהו לנפח גבוה (10 חזרות למשל) ולעבוד בעיקר על גירוי שריר, אבל לפני כדי לעלות בכוח כמה שאפשר בעזרת 5-6 חזרות. ואפילו פחות.

שלום יגאל,

אני אתייחס לדברים שלך בחלקים:

לגבי סטים אני נכון ששריר עדיין גדל עם מעט סטים אבל למה לתת משקל של 100 אחוז שש חזרות שזה עצימות ממש גבוהה שיכלה לגרום לפציעות מיותרות.
קשה לי לענות על זה כי אני לא יודע למי אתה מתייחס (יש לנו מספר רב מתאמנות בייעוץ אישי), אבל אנסה בכל זאת.
במידה ומדובר בחיטוב/הורדה בשומן, חובה להתאמן בעצימות מקסימלית (מבחינת המשקל על המוט) אחרת יש איבוד מסת שריר בטווח האורך, במיוחד כשמגיעים לגירעון קלורי יחסית גדול, שזה מה שקורה בדרך כלל עם נשים כי קשה להן יותר לאבד שומן מאשר גברים וזה נובע מסיבות רבות, בינהן הורמונליות ומבניות (לגברים יש יותר מסת שריר = שורפים יותר קלוריות ביממ]).

בהעלאה במסת השריר, במידה ולא תיצור התנגדות של 100% על השריר, הוא לא יגדל באופן אופטימלי (ולעיתים יפסיק לגדול במידה ולא תשנה את העומסים משבוע לשבוע או מאימון לאימון (בהתאם לרמת המתאמן כמובן).

איך אתה מצפה שאישה תתאמן בחדר הכושר (או מה זה משנה אם זו אישה או גבר לשם העניין)? האם אתה ממליץ להתאמן עם 15 חזרות, 3 סטים ולנפנף אוויר במכונות כשנינו יודעים שלא יוצא מזה שום דבר ממשי - אז למה סתם לבזבז את הזמן ולא להתחיל להתאמן ב-100% ולהעלות במשקלים בין האימונים? (= להתקדם).
נפצעים בחדר הכושר כאשר אין איזון בין עצימות לנפח האימון (מה שבתוכניות שאנחנו מחלקים יש) וכשלא עושים את תרגיל בטכניקה נכונה. אני לא רואה איך מישהי (או מישהו) יפצע אם יעשה את התרגיל ב-100% היכולת שלו. אנשים מגיעים לחדר הכושר כדי להעמיס יותר ממה שהם מסוגלים ביומיום על גופם. ככה מתקדמים לקראת המטרה. עומס על המפרקים/גידים/שרירים מחזק אותם, לא פוצע אותם (במידה וזה נעשה נכון).

בנוסף ראיתי שרשמתם שאין צורך בחימום זה מצד אחד נכון אבל מצד שני להגיע בחורף קר ללא חימום השריר כ 5 10 דקות אירובי פשוט יכל לגרום לפציעות.
החימום שמוצע למתאמנים בייעוץ אישי הוא חימום דינאמי, ממוקד לאותם התרגילים שהם נכנסים אליהם. אני בד״כ נותן חימום של 8-5-3-1 חזרות (כאשר החזרה האחת היא אופצינליות) בפירמידה משתנה מבחינת אחוזים (בד״כ 50-65-85-100% מסט העבודה).
לאירובי אין שום יתרון, לא בחורף, לא בקיץ, לא באביב ולא בסתיו. אירובי יכול גם להוריד ולפגוע בעצימות האימון אם לדוגמה עושים אימון רגליים באותו היום. חימום במכשירים האירובים לפני כניסה לאימון המשקולות הוא אפשרי, אבל הוא לרוב מיותר ולא תורם דבר. אם יש לך סימוכין על הנושא שאתה מעוניין להציג לנו כאן נשמח.

אז נכון שחימום יתר יכל לגרום לעייפות ולהורדת עצימות האימון אבל עדיין כן חשוב לחמם את השריר.
כשאתה עושה אופניים/אליפטיקל/ריצה, איזה שריר אתה מחמם? שריר הרגליים. מה עם שרירים כמו חזה/גב/ידיים/כתפיים, איך אתה מחמם אותם באירובי? אני מניח שאתה מבין לאן אני חותר. ולא, מתיחות זה לא חימום (ופירסמנו עשרות מחקרים על הנושא עוד ב 2007 שמתיחות לא מונעות פציעות לפני האימון ויכולות לגרוע מהביצועים באימון עצמו).

המון מדריכי כושר אינם מעודכנים וגם לא מעוניינים בכך והמיתוסים בחדר כושר חוגגים....." אוקי זה די נכון יש הרבה מדריכים כאלה אבל צריך לזכור שבעצם אנחנו המדריכים למדנו מאנשים מקצועיים אם המון שנות ניסיון.
מהטענה הזו אני מניח שאתה מדריך יחסית חדש/טרי ואתה לא בדיוק משופשף בתחום חדרי הכושר (ואם אני טועה, אז מצטער מראש).

יש יותר מדריכים שאין להם מושג מה הם עושים עם המתאמנים שלהם מאשר אלו שכן. זה כל כך עצוב שאני יכול לומר שסטטיסטיקה (הלא מבוססת, אבל מספיק לקרוא בביקרות של חדרי הכושר אצלנו באתר, מעל 100 מכונים וההתנסות האישית של מדריכים רבים/מתאמנים רבים כאן באתר) היא כל כך לטובת אלו שלא יודעים מה שהם עושים, שזה עצוב בפני עצמו - במיוחד עצוב לאנשים עם מחלות כרוניות ופציעות אורטופדיות. אני לא מאשים את המדריכים, אני מאשים בעיקר את המוסד המלמד, השכר שהמדריכים מקבלים (חוסר מוטיבציה להתעדכן וללמוד מעבר לקורס שעברו) וחוסר הניסיון של אותם המדריכים. יש גם הרבה מדריכים עם האף למעלה, שחושבים שמה שהם למדו במשך 3-4 חודשים בקורס וינגייט, זה הכל ותם ונשלם. מצטער לומר לך, אבל אותם ה״אנשי המקצוע״ שלימדו אותך, לא יכולים באמת לקרוא לעצמם אנשי מקצוע (אולי בישראל כן, אבל במובן עולמי הם עוד אנשים עם עשרות/מאות מיתוסים שמנסים למחזר/להעביר אותם הלאה לאותם המדריכים שעושים את דרכם לאחר מכן בחדר הכושר).

איך אני יודע את זה ולמה אני ״מזלזל״? מספיק לקרוא את פניני החכמה שאותם האנשים מפרסמים באתרי החדשות/מידע הגדולים ולהבין כמה הם מנותקים מהמציאות בין מה שקורה היום בעולם המחקר, לבין מה שהם כותבים. רוב אנשי המקצוע שבסביבה שלי, מהארץ (וגם מארה״ב, איפה שאני גר כרגע) מסכימים איתי לגבי הנושא הזה. בן אדם שלא התעדכן שנה שלמה במחקרים חדשים בנושא תזונה ואולי אימונים, הוא פשוט לא יודע מה קורה כי הדברים מתעדכנים מהר מאוד ולפעמים מהר מידי. הידעת שתזונאי שלמד בישראל לא קרא (או יותר נכון לא הביאו לו לקרוא) מעולם מחקר מהתחלה עד הסוף (כן, באנגלית). 4 שנות לימוד + סטאז׳ ולא סיפקו לאותם האנשים את הכלים לקרוא מחקרים. אז כן, זו עוד אחת מהסיבות שאני טוען לא לסמוך על אותם ״אנשי מקצוע״. אני לא מכבד אותם, לא מעריך אותם וגם לא מצפה שום דבר בחזרה. יתרה מזאת, אני בז להם שהם מוליכים שולל כל כך הרבה מתאמנים שכל כך רוצים תוצאות ומקבלים 0 תוצאות, כי אותם האנשים כל כך בטוחים שהם יודעים הכל. הלוואי ויבוא יום ואגיד לך שאני יודע הכל, אבל ככל שאתה לומד את כל התהליכים הפיזיולוגים/מטבולים לעומק, אתה מבין כמה שאתה לא מבין שום דבר על גוף האדם ואת השפעות התזונה (והאימונים) על גופך.

אז שוב, אל תהיה כל כך בטוח שאותם אנשי המקצוע, הם האלוהים של המידע. לך תחקור ותתקיל את המידע שהם מביאים לך (או כל אחד אחר ואני רואה שאתה כבר עושה את זה, כמו לבוא לכאן ולשאול ״למה?״. רוב המדריכים פשוט אומרים ״שיהיה״ וממשיכים בשלהם). זה מה שאני עשיתי וזה מה שאני עושה עד היום וזה גם מה שעודדתי את כל הקהילה ב LBS לעשות עד היום. זה פשוט מאוד וזה נקרא Scientific Method, משהו שאותם אנשי המקצוע לא למדו מעולם (או לא רצו ללמוד).

ככל שאתה לומד את כל התהליכים הפיזיולוגים/מטבולים לעומק, אתה מבין כמה שאתה לא מבין שום דבר על גוף האדם
אני לא רוצה להתנצח איתך, אבל אם מותר לי: הבעיה עם הגישה שלך היא שמצד אחד אתה אומר מה שציטטתי כאן למעלה, ומצד שני אתה תוקף כל מי שלא מסכים איתך כאילו אתה כן יודע את האמת לאמיתה וכל האחרים הם "ליצנים".

נכון, יש הרבה שרלטנים בתחום, יש המון כאלה שלא יודעים מימינם ומשמאלם, יש מי שלא התעדכן כבר שנים ויש לא מעטים שאף פעם לא הבינו מה ההבדל בין חומצת אמין לאידי אמינו (או להיפך), אבל יש גם אחרים. ולא תמיד האחרים מסכימים איתך, לא בגלל שהם לא מעודכנים, ולא בגלל שהם לא מבינים, ולא בגלל שחברות התוספים משלמות להם אלא פשוט מפני שהתחום המחקרי הוא כזה שאפשר להסיק ממנו מסקנות שונות (סתם בתור דוגמא, גם לייל מקדונלד וגם ג'ון קיפר לא נופלים בקטגוריה של "לא מבינים" ובכל זאת חולקים זה על זה באופן נחרץ. יש כאלה עשרות, אם לא מאות, דוגמאות, זאת פשוט אחת שנתקלתי בה לאחרונה), ואתה יודע את זה לא פחות טוב ממני.

מה שקורה, באופן בלתי נמנע, הוא שתוצאות מחקריות נשפטות עפ"י תפיסת העולם הקימת אצל הקורא (שינוי המוסכמות הוא תהליך מנטלי דורש אנרגיות ולפיכך מעורר התנגדות. כהנמן כתב על זה לא מעט). זאת תופעה ידועה לא רק בתחום הכושר הגופני אלא בכל תחום מדעי, וכדאי להיות מודעים אליה. אני נתקל בזה כל פעם מדש: אנשים מעבירים ביקורת נוקבת (תקפה או לא זה לא משנה כרגע) על מאמרים שאינם מתאימים למה שהם מאמינים בו, ולעומת זאת ביקורתיים הרבה פחות לגבי מאמרים שמסכימים עם דעתם. בלי רצון לעורר כלבים ישנים, היה כאן פעם ויכוח על ענייני סטטינים בו התופעה הזאת פשוט צעקה לעיניים.

מה שנובע ממנה הוא שכדאי להיות טיפה יותר צנוע, ולא למהר לבטל כל מי שלא מסכים איתך. בויינגייט, למשל, יש לא מעט אנשים שהם ממש לא "ליצנים" (אם כי עלי להודות שלא כולם...), בניגוד לגישה הגורפת באתר לפיה וינגייט שווה ערך למכללה האזורית בצפון בוטוסואנה.

גילוי נאות: אין כאן שום טענה שאני נמנה עם אותם "מבינים", כי אני בפירוש לא. כל מה שיש לי הוא נסיון חיים ארוך יותר מהממוצע כאן, ובעקבותיו יותר פעמים בחיים בהם נאלצתי להודות שמה שהאמנתי בו פעם בכל נימי נפשי היה שגוי.

יש לי רק את הניסיון שצברתי לאורך שנים בחדרי כושר ושני דברים שאתה מעלה כאן מפריעים לי -

למה סתם לבזבז את הזמן ולא להתחיל להתאמן
מבחן התוצאה הוא היחיד שקובע בעיני. כמה אנשים אני מכירה שמגיעים לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע בלי לראות שום תוצאות ובכל זאת לא שואלים את עצמם מה אני עושה לא נכון ולמה בעצם להמשיך להגיע?
חלק מהאחריות לכך היא על צוות המדריכים שלמרביתם פשוט לא אכפת!

במידה וזה נעשה נכון
למרבית המדריכים, גם אם הם טורחים להרים את העיניים, בכלל לא אכפת מי מבצע מה ואיך. לפעמים אני רואה אנשים שעושים שטויות אבל מי אני שאעיר?

אז קודם כל כל הכבוד שלך אכפת!
אני בשמחה מקבלת הערות או הצעות, בודקת אותם מול היועץ שלי, קוראת קצת ומחליטה.

אני לא רוצה להתנצח איתך, אבל אם מותר לי: הבעיה עם הגישה שלך היא שמצד אחד אתה אומר מה שציטטתי כאן למעלה, ומצד שני אתה תוקף כל מי שלא מסכים איתך כאילו אתה כן יודע את האמת לאמיתה וכל האחרים הם "ליצנים".
אני כן יודע את הקווים המנחים שמהם קשה עד בלתי אפשרי ללכת ימינה או שמאלה הן בתזונה והן באימונים. יש פיזיולוגיה כללית שידועה לכולנו ואלו עובדות. תהליכים מטבולים לגבי דברים מסויימים לא ידועים עדיין או ידועים חלקית (נניח כל נושא ההשמנה וגנטיקה עדיין בחיתוליו).
אני כן חושב שאנשי מקצוע כאלה ואחרים הם ״ליצנים״ כי הם לא מודעים אפילו לעובדות הללו שבגבולות שלא ניתן להכחיש או להתווכח עליהם בכלל (לדוגמה, שאין צורך לאכול כל 3-4 שעות, שאין 30 גרם מכסה לכמות החלבון שהגוף יכול לספוג, שלא צריך לעשות 500 סטים באימון כדי להתקדם וכן הלאה).

נכון, יש הרבה שרלטנים בתחום, יש המון כאלה שלא יודעים מימינם ומשמאלם, יש מי שלא התעדכן כבר שנים ויש לא מעטים שאף פעם לא הבינו מה ההבדל בין חומצת אמין לאידי אמינו (או להיפך), אבל יש גם אחרים. ולא תמיד האחרים מסכימים איתך, לא בגלל שהם לא מעודכנים, ולא בגלל שהם לא מבינים, ולא בגלל שחברות התוספים משלמות להם אלא פשוט מפני שהתחום המחקרי הוא כזה שאפשר להסיק ממנו מסקנות שונות (סתם בתור דוגמא, גם לייל מקדונלד וגם ג'ון קיפר לא נופלים בקטגוריה של "לא מבינים" ובכל זאת חולקים זה על זה באופן נחרץ. יש כאלה עשרות, אם לא מאות, דוגמאות, זאת פשוט אחת שנתקלתי בה לאחרונה), ואתה יודע את זה לא פחות טוב ממני.
אני שמח שלא מסכימים איתי, תמיד שמחתי לנהל דיון ברמה על נושאים כאלו ואחרים (ואפשר לקרוא את ההודעות שלי כאן במשך השנים).
הבעיה שיש יותר שרלטנים/אנשים שלא יודעים מה הם פולטים מהפה שלהם מאלו שכן ועל כך אני ״מוחה״.
כשיש אנשים שכרגע נמצאים בתואר לתזונה במוסדות הכי ״נחשבים״ בישראל ושולחים לך הודעות עם שאלות שאתה לא מאמין שהם בכלל שואלים אותך, אתה מתחיל להבין כמה שהמצב בישראל הוא עצוב עד כדי נואש.
תחום המחקר לפעמים אכן אפור ולא שחור או לבן, אבל מי שיודע לקרוא מחקרים יכול לקבל מהן את העובדות. אלו שמלספים את העובדות הם אנשים שאין להם את הכלים לקרוא מחקרים ולכן לא אמורים לעשות זאת ולכתוב על כך לאחר מכן באתרי חדשות גדולים (כמו הרבה מ״אנשי המקצוע״ בישראל).

הוויכוחים של לייל וחבריו הם על ה 5% הנותרים מתוך ה 95% שהם מסכימים עליהם (הגבולות שדיברתי עליהם לפני כן). ה 5% הללו הם בד״כ התעסקות בטפל ומה שחשוב בסופו של יום זה להתאמן חזק, לאכול טוב ולנוח. ה 5% הנותרים לא חשובים והם יהיו מינורים עד כדי לא ויזואלים בטווח הארוך ולכן נשאיר לאותם האנשים להתווכח על המחקרים הללו כי זו העבודה שלהם.

מה שנובע ממנה הוא שכדאי להיות טיפה יותר צנוע, ולא למהר לבטל כל מי שלא מסכים איתך. בויינגייט, למשל, יש לא מעט אנשים שהם ממש לא "ליצנים" (אם כי עלי להודות שלא כולם...), בניגוד לגישה הגורפת באתר לפיה וינגייט שווה ערך למכללה האזורית בצפון בוטוסואנה.
לא ראיתי שטענתי איי פעם שאני יודע הכל ואני מלך העולם, ככה שאני לא מבין כיצד העברת ביקורת על ״אנשי מקצוע״, וינגייט או לא (זה ממש לא קשור לויגנייט עצמו אלא לכל התחום. בוינגייט כן היו אנשים שהם יודעים על מה שהם מדברים, אבל לצערי הרוב לא), קשורה לכך שאיני צנוע או מחפש להתעלות על אחרים בדרך כזו או אחרת.
האם היה לך ניסיון בוינגייט? האם ביקרת שם פעם? דיברת עם ״אנשי מקצוע״ שם? לצערי שרצתי שם דיי הרבה ואני יכול לומר, שלצערי, אין שם עם מי לדבר כל כך. אני אגלה לך גם סוד. אנשים מתוך הממסד, אלו שאני לא חושב שהם ״ליצנים״, טוענים אותו הדבר בחדרי חדרים.

לא ראיתי שטענתי איי פעם שאני יודע הכל ואני מלך העולם, ככה שאני לא מבין כיצד העברת ביקורת על ״אנשי מקצוע״, וינגייט או לא (זה ממש לא קשור לויגנייט עצמו אלא לכל התחום. בוינגייט כן היו אנשים שהם יודעים על מה שהם מדברים, אבל לצערי הרוב לא), קשורה לכך שאיני צנוע או מחפש להתעלות על אחרים בדרך כזו או אחרת.
האם היה לך ניסיון בוינגייט? האם ביקרת שם פעם? דיברת עם ״אנשי מקצוע״ שם? לצערי שרצתי שם דיי הרבה ואני יכול לומר, שלצערי, אין שם עם מי לדבר כל כך. אני אגלה לך גם סוד. אנשים מתוך הממסד, אלו שאני לא חושב שהם ״ליצנים״, טוענים אותו הדבר בחדרי חדרים.
אני רק יוסיף ויחזק, שפעם שאלתי את אחד הבכירים שם בכל הענף של החדרי כושר (ובשבילו אני לא יפרסם את שמו), לאיזה שרירים מיועד הדדליפט, והוא טען שדדליפט זה תרגיל שמיועד לארבע ראשי. וזה אחד שמילה שלו שווה זהב שם.

בתור מאמן כושר במשרה חלקית (מ2009) און&אוף. אני חייב להגיד שהפורום הזה בכללי ומשה ועוד כמה אנשים בפרט תרמו המון לידע שלי בתור מאמן, אם זה בידע הספציפי או פתיחת "קו מחשבה" שהלכתי וחקרתי בעצמי, גם בתזונה גם באימונים ובכל הדברים האחרים מהצד.
הידע הזה + הרמה המאד נמוכה של המאמנים בארצנו גרמה לכך שלאט לאט השגתי יותר ויותר לקוחות ושמי הולך לפני בכל מה שקשור לתזונה ואימונים , לפחות באיזור הקטן והצנוע שלנו.
מה שמשה אומר כאן לגביי "אנשיי מקצוע" בארץ הוא נכון ביותר , נתקלתי בהרבה סוגים של מאמנים ו"מאמנים" מאז שהוצאתי את התעודה בווינגייט והגישה הישראלית הלא מפתיעה ב"קהילה" הזאת היא - "אני יודע הכל". לא משנה אם אתה מתאמן מתחיל במכון שקרא איזה מאמר\מאמן שעשה ווינגייט\מאמן שעשה תואר חינוך גופני וכו' וכו'. הרוב לא הולכים וחוקרים ומתעניינים ומתעדכנים, זאת הבעיה פה בגלל זה אין לנו הישגיות בספורט בכללי גם.
אני רק חייב לציין שגם נתקלתי בכמה מאמנים טובים עם ידע והבנה בהרבה אספקטים של העולם הזה , הבעיה שאפשר לספור אותם על כף יד אחת.
זאת דעתי על העניין מקווה שמשה לא יוציא לי עכשיו חשבוניות...

• פותח/ת השרשור
אני רק יוסיף ויחזק, שפעם שאלתי את אחד הבכירים שם בכל הענף של החדרי כושר (ובשבילו אני לא יפרסם את שמו), לאיזה שרירים מיועד הדדליפט, והוא טען שדדליפט זה תרגיל שמיועד לארבע ראשי. וזה אחד שמילה שלו שווה זהב שם.
לגבי דדליפט אפשר לשמוע המון חילוקי דעות. תשמע אם מנתחים את התנועה של הגוף בתרגיל זה שים לב שמפרקי ירך וברך עובדים יפה מאוד. יש תנועה גדולה של השריר והארבע ראשי עובד לא מעט. לגבי הגב אני תמיד שומע אנשים אומרים שזה עובד על גב תחתון שבעיקרון אין בדיוק שריר שהוא בגב התחתון יש את שרירי ארקטור ספיין שהם עוברים דרך כל עמוד שירה ותפקידם כמייצבים. הם עובדים מאוד בדדליפט בצורת קיבוץ איזומטרי ומתחזקים וגדילה היפרטרפיה לא תהיה שם בצורה משמעותית. לכן להגיד מתאמן שזה תרגיל לחיזוק גב תחתון זה לא נכון ויש צורך להסביר לו את חשיבות התרגיל שעובד על מספר קבוצת שרירים בגוף ובנוסף מחזק שרירי ליבה. מי שאמר לך בוינגייט כנראה צדק חלקית אבל ממש לא טעה

זוקפי הגו?
חוצמזה אתה צריך להבין שדדליפט 'תנועה' מורכבת שתתן 1001ייתרונות וזה לא תרגיל ספציפי לשריר ספציפי

לגבי דדליפט אפשר לשמוע המון חילוקי דעות. תשמע אם מנתחים את התנועה של הגוף בתרגיל זה שים לב שמפרקי ירך וברך עובדים יפה מאוד. יש תנועה גדולה של השריר והארבע ראשי עובד לא מעט. לגבי הגב אני תמיד שומע אנשים אומרים שזה עובד על גב תחתון שבעיקרון אין בדיוק שריר שהוא בגב התחתון יש את שרירי ארקטור ספיין שהם עוברים דרך כל עמוד שירה ותפקידם כמייצבים. הם עובדים מאוד בדדליפט בצורת קיבוץ איזומטרי ומתחזקים וגדילה היפרטרפיה לא תהיה שם בצורה משמעותית. לכן להגיד מתאמן שזה תרגיל לחיזוק גב תחתון זה לא נכון ויש צורך להסביר לו את חשיבות התרגיל שעובד על מספר קבוצת שרירים בגוף ובנוסף מחזק שרירי ליבה. מי שאמר לך בוינגייט כנראה צדק חלקית אבל ממש לא טעה
אתה מבין בדיוק על זה אני מדבר. אתה ממש בטוח שאם אני אומר שהתרגיל לא מיועד לארבע ראשי אז אני מתכוון לזה שהתרגיל מיועד לזוקפי גו... ובלי להעליב אבל זאת הרמה הממוצעת בחדרי כושר בארץ... וסתם בשביל הפרוטוקול, אני ממש לא חושב שהתרגיל מיועד לזוקפי גו
מי שאמר לי את זה טעה בצורה מוחלטת
אומנם יש תנועה קטנה בארבע ראשי אבל התרגיל ממש לא מיועד בשבילו

• פותח/ת השרשור
זוקפי הגו?
חוצמזה אתה צריך להבין שדדליפט 'תנועה' מורכבת שתתן 1001ייתרונות וזה לא תרגיל ספציפי לשריר ספציפי

לא הבנתי מה הסימן שאלה לגבי זוקפי הגו. לגבי המשפט השני זה בעצם מה שאמרתי במילים אחרות

מה שמוכיח שאין אמת אחת בחדר כושר.
דווקא רוב האתרים המובילים בעולם אומרים שהשריר העיקרי זה זוקפי הגוו(ארקטור ספיין) שריר העכוז הגדול והארבע ראשי. האמסטרינג הוא מייצב בתרגיל הזה. אבל כמו שכבר אמרתי אין אמת אחת

• פותח/ת השרשור
אתה מבין בדיוק על זה אני מדבר. אתה ממש בטוח שאם אני אומר שהתרגיל לא מיועד לארבע ראשי אז אני מתכוון לזה שהתרגיל מיועד לזוקפי גו... ובלי להעליב אבל זאת הרמה הממוצעת בחדרי כושר בארץ... וסתם בשביל הפרוטוקול, אני ממש לא חושב שהתרגיל מיועד לזוקפי גו
מי שאמר לי את זה טעה בצורה מוחלטת
אומנם יש תנועה קטנה בארבע ראשי אבל התרגיל ממש לא מיועד בשבילו
עשית פה סלט גדול פשוט בו תגיד לי איזה שריר עובד כי אמרת שזה לא ארבע ראשי שהתנועה בו מאוד גדולה. אמרת שזוקפי הגו לא אבל הם מאוד מתחזקים ועובדים בצורה איזומטרי יפה מאוד. לכן אני שואל איזה שריר אתה כן חושב.נכון גם הגלוטאוס עובד פה. ועוד מספר שרירים וזה בדיוק מה שאמרתי שזה תרגיל רב מפרקים.

עשית פה סלט גדול פשוט בו תגיד לי איזה שריר עובד כי אמרת שזה לא ארבע ראשי שהתנועה בו מאוד גדולה. אמרת שזוקפי הגו לא אבל הם מאוד מתחזקים ועובדים בצורה איזומטרי יפה מאוד. לכן אני שואל איזה שריר אתה כן חושב.נכון גם הגלוטאוס עובד פה. ועוד מספר שרירים וזה בדיוק מה שאמרתי שזה תרגיל רב מפרקים.
אתה חושב שלארבע ראשי יש תנועה גדולה, כי זה מה שקורה שמתאמנים עם משקלים של ילדות ולא מלמדים בוינגייט איך באמת דדליפט אמור להראות, אבל האמת היא שכשעובדים עם משקלי עבודה התחת עולה והתנועה של הארבע ראשי היא קטנה מאוד.
זוקפי גו עובדים חזק מאוד, לשנייה לא אמרתי שלא, גם הטרפזים עובדים בצורה חזקה מאוד, גם שרירי הליבה, אבל אתה לא מייעד תרגילים מורכבים עם מוט בשביל טרפזים או זוקפי גו.
התשובה הנכונה היא, בדיוק כמו שנדב אמר, שזאת תנועה וזה לא מבודד שום שריר ספציפי. ואם צריך להחליט על קבוצת שרירים מסוימת שנותנת יותר מהאחרים בתרגיל הזה (ובהרבה) זה הפוסטריור צ'ין.
אז אם אותו מרצה היה עונה לי שלתרגיל הזה אין שריר ספציפי וזאת תנועה מורכבת שמערבת את כל השרירים בגוף, הייתי מקבל את זה, ואם הייתי שואל בכל זאת איזה קבוצת שריררים מעורבת יותר, הוא היה צריך להגיד שהפוסטריור צ'ין, וכל תשובה אחרת הייתה טעות.
דווקא רוב האתרים המובילים בעולם אומרים שהשריר העיקרי זה זוקפי הגוו(ארקטור ספיין) שריר העכוז הגדול והארבע ראשי. האמסטרינג הוא מייצב בתרגיל הזה. אבל כמו שכבר אמרתי אין אמת אחת
זאת בדיוק הבעיה עם רוב המדריכים שיש היום בארץ...
כשיש משהו שלא נראה להם, התירוץ שלהם זה "אין אמת אחת בחדר כושר"
אז אולי זה נכון בחלק קטן מהמקרים (ה5% שמשה דיבר עליהם), אבל האמת היא שב-95% מהמקרים יש אמת, והם פשוט מסרבים להאמין לה או לא טורחים לבדוק את האמת.

נערך לאחרונה:
לא, זה מוכיח רק שאין הסכמה לגבי מה שקורה. אין ספק שיש כאן אמת אחת (שאולי משתנה קצת בהתאם לניאנסים קטנים בטכניקה, דבר שידוע שקורה בסקוואט) אלא שהמומחים וה"מומחים" עדיין חלוקים בדעתם בקשר אליה. די קל למדוד בעזרת EMG כמה השרירים השונים מתאמצים, אבל יש טענות (משה העלה אותן פעם) שמדידות בעזרת EMG הן חסרות ערך. אני לא יודע עד כמה הטענה הזאת מקובלת.

פוסטריור צ'יין זאת מערכת שרירים ולא שריר אחד.
ושוב יגאל "על איזה שריר עובד הדדליפט" זאת שאלה מטומטמת יחסית . תנועה מורכבת שעוברת דרך כל המפרקים בגוף מחזקת את הגוף כמקשה אחת בצורה פרופורציונלית ולכן התרגיל הזה חשוב. המאמנים בארץ עוד לא הבינו שעדיף לעבוד בצורה פונקציונאלית מאשר לפמפם כל שריר בנפרד דבר שבהסתכלות הכללית לא ייתן כמעט שום דבר למתאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית