הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הקטנת טסטוסטרון

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
על מנת לבדוק אפשרות של טיפול הורמנאלי ע"י אנדוקרינולוג אני נדרש לבצע בדיקת דם שנייה של "טסטוסטרון טוטאל", מאחר והבדיקה הנ"ל לא מדוייקת ותיתכן סטייה גדולה (מילותי של האורולוג, שהפנה אותי להמשך בירור אצל אנדוקרינולוג)
המטרה - להוציא בבדיקת דם ערכים כמה שיותר נמוכים על מנת לקבל איזה שהיא התייחסות מצד האנדוקרינולוג, באפשרותי לשתות אלכוהול, "לחסוך" בשעות שינה, לאכול מעט ובכללי לנקוט כל פעולה שתעזור לי להשיג את המטרה.

לצערי, מערכת הבריאות אינה מטפלת כנדרש באנשים עם בעיות טסט', דוגמא לכך היא זריקת ה"טסטווירון" הנפוצה.
מערכת הבריאות ממקמת בסקלת הטסט' אנשים בני 16 ובני 70 כאחד כך שלטווח הנורמה אין שום משמעות, ועדיין לפי המדגם הבא יש לי טסט' נמוך מהממוצע של גילאים 85-100.
בקצב שהטסט' יורד עם הגיל (כ50 ng/dl בעשור) רק בגיל 38 זה "יוכח" שהטסטוסטרון שלי נמוך מהנורמה.

אזי מה אוכל לעשות כדי להקטין את הטסט' בבדיקות הבאות כך שאוכל לקבל איזו התייחסות מהמערכת האטומה הזאת

קבצים מצורפים

• בדיקה 1.png
    בדיקה 1.png
    KB 2.9 · צפיות: 293
על מנת לבדוק אפשרות של טיפול הורמנאלי ע"י אנדוקרינולוג אני נדרש לבצע בדיקת דם שנייה של "טסטוסטרון טוטאל", מאחר והבדיקה הנ"ל לא מדוייקת ותיתכן סטייה גדולה (מילותי של האורולוג, שהפנה אותי להמשך בירור אצל אנדוקרינולוג)
המטרה - להוציא בבדיקת דם ערכים כמה שיותר נמוכים על מנת לקבל איזה שהיא התייחסות מצד האנדוקרינולוג, באפשרותי לשתות אלכוהול, "לחסוך" בשעות שינה, לאכול מעט ובכללי לנקוט כל פעולה שתעזור לי להשיג את המטרה.

לצערי, מערכת הבריאות אינה מטפלת כנדרש באנשים עם בעיות טסט', דוגמא לכך היא זריקת ה"טסטווירון" הנפוצה.
מערכת הבריאות ממקמת בסקלת הטסט' אנשים בני 16 ובני 70 כאחד כך שלטווח הנורמה אין שום משמעות, ועדיין לפי המדגם הבא יש לי טסט' נמוך מהממוצע של גילאים 85-100.
בקצב שהטסט' יורד עם הגיל (כ50 ng/dl בעשור) רק בגיל 38 זה "יוכח" שהטסטוסטרון שלי נמוך מהנורמה.

אזי מה אוכל לעשות כדי להקטין את הטסט' בבדיקות הבאות כך שאוכל לקבל איזו התייחסות מהמערכת האטומה הזאת
לא נראה לי שכדאי לך לעשות שטויות ולהזיק לעצמך על מנת להוריד את רמת הטסט.
בגדול, התוצאות שלך עבור טוטאל טסט בנורמה. אני לא רואה בדיקה לוסט חופשי. מצ"ב שרשור המסביר מעט על עניין הטוטאל לעומת חופשי :
http://www.lbs.co.il/threads/46979/

לא נראה לי שכדאי לך לעשות שטויות ולהזיק לעצמך על מנת להוריד את רמת הטסט.
בגדול, התוצאות שלך עבור טוטאל טסט בנורמה. אני לא רואה בדיקה לוסט חופשי. מצ"ב שרשור המסביר מעט על עניין הטוטאל לעומת חופשי :
http://www.lbs.co.il/threads/46979/

לא הבנתי מהשרשור שהבאת איפה רשום מה ההבדל בין טסט' חופשי לכללי?

תראה טסט' טוטאל לבד זה נחמד, אבל כדאי גם לדעת מהם ערכי הטסט' החופשי (FREE).
בוא נסביר קצת על טסטוסטרון :

טסט' - הורמון סטרואידי מיוצר בעיקר באשכים אך חלק קטן ממנו גם מפורש מבלוטת האדרנל. נשים רגישות פי 10 להשפעות טסט' מאשר גברים, אצלן ההורמון מיוצר ע"י המרה של E2. טסטוסטרון למעשה מיוצר מכולסטרול וכ-7% מכלל היצור הזה מחוזר ע"י האנזים 5 אלפא רדוקטאז אשר פעיל בעיקר באשכים, בקרקפת ובבלוטת הערמונית כאשר בתורו מייצר DHT. למעשה התרופות למניעת שיער עובדות על אותו אנזים למניעת המרה לDHT וכך להפחתת הסיגנלים בRNA של אותן הבלוטות ובכך מונעים גידולים בבלוטה או התקרחות - אך כמובן ירידה בחשק המיני.

טסטסטרון מיוצר בעיקר באשכים כמו שאמרנו ודרוש ביצירת זרע לתאי לידינג וסרטולי, לאחר מכן הוא נישא בדם על גבי חלבון.
למעשה כ44% אחוז ממנו נישא על גבי החלבון SHBG וכ54% ממנו נישא על גבי אלבומין (כלומר במצב לא חופשי).
גם אצל נשים וגם אצל גברים רק 2% מכלל הטסטוסטרון שמיוצר יהיה במצב חופשי בדם לתהליכים ביולוגיים אחרים (TEST FREE) בניגוד לשאר שחבר אל החלבונים אלבומין וSHBG (טסט טוטאל).
רמות SHBG גבוהות קשורות לרמות E2 גבוהות ולכן רמתם אצל נשים גבוהה יותר בכ-30 אחוז. רמות SHBG נמוכות קשורות גם להשמנת יתר.

אסטרוגן המיוצר בגברים נעשה ע"י המרה של טסטוסטרון ל 17beta-estradio או של הפרו הורמון אנדרוסטנדיון לאסטרון. רמות ארומטיזציה גבוהות קשורות לגנטיקה אך בהכרח גוברת בהתאם לגיל ולאחוז השומן של האדם. למעשה דווקא אסטרוגן הוא זה שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית לתת איתות להיפותלמוס להגברת הפרשת GnRH ולאחר מכן הפרשה של LH (ולכן חשוב מאוד בPCT רמות אסטרוגן)

ידוע שרמות מוטיבציה נמוכות בחיים, חסר דומינטטיות, מיעוט בפעילות גופנית ושינה לא טובה (העדר שנת REM) משפיעים נרחבות על רמות טסט'.

עכשיו אחרי הרקע הזה, אנחנו לומדים שמה שבאמת חשוב לנו זה לדעת מהי רמת הטסט' החופשית בדם. מדוע?
כי היא זו שזמינה לבצע תהליכים ביולוגיים - כלומר, טסט' חופשי מועבר בעצם לציטופלזמה של התאים אותם הוא משפעל - הוא נקשר עם אנדרוגנים ויכול לחדור לגרעין התא ולבצע בו פעולות של שפעול ושעתוק RNA בכדי בסופו של דבר לעודד גדילה והתאוששות.

לסיכום, תבצע בדיקת טסט' חופשי. אני לא ממליץ לך לקפוץ לזריקות טסטווירון אלא אם אתה באמת זקוק להם כי יש להם השלכות נוספות שאני צריך מאמר בשביל לפרט אותם.

נערך לאחרונה:
לא הבנתי מהשרשור שהבאת איפה רשום מה ההבדל בין טסט' חופשי לכללי?

תראה טסט' טוטאל לבד זה נחמד, אבל כדאי גם לדעת מהם ערכי הטסט' החופשי (FREE).
בוא נסביר קצת על טסטוסטרון :

טסט' - הורמון סטרואידי מיוצר בעיקר באשכים אך חלק קטן ממנו גם מפורש מבלוטת האדרנל. נשים רגישות פי 10 להשפעות טסט' מאשר גברים אצלם ההורמון מיוצר ע"י המרה של E2. טסטוסטרון למעשה מיוצר מכולסטרול וכ-7% מכלל היצור הזה מחוזר ע"י האנשים 5 אלפא רדוקטאז אשר פעיל בעיקר באשכים, בקרקפת ובבלוטת הערמונית כאשר בתורו מייצר DHT. למעשה התרופות למניעת שיער עובדות על אותו אנזים למניעת המרה לDHT וכך להפחתת הסיגנלים בRNA של אותם בלוטות ומונעות גידולים בבלוטה או התקרחות - אך כמובן ירידה בחשק המיני.

טסטסטרון מיוצר בעיקר באשכים כמו שאמרנו ודרוש ביצירת זרע לתאי לידינג וסרטולי, לאחר מכן הוא נישא בדם על גבי חלבון.
למעשה כ44% אחוז ממנו נישא על גבי החלבון SHBG וכ54% ממנו נישא על גבי אלבומין (כלומר במצב לא חופשי).
גם אצל נשים וגם אצל גברים רק 2% מכלל הטסטוסטרון שמיוצר יהיה במצב חופשי בדם לתהליכים ביולוגיים אחרים (TEST FREE) בניגוד לשאר שחבר אל החלבונים אלבומין וSHBG (טסט טוטאל).
רמות SHBG גבוהות קשורות לרמות E2 גבוהות ולכן רמתם אצל נשים גבוהה יותר בכ-30 אחוז. רמות SHBG נמוכות קשורות גם להשמנת יתר.

אסטרוגן המיוצר בגברים נעשה ע"י המרה של טסטוסטרון ל 17beta-estradio או של הפרו הורמון אנדרוסטנדיון לאסטרון. הגברת רמות הארומטיזציה קשורה לגנטיקה אך בהכרח גוברת בהתאם לגיל ולאחוז השומן של האדם. למעשה דווקא אסטרוגן הוא זה שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית לתת איתות להיפתלמוס להגברת הפרשת GnRH ולאחר מכן הפרשה של LH (ולכן חשוב מאוד בPCT רמות אסטרוגן)

ידוע שרמות מוטיבציה נמוכות בחיים, חסר דומינטטיות, מיעוט בפעילות גופנית ושינה לא טובה (העדר שנת REM) משפיעים נרחבות על רמות טסט'.

עכשיו אחרי הרקע הזה, אנחנו לומדים שמה שבאמת חשוב לנו זה לדעת מהי רמת הטסט' החופשית בדם. מדוע?
כי היא זו שזמינה לבצע תהליכים ביולוגיים - כלומר, טסט' חופשי מועבר בעצם לציטופלזמה של התאים אותם הוא משפעל - הוא נקשר עם אנדרוגנים ויכול לחדור לגרעין התא ולבצע בו פעולות של שפעול ושעתוק RNA בכדי בסופו של דבר לעודד גדילה והתאוששות.

לסיכום, תבצע בדיקת טסט' חופשי. אני לא ממליץ לך לקפוץ לזריקות טסטווירון אלא אם אתה באמת זקוק להם כי יש להם השלכות נוספות שאני צריך מאמר בשביל לפרט אותם.
היה נדמה לי שמוסבר בשרשור... בכל מקרה, אולי זה דחף אותך להכניס את התגובה אותה צריך להדביק בכל פעם שמוצגת השאלה ביחד עם בדיקת טוטאל טסט בודדת...

• פותח/ת השרשור
אין לי בעיה לבקש מהרופא לעשות לי בדיקת טסט חופשי, אבל זה לא יקדם אותי בשום דבר במידה והתוצאות יהיו זהות לטוטאל (ראה תגובה)

לפי התסימנים של טסט' נמוך, אני מאמין בלב שלם שאני מהווה חלק בקבוצה הזאת.
במידה ואעשה בדיקה נוספת והתוצאות יהיו זהות, הרופא האנדוקרינולוג יפסול אותי על הסף כי "אני לא עומד בקרטיריונים".
ולכן אני חושב שהדרך הטובה לקבל את "מה שמגיע לי" מהמרפאה זה אם התוצאות של הבדיקה יהיו False Positive.
אילו דרכים יכולים לעזור לי להוציא רמת טסט' נמוכה בבדיקה?
אני פתוח לכל רעיון: אלכוהול, פחמימות, שינה וכו'.

אין לי בעיה לבקש מהרופא לעשות לי בדיקת טסט חופשי, אבל זה לא יקדם אותי בשום דבר במידה והתוצאות יהיו זהות לטוטאל (ראה תגובה)

לפי התסימנים של טסט' נמוך, אני מאמין בלב שלם שאני מהווה חלק בקבוצה הזאת.
במידה ואעשה בדיקה נוספת והתוצאות יהיו זהות, הרופא האנדוקרינולוג יפסול אותי על הסף כי "אני לא עומד בקרטיריונים".
ולכן אני חושב שהדרך הטובה לקבל את "מה שמגיע לי" מהמרפאה זה אם התוצאות של הבדיקה יהיו False Positive.
אילו דרכים יכולים לעזור לי להוציא רמת טסט' נמוכה בבדיקה?
אני פתוח לכל רעיון: אלכוהול, פחמימות, שינה וכו'.
אני באמת מאמין שקיבלת תשובות מאוד מעמיקות ומלאות. עושה רושם שאתה לא קורא אותם. חבל.
אין שום משמעות ל"אני מאמין בלב שלם", או שיש לך רמת טסט חופשי נמוכה או שלא. את זה מוצאים בבדיקה.
אילו ביצעת את הבדיקה ולא היית מקבל טיפול הולם ההמלצה הגורפת היא להתעקש על קבלת מה שמגיע לך. בצע את הבדיקה.
אם אתה מחפש המלצות להרס עצמי - לא תקבל אותם כאן. הנזק הכולל המתקבל במרבית הדרכים שהצעת עולה על התועלת.
אני יכול למנות לך כאן 20 גורמים שעלולים להפחית את רמות הטסט. אני רואה בזה דרך עקלקלה ולא מומלצת, גם קצת ילדותית.
אם אני נשמע קשה, לא זו הכוונה אלא לגרום לך ללכת ולטפל בעצמך בצורה בוגרת ונכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית