הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח ו BOR

verticalJ

משתמש מתחיל
29
5
נק' מוניטין:
31
29
5
שני התרגילים האלו, עד כמה חזק הם עובדים על היד הקדמית? (מתח רחב עם משקל )

סבבה... ברור שאם הוא ירים מוט המומנט יהיה יותר נמוך מאשר עם משקל אבל מוט ריק לא יתן גירוי לשריר אז הוא רוצה לעשות את זה במשקל מקסימלי
לא הבנת אותי.
אמרת שבגלל מנח הגב בתרגיל חתירה, המומנט יהיה הכי גדול שיש כי הרכיב הסיבובי הוא הכי גדול
אני אומר שזה לא בהכרח נכון, כי אם תקח תרגיל כמו דדליפט, מנח הגב אומנם קצת פחות אופקי מחתירה, אבל המשקל הרבה יותר גדול, ככה שהמומנט לא בהכרח יהיה גדול יותר בחתירה.

BOR זה תרגיל שלא מומלץ לבצע

אני חושב שזה קצת יומרני מצידך להגיד שהתרגיל לא מומלץ לביצוע.
לא משנה מה למדת אתה יכול להגיד שזו דעתך, זו לא עובדה.. ולדעתי, זהו אחד התרגילים היותר טובים לגב - עם העומס וטווח התנועה הנמוך.
לא שמעתי על פציעות רבות שנגרמו כתוצאה מהתרגיל, והוא בתוכנית הקבועה של חלק הארי של מפתחי הגוף והפאוורליפטרים המובילים.
אם יש לך ראיות נוספות או מחקרים פורצי דרך אני אשמח לשמוע, אחרת תסייג את דברייך.

אני חושב שזה קצת יומרני מצידך להגיד שהתרגיל לא מומלץ לביצוע.
לא משנה מה למדת אתה יכול להגיד שזו דעתך, זו לא עובדה.. ולדעתי, זהו אחד התרגילים היותר טובים לגב - עם העומס וטווח התנועה הנמוך.
לא שמעתי על פציעות רבות שנגרמו כתוצאה מהתרגיל, והוא בתוכנית הקבועה של חלק הארי של מפתחי הגוף והפאוורליפטרים המובילים.
אם יש לך ראיות נוספות או מחקרים פורצי דרך אני אשמח לשמוע, אחרת תסייג את דברייך.

זה לא דעתי,אני לא רושם דעות
כל מה שאני רושם זה דברים שלמדתי.כמו שאמרתי אם למרות מה שכתבתי אתה מחליט לבצע את התרגיל אז זה אחריות שלך,אבל רצוי שתדע מה החסרונות של התרגיל לפני שאתה רץ לבצע אותו רק בגלל שכמה מפתחי גוף ופאוור ליפטרים מבצעים אותו.
אם אתה חושב שכל מה שלמדתי זה בולשיט אז זו דעתך,אבל מי שפתח את האשכול רצוי שידע למה הוא תריל לא מומלץ

שאלתי את משה שחר מה הבעיה בביצוע תרגילים עם עומסים גדולים על הגב התחתון כמו bor, בהנחה שהמתאמן יודע לשמור על טכניקה נכונה , והתשובה היא:

"
העניין נמדד לאורך זמן
גם אם הוא יודע לשמור על גב ניטרלי, עדיין יווצרו כוחות גדולים ומיותרים על הגב התחתון, גם למתאמן מנוסה זה לא מומלץ.
דבר נוסף, חשוב על שנים רבות של אימון שכזה ועל העומס המצטבר, לא רק על צעירים המבצעים את התרגיל.
"

אותי אישית זאת תגובה שלא מספקת, תמיד כשאין הסבר אמיתי אז מה שהם אומרים זה "העומס הוא מצטבר...."

@Avi TheKing

שאלתי את משה שחר מה הבעיה בביצוע תרגילים עם עומסים גדולים על הגב התחתון כמו bor, בהנחה שהמתאמן יודע לשמור על טכניקה נכונה , והתשובה היא:

"
העניין נמדד לאורך זמן
גם אם הוא יודע לשמור על גב ניטרלי, עדיין יווצרו כוחות גדולים ומיותרים על הגב התחתון, גם למתאמן מנוסה זה לא מומלץ.
דבר נוסף, חשוב על שנים רבות של אימון שכזה ועל העומס המצטבר, לא רק על צעירים המבצעים את התרגיל.
"

אותי אישית זאת תגובה שלא מספקת, תמיד כשאין הסבר אמיתי אז מה שהם אומרים זה "העומס הוא מצטבר...."

@Avi TheKing
מה הקשר שלך אליו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית