ייעוץ מתח ו BOR

verticalJ

משתמש מתחיל
29
5
נק' מוניטין:
31
29
5
שני התרגילים האלו, עד כמה חזק הם עובדים על היד הקדמית? (מתח רחב עם משקל )

BOR זה תרגיל שלא מומלץ לבצע
בכל מקרה שניהם הם תרגילי לטיסימוס דורסי
היד הקדמית עובדת לך במרפק
כמה חזק הם עובדים קשה להגיד? אבל היד הקדמית עובדת

חברים שלי עובדים רק מתח, ויש להם יד קידמית וגב מטורפים (גם ציקן לגס אבל מה לעשות שאתה מתקמצן על מכון) מה שאומר שאפשר לבנות אחלה יד קידמית בלי לפמפם בייספס כל היום

לא מומלץ לבצע? מאיפה אתה מביא את זה?!

חברים שלי עובדים רק מתח, ויש להם יד קידמית וגב מטורפים (גם ציקן לגס אבל מה לעשות שאתה מתקמצן על מכון) מה שאומר שאפשר לבנות אחלה יד קידמית בלי לפמפם בייספס כל היום
בצ'ין אפס היד קדמית עובדת בצורה מעולה.... למתאמן מתחיל זה בהחלט מספיק

שני התרגילים האלו, עד כמה חזק הם עובדים על היד הקדמית? (מתח רחב עם משקל )
שניהם תרגילים מורכבים מעולים ליד הקדמית ובכלל.
אני לא מתקמצן על מכון כבר מעל 15 שנה ואחד האימונים שלי הוא תחת כיפת השמיים : מתח עם משקל 5x5, בנד אובר רו 3x5 ומקבילים עם משקל 5x5.
תוסיף אחיזה לשני הכיוונים במתח ואתה סוגר לגמרי את הבייספס.
מעבר לפאמפ המטורף אתה פשוט מרגיש את כל החלק העליון מותש (תרגילים מורכבים) מהעומס העצבי.
BOR לא מומלץ?.... ברח לי פיפי... 🤡

שניהם תרגילים מורכבים מעולים ליד הקדמית ובכלל.
אני לא מתקמצן על מכון כבר מעל 15 שנה ואחד האימונים שלי הוא תחת כיפת השמיים : מתח עם משקל 5x5, בנד אובר רו 3x5 ומקבילים עם משקל 5x5.
תוסיף אחיזה לשני הכיוונים במתח ואתה סוגר לגמרי את הבייספס.
מעבר לפאמפ המטורף אתה פשוט מרגיש את כל החלק העליון מותש (תרגילים מורכבים) מהעומס העצבי.
BOR לא מומלץ?.... ברח לי פיפי... 🤡

ולמה אתה מספר לי שאתה משתין במכנסיים?

לא מומלץ לבצע? מאיפה אתה מביא את זה?!

בגלל העומס על הגב ובגלל הטווח תנועה הנמוך

ולמה אתה מספר לי שאתה משתין במכנסיים?

בגלל העומס על הגב ובגלל הטווח תנועה הנמוך
זה לא בעיה לוותר עליו אם הוא לא מסתדר למישהו BOR זה לא סקוואט או בנץ', אבל מפה ועד להגיד שהוא לא מומלץ?
אבל לא נתווכח...

אל תקח ללב כל דבר שאומרים בוינגייט.

אתה רוצה להגיד לי שזה לא נכון?
להיות בפוזיציה הזאתי במשך חצי דקה לעשות חתירה עם טווח תנועה נמוך במקרה הטוב.במקרה הרע שאתה עם גב מקביל לריצפה ומבצע את זה בטווח תנועה מלא עם מוט רחוק ממרכז הכובד שלך ויש לך 100% רכיב מסובב על העמוד שידרה.
לי זה לא נשמע הכי מומלץ,אולי אתה מעדיף להעלות את הסיכויים לפציעה עתידית אני מעדיף להמנע מתרגילים מיותרים

להיות בפוזיציה הזאתי במשך חצי דקה לעשות חתירה עם טווח תנועה נמוך במקרה הטוב.במקרה הרע שאתה עם גב מקביל לריצפה ומבצע את זה בטווח תנועה מלא עם מוט רחוק ממרכז הכובד שלך ויש לך 100% רכיב מסובב על העמוד שידרה.
לי זה לא נשמע הכי מומלץ,אולי אתה מעדיף להעלות את הסיכויים לפציעה עתידית אני מעדיף להמנע מתרגילים מיותרים
ייסמת את כל הקנזיולוגיה והאנטומיה במשפט אחד, זה מרשים מאוד אבל לא מספיק.

אם הגב נשאר ניטרלי, זה לא משנה שהרכיב המסובב גדול, כי הזוקפים עושים את העבודה. זה בדיוק כמו דדליפט, אומנם הרכיב המסובב בדדליפט קטן יותר אבל מצד שני המשקל שאתה מרים גדול יותר, ככה שהמומנט הכללי לא בהכרח גדול יותר מדדליפט...
הבעיה עם התרגיל הזה, שהוא פוגע בהתאוששות של הגב התחתון בגלל העבודה של השרירים, וזה בעייתי לביצוע של הסקוואט והדדליפט... וזה באמת יכול להוביל לפציעות.... בלי קשר כמו שאמרת הטווח תנועה קטן יותר

הבעיה עם חתירה היא שהיא פשיטה חלקית בכתף ביחס למשיכה, ובגלל זה תנועה של משיכה תהיה עדיפה.

אם הגב נשאר ניטרלי, זה לא משנה שהרכיב המסובב גדול, כי הזוקפים עושים את העבודה. זה בדיוק כמו דדליפט, אומנם הרכיב המסובב בדדליפט קטן יותר אבל מצד שני המשקל שאתה מרים גדול יותר, ככה שהמומנט הכללי לא בהכרח גדול יותר מדדליפט...
הבעיה עם התרגיל הזה, שהוא פוגע בהתאוששות של הגב התחתון בגלל העבודה של השרירים, וזה בעייתי לביצוע של הסקוואט והדדליפט... וזה באמת יכול להוביל לפציעות.... בלי קשר כמו שאמרת הטווח תנועה קטן יותר

אני אגיד לך את האמת,גם חשבתי על זה הרבה בגלל שיש את הזוקפים שעושים את העבודה כמו כל שריר אחר בגוף אז מה הבעיה שיהיה מומנט גדול על הגב?? גם בקורס אמרו לי שאי אפשר לדעת מתי עומס ניהיה עומס מזיק,אבל יש תרגילים שעדיף לא לעשות כמו זה וכמו גודמורנינג כדי לא לקחת סיכון מיותר,ותכלס שיש כל כך הרבה תרגילים אין באמת טעם לבצע תרגילים שנחשבים "שחורים"

אני אגיד לך את האמת,גם חשבתי על זה הרבה בגלל שיש את הזוקפים שעושים את העבודה כמו כל שריר אחר בגוף אז מה הבעיה שיהיה מומנט גדול על הגב?? גם בקורס אמרו לי שאי אפשר לדעת מתי עומס ניהיה עומס מזיק,אבל יש תרגילים שעדיף לא לעשות כמו זה וכמו גודמורנינג כדי לא לקחת סיכון מיותר,ותכלס שיש כל כך הרבה תרגילים אין באמת טעם לבצע תרגילים שנחשבים "שחורים"
המומנט הוא נמוך, אם בכלל

בBOR???
שאתה עם גב מקביל לריצפה נוצרת לך זוויות של 90 מעלות בין הגב לתנועת ההתנגדות לכן יש לך את הרכיב המסובב הגבוה ביותר אז כמובן שגם המומנט הכי גבוה
זה לא בהכרח נכון

מומנט מושפע לא רק מהרכיב המסובב
גם למשקל שאתה מרים יש השפעה על המומנט... כמו גם לאורך של זרוע המשא...

נערך לאחרונה:
זה לא בהכרח נכון

מומנט מושפע לא רק מהרכיב המסובב
גם למשקל שאתה מרים יש השפעה על המומנט... כמו גם לאורך של זרוע המשא...

סבבה... ברור שאם הוא ירים מוט המומנט יהיה יותר נמוך מאשר עם משקל אבל מוט ריק לא יתן גירוי לשריר אז הוא רוצה לעשות את זה במשקל מקסימלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית