הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לחבר'ה שגרו/גרים בחו"ל

• פותח/ת השרשור nlr666
  • פורסם בתאריך
תגיד מושיקו, מה הקטע של ה"להתחתן" בשביל אזרחות\ויזה. אני שומע כל מיני מקרים (הרוב מחברים שלי) שהתחתנו וקיבלו מיד חלקם נאלצו לחיות עם בת זוגתם תקופה מסויימת. יש לך קצת מידע על זה, איך זה עובד וכו'?

בשביל לקבל גריקארד צריך להתחתן עם אזרחית.

תגיד מושיקו, מה הקטע של ה"להתחתן" בשביל אזרחות\ויזה. אני שומע כל מיני מקרים (הרוב מחברים שלי) שהתחתנו וקיבלו מיד חלקם נאלצו לחיות עם בת זוגתם תקופה מסויימת. יש לך קצת מידע על זה, איך זה עובד וכו'?
זה עובד בצורה של תפסת מרובע לא תפסת. אם תפסת והתחמקת, הרווחת אזרחות/גרין קארד. אם לא תפסת ונתפסת, ישבת בכלא תקופה עם אנשים מפוקפקים וקיבלת השעייה לכל החיים מארה״ב + שילמת קנס כספי.
מתחתנים כדי לקבל גרין קארד זמני ל-3 שנים ואז אפשר לקבל אזרחות שאותה אי אפשר לקחת ממך גם אם אתה מתגרש (אפשר, במקרים קיצוניים שלא מעניינים אותנו כרגע). אם ב-3 שנים הללו אתה מתגרש, לוקחים לך את הגרין קארד ואין לך גם אזרחות.
גרין קארד = תושב קבע שיכול לעבוד וללמוד באופן חופשי, אך לא אזרח
אזרחות = אזרח לכל דבר (חוץ מהמגבלה שאינו יכול להיות נשיא)

אז אנשים מתחתנים, גרים 3 שנים עם מישהי (עושים אחריך מעקב מהממשלה כדי לראות שלא זייפת, אז צריך לגור ביחד) ואחרי 3-4 שנים מתגרשים/לא גרים ביחד יותר. בשנים האחרונות ארה״ב הבינו שזה שיטת מצליח והתחילו להחמיר ברעיונות ולשאול שאלות חודרניות, כולל בקשה להציג תמונות והיסטוריית דייטים. שמים כל אחד בחדר נפרד ועושים תחקירים אחד על השני, ״מה היא אוהב לאכול?״, ״איזה סרט הוא הכי אוהב?״
וכדומה. לא פרייארים, אבל מצליחים לעקוף אותם בכל מקרה אם יודעים לשחק את המשחק. כמובן, זו עברה על החוק.

זה עובד בצורה של תפסת מרובע לא תפסת. אם תפסת והתחמקת, הרווחת אזרחות/גרין קארד. אם לא תפסת ונתפסת, ישבת בכלא תקופה עם אנשים מפוקפקים וקיבלת השעייה לכל החיים מארה״ב + שילמת קנס כספי.
מתחתנים כדי לקבל גרין קארד זמני ל-3 שנים ואז אפשר לקבל אזרחות שאותה אי אפשר לקחת ממך גם אם אתה מתגרש (אפשר, במקרים קיצוניים שלא מעניינים אותנו כרגע). אם ב-3 שנים הללו אתה מתגרש, לוקחים לך את הגרין קארד ואין לך גם אזרחות.
גרין קארד = תושב קבע שיכול לעבוד וללמוד באופן חופשי, אך לא אזרח
אזרחות = אזרח לכל דבר (חוץ מהמגבלה שאינו יכול להיות נשיא)

אז אנשים מתחתנים, גרים 3 שנים עם מישהי (עושים אחריך מעקב מהממשלה כדי לראות שלא זייפת, אז צריך לגור ביחד) ואחרי 3-4 שנים מתגרשים/לא גרים ביחד יותר. בשנים האחרונות ארה״ב הבינו שזה שיטת מצליח והתחילו להחמיר ברעיונות ולשאול שאלות חודרניות, כולל בקשה להציג תמונות והיסטוריית דייטים. שמים כל אחד בחדר נפרד ועושים תחקירים אחד על השני, ״מה היא אוהב לאכול?״, ״איזה סרט הוא הכי אוהב?״
וכדומה. לא פרייארים, אבל מצליחים לעקוף אותם בכל מקרה אם יודעים לשחק את המשחק. כמובן, זו עברה על החוק.

הם כנראה מאד לא מסוכרנים בעניין או עושים את הבדיקות באופן אקראי, כי יש לי חבר שלא בדקו אותו אפילו לא דקה אחת בחייו ואחר (שבאמת התחתן עם בחירת ליבו) שבודקים אותם על בסיס קבוע, קטע...

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 3 · צפיות: 108
לזכותי יאמר שכתבתי מהאייפון וממש לא היה לי כוח לבדוק שגיאות כתיב ב 12 בלילה..

אפרופו שפה , בכל פעם שהייתי מגיע לבקר בארץ - הייתי מדבר עם th למשך כמה ימים.
שולחן שישי , קידוש - אומר לסבתא תביא לי נאפקין, היא שואלת מה? ושוב אני אומר נאפקין - ואני תוהה לעצמי מה לא ברור ??? עד שקלטתי שאני זקוק להגיד מפית אחרת לא תיהיה תושייה .

שוב זה חוזר על עצמו, הלכתי למכון כושר - מנגד אני שומע את אבא שלי מתעניין, לאן?? (הוא שואל)

אבא אני הולך לג׳ים..
- לאן??
לג׳ים!!!
- לא מבין..

למכון אבא !!!! למכון כושר אבא !!!!

התפלפתי לגמרי.

איזה כיף זה לגור בארה"ב , גם אני רוצה....

אני עבדתי מאוד קשה 3 שנים , הייתי לי משפחה ומעבר לכך גרושתי הייתה יהודיה אמריקאית - כל שישי קידוש חגים בתי כנסת וכו.

אבל לאחר זמן מה אתה כבר מסתגל ומבין איפה אתה, להבדיל מתייר שכל הזמן מחפש אטרקציות.

בברוקלין איפה שכל היהודים תמיד יש מכות עם הכושים. לא מתים אחד על השני אבל חיים ביחד.. בסופו של דבר היהודים שם לא פרייארים.
ואם נומר את האמת הייתי בחנוכה בנויורק והכל שם חנוכיות, יש שם המון אנשי עסקים יהודיים וישראליים, והמון חנויות של יהודים.
אם תלך במנהטן ביום כיפור אתה תראה שהמון חנויות סגורות, וגם אין כמעט עובדים כי המעסיקים היהודים נתנו להם יום חופש.

אני עבדתי מאוד קשה 3 שנים , הייתי לי משפחה ומעבר לכך גרושתי הייתה יהודיה אמריקאית - כל שישי קידוש חגים בתי כנסת וכו.

אבל לאחר זמן מה אתה כבר מסתגל ומבין איפה אתה, להבדיל מתייר שכל הזמן מחפש אטרקציות.

ועדיין, הלוואי שהייתי גר שם

מה הייתי עושה בשביל לעבור עכשיו לאוסטרליה אחחחחחח

אפרופו שפה , בכל פעם שהייתי מגיע לבקר בארץ - הייתי מדבר עם th למשך כמה ימים.
שולחן שישי , קידוש - אומר לסבתא תביא לי נאפקין, היא שואלת מה? ושוב אני אומר נאפקין - ואני תוהה לעצמי מה לא ברור ??? עד שקלטתי שאני זקוק להגיד מפית אחרת לא תיהיה תושייה .

שוב זה חוזר על עצמו, הלכתי למכון כושר - מנגד אני שומע את אבא שלי מתעניין, לאן?? (הוא שואל)

אבא אני הולך לג׳ים..
- לאן??
לג׳ים!!!
- לא מבין..

למכון אבא !!!! למכון כושר אבא !!!!

התפלפתי לגמרי.
כ"כ מבין אותך. תמיד דיברתי אנגלית ברמת שפת אם, בכתיבה לדוגמא אני כותב ברמה ממש גבוהה ומהר רצח [אמריקאיות אמרו לי שאני מדבר טוב יותר מאמריקאים לפעמים] ויש לי מבטא, הבעיה שאני מגמגם. הבעיה נובעת מזה שאנחנו חושבים בעברית ומתרגמים לאנגלית, ואז נוצר מצב שאתה מגמגם. הבעיה נפתרת כשאני מדבר רק אנגלית למשך תקופה של קצת פחות מחודש, ואז אני מתחיל לחשוב באנגלית ולכן גם לא מגמגם יותר אלא מדבר שוטף. הייתה תקופה שהייתה לי מישהי מקנדה שהכרתי באינטרנט שהייתי אמור לנסוע אליה והיינו מדברים כמעט 10 שעות בכל יום בסקייפ, בדר"כ כשהייתי בעבודה [עבדתי בחדר משלי בישיבה אז היא הייתה מעבירה לי את הזמן יופי], ובגלל שהייתי כ"כ רגיל לדבר אנגלית, קרו לי אותם מקרים כמו שלך ואנשים כל הזמן צחקו עליי "תראו אותו חש אמריקאי" וכל השטויות האלה של ישראלים קנאים שכואב להם שאתה מדבר אנגלית יותר טוב מהם. פעם אפילו התקשר אליי טכנאי ומתוך שינה פשוט דיברתי איתו באנגלית והוא לא הבין למה. כבר תקופה ארוכה לא דיברתי אנגלית, ולפני כמה ימים התקשרתי לאיזה בעל חנות בניו יורק מאיביי שהייתי צריך לדבר איתו על הזמנה שהייתה לי, ונחרדתי לגלות איך מאנגלית מדהימה ירדתי לאנגלית מלאת טעויות דקדוק וגמגום כרוני.

ראשית לא צריך להתחתן בשביל ויזה, אולי התכוונת לגרין כארד.
שנית, משטרת ההגירה בארה״ב מנוסה בזיהוי ״חתונות״ פיקטיביות, שמעתי על סיפורים שמבקשים תמונות של הזוג ביחד עם שמלת כלה, ווידאו מהחתונה, שואלים שכנים, מתחקרים את בני הזוג אחד על השני ולא חסר מה לבדוק היום במיוחד בעידן הטכנולוגיה. צריך באמת להיות יסודי כדי להצליח לעקוף את כל הקשיים. אגב נראה לי שזאת עבירה פדרלית שעונשה 5 שנות מאסר (לאזרח שיסייע).

אוקי. בוא נגיד התחתנתי עם אזרחית אמריקית בארץ ישראל, איך הם בודקים אותי?

גרתי בהולנד שנתיים ואחי גר שם 5 שנים, שניינו לא היינו עדים למקרי אנטישמיות שם.
נהפוך הוא, בהרבה מקומות כיבדו אותנו בתור ישראלים, לגבי דת לרוב לא שאלו אותנו בכלל.
כמו שמשה ציין, לא בכל מקום אתה צועק שאתה ישראלי או יהודי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית