דופק מטרה

אירה

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום לכולן,

אני מתאמנת בחדר כושר כבר מספר שנים, אך מעולם לא התייחסתי לבדיקת דופק או עצימות האימון, תמיד הלכתי לפי הרגשה פנימית.

לאחרונה רכשתי שעון דופק והבנתי שהאימון יהיה אפקטיבי יותר אם יתבצע בטווחי דופק מסויימים.
אני בת 28, ולפי חישובים שמצאתי באינטרנט הדופק המקסימלי שלי אמור להיות 198 (226-28). בד"כ אני עושה אימונים של כשעה על הקרוס. באימון האחרון השעון הצביע על דופק ממוצע של 175, ודופק מקסימלי של 194.
במהלך האימון אני שמה לב שרוב הזמן הדופק שלי נע ב-180 הגבוהים.

האם זה תקין? איך אדע מהו הדופק בו כדאי להתמיד במהלך האימון על מנת לשרוף קלוריות/שומנים בצורה המיטבית? וכמובן לשפר כושר אישי במקביל.

לפי חישובים שמצאתי באינטרנט הדופק המקסימלי שלי אמור להיות 198
הנוסחה הזאת מבטאת איזהו ממוצע (השד יודע של איזו אוכלוסיה) אבל השונות גבוהה מאד, כך שלא צריך להתייחס אליו ברצינות. אצלי, למשל, הנוסחה (לגברים, כשהקבוע הוא 220 ולא 226) נותנת ערך נמוך ב 20 פעימות לדקה! אם הייתי מתאמן לפיה לא הייתי יכול לעלות על מסילת ההליכה בלי לעבור 80% מהדופק המקסימלי 😃

יש כמה דרכים למדוד את הדופק המכסימלי, אם תחפשי ברשת תמצאי. הן כוללות הגעה למאמץ גדול, כך שאם יש לך אפילו ספק קל בקשר לבריאות הלב שלך אולי כדאי לא לעשות את זה בבית... אם את מצליחה לשמור על דופק גבוה לזמן רב, מרגישה טוב אחרי האימון, אין לך כאבים בחזה ואין לך בעיות לב ידועות, אל תדאגי מהדופק הגבוה. הדופק האידיאלי לשריפת שומנים הוא הדופק המקסימלי שעונה על התנאים האלה.

שלום לכולן,

אני מתאמנת בחדר כושר כבר מספר שנים, אך מעולם לא התייחסתי לבדיקת דופק או עצימות האימון, תמיד הלכתי לפי הרגשה פנימית.

לאחרונה רכשתי שעון דופק והבנתי שהאימון יהיה אפקטיבי יותר אם יתבצע בטווחי דופק מסויימים.
אני בת 28, ולפי חישובים שמצאתי באינטרנט הדופק המקסימלי שלי אמור להיות 198 (226-28). בד"כ אני עושה אימונים של כשעה על הקרוס. באימון האחרון השעון הצביע על דופק ממוצע של 175, ודופק מקסימלי של 194.
במהלך האימון אני שמה לב שרוב הזמן הדופק שלי נע ב-180 הגבוהים.

האם זה תקין? איך אדע מהו הדופק בו כדאי להתמיד במהלך האימון על מנת לשרוף קלוריות/שומנים בצורה המיטבית? וכמובן לשפר כושר אישי במקביל.
אין לך מה להתעסק בדופק. זה קשקושי ביצים, מה שחשוב מבחינת קלורית זה כמה קלוריות שרפת בפעילות הגופנית, ולא חשוב באיזה דופק עשית את זה. העניין הזה של אחוזים מפחמימות לעומת אחוזים בשומנים זה לא חשוב, כי השומנים (מאגרים) במילא נשרפים לאחר הפעילות ולא במהלך הפעילות. הם נשרפים ע"י השלמה של הקלוריות החסרות בעקבות הפעילות (אם זה הפחמימות או השומנים החופשיים שאותם שרפת בפעילות
).
אם מעניין אותך לדעת אם הכושר שלך משתפר, מה שעושים זה בודקים את הדופק בהתאוששות (לאחר הפעילות, במשך 10 דק' תבדקי דופק וכל דקה/שתי דקות תרשמי את הדופק שלך.

אין לך מה להתעסק בדופק. זה קשקושי ביצים, מה שחשוב מבחינת קלורית זה כמה קלוריות שרפת בפעילות הגופנית, ולא חשוב באיזה דופק עשית את זה. העניין הזה של אחוזים מפחמימות לעומת אחוזים בשומנים זה לא חשוב, כי השומנים (מאגרים) במילא נשרפים לאחר הפעילות ולא במהלך הפעילות. הם נשרפים ע"י השלמה של הקלוריות החסרות בעקבות הפעילות (אם זה הפחמימות או השומנים החופשיים שאותם שרפת בפעילות
).
אם מעניין אותך לדעת אם הכושר שלך משתפר, מה שעושים זה בודקים את הדופק בהתאוששות (לאחר הפעילות, במשך 10 דק' תבדקי דופק וכל דקה/שתי דקות תרשמי את הדופק שלך.
לפי מה שזכור יש דופק ששורף גם מסת שריר, גם אז זה לא משנה?

לפי מה שזכור יש דופק ששורף גם מסת שריר, גם אז זה לא משנה?
זכור מאיפה?
אין דבר כזה דופק ששורף מסת שריר
ירידה במסת שומן, ירידה במסת שריר, הכל קשור לתזונה ולמאזן הקלורי. בגלל זה מה שמעניין זה כמות הקלוריות, האירובי זה בסך הכל אמצעי להגדלת הגרעון הקלורי.

זכור מאיפה?
אין דבר כזה דופק ששורף מסת שריר
ירידה במסת שומן, ירידה במסת שריר, הכל קשור לתזונה ולמאזן הקלורי. בגלל זה מה שמעניין זה כמות הקלוריות, האירובי זה בסך הכל אמצעי להגדלת הגרעון הקלורי.
קורס מדריכי כושר בוינגייט. למיטב הבנתי גם אתה למדת שם

קורס מדריכי כושר בוינגייט. למיטב הבנתי גם אתה למדת שם
אין דבר כזה. מסת שריר אתה תאבד בכל מקרה אם אתה בגירעון שלילי. שוב פעם, אין לזה קשר לאירובי.

האם נכון לעבוד על יותר מ 80% הדופק המקסימלי?
ההמלצות המקובלות הן באמת לא לעבוד בדפקים גבוהים מאד. לדעתי מקורן הוא בעיקר כסת"ח, אלא אם יש בעיות רקע או עבור מתאמנים מתחילים שמאמץ גדול עלול להגדיל את סיכויי הפרישה שלהם.

תזכורת (אולי כדאי שאשים את זה בחתימה שלי, וזהו): אני לא רופא, לא מומחה ולא נעליים. אבל אני קורא הרבה 😃

ההמלצות המקובלות הן באמת לא לעבוד בדפקים גבוהים מאד
מה שראיתי בבדיקה שעשיתי פעם זה גרף שמראה את האפקטיביות של האימון. הגרף מטפס עד נקודה מסויימת ושם נשאר ישר. כלומר מעבר לנקודה מסויימת הגדלת המאמץ אינה יעילה ולא שורפת יותר. הנקודה הזו משתנה מן הסתם מאדם לאדם וגם אצל אותו אדם אם הוא בכושר או לא.

לדופק שבו מבצעים את האימון יש 2 השפעות עיקריות:
1. משך הזמן שניתן לבצע את הפעילות
2. זמן ההתאושות ממנה

פעילות במשך 30-60 דקות מומלץ לבצע באזור 75% מהדופק המקסימלי, ניתן לשלב קטעים בעצימות גבוהה יותר למשך מספר דקות

Back
למעלה תחתית