הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למה לא קטוטיפן ואפדרין?

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
למה לא לוקחים קטוטיפן יחד עם אפדרין אבל עם קלן כן? איפה ההיגיון כאן, במיוחד שקטוטיפן הוא יחסית חומר זול.

שאלה נוספת:
אם אעשה תאונה עם הרכב כשאני על השפעת אפדרין, אני נחשב נוהג תחת השפעת סמים?

למה לא לוקחים קטוטיפן יחד עם אפדרין אבל עם קלן כן? איפה ההיגיון כאן, במיוחד שקטוטיפן הוא יחסית חומר זול.

שאלה נוספת:
אם אעשה תאונה עם הרכב כשאני על השפעת אפדרין, אני נחשב נוהג תחת השפעת סמים?
מנגנון הפעולה של אפדרין שונה מזה של קלן וקשור ברצפטורים נוספים למעט רצפטורי הבטא. מעבר לכך אפדרין לא משבית את רצפטורי הבטא (או אחרים לצורך העניין) במידה ניכרת כמו קלן ולכן ניתן לערוך שימוש ממושך.
לבסוף קיימים דיווחים רבים על תוצאות עדיפות דווקא בשימוש ממושך (בשונה מקלן שאפקטיביות השימוש בו יורדת ככל שהשימוש מתמשך) דבר המייתר שימוש בתרופה למטרה דומה שלה משמש הקטוטיפן עם קלן.
מבחינת ביצוע תאונה תחת שימוש באפדרין אתה תיחשב כנוהג תחת השפעת סמים באם תיבדק לשימוש באפדרין. למעשה אחת הסיבות שאפדרין הוכנס לפקודת הסמים היא השימוש שנעשה בו במספר סמי פיצוציות.
אני לא יודע מה הסבירות שתיבדק להימצאות אפדרין (אני מניח שלא גבוהה) הגם שצריך לזכור את זמן מחצית החיים הקצר של החומר (כלומר השימוש בו צריך להתבצע בסמוך למועד ביצוע התאונה).

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה.
אשמח לדעת האם בדיקת סמים שגרתית כוללת בדיקה של אפדרין ו/או חומרים נוספים מענף הסטרואידים - מעניין אותי לדעת.

אפדרין כמובן אינו סטרואיד. הוא היחיד מבין שורפי השומן הידועים שהוכנס לפקןדת הסמים.
סטרואידים או שורפי שומן אחרים הוכנסו לפקודת הרוקחות או שהם פשוט אינם מוגדרים כלל.
בדיקה שגרתית לא תכלול בדיקה לסטרואידים כמו שלא תכלול בדיקה לאנטיביוטיקה.

מנגנון הפעולה של אפדרין שונה מזה של קלן וקשור ברצפטורים נוספים למעט רצפטורי הבטא. מעבר לכך אפדרין לא משבית את רצפטורי הבטא (או אחרים לצורך העניין) במידה ניכרת כמו קלן ולכן ניתן לערוך שימוש ממושך.
לבסוף קיימים דיווחים רבים על תוצאות עדיפות דווקא בשימוש ממושך (בשונה מקלן שאפקטיביות השימוש בו יורדת ככל שהשימוש מתמשך) דבר המייתר שימוש בתרופה למטרה דומה שלה משמש הקטוטיפן עם קלן.
מבחינת ביצוע תאונה תחת שימוש באפדרין אתה תיחשב כנוהג תחת השפעת סמים באם תיבדק לשימוש באפדרין. למעשה אחת הסיבות שאפדרין הוכנס לפקודת הסמים היא השימוש שנעשה בו במספר סמי פיצוציות.
אני לא יודע מה הסבירות שתיבדק להימצאות אפדרין (אני מניח שלא גבוהה) הגם שצריך לזכור את זמן מחצית החיים הקצר של החומר (כלומר השימוש בו צריך להתבצע בסמוך למועד ביצוע התאונה).
מצ"ב מאמר הסותר לחלוטין את מה שכתבתי לגבי יעילות השימוש המשולב של אפדרין וקטוטיפן :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/8574280/

השורה התחתונה היא לא רק שמדובר בשילוב יעיל אלא שהוא אפילו אפקטיבי יותר מהשילוב קלן-קטוטיפן.

(מנהל ויכוח עם עצמי...)

@Aviad Hezi

זה לא סותר, זה מחקר של יום אחד ולא מוזכר בו את ההשפעות לאורך זמן. זה ברור שהוא יוריד את תופעות הלוואי של האפדרין כי יש השפעה על רצפטורי הבטא.
קלן משתק את רצפטורי הבטא שלא כמו אפדרין מ-2 סיבות עיקריות:
1. קלן הוא non specific (or selective) beta-2 agonist
2. לקלן יש זמן מחצית חיים פי כמה וכמה יותר גבוה מאפדרין

זה לא סותר, זה מחקר של יום אחד ולא מוזכר בו את ההשפעות לאורך זמן. זה ברור שהוא יוריד את תופעות הלוואי של האפדרין כי יש השפעה על רצפטורי הבטא.
קלן משתק את רצפטורי הבטא שלא כמו אפדרין מ-2 סיבות עיקריות:
1. קלן הוא non specific (or selective) beta-2 agonist
2. לקלן יש זמן מחצית חיים פי כמה וכמה יותר גבוה מאפדרין
צודק. סותר זה לא.
אגב, הנה ההסבר + הקטע מהמאמר הקשור בשילוב ECA + Ketotifen :

Ketotifen and ECA Perhaps an even better use for ketotifen is taking it with the ECA stack. While the thermogenic effect of ephedrine is not as potent as clen because it doesn't have a high receptor affinity, and it is not limited to beta-2 receptors. In fact it seems to have a good effect on beta 3 receptors as well, which act as a type of thermogenic messenger and over half of ephedrine effect is from beta-3 stimulation. Clen has almost no effect on beta 3 however. So by keeping the beta 2 receptors up, ketotifen can allow the benefits of continuous beta 2 and beta 3 stimulation from ephedrine.

"Ephedrine is believed to have some direct effect on both alpha adrenoceptors and beta adrenoceptors, but AT THERAPEUTIC DOSES, ephedrine exerts its thermogenic effect almost entirely via stimulating noradrenaline release from the sympathetic nerve terminals [endings] . . . at least 40% of the [thermogenic] response is mediated by an atypical receptor, which is presumed to be the beta 3-adrenoceptor." from Liu YL, Toubro S, Astrup A, Stock MJ Contribution of beta 3-adrenoceptor activation to ephedrine-induced thermogenesis in humans I

אני לא חושב שזה ישנה דבר. לבני אדם יש מעט מאוד רצפטורי בטא 3, כך שההשפעה הגלובלית היא זניחה.

אולי העניין גם קשור בכך שמרבית המשתמשים באפדרין משתמשים בו על בסיס קבוע ולתקופות לא קצרות ומדווחים על תוצאות יפות דווקא בשימוש ממושך. זה קצת מייתר את הקטוטיפן שסוחב גיבנת משלו.

יש תחליף לאפדרין נגזרת DMAA פה בארץ זה עדיין לא הוכנס לפקודת הסמים המסוכנים כי הוא לא בשימוש אבל יחסית החומר הזה די דומה בהשפעתו לאמפטמין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית