הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

6-7שעות שינה עדיפות על 8 שעות שינה ?

נתקלתי במחקר הזה אני לא יודע עד כמה הוא רציני אבל מרפרוף מהיר הוא נירא בסדר למרות שהוא מאוד מאוד כללי ומשאיר שמני שאלה .
מה אתם אומרים ? http://health.ucsd.edu/news/2002/02_08_kripke.html

אריאל, תעשה ניסוי. מתחילת שבוע הבא (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתאמן במהלך ה"ניסוי"), אל תישן יותר משש וחצי שעות. תתאמן ותאכל כרגיל. שבוע אח"כ תישן לא פחות משמונה שעות כל לילה, ותתאמן ותאכל כרגיל. תעדכן אותנו.

אני אישית חושב שלישון יותר משמונה שעות כל לילה נותן לך כוחות על ביחס לאנשים שישנים פחות משבע.

• פותח/ת השרשור
אריאל, תעשה ניסוי. מתחילת שבוע הבא (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתאמן במהלך ה"ניסוי"), אל תישן יותר משש וחצי שעות. תתאמן ותאכל כרגיל. שבוע אח"כ תישן לא פחות משמונה שעות כל לילה, ותתאמן ותאכל כרגיל. תעדכן אותנו.

אני אישית חושב שלישון יותר משמונה שעות כל לילה נותן לך כוחות על ביחס לאנשים שישנים פחות משבע.
תעשה את הניסוי על עצמך 🙌

שבוע זה פשוט לא מספיק.

שידחפו את המחקר שלהם לתחת. אני לא עברתי את השבע שעות כבר חודשים ואני כמו זומבי. כוס עמק.

לא הבנתי, דרך אגב אולי מה שאמרתי היה יכול להישמע ציני, אבל הייתי רציני בקש/ר להתקדמות וגם בקשר לזה שזה הכי חשוב 😄
חחחח זה מה שחשוב מבחינתי. היום שלי מחולק ככה- לומד, אוכל, מתאמן, ישן.
אז אתה מבין שההתקדמות היא חלק די חשוב מהיום שלי 😛

דבר ראשון זה קשור לגיל. ככל שהגיל גבוה יותר, ישנים פחות וזה נובע מתהליכים פיזיולוגים רבים.
בגדול זה מאוד אינדבידואלי ותלוי בעיקר גנטית, כך שאני לא מאמין שאיי פעם יהיה מחקר קונקרטי בנושא.
אתה אמור בעיקרון לישון עד שאתה מתעורר ב״אופן טבעי״ בפעם הראשונה ללא חזרה לשינה לאחר מכן. לקום לשירותים באמצע הלילה או כל דבר שדומה לכך זה לא נקרא לקום ״טבעי״. את רוב האנשים זה ישים איפשהו בין 7-9 שעות שינה.

דבר ראשון זה קשור לגיל. ככל שהגיל גבוה יותר, ישנים פחות וזה נובע מתהליכים פיזיולוגים רבים.
בגדול זה מאוד אינדבידואלי ותלוי בעיקר גנטית, כך שאני לא מאמין שאיי פעם יהיה מחקר קונקרטי בנושא.
אתה אמור בעיקרון לישון עד שאתה מתעורר ב״אופן טבעי״ בפעם הראשונה ללא חזרה לשינה לאחר מכן. לקום לשירותים באמצע הלילה או כל דבר שדומה לכך זה לא נקרא לקום ״טבעי״. את רוב האנשים זה ישים איפשהו בין 7-9 שעות שינה.
אותי שם איפה שהוא על 12שעות שניה

ברגע שקמים לשירותים באמצע השינה זה דופק את מחזורי השינה ונשארים עייפים.
ממחקרים שקראתי על הנושא, הכמות של השעות פחות משפיעה מאשר השלב שבו מתעוררים במהלך מחזור השינה, גם אם תישנו 9 שעות אבל תתעוררו במהלך השלב הקריטי במהלך מחזור שינה תשארו עייפים

מה אתם אומרים ?
לא התעמקתי, אבל אם הכותרת של המחקר היתה: "אנשים לא בריאים נוטים לישון יותר" לא הייתי נופל מהכסא מרוב תדהמה. גם אם המחקר היה אומר שאנשים לא בריאים ישנים יותר (או פחות) מאנשים בריאים זה לא היה נשמע לי מופרך, וגם לא מעורר יותר מדי בעיות. אגב, דיכאון מעורר בדיוק את שתי התופעות האלה (חלק מהדיכאוניים ישן יותר מהממוצע, חלק ישן מעט, אפילו מעט מאד) והוא משתנה מקשר שיכול להסביר את המחקר, כי דיכאון מגדיל עקה (stress), ועקה מקצרת את החיים.

בקיצור, תישן טוב ותהיה בריא.

ברגע שקמים לשירותים באמצע השינה זה דופק את מחזורי השינה ונשארים עייפים.
ממחקרים שקראתי על הנושא, הכמות של השעות פחות משפיעה מאשר השלב שבו מתעוררים במהלך מחזור השינה, גם אם תישנו 9 שעות אבל תתעוררו במהלך השלב הקריטי במהלך מחזור שינה תשארו עייפים
אז איך אתה דואג לא לקום?

אני קם להשתין לפחות פעם אחת בלילה כבר חודשים. שלשום ישנתי עם מזגן ולא קמתי.

ואני גם זוכר שקראתי איפשהו שזה תלוי טמפרטורה.
לי זה קורה כאשר אני מתאמן סמוך לשינה (ושותה הרבה במהלך האימון) לכן תבדוק מה חריג בלילות שאתה קם להשתין.
יכול להיות ששוה לך לתזמן את האימון או שתיה בפרט לא סמוך לשינה. לי זה עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית