הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בדדליפט

• פותח/ת השרשור theg380
  • פורסם בתאריך
לא מבין מה הקטע של כל הפורום הזה לזרוק את המוט, אני אישית עובד על סטים של 8-12 חזרות בלי נגיעה אחת ברצפה[אפילו שם משקולות של 10 בכל צד שיהיה לי יותר טווח עד הרצפה]
מילא לעשות חזרה אחת סבבה בשביל לעבוד MR אבל לעבוד ככה? נראה לי זה משהו שאפילו שפוגע בגוף הזעזוע הזה עם הרצפה לא?

לא מבין מה הקטע של כל הפורום הזה לזרוק את המוט, אני אישית עובד על סטים של 8-12 חזרות בלי נגיעה אחת ברצפה[אפילו שם משקולות של 10 בכל צד שיהיה לי יותר טווח עד הרצפה]
מילא לעשות חזרה אחת סבבה בשביל לעבוד MR אבל לעבוד ככה? נראה לי זה משהו שאפילו שפוגע בגוף הזעזוע הזה עם הרצפה לא?

אם אתה לא נוגע ברצפה, אתה לא עושה דדליפט.

אולי אתה עושה תרגיל עזר לדדליפט, אבל דדליפט זה לא.

לפותח השרשור - משקל קל מדי, ההמסטרינג לא מתוח בסטאפ, אגן נמוך מדי וגב תחתון לא נעול, נעליים לא מתאימות, עדיף לך להסתכל לכיוון הרצפה כך שמנח הצוואר יהיה נייטרלי ולא על המראה (גם יותר קל להוציא חזה ככה).

סבבה שיגע זה נראה ונשמע כאילו זה נופל לו וגם זה דיי הפסקה בתרגיל זה כמו לשים את המוט בבאנצ על החזה
כל הקטע והקושי זה תנועה מלאה של 8 חזרות[כמה שרוצים] אבל כל הזמן שהגוף בעבודה פה זה כל שנייה בהפסקה ברגע שנגע

סבבה שיגע זה נראה ונשמע כאילו זה נופל לו וגם זה דיי הפסקה בתרגיל זה כמו לשים את המוט בבאנצ על החזה
כל הקטע והקושי זה תנועה מלאה של 8 חזרות[כמה שרוצים] אבל כל הזמן שהגוף בעבודה פה זה כל שנייה בהפסקה ברגע שנגע

לא זה לא, בדדליפט כל חזרה מתחילה ונגמרת ברצפה, אין שלב אקצנטרי שקודם לשלב הקונצטרי - ובגלל זה התרגיל כל כך קשה.

גם לבנץ' יש את גרסת ה-pause bench, אבל שוב מדובר בתרגיל עזר לתרגיל בסיס.
דדליפט Touch and Go יכול להיות תרגיל עזר לדדליפט אם יש לך בעיה בנעילה, לא בתור תרגיל בסיס.

שמע בתור נסיון וידע יכול להיות שאתה באמת צודק אני לא חולק על זה
אבל אני חושב שיותר קל יהיה לזרוק לרצפה כמו בסרטון וכמו שאתם אומרים
הרי תנועה מלאה כל הזמן בלי הפסקה זה יותר קשה השריר תמיד תמיד בעבודה גם כשאתה עומד בסוף החזרה
זה כמו לעשות נגיד PREACHER CURL ולשים את המשקולת על המתקן כשאתה מוריד למטה ואז לתפוס שוב ולהרים מאשר להמשיך בלי הפסקה זה בדיוק אותה השוואה
אז אתה אומר שכשאני [והרבה נוספים שעושים בחדר כושר ונראים במצב מעולה] עושים את הקטע של הבלי חזרה
אני כן נוגע ברצפה פשוט ישר תוך מילי שנייה מרים כאילו לא נגעתי

שמע בתור נסיון וידע יכול להיות שאתה באמת צודק אני לא חולק על זה
אבל אני חושב שיותר קל יהיה לזרוק לרצפה כמו בסרטון וכמו שאתם אומרים
הרי תנועה מלאה כל הזמן בלי הפסקה זה יותר קשה השריר תמיד תמיד בעבודה גם כשאתה עומד בסוף החזרה
זה כמו לעשות נגיד PREACHER CURL ולשים את המשקולת על המתקן כשאתה מוריד למטה ואז לתפוס שוב ולהרים מאשר להמשיך בלי הפסקה זה בדיוק אותה השוואה
אז אתה אומר שכשאני [והרבה נוספים שעושים בחדר כושר ונראים במצב מעולה] עושים את הקטע של הבלי חזרה
אני כן נוגע ברצפה פשוט ישר תוך מילי שנייה מרים כאילו לא נגעתי

אין כאן אפור, זה שחור ולבן - המוט לא נח על הרצפה בין חזרה לחזרה, זה לא דדליפט בהגדרה. דדליפט חייב להתחיל from a dead stop, ומכאן שמו.

כשאתה עושה touch and go אתה משתמש בריבאונד מהרצפה, לא נכנס לסטאפ הנכון, מוותר על החלק הכי קשה בתרגיל, נעזר במתיחה האקסצנטרית בשביל להרים את המשקל, משתמש בטכניקה שונה לחלוטין בין החזרה הראשונה ובין שאר החזרות וכו'.

הסיבה היחידה להשתמש בTNG היא בשביל לחזק את הנעילה בדדליפט הקונבציונלי, ובכל מקרה התרגיל מיועד רק למתאמנים מתקדמים שיודעים מה הם עושים ובדר"כ עם משקל קל יחסית.

לעשות אך ורק TNG בתור תרגיל בסיס זה בזבוז זמן גם מבחינת כוח וגם מבחינת מסה.

אני רואה אנשים פה מרימים 200 קילו
כשאני עושה רק 80 קילו אבל 12 חזרות 4 סטים
אבל כאלו שבלי הפסקה אז יש איזה 40 שניות של אינטנסיביות ולא כל 5 שניות הפסקה
אתה אומר יהיהו תוצאות יותר טובות להפסיק על הרצפה ולהרים מהתחלה?

אני רואה אנשים פה מרימים 200 קילו
כשאני עושה רק 80 קילו אבל 12 חזרות 4 סטים
אבל כאלו שבלי הפסקה אז יש איזה 40 שניות של אינטנסיביות ולא כל 5 שניות הפסקה
אתה אומר יהיהו תוצאות יותר טובות להפסיק על הרצפה ולהרים מהתחלה?

חד משמעית כן. אין מה לעשות עם 80 ק"ג דדליפט (טוב, אולי בחודש הראשון זה בסדר).
תוריד חזרות וסטים, תעלה משקל, תתחיל כל חזרה מהרצפה ותעלה משקל כל אימון שבו אתה מבצע את התרגיל.
דדליפט זה לא יד קדמית, עובדים בו קשה עם משקל מאוד גבוה.

ננסה עוד חודש ונראה
כרגע אני בתוכנית טריפל סטים בחיים לא ראיתי תוצאות טובות יותר

אגב הבנתי שדדליפט ישר STRIGHT DEADLIFT זה עם נגיעה קלה ברצפה והרמה בדיוק כמו שאני עושה
ככה שזה לא שאני עושה לא נכון אני פשוט לא עושה רומני או משהו כזה כמו שאתם עושים

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית