הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דקל ננסי וקריאטין

• פותח/ת השרשור ron121
  • פורסם בתאריך

ron121

משתמש פעיל
944
62
נק' מוניטין:
74
944
62
ערב טוב לכולם,

אם מישהו זוכר,יש לי בעית התקרחות(גנטית),והגעתי למצב שאני רוצה להתחיל "טיפול" עם כדורים של דקל ננסי.
בקיצור אני צורך קריאטין ולפני כמה דקות נודע לי שיש בעיה עם קריאטין והתקרחות,משהו עם זה שהקריאטין מגביר את ה-DHT.

ובעצם הדקל הננסי מוריד את הרמות dht,האם תהיה בעיה כולשהי בלקיחת שני התוספים?
האם יש הוכחות מדעיות לכך שקריאטין באמת מעלה את רמות ה-dht?(ברמה של 5גרם ביום לתקופה של שנה לדוגמא)
מישהו השתמש בדקל ננסי או בתרופת התקרחות אחרת ויכול להמליץ?
האם ההשפעות של הדקל הננסי ישפיעו עליי מבחינת פיתוח גוף?(טסט וכו..)

גילי הוא 17.
תודה רבה 😃

@Aviad Hezi
@Tom
@Moshe

נערך לאחרונה:
ערב טוב לכולם,

אם מישהו זוכר,יש לי בעית התקרחות(גנטית),והגעתי למצב שאני רוצה להתחיל "טיפול" עם כדורים של דקל ננסי.
בקיצור אני צורך קריאטין ולפני כמה דקות נודע לי שיש בעיה עם קריאטין והתקרחות,משהו עם זה שהקריאטין מגביר את ה-DHT.

ובעצם הדקל הננסי מוריד את הרמות dht,האם תהיה בעיה כולשהי בלקיחת שני התוספים?
האם יש הוכחות מדעיות לכך שקריאטין באמת מעלה את רמות ה-dht?(ברמה של 5גרם ביום לתקופה של שנה לדוגמא)
מישהו השתמש בדקל ננסי או בתרופת התקרחות אחרת ויכול להמליץ?
האם ההשפעות של הדקל הננסי ישפיעו עליי מבחינת פיתוח גוף?(טסט וכו..)

גילי הוא 17.
תודה רבה 😃

@Aviad Hezi
@Tom
@Moshe
אין שום בעיה עם קריאטין והתקרחות. המחקר המדובר שנערך במקור על נבחרת ראגבי מדרא"פ הוא אחד המחקרים שהכי הוצאו מהקשרם.
ראשית עליית רמות ה-DHT שנצפתה היא בתוך הטווח הנורמלי והיו זמניות. מעבר לכך, רמות DHT עולות בתחום המצויין מסיבות שונות אחת מהן ומעניינת בהקשר של המחקר היא ספורט עצים.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם קריאטין והתקרחות. המחקר המדובר שנערך במקור על נבחרת ראגבי מדרא"פ הוא אחד המחקרים שהכי הוצאו מהקשרם.
ראשית עליית רמות ה-DHT שנצפתה היא בתוך הטווח הנורמלי והיו זמניות. מעבר לכך, רמות DHT עולות בתחום המצויין מסיבות שונות אחת מהן ומעניינת בהקשר של המחקר היא ספורט עצים.

אז אתה אומר שכול הדיבורים ברשת הם שטות אחת גדולה?
כשאתה אומר ספורט עצים זה יכול להיות גם הרמת משקולות ?

מה דעתך על נטילת הדקל הננסי? אומרים שהוא מוריד את רמות ה-DHT ובכך מונע ועוזר לצמיחה מחודשת של שיער.
האם נטילת הדקל הננסי יכולה לפגוע ברמות טסט ?

ותודה על העזרה 😃

אז אתה אומר שכול הדיבורים ברשת הם שטות אחת גדולה?
כשאתה אומר ספורט עצים זה יכול להיות גם הרמת משקולות ?

מה דעתך על נטילת הדקל הננסי? אומרים שהוא מוריד את רמות ה-DHT ובכך מונע ועוזר לצמיחה מחודשת של שיער.
האם נטילת הדקל הננסי יכולה לפגוע ברמות טסט ?

ותודה על העזרה 😃
אני לא מכיר את הדקל הננסי מעבר לרמה האנקדוטלית המופצת ע"י חברות תוספים המנסות למכור מוצר.
אני חושב שגם אם יש אפשרות לדחוף את ה-DHT מעט כלפי מטה בתוך הנורמה תהיה לכך השפעה מהותית על התקרחות. ישנן דרכים יותר טובות לעשות זאת.
DHT גם לא סביר שיגיע לרמות גבוהות מדי אפילו בתיסוף אקסוגני. ז"א על-אף שמדובר בהורמון אנאבולי מטסט ושאינו עובר ארומאטיזציה הוא אינו מצליח ליצור את ההשפעה האנאבולית מאחר והוא מבצע מעבר כשרמותיו עולות על ערכים מסויימים. בטח ובטח אין סיבה שתגיע לרמות גבוהות בגלל קריאטין.
בנוגע לטסט כדאי לדעת שהוא מבצע המרה בקצב מסויים גם ל-DHT (מה?! טסט הוא פרו הורמון?! כן!) הטענה לגבי הדקל הננסי שהוא משתק את האנזים הקשור בהמרה ובכך מביא לרמות מעט נמוכות יותר של DHT שיכולות להיקשר לרצפטור האנדרוגני ובכך בעצם להפחית סיכון להתקרחות.
בנוגע לטסט פועל יוצא לכאורה הוא דווקא שיש יותר טסט מאחר ואינו עובר את ההמרה.
אלא ששוב מדובר בחרב פיפיות שהרי גם אם הנ"ל משמעותי ונשאר יותר טסט הרי מדובר בטסט שלא הפך להורמון יותר אנאבולי וכמובן יותר טסט שיכול לעבור ארומאטיזציה בניגוד לייעוד המקורי - המרה לDHT שאינו ארומאטי.
לסיום חשוב לציין שהמחקרים שהצביעו על המכאניזם הם מחקרים In Vitro. ז"א מחקרים המבוצעים על דימוי אורגניזם בצלחת פאטרי. אפילו לא על חולדות (In Vivo) מה שהופך אותם למעט יותר בסימן שאלה, כלומר האם המכאניזם באמת מתרחש בגוף האדם.

לסיכום : גלח את הראש, קרח זה יפה!

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את הדקל הננסי מעבר לרמה האנקדוטלית המופצת ע"י חברות תוספים המנסות למכור מוצר.
אני חושב שגם אם יש אפשרות לדחוף את ה-DHT מעט כלפי מטה בתוך הנורמה תהיה לכך השפעה מהותית על התקרחות. ישנן דרכים יותר טובות לעשות זאת.
DHT גם לא סביר שיגיע לרמות גבוהות מדי אפילו בתיסוף אקסוגני. ז"א על-אף שמדובר בהורמון אנאבולי מטסט ושאינו עובר ארומאטיזציה הוא אינו מצליח ליצור את ההשפעה האנאבולית מאחר והוא מבצע מעבר כשרמותיו עולות על ערכים מסויימים. בטח ובטח אין סיבה שתגיע לרמות גבוהות בגלל קריאטין.
בנוגע לטסט כדאי לדעת שהוא מבצע המרה בקצב מסויים גם ל-DHT (מה?! טסט הוא פרו הורמון?! כן!) הטענה לגבי הדקל הננסי שהוא משתק את האנזים הקשור בהמרה ובכך מביא לרמות מעט נמוכות יותר של DHT שיכולות להיקשר לרצפטור האנדרוגני ובכך בעצם להפחית סיכון להתקרחות.
בנוגע לטסט פועל יוצא לכאורה הוא דווקא שיש יותר טסט מאחר ואינו עובר את ההמרה.
אלא ששוב מדובר בחרב פיפיות שהרי גם אם הנ"ל משמעותי ונשאר יותר טסט הרי מדובר בטסט שלא הפך להורמון יותר אנאבולי וכמובן יותר טסט שיכול לעבור ארומאטיזציה בניגוד לייעוד המקורי - המרה לDHT שאינו ארומאטי.
לסיום חשוב לציין שהמחקרים שהצביעו על המכאניזם הם מחקרים In Vitro. ז"א מחקרים המבוצעים על דימוי אורגניזם בצלחת פאטרי. אפילו לא על חולדות (In Vivo) מה שהופך אותם למעט יותר בסימן שאלה, כלומר האם המכאניזם באמת מתרחש בגוף האדם.

לסיכום : גלח את הראש, קרח זה יפה!

קודם כול תודה רבה על ההשקעה,ורואים שיש לך ידע.

חח ואני כולה בן 16.9,אני רוצה להנות מהשיער שלי בגיל הזה.
לא אכפת לי שלא יגדל,רק שלא ינשור עוד.

תגיד יש בדיקות דם במרפאה שמראות רמות DHT?
אז לדעתך כדאי לנסות את הטיפול עם הדקל הננסי? זה יכול להיות שווה נסיון?

קודם כול תודה רבה על ההשקעה,ורואים שיש לך ידע.

חח ואני כולה בן 16.9,אני רוצה להנות מהשיער שלי בגיל הזה.
לא אכפת לי שלא יגדל,רק שלא ינשור עוד.

תגיד יש בדיקות דם במרפאה שמראות רמות DHT?
אז לדעתך כדאי לנסות את הטיפול עם הדקל הננסי? זה יכול להיות שווה נסיון?
קיימת בדיקת דם לרמות DHT.
לא שווה ניסיון.
הסיבה היא שפתרון נגד היתקרחות בדמות הדקל הננסי מושתת על עיקרון של
5a reductance inhibition.
כלומר שיתוק האנזים האחראי על סינטוז דהידרוטסטוסטרון.בבלוטת האדרנל, זקיק השערה והאשכים.
2 תרופות שעושות את הפעולה הן דוטסטריד ופינסטריד. הראשונה מבינהן יותר עוצמתית. שתיהן מטפלות גם בבעיה הידועה הנוספת והיא גדילת הפרוסטטה (BPH).
תופעות לוואי ידועות הן פגיעה בהתפתחות המינית (לצעירים), סרטן שד גברי ופגיעה בכושר המיני. בנוסף תופעת לוואי שייתכן וקשורה היא דיכאון.
אמנם נקשרות בעודף-DHT תופעות לוואי כמו "mail pattern baldness" ו-BPH אך הסגולות שלו רבות הרבה יותר.

צודק , לא מתאים אבל היתי חייב !
העזרה שהוא צריך זה נפשית ! לא עזרה קלינית אלא טיפול עדין , מה שנקרא הבחור אוכל סתם סרטים על עצמו כולה בן 17 ! אם הוא מקריח זה רק בגלל הדאגה !
הוא לא צריך שום עזרה נפשית. זו שאלה לגיטימית שהרבה צעירים חווים.
אתה לא חייב להצטרף לדיון אם אין מה לך מה לתרום.
אם אתה חייב תיקח דף נייר ותרשום את זה עליו וכשתירגע זרוק לפח.
מה שעשית נקרא "הסרחה, הספמה והטרלה של אשכול".

• פותח/ת השרשור
קיימת בדיקת דם לרמות DHT.
לא שווה ניסיון.
הסיבה היא שפתרון נגד היתקרחות בדמות הדקל הננסי מושתת על עיקרון של
5a reductance inhibition.
כלומר שיתוק האנזים האחראי על סינטוז דהידרוטסטוסטרון.בבלוטת האדרנל, זקיק השערה והאשכים.
2 תרופות שעושות את הפעולה הן דוטסטריד ופינסטריד. הראשונה מבינהן יותר עוצמתית. שתיהן מטפלות גם בבעיה הידועה הנוספת והיא גדילת הפרוסטטה (BPH).
תופעות לוואי ידועות הן פגיעה בהתפתחות המינית (לצעירים), סרטן שד גברי ופגיעה בכושר המיני. בנוסף תופעת לוואי שייתכן וקשורה היא דיכאון.
אמנם נקשרות בעודף-DHT תופעות לוואי כמו "mail pattern baldness" ו-BPH אך הסגולות שלו רבות הרבה יותר.

פינסטריד זה בעצם החומר הפעיל בפרופסיה נכון?
לפי מה שהבנתי הדקל הננסי עובד כמו הפינסטריד אבל בפחות(אם בכלל) תופעות לווי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית