בעיות שינה, יש עוד אנשים?

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
יש לי ממש בעיות המון זמן עם השינה בלילה, ברוב הימים כשאני הולך לישון פשוט קשה לי להרדם, גם בימים רגילים וגם בימי אימון שאני אמור להיות עייף.

לפעמים יוצאים ימים שבהם אני מתאמן במכון כושר + רץ בבוקר או בערב כמה שעות לפני או אחרי אימון במכון, ריצה קלילה של 3-4 קילומטר, וכשמגיע הלילה, בנאדם נורמאלי צריך ליפול למיטה ולהרדם אחרי יום כזה, אבל אני פשוט לא מצליח לישון.

הקטע הזה נורא מטריד אותי כי אני יודע שמנוחה היא חלק ממש גדול מהאימונים.

רציתי לשאול גם, אם מתאמנים במשך היום בשעות הערב, ובלילה אני מגיע למצב שאני לא יכול לישון, זה משנה מתי אני יושן? כאילו אם אני אסחב עד הבוקר בלי לישון ואז אלך לישון בבוקר-צהריים, כאילו יום למחורת, זה עדיין יהיה בסדר?

חשבתי על כדורים או משהו שיעזור לי לישון אבל אני לא יודע אם כדאי להתחיל עם דברים כאלה...

מישהו יכול לייעץ?

תודה.

אתה לוקח ממריצים כלשהם?
תנסה הלקדים את האימונים שלך, באיזה שעות אתה מתאמן?

• פותח/ת השרשור
בשעות הצהריים-ערב, ז"א שבדרך כלל האימון מתחיל בערך בשעה 5 או 6, ונגמר שעה וחצי אחרי.

לא לוקח ממריצים, הייתי שותה קפה שחור חזק עד לא מזמן, הפסקתי ובימים האחרונים התחלתי לשתות שוב, אבל האמת שאתמול למשל לא שתיתי, והלילה של אתמול היה ממש ממש גרוע, אני ער עד עכשיו מאתמול בלילה וישנתי אולי שעה, וזה עוד היה יום אימון....

ממש גרוע אני לא יודע למה זה קורה.....

תעשה הפסקה של 10 ימים עם הקפה ותראה איך הולך

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שעצם העובדה שהתחלתי לשתות קפה בשבועיים האחרונים גרמה לבעיות האלה גם אם לא שתיתי למשל אתמול ספציפית? כאילו הקפאין או משהו יכול להשפיע גם במשך השבוע?

אתן לך דוגמא- אפילו לפני שלוש שעות, ניסיתי להרדם, ואני פשוט לא מצליח, מתהפך שעה שעה וחצי ובסוף קם... וזה עוד עכשיו אחרי לילה בלי שינה... אין לי מושג מה נסגר איתי

לרוב נדודי שינה ( Insomnia ) נגרמים עקב סטרס / לחץ נפשי כל שהו או תגובות של הגוף לאירוע טראומטי:
ציפייות, אכזוב, אהבות, בעיות כלכליות, בחינות וכל שאר הדברים שגורמים לנו ללחץ נפשי. נדודי שינה אלו נקראים "Short-Term Insomnia " או" Transient insomnia" שבד"כ נמשכים כמה ימים עד ל-3 שבועות. לרוב אין מה לטפל אלא פשוט להתאזר בסלנות עד שהגוף יסתגל לאותם המצבים ויתמודד עימם. אפשר לנסות לקחת הפסקה מחדר כושר, לנוח קצת להתאזן. ישנם בבתי מרקחת דברים טבעים העוזרים להרגע. אפשר לשקול שימוש בהם אם ההפרעות שינה משפיעות על תפקוד יום יומי.
נדודי שינה כרונים Chronic Insomnia, נגרמים מצריכת אלכהול, סמים, דיכאון, חרדות או הפרעות בריאותיות אחרות. במקרה כזה היתי מציע לך לפנות לרפא המשפחה ליעוץ מקצועי.
סיבות נוספות יכולות להיות קשורות לשעות בהן אתה מתאמן, אם אתה מתאמן סמוך לשינה יכול להיות מאוד שזה משפיע על השינה או איכות השינה. קפאין/אפדרין יכולים לגרום להפרעות שינה, מכיר כמה אנשים מקרוב שסבלו במהלך השימוש מנדודי שינה בעקבות צריכת ממריצים כאולו ואחרים.
בכל מקרה, תשקול מנוחה, חופשה, או כל דבר שגורם לך ללחץ נפשי, אולי אתה פשוט צריך לשנות את זמני האימון שלך. אם כל זה לא עוזר פנה לרופא. בביקור האחרון שלי אצל הרופא קיבלתי "קלמנרבין" לקחתי שבוע מנוחה מהכל והכל הסתדר.

אימון, במיוחד ריצה כמה שעות לפני שינה זה לא דבר מומלץ כי רמת האדרנלין עולה בגוף ואז כתוצאה מהמרץ קשה להירדם.
חוץ מזה יש תקופות כאלה שלך לחץ שקשה להירדם, זה חלק מהחיים ולא צריך לעשות מזה לחץ כי אחרי זה באמת יהיה לך קשה להירדם, פסיכולוגית. לפני הצבא אמרתי, אני לא נרדם מה זה..מה אני אעשה בצבא בלילה יאוו ואללה תאמין לי שאתה עייף באמת אתה רק שם את הראש אתה נישפך אתה נוסע באוטובוס אתה מבסוט כאילו אתה על מיטה צפה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בסדר גמור אני אפסיק עם הקפה לגמרי, ואנסה להקדים את שעות האימון... מקווה שיהיה בסדר.

ד"א - כן אני יודע שבד"כ זה קורה מלחץ ויותר מדי מחשבות, והאמת שבזמן האחרון כשאני הולך לישון באמת הראש שלי חושב על מליון ואחד דברים, אני פשוט מנסה להתנתק מזה ולהרדם אבל לא מצליח... מקווה שזה יעבור.....

הייתי שמח אם מישהו יוכל לענות לגבי השאלה השניה גם כן, לגבי מתי אני יושן, אם זה צריך להיות בלילה של אחרי האימון, או שאם קשה לי זה יהיה בסדר לישון יום למחורת בזמנים אחרים.

תודה רבה לכם.

לי היה פעם,טיפלתי בזה באמצעות צמחים מרגיעים למיניהם.

עזוב אותך מהשטויות שלך לישון בגלל האימונים תאמין לי אל תהיה לחוץ מזה גם אם תישן ביום למחרת בצהריים וזה הכל יהיה טוב.
יש כאן אנשים בצבא שישנים בלילה בקושי 4 שעות וגדלים יפה מאוד, באמת שאין לך מה להיות לחוץ.

גם לי יש את זה בזמן האחרון אני לא מצליח לישון יותר מ6 שעות :S
נקווה שזה יעבור בקרוב וזהו..

יש, בהחלט. תודיע אם תמצא פתרון 😵

עזוב אותך מהשטויות שלך לישון בגלל האימונים תאמין לי אל תהיה לחוץ מזה גם אם תישן ביום למחרת בצהריים וזה הכל יהיה טוב.
יש כאן אנשים בצבא שישנים בלילה בקושי 4 שעות וגדלים יפה מאוד, באמת שאין לך מה להיות לחוץ.

לא הבנתי מה הקשר בין הצבא לשעות שינה..

אני לא מסוגל לישון יותר מ4 בלי להתעורר, בדר"כ יוצא לי 4, מתעורר, ואז עוד 2-4 תלוי ביום.
אם אתם מוצאים פיתרון - תודיעו 😃

אתה תלמיד במקרה? כי זה גם דבר נורמלי שקורה גם לי במיוחד בתקופה הזאת של הבגרויות ושאר הלחצים.

כדור שינה אחד והראש שלך הופך לאבטיח

סתם לא אל תנסה בלי המלצה של רופא זה יכול להחמיר את המצב
אני גם עובר עכשיו משהו בסיגנון לוקח לי זמן להירדם ואני בקושי יושן ת6 שעות בלילה
ובאמת זה מציק מאוד כי צריך תשינה

אבל הלילה משום מה ישנתי איזה 7 שעות אבל עדיין לא שינה איכותית כמו פעם
יש מצב זה תקופה ויעבור

לי זה קורה רק אם יש שינוי בהרגלי שינה. אם אני הולך למשל מאד מוקדם או מאד מאוחר.
בטח מי שעובד או עבד בעבודה עם משמרות לילה מכיר את זה.

לי זה קורה רק אם יש שינוי בהרגלי שינה. אם אני הולך למשל מאד מוקדם או מאד מאוחר.
בטח מי שעובד או עבד בעבודה עם משמרות לילה מכיר את זה.

1+
🤫

יש לי ממש בעיות המון זמן עם השינה בלילה, ברוב הימים כשאני הולך לישון פשוט קשה לי להרדם, גם בימים רגילים וגם בימי אימון שאני אמור להיות עייף.

לפעמים יוצאים ימים שבהם אני מתאמן במכון כושר + רץ בבוקר או בערב כמה שעות לפני או אחרי אימון במכון, ריצה קלילה של 3-4 קילומטר, וכשמגיע הלילה, בנאדם נורמאלי צריך ליפול למיטה ולהרדם אחרי יום כזה, אבל אני פשוט לא מצליח לישון.

הקטע הזה נורא מטריד אותי כי אני יודע שמנוחה היא חלק ממש גדול מהאימונים.

רציתי לשאול גם, אם מתאמנים במשך היום בשעות הערב, ובלילה אני מגיע למצב שאני לא יכול לישון, זה משנה מתי אני יושן? כאילו אם אני אסחב עד הבוקר בלי לישון ואז אלך לישון בבוקר-צהריים, כאילו יום למחורת, זה עדיין יהיה בסדר?

חשבתי על כדורים או משהו שיעזור לי לישון אבל אני לא יודע אם כדאי להתחיל עם דברים כאלה...

מישהו יכול לייעץ?

תודה.

אני גם ככה...
תחייה עם זה. אם זה מפריע לך בחיי היום יום (בגלל עבודה או לימודים) ואתה לא ישן מספיק, אז פשוט תסדר את השינה שלך (אני למשל לא ישן לילה שלם ואז מנסה לישון בשעה נורמלית).

זה מאוד הפריע לי בחיים, אבל למדתי לחיות עם זה וזה בסופו של דבר עניין של סדר עדיפויות.
כרגע אגב אני בשלבים שאני שוב מנסה להחזיר את השעון למצב נורמלי.
רק תזכור שאם אתה מתאמן ואתה ער בלילה, אז אתה צריך לאכול. אם לא תאכל בלילה וביום אתה תישן אז רוב הסיכוים הם שלא תצליח להשלים את הצריכה הקלורית שלך (אלא אם כן אתה בחיטוב וזה אחלה דבר).

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית