הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיות שינה, יש עוד אנשים?

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
אני בדיוק ככה עושה מנסה לסדר הכל.. אני ער עד עכשיו מאתמול בלי לישון בתקווה שעוד שעה שעתיים אני אוכל ללכת לישון לאיזה 10 שעות כמו בנאדם....

בהקשר למה שאמרת - אם זה מפריע לי, אישית אני יכול לתפקד ביום יום בלי יותר מדי שעות שינה, נגיד 5 שעות שינה בשבילי זה מעל ומעבר, השאלה איך זה מסתדר לי כשאני מתאמן במכון כושר ורוצה לגדול ולהתאושש מספיק לקראת האימונים הבאים - במקרה הזה אני מבין שזה פשוט לא מספיק.

אני כבר לא ישן סדיר 4 חודשים בערך, התרגלתי.

• פותח/ת השרשור
אז מה הקטע כשאומרים שמנוחה היא אחד הדברים החשובים ביותר בפיתוח גוף ונחוץ לפחות 7-8 שעות שינה ולא פחות מזה ?

אם אני בתקופה של עליה במסה, מקפיד על אוכל איכותי בסה"כ ומתאמן כמו שצריך, אבל בלילה ישן משהו כמו 5-4 שעות,
ונניח שבתקופה אחרת אני עושה בדיוק אותו הדבר, ומקפיד על 7-8+ שעות שינה

הכרחי שהתוצאות יהיו טובות יותר מכל הבחינות גם בהתאוששות וגם בעלייה במשקל?

או שפשוט הדיבור הזה בין אנשים שמתאמנים שחובה לישון לפחות 8 שעות הוא פשוט סתמי?

תודה על הכל שוב.

אני למשל עובד בימי ראשון ושלישי משמרות ערב, לכן בימים אלו שהם בדרך כלל אחרי אימונים אני ישן מספיק, לפחות 8 שעות. הבעיה אצלי היא בימים שלפני האימונים, למשל ביום שלישי אני לא מצליח להירדם לפני 1 וב6 בבוקר אני מתעורר בגלל העבודה, בגלל זה אני תמיד הולך לאימון עייף בימי שני ורביעי.
לכן מה שאני דואג לעשות זה לישון איזה שעה/שעה וחצי אחרי שאני חוזר מהאימון, זה ממש מומלץ לדעתי, למי שבכלל לא מצליח לישון מספיק שעות בלילה.

תאכל ותתאמן כמו שצריך אתה תגדל... כל יום אני קם ב-3-4 לפנות בוקר והולך לישון ב-23:30 תעשה חשבון לבד כמה שעות זה.

שעות השינה אינדבידואליות, לכלל הקהילה מומלץ לישון לפחות 7 שעות תלוי גם בגיל, ככל שמבוגרים יותר ישנים פחות (גם הגוף דורש לפחות) אבל שוב תמצא כאלו קיצנויים שישנו גם 12 שעות.

שעות השינה אינדבידואליות, לכלל הקהילה מומלץ לישון לפחות 7 שעות תלוי גם בגיל, ככל שמבוגרים יותר ישנים פחות (גם הגוף דורש לפחות) אבל שוב תמצא כאלו קיצנויים שישנו גם 12 שעות.

אלו רק אנשים שחיים על חשבון ההורים שלהם.

לא בהכרח, יש אנשים שאוהבים את זה פשוט או שפשוט בתקופה שכזו היו לי כאלו בסוף כיתה י'ב הייתי גם עובד, גם יוצא כל יום והייתי ישן 12 שעות.

לא בהכרח, יש אנשים שאוהבים את זה פשוט או שפשוט בתקופה שכזו היו לי כאלו בסוף כיתה י'ב הייתי גם עובד, גם יוצא כל יום והייתי ישן 12 שעות.

לא מדבר על תקופות מתות כאלו. אני מדבר על אנשים עם מסגרת שעובדים הממוצע בלחץ הוא 5-6 שעות שינה.

זה החום. קח מגנזיום בכמוסות, יהיה בסדר. ביל סטאר אומר, ביל סטאר יודע

• פותח/ת השרשור
יושן עם מזגן נונסטופ, לא עוזר :]

אתה מרגיש עייף ולא מצליח לישון? או שאתה פשוט לא עייף?

• פותח/ת השרשור
מה מגנזיום? אולי תסביר יותר לעומק לפחות מה זה ומאיפה אני משיג את זה

ולשאלה השנייה - לפעמים ממש לא עייף גם אחרי יום עמוס כמו שרשמתי, ולפעמים מרגיש עייף אבל בכל זאת לא הולך

לך לרופא, תשאל מה יכול להיות הסיבות. אולי יש לך חוסר בתזונה.

באיזה מאכלים יש מגנזיום?
מגנזיום נמצא בעיקר במזונות כירקות עליים ירוקים, דגנים מלאים (בעיקר בקליפתם), קטניות, אגוזים, שקדים, בננה ושוקולד מריר. המוצרים שדלים במגנזיום הם בשר, דגים, דגנים ללא קליפה ומוצרי חלב.
למרות שלא הבנתי מאיפה הגיע המסקנה שהפתרון לבעיית השינה הוא מגנזיום..
באמת כדי להתייעץ עם הרופא.

וול קאם טו דה קלאב
אל תחשוב יותר מדי....
ואז תראה איך אתה נרדם יופי

וול קאם טו דה קלאב
אל תחשוב יותר מדי....
ואז תראה איך אתה נרדם יופי

בוקר טוב חבר'ה כמו ***** קם ב-4, לפחות נרוויח אירובי של בוקר ( פרוטוקול 1 של לייל? חח) 😵‍💫🥊

אני לא רופא, ולכן יש לראות את דברי כייעוץ חופשי ולא מחייב.

בעיות שינה, ובעיקר נדודי שינה (אם נחדד את הניסוח) הם תוצאה של הפרעות הורמונליות (כמעט כמו כל בעיה פיזית, בעצם) הנובעות מעומסים שונים המצטברים בגוף. אני מדבר על עומס כתוצאה של מאמץ פיזי ועמס כתוצאה של מאמץ נפשי.

מנקודת המבט של הגוף אפשר לראות את בעיות השינה כסימפטום של רגשות שליליים חזקים, כמו: לחץ, כעס ודיכאון. מנקודת המבט של הגוף אפשר לראות את בעיות השינה כסימפטום של עצימות יתר בפעילויות: אימון יתר, להישאר ערים במשך יותר מ-18 שעות (או משהו כזה), וכיוצ"ב.

שני החומרים שעלול להיווצר בהם חוסר עקב הדברים (שלא לדבר על תזונה לקוייה) שכתבתי בפסקה למעלה הם ויטמין B וההורמון המיוצר בבלוטת התריס. חוסר באחד מהם (או שניהם ביחד) "תורם" להיווצרות נדודי שינה.

התרופה הכי טובה שאני אוכל להציע היא מנוחה. כמובן שלא מדובר בלשכב בטן/גב, למרות שזו השיטה המועדפת 😉. תצמצם את עצימות הפעילות היומית, כולל אימון, ותדאג לשעות מנוחה סדירות (גם אם זה אומר לא לעשות כלום במשך שעה). ארגן את התזונה מחדש בהתאם לצרכים.

כדאי לפנות אל גורם מוסמך בנושא, שיוכל לייעץ באשר לעניין הויטמין וההורמון. ישנן לא מעט תרופות שאפשר לקבל ללא מרשם רופא, כולל חליטות צמחים למיניהם. אני יודע שחליטה המכילה את צמח הפסיפלורה יכולה לעזור.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית