שאלות על הפסיכומטרי למי שעשה

• פותח/ת השרשור Eden21
  • פורסם בתאריך

Eden21

משתמש מתחיל
226
23
נק' מוניטין:
-19
226
23
לכל החברה שעשו או עושים כמה שעות ביום בערך אתם למדתם ואיך זה הסתדר לכם בכללי עם חיי חברה ואימונים??

זה מאוד אינדיבידואלי.
יש חבר'ה שהיו איתי בקורס שלמדו 12 שעות ביום+-, ויש אותי שעבדתי במשרה חלקית והתאמנתי 3 פעמים בשבוע...והספיקו לי 3-4 שעות לימוד ביום.
לדעתי 3-4 שעות זה הכי אופטימלי שיש ושלא יבלבלו לך את הביצים.
עד לשלב של המרתון אין כזה הרבה בשר לפסיכו..מבחינת כמות חומר. יותר מארבע שעות זה פסיכי וזה אוברקיל. במרתון אני יכול להבין יותר מ3 שעות עבודה(ניתוח של הבחינה+ביצוע הבחינה בצורה מלאה).

• פותח/ת השרשור
אבל רק ללמוד את המילים צריך להשקיע כמה שעות ביום לא?אני כל יום מאז תחילת הקורס מנסה לחמוד מילים חדשות כמה שיותר ואם רוצים להגיע אחרי שלושה חודשים מוכנים עם תשעת אלפים מילים בראש חייבים להשקיע במילים המון זה המפתח לאנגלית ולמילולי,ובאותו נושא איך למדת למילים (נגד שעה למדת שעה הפסקה) ?

נתחיל מזה שלדעתי את רוב לימוד המילים אתה צריך לתפור לפניי הקורס.
במהלך הקורס אני אישית לא עשיתי יותר מחצי שעה של מילים..מי שהיה מגזים היה עושה שעה+.
בינינו?אין מצב שבעולם שבו אתה תזכור את כלללל המילים שיש.
המפתח למילולי ולאנגלית זה ממש לא אוצר המילים(בהנחה שיש לך בסיס כלשהו ואתה לא נחתת ממאדים או משהו)

לא מסכים בכלל עם הגישה של 3-4 שעות ביום מספיק. זה משתנה בהתאם למי שאתה ולציון שאתה שואף לקבל.

אני השתדלתי כל יום לפתור 2 פרקים וללמוד מילים על הדרך

כמובן כל אחד והיכולות שלו, אני יכול להגיד לך שחודש לפני הסוף סיימתי עם העבודה וכל יום למדתי 5-6 שעותצ במפוצל כמובן, כל יום אימון וכל יום יצאתי.

קיבלתי ציון ממש ממש לא רע לפי דעתי עם מספר שעות הלימוד הזה(766)
ציון ממש יפה אבל בפועל אתה רואה אנשים שחורשים 10 שעות ובקושי מוציאים 700. אגב, בנתוני הסטטיסטיקה מעל 700 רק אחוז אחד מצליח...
אני כרגע באמצע קורס ורואה הבדלים בין מי שלומד 3-4 שעות ביום (כמוני) לבין מי שיותר, הלוואי והיה לי אפשרות ללמוד יותר שעות...
גם תביא בחשבון שכמו שבמבחני בגרות יש כאלה שחורשים שעות ויש כאלה שבקושי לומדים ומוצאים ציונים יפים. הכל בהתאם לכשרונות.

אישית הייתי חודשיים אחרי בגרות 5 יחידות במתמטיקה אז מבחינת מתמטיקה הייתי צריך להשקיע פחות מהשאר. אבל , השקעתי מלא זמן על המילים בעברית ואנגלית. מבחנתי זה היה הדבר הכי קשה ,בגלל שאין בזה היגיון ומשהו שחוזר על עצמו , אלא בכל מילה אתה עובר תהליך - צריך ליצור אסוציאציה , לחזור עליה כמה פעמים , לשכוח אותה ולהזכר בה מחדש וכל זה לוקח זמן . כמה שיותר מוקדם תתחיל ללמוד אותם , כמה שיותר טוב, וככה תהליך הקורס עצמו יהיה לך יותר פשוט. תקרא ספרים באנגלית כי זה בהחלט עוזר . ומה לעשות אם אתה לא מכיר את המילה בעברית באנלוגויות או את המילים בהשלמת משפטים באנלגית, קשה לדעת מהי התשובה הנכונה.

מבחינת אימונים , עד המרתון הייתי הולך קבוע 3-4 פעמים בשבוע . כי מבחנתי זה היה השחרור הכי טוב שיש (זה נותן לך כח להמשיך ללמוד , וזה גם תורם לך לתהליך למידה עצמו).

מה שהיה יכול לעזור לי זה לתכנן את הזמן יותר נכון . עשיתי קורס ביואל גבע, ורק במחצית הקורס פתחו בפנינו את הנושא של תכנון לו"ז . מה שהיה קורה לי עד אותו זמן . זה הייתי קם ב 9 -10 . ועד שהייתי מתחיל ללמוד היה 12. בהחלט בזבוז של זמן שאתה לא מרגיש שאתה מנצל אותו במיוחד שבבוקר ,לפחות לי , הכי קל ללמוד במיוחד מילים.

תהנה מכל רגע =]

• פותח/ת השרשור
אני שואף כמובן לציון הכי גבוה שאני יכול להוציא כי אם אני אשטוף נגיד לשש מאות אז זה הטופ שאני גם יקבל...ולתפור את המילים לפני הקורס זה משו שכרגע אבוד לי אבל אני נשתדל,,המורה שלי ארה לנו לחמוד כל יום נגיד שבעים מילים ולחלק אותם לחצי שעה לימוד בכל פעם יד שמסיימים את כולם (וללמוד בכל נגלה משו כמו עשר מילים ולקוות שכולם יתפסו מקסימום בחזרת אחרי זה חוזים עליהם שוב)

הייתי עושה חצי שעה ביום פשוט מבצע את השיעורי בית שנתנו לי בקורס בחודש הראשון ואחר כך זרקתי זין אפשר להגיד חח

ציון ממש יפה למי שלא עשה שיעורי בית. ;) הלוואי ואצליח ככה...
לאחרונה פסיכומטרי הפך יותר לבאמת מדד לאייקיו שלך ופחות לכמה אתה חורש
כשאני עשיתי לא למדתי ממש את המילים אחרי ל' , באנגלית לא פתחתי בכלל (אבל הוצאתי בפרק די נמוך 122\150) את הספרים.
העניין הוא שעד לפני שנתיים היו שואלים יותר שאלות על המילים ואז הבינו שזה רק עניין של חרישה ולמידה כמו תוכי.
מה שכן כרגע יש את החיבור זה נותן גם אינדיקציה ליכולת ההתבטאות שלך בכתב ובאמת כמה השפה שלך עשירה ומגוונת.
בכל אופן , יש גם המון עניין של טכניקת גישה לשאלות, עמידה בלחץ וזמנים וכו' , למזלי נפלתי על הקריטריונים האלו טוב בנוסף לעובדה שיש לי זיכרון צילומי

אני הכנתי ש״ב רק בשבועיים הראשונים של הקורס (חודש וחצי סה״כ) והוצאתי 718 (140 באנגלית, 138 מילולי, 138 כמותי).

חלק נכבד מהשיעורים זה חפירות. רק בשלב המרתון התחלתי לעשות כמה סימולציות ובחינות מהרשת בשביל להבין איך זה הולך.

למדתי ביואל גבע במועד האחרון (עד חמישי אני אמור לקבל ציון!!), ככה שלפחות לדעתי לימדו אותנו לנהל את הזמן בצורה הכי טובה שאפשר.
למדנו מילים(אנגלית+עברית) במקטעים של חצי שעה.
בשבוע היינו לומדים קבוצת מילים באנגלית וקבוצה בעברית, הייתי מחלק אותן ל 5 חלקים כ"א ולומד חלק ביום, ומשקיע בשישי ושבת רק בחזרות על אותן המילים.

חוץ מזה הייתי קורא שעה-שעתיים באנגלית (אני ממש טוב) ושעתיים בעברית (קראתי אולי 3 ספרים כל החיים), הקריאה בסוף משתלמת אם אתה רוצה לסיים פרק מילולי(לא סיימתי בחיים כי אני דיי איטי בקריאה).

בנוסף הייתי מקדיש זמן לשיעורי בית/חזרה על החומר לפי הלו"ז של המורה.

בקשר לאימונים, הייתי קם כל בוקר ב 8, לומד 3-4 שעות (בד"כ מילים שעה, וקורא שעתיים, ומידי פעם תרגילים או בוחן כי בבוקר אתה הכי מרוכז).
הולך לאימון/ריצה ואז כשאני חוזר אוכל צהריים וחוזר שוב ללמוד עד הערב/לילה.
אתה לא צריך 12 שעות ללמוד, מספיק שעה קריאה בכל שפה (אלא אם כן יש לך קושי באחד מהם), שעה-שעתיים על מילים, ושיעורי בית/חזרות לפי הלו"ז, שזה בד"כ 3-4 שעות ביום.

למדתי ביואל גבע במועד האחרון (עד חמישי אני אמור לקבל ציון!!), ככה שלפחות לדעתי לימדו אותנו לנהל את הזמן בצורה הכי טובה שאפשר.
למדנו מילים(אנגלית+עברית) במקטעים של חצי שעה.
בשבוע היינו לומדים קבוצת מילים באנגלית וקבוצה בעברית, הייתי מחלק אותן ל 5 חלקים כ"א ולומד חלק ביום, ומשקיע בשישי ושבת רק בחזרות על אותן המילים.

חוץ מזה הייתי קורא שעה-שעתיים באנגלית (אני ממש טוב) ושעתיים בעברית (קראתי אולי 3 ספרים כל החיים), הקריאה בסוף משתלמת אם אתה רוצה לסיים פרק מילולי(לא סיימתי בחיים כי אני דיי איטי בקריאה).

בנוסף הייתי מקדיש זמן לשיעורי בית/חזרה על החומר לפי הלו"ז של המורה.

בקשר לאימונים, הייתי קם כל בוקר ב 8, לומד 3-4 שעות (בד"כ מילים שעה, וקורא שעתיים, ומידי פעם תרגילים או בוחן כי בבוקר אתה הכי מרוכז).
הולך לאימון/ריצה ואז כשאני חוזר אוכל צהריים וחוזר שוב ללמוד עד הערב/לילה.
אתה לא צריך 12 שעות ללמוד, מספיק שעה קריאה בכל שפה (אלא אם כן יש לך קושי באחד מהם), שעה-שעתיים על מילים, ושיעורי בית/חזרות לפי הלו"ז, שזה בד"כ 3-4 שעות ביום.

גם אני !! בהצלחה ! . לא מבין איך הצלחת מבחינת המילים. הייתי צריך להשקיע כל יום איזה שעה וחצי לכל שפה ופשוט טחנו אותנו בשיעורי בית שלקחו לא מעט זמן.

לאחרונה פסיכומטרי הפך יותר לבאמת מדד לאייקיו שלך ופחות לכמה אתה חורש
כשאני עשיתי לא למדתי ממש את המילים אחרי ל' , באנגלית לא פתחתי בכלל (אבל הוצאתי בפרק די נמוך 122\150) את הספרים.
העניין הוא שעד לפני שנתיים היו שואלים יותר שאלות על המילים ואז הבינו שזה רק עניין של חרישה ולמידה כמו תוכי.
מה שכן כרגע יש את החיבור זה נותן גם אינדיקציה ליכולת ההתבטאות שלך בכתב ובאמת כמה השפה שלך עשירה ומגוונת.
בכל אופן , יש גם המון עניין של טכניקת גישה לשאלות, עמידה בלחץ וזמנים וכו' , למזלי נפלתי על הקריטריונים האלו טוב בנוסף לעובדה שיש לי זיכרון צילומי

אני עשיתי את הפסכומטרי לפני חודש , וההרגשה היחידה שיצאתי ממנה היא שצריך לחרוש על המילים בעברית ובאנגלית (מסכים איתך שבכמותי זה חשיבה ולפעול לפי הגישות . אבל במילולי ואנגלית - אנלוגיות , השלמת משפטים באנלגית. אם אתה לא יודע את המילים סיכוי נמוך שתצליח אותם. ולמרות שהם רק חלק מכל פרק בשבילם צריך ללמוד פשוט את כל המילים.

לכל החברה שעשו או עושים כמה שעות ביום בערך אתם למדתם ואיך זה הסתדר לכם בכללי עם חיי חברה ואימונים??

באמת מה שחשוב שתדע זה שהגישה שמלמדים אותך היא לפני הכל .בהתחלה לא מבינים את זה כי אתה שמח כשאתה מצליח ולא ממש מסתכל באופן כללי. אבל כשאתה נכנס לתוך פרק ונתקל בשאלות קצת יותר קשות אתה מבין כמה זה חשוב וממש מקל עליך. כלומר בכל תרגיל שאתה נתקל יש בדרך כלל איזשהי גישה לשאלה שהיא הדרך הכי חכמה וקצרה לעשות אותה , אז תקפיד על זה =] תקרא באנגלית כי זה מאוד עוזר , (בעיקר בשביל לשפר את קצב הקריאה שלך וגם אתה נתקל במילים חדשות שלמדת והם יושבות אחר כך יותר טוב בראש).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית