נק' מוניטין:
11,357
- 9,149
- 5,628
לדעתי, יש (או צריכה להיות) אתיקה בנושא הזה.
אף אחד לא מחייב אדם אחר לדבר על העניין, אבל זה לא גורע מכך שאם מישהו משתמש וטוען שהוא לא - יש כאן פגם.
אני ראיתי עשרות אנשים שעשו מספר רב של סייקלים (5+ וצפונה) ונראים זוועה.
כולנו כאן יודעים ששימוש באנבוליים פותח עבורך חלון לפרוץ גבולות, אך במחיר של השקעה יתרה, תכנון קפדני, משמעת עצמית גבוהה וחדירות מוטיבציה.
הכל טוב ויפה, עם זה אין ויכוח או פגם.
הפגם עולה כאשר אדם מתיימר לטעון, שמידותיו ויכולותיו הפיזיות לא הגיעו כתוצאה משימוש.
ומדוע זה פעם בעיני? כי נוצרת כאן אשליה שכל אחד יכול, רק אם "תקחו את הויטמינים שלכם, תתפללו ותעבדו קשה" (נשמע לכם מוכר הציטוט, נכון?) - אזי הכל אפשרי.
התוצאה עבור האדם התם, שהאמין לאשליה הזו, עלול להיות הרסני (פיזית, מנטאלית).
הרבה אנשים שמשתמשים לא מדברים על זה, או שנמנעים מלדבר. אפשר להסיק בין השורות שהם אכן "אשמים" בשימוש באנאבוליים, או שלא לייחס עבורם שימוש זה או אחר.
שוב, הבעיה מתחילה כאשר מישהו טוען שהוא "לא" בזמן שהוא "כן". הדבר מקבל תוקף משנה כאשר אותו בן אדם באמת נראה שהוא משתמש (כתבתי למעלה שיש כאלו שעברו הרבה סייקלים ונראים זוועה - פה הדוגמא היא ההפוכה).
כשאייל העלה את הראיון עם מאור זרדז, האם הועלתה סוגיית האנאבוליים? לא.
ובצדק - כי אין מה לחפור ומיותר לחשוב אחרת שמאור לא משתמש.
וכמובן והוא לא יחשוף בפנינו את רזי התחום ויגיב בשפע על התכניות המפורטות שלו.
כי עבורו, ראיון פשוט לקהילת LBS זה לא המקום לחשוף את התחום הזה.
האם מאור טוען בר' גלה שהוא טבעי - לא. ושוב - בצדק.
האם הוא מדבר על כך בדף המעריצים שלו בפייסבוק? לא. מאותה הסיבה.
האם הוא מדבר על כך עם אנשי מקצוע, חברים, באופן פרטי? אני בטוח שכן, הרי שם זה המקום לפתוח את הנושא הזה.
השורה התחתונה היא שצריך להכניס את התחום הזה לפרופורציות.
"סטרואידים" היא עדיין מילה גסה ולא מובנת להרבה אנשים.
היא בהרבה מקומות עדיין טאבו, "צד אפל".
אך למרות זאת, ואפילו בגלל זאת, אני חושב שמי שמשתמש צריך להודות (במקומות המתאימים ובאופן המתאים - זו לא חובה)
אך יותר מזה - לפחות שמי שמשתמש, לא יצא בהצהרות כאילו הוא טבעי, בזמן שאנשים אחרים עלולים להאמין לו, לשאוף להישיגיו, לא להגיע אליהם לעולם - ולהתאכזב.
את אבי אסף אני לא מכיר כלל.
מעולם לא נפגשנו, והקשר היחידי שלי אליו הוא החשיפה שניתנה לו כאן בפורום.
אבי אסף מבחינתי הוא רק שם, אני לא מתעסק בפרסונה שמאחורי הגוף.
הוא דוגמא למי שמוליך שולל, וכתבתי כאן רבות למה לדעתי זה לא נכון.
אם היה רק מעלה תמונות ולא רושם "טבעי", "בלי חומרים" וכד', כבודי אליו היה מונח במקום.
אך אבי בחר שלא לנהוג כך (ויחד עם עוד הרבה אנשים שיוצאים בהצהרות שווא) - ועל כך אני בז לו
חג שמח
אף אחד לא מחייב אדם אחר לדבר על העניין, אבל זה לא גורע מכך שאם מישהו משתמש וטוען שהוא לא - יש כאן פגם.
אני ראיתי עשרות אנשים שעשו מספר רב של סייקלים (5+ וצפונה) ונראים זוועה.
כולנו כאן יודעים ששימוש באנבוליים פותח עבורך חלון לפרוץ גבולות, אך במחיר של השקעה יתרה, תכנון קפדני, משמעת עצמית גבוהה וחדירות מוטיבציה.
הכל טוב ויפה, עם זה אין ויכוח או פגם.
הפגם עולה כאשר אדם מתיימר לטעון, שמידותיו ויכולותיו הפיזיות לא הגיעו כתוצאה משימוש.
ומדוע זה פעם בעיני? כי נוצרת כאן אשליה שכל אחד יכול, רק אם "תקחו את הויטמינים שלכם, תתפללו ותעבדו קשה" (נשמע לכם מוכר הציטוט, נכון?) - אזי הכל אפשרי.
התוצאה עבור האדם התם, שהאמין לאשליה הזו, עלול להיות הרסני (פיזית, מנטאלית).
הרבה אנשים שמשתמשים לא מדברים על זה, או שנמנעים מלדבר. אפשר להסיק בין השורות שהם אכן "אשמים" בשימוש באנאבוליים, או שלא לייחס עבורם שימוש זה או אחר.
שוב, הבעיה מתחילה כאשר מישהו טוען שהוא "לא" בזמן שהוא "כן". הדבר מקבל תוקף משנה כאשר אותו בן אדם באמת נראה שהוא משתמש (כתבתי למעלה שיש כאלו שעברו הרבה סייקלים ונראים זוועה - פה הדוגמא היא ההפוכה).
כשאייל העלה את הראיון עם מאור זרדז, האם הועלתה סוגיית האנאבוליים? לא.
ובצדק - כי אין מה לחפור ומיותר לחשוב אחרת שמאור לא משתמש.
וכמובן והוא לא יחשוף בפנינו את רזי התחום ויגיב בשפע על התכניות המפורטות שלו.
כי עבורו, ראיון פשוט לקהילת LBS זה לא המקום לחשוף את התחום הזה.
האם מאור טוען בר' גלה שהוא טבעי - לא. ושוב - בצדק.
האם הוא מדבר על כך בדף המעריצים שלו בפייסבוק? לא. מאותה הסיבה.
האם הוא מדבר על כך עם אנשי מקצוע, חברים, באופן פרטי? אני בטוח שכן, הרי שם זה המקום לפתוח את הנושא הזה.
השורה התחתונה היא שצריך להכניס את התחום הזה לפרופורציות.
"סטרואידים" היא עדיין מילה גסה ולא מובנת להרבה אנשים.
היא בהרבה מקומות עדיין טאבו, "צד אפל".
אך למרות זאת, ואפילו בגלל זאת, אני חושב שמי שמשתמש צריך להודות (במקומות המתאימים ובאופן המתאים - זו לא חובה)
אך יותר מזה - לפחות שמי שמשתמש, לא יצא בהצהרות כאילו הוא טבעי, בזמן שאנשים אחרים עלולים להאמין לו, לשאוף להישיגיו, לא להגיע אליהם לעולם - ולהתאכזב.
את אבי אסף אני לא מכיר כלל.
מעולם לא נפגשנו, והקשר היחידי שלי אליו הוא החשיפה שניתנה לו כאן בפורום.
אבי אסף מבחינתי הוא רק שם, אני לא מתעסק בפרסונה שמאחורי הגוף.
הוא דוגמא למי שמוליך שולל, וכתבתי כאן רבות למה לדעתי זה לא נכון.
אם היה רק מעלה תמונות ולא רושם "טבעי", "בלי חומרים" וכד', כבודי אליו היה מונח במקום.
אך אבי בחר שלא לנהוג כך (ויחד עם עוד הרבה אנשים שיוצאים בהצהרות שווא) - ועל כך אני בז לו
חג שמח