הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הכירו את אבי אסף - Avi Ssaf בלעדי לLBS

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
לדעתי, יש (או צריכה להיות) אתיקה בנושא הזה.

אף אחד לא מחייב אדם אחר לדבר על העניין, אבל זה לא גורע מכך שאם מישהו משתמש וטוען שהוא לא - יש כאן פגם.

אני ראיתי עשרות אנשים שעשו מספר רב של סייקלים (5+ וצפונה) ונראים זוועה.

כולנו כאן יודעים ששימוש באנבוליים פותח עבורך חלון לפרוץ גבולות, אך במחיר של השקעה יתרה, תכנון קפדני, משמעת עצמית גבוהה וחדירות מוטיבציה.

הכל טוב ויפה, עם זה אין ויכוח או פגם.

הפגם עולה כאשר אדם מתיימר לטעון, שמידותיו ויכולותיו הפיזיות לא הגיעו כתוצאה משימוש.

ומדוע זה פעם בעיני? כי נוצרת כאן אשליה שכל אחד יכול, רק אם "תקחו את הויטמינים שלכם, תתפללו ותעבדו קשה" (נשמע לכם מוכר הציטוט, נכון?) - אזי הכל אפשרי.

התוצאה עבור האדם התם, שהאמין לאשליה הזו, עלול להיות הרסני (פיזית, מנטאלית).

הרבה אנשים שמשתמשים לא מדברים על זה, או שנמנעים מלדבר. אפשר להסיק בין השורות שהם אכן "אשמים" בשימוש באנאבוליים, או שלא לייחס עבורם שימוש זה או אחר.

שוב, הבעיה מתחילה כאשר מישהו טוען שהוא "לא" בזמן שהוא "כן". הדבר מקבל תוקף משנה כאשר אותו בן אדם באמת נראה שהוא משתמש (כתבתי למעלה שיש כאלו שעברו הרבה סייקלים ונראים זוועה - פה הדוגמא היא ההפוכה).

כשאייל העלה את הראיון עם מאור זרדז, האם הועלתה סוגיית האנאבוליים? לא.
ובצדק - כי אין מה לחפור ומיותר לחשוב אחרת שמאור לא משתמש.
וכמובן והוא לא יחשוף בפנינו את רזי התחום ויגיב בשפע על התכניות המפורטות שלו.
כי עבורו, ראיון פשוט לקהילת LBS זה לא המקום לחשוף את התחום הזה.
האם מאור טוען בר' גלה שהוא טבעי - לא. ושוב - בצדק.
האם הוא מדבר על כך בדף המעריצים שלו בפייסבוק? לא. מאותה הסיבה.
האם הוא מדבר על כך עם אנשי מקצוע, חברים, באופן פרטי? אני בטוח שכן, הרי שם זה המקום לפתוח את הנושא הזה.

השורה התחתונה היא שצריך להכניס את התחום הזה לפרופורציות.

"סטרואידים" היא עדיין מילה גסה ולא מובנת להרבה אנשים.
היא בהרבה מקומות עדיין טאבו, "צד אפל".
אך למרות זאת, ואפילו בגלל זאת, אני חושב שמי שמשתמש צריך להודות (במקומות המתאימים ובאופן המתאים - זו לא חובה)
אך יותר מזה - לפחות שמי שמשתמש, לא יצא בהצהרות כאילו הוא טבעי, בזמן שאנשים אחרים עלולים להאמין לו, לשאוף להישיגיו, לא להגיע אליהם לעולם - ולהתאכזב.

את אבי אסף אני לא מכיר כלל.
מעולם לא נפגשנו, והקשר היחידי שלי אליו הוא החשיפה שניתנה לו כאן בפורום.
אבי אסף מבחינתי הוא רק שם, אני לא מתעסק בפרסונה שמאחורי הגוף.
הוא דוגמא למי שמוליך שולל, וכתבתי כאן רבות למה לדעתי זה לא נכון.
אם היה רק מעלה תמונות ולא רושם "טבעי", "בלי חומרים" וכד', כבודי אליו היה מונח במקום.
אך אבי בחר שלא לנהוג כך (ויחד עם עוד הרבה אנשים שיוצאים בהצהרות שווא) - ועל כך אני בז לו

חג שמח

על מה אתה מדבר ? פעם גם אני חשבתי ש 'מי שמזריק משקיע פי אלף'
לא, מי שמתחרה משקיע פי אלף , מי שמזריק ומצלם את עצמו בלילה מחובק עם אוראו ונוטלה, כנראה שלא משקיע כמו שאתה חושב, כן יש פה משמעות לאכילת חלבון מספקת, אבל האימונים לא צריכים להיות קשים כמו של מתאמן טבעי וכנ"ל לגבי הדיוק בתזונה, חומרים גורמים לניצול מירבי של המזון ולהתאוששות ועליה בכוח מהירים ביותר, מה שגם נותן לך מוטיבציה להמשיך כי התוצאות מיידיות.
לדעתי , ואני אשמח לשמוע טיעון מנוגד, מתאמן טבעי עובד יותר קשה (כמובן כשהוא באמת מגיע לתוצאות ולא סתם מפמפם ביספס וחזה בשני וחמישי).
אתה לא הבנת אותי. בכל אופן האמירה שלך שגויה. אתה צודק כשהטענה מופנית לעבר מפתחי גוף בעלי פוטנציאל. כאשר מדובר במתאמן בינוני אימונים רעים ו-4g חלבון לק"ג משקל גוף לא יספיקו.
בנוסף, אני לא כ"כ מבין את טענת ה"מתחרה". הרי אנחנו מדברים על גוף שרירי בעל מסת שריר גבוהה. מה זה קשור לתחרות?
אם החומרים הם למטרת כח כמובן שתזדקק לתוספת האימונים, הזנה מוגברת ועל כל אלה תהיה חשוף יותר לפציעות שמקורן בכל מה שאינו שריר עקב העומס הרב והעלייה התלולה במשקלים.

אתה לא הבנת אותי. בכל אופן האמירה שלך שגויה. אתה צודק כשהטענה מופנית לעבר מפתחי גוף בעלי פוטנציאל. כאשר מדובר במתאמן בינוני אימונים רעים ו-4g חלבון לק"ג משקל גוף לא יספיקו.
בנוסף, אני לא כ"כ מבין את טענת ה"מתחרה". הרי אנחנו מדברים על גוף שרירי בעל מסת שריר גבוהה. מה זה קשור לתחרות?
אם החומרים הם למטרת כח כמובן שתזדקק לתוספת האימונים, הזנה מוגברת ועל כל אלה תהיה חשוף יותר לפציעות שמקורן בכל מה שאינו שריר עקב העומס הרב והעלייה התלולה במשקלים.
אני מדבר על העובדה שבחור שסתם מגיע למכון ודוחף לעצמו סייקל של גרם טסט בשבוע ועוד ערבובים של 3 חומרים שונים, אוכל בשר כאוות נפשו וכנ"ל לגבי ממתקים ופחמימות , פוקד את המכון 4-5 פעמים בשבוע באימוני כוח (שעצם הסייקל נותן לו עשרות אחוזי אנרגיה גבוהים ממתאמן טבעי) שבהם הוא לא באמת צריך להגיע לכשל גורף ובכל זאת הוא יתקדם מאימון לאימון, אינו בהכרח משקיע 'יותר' ממתאמן טבעי (שכן מגיע להישגים כמו שאמרתי) , ואני יכול לנקוב לך בשמות או בתמונות אם תרצה.
כשזה מגיע לפן התחרותי, מן הסתם שמתחרה, בלי קשר אם הוא מזריק או לא, עובד קשה יותר מכל אחד, כי הוא מדקדק באירובי, ומדקדק בגרמים של האוכל שלו, וגווע ברעב בעקבות הדיאטה ובכל זאת מתאמן קשה .

אני מדבר על העובדה שבחור שסתם מגיע למכון ודוחף לעצמו סייקל של גרם טסט בשבוע ועוד ערבובים של 3 חומרים שונים, אוכל בשר כאוות נפשו וכנ"ל לגבי ממתקים ופחמימות , פוקד את המכון 4-5 פעמים בשבוע באימוני כוח (שעצם הסייקל נותן לו עשרות אחוזי אנרגיה גבוהים ממתאמן טבעי) שבהם הוא לא באמת צריך להגיע לכשל גורף ובכל זאת הוא יתקדם מאימון לאימון, אינו בהכרח משקיע 'יותר' ממתאמן טבעי (שכן מגיע להישגים כמו שאמרתי) , ואני יכול לנקוב לך בשמות או בתמונות אם תרצה.
כשזה מגיע לפן התחרותי, מן הסתם שמתחרה, בלי קשר אם הוא מזריק או לא, עובד קשה יותר מכל אחד, כי הוא מדקדק באירובי, ומדקדק בגרמים של האוכל שלו, וגווע ברעב בעקבות הדיאטה ובכל זאת מתאמן קשה .
אתה קצת מזלזל. מי שאינו מנסה להגיע ל-5 א"ש אינו בהכרח לא משקיע או משקיע פחות.
בעדי להשיג תוצאות משימוש בסטרואידים יצטרכו מרבית המתאמנים לנצל את ההתאושדות נעדיפה ואת היכולת להגביר נפח. בנוסף הם יאלצו להזין עצמם בכמויות אוכל אדירות.
מרבית המתאמנים לא ישיגו תוצאות עדיפות משימוש בסטרואידים אם לא ינהגו כך (לפחות לא מעבר לסייקל ראשון או שני). לחלק גם זה לא יספיק.

אתה קצת מזלזל. מי שאינו מנסה להגיע ל-5 א"ש אינו בהכרח לא משקיע או משקיע פחות.
בעדי להשיג תוצאות משימוש בסטרואידים יצטרכו מרבית המתאמנים לנצל את ההתאושדות נעדיפה ואת היכולת להגביר נפח. בנוסף הם יאלצו להזין עצמם בכמויות אוכל אדירות.
מרבית המתאמנים לא ישיגו תוצאות עדיפות משימוש בסטרואידים אם לא ינהגו כך (לפחות לא מעבר לסייקל ראשון או שני). לחלק גם זה לא יספיק.
לא דיברתי על כך שאין השקעה . אלא שההשקעה היא לא כפולה ומכופלת משל מתאמן טבעי שמגיע לתוצאות ולפעמים אפילו פחותה מכך.
לאכול כמויות אוכל אדירות זה לא מאמץ מבחינתי.

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על כך שאין השקעה . אלא שההשקעה היא לא כפולה ומכופלת משל מתאמן טבעי שמגיע לתוצאות ולפעמים אפילו פחותה מכך.

ברגע שאתה תשלם על האוכל שאתה אוכל בבית, ולא ההורים שלך - אז תגיד לי מהו המאמץ האמיתי.

אני בתור סטודנט עובד כל כך קשה על מנת לממן לי את האוכל שאני אוכל, את התרופות ושאר השטויות שמסביב. זה מאמץ יותר מכל דבר אחר.

לא מדובר רק בתזונה אלא גם באימונים שצריכים להתאים להתאוששות העדיפה והנפח שחייב לעלות אחרת אצל מרבית המתאמנים לא יהיה רווח משמעותי משימוש בסטרואידים.
מעבר לכך יש צורך לדעת איך להשתמש בכדי להשיג תוצאות מירביות או אפילו בכלל, "גרם טסט ועןד כמה חומרים" לא קשור לזה...
אני יודע שהתחרית בתחרות פיתוח גוף והשקעת. קבל חח. אבל מה שאתה וחבריך עושים לא קשה בעייני פי כמה מאימונים של הרבה מתאמני כח או פשוט כאלה שמתאמנים מבלי להתחרות.

נערך לאחרונה:
ברגע שאתה תשלם על האוכל שאתה אוכל בבית, ולא ההורים שלך - אז תגיד לי מהו המאמץ האמיתי.

אני בתור סטודנט עובד כל כך קשה על מנת לממן לי את האוכל שאני אוכל, את התרופות ושאר השטויות שמסביב. זה מאמץ יותר מכל דבר אחר.
הרגע הזה עבר מזמן .. מאיפה הסקת שאני אוכל מהכיס של ההורים שלי

• פותח/ת השרשור
הרגע הזה עבר מזמן .. מאיפה הסקת שאני אוכל מהכיס של ההורים שלי

אני מדבר בגלובאלי, ביום שתעשה סייקל כמו שצריך במעמד מעט יותר רציני ומקצועי, ותצטרך לאכול כל יום במאה שקל בבית אם לא יותר, כשהמשכורת הממוצעת במשק היא 4300 תדבר איתי.

לבינתיים תגיד תודה לצה״ל.

אני מדבר בגלובאלי, ביום שתעשה סייקל כמו שצריך במעמד מעט יותר רציני ומקצועי, ותצטרך לאכול כל יום במאה שקל בבית אם לא יותר, כשהמשכורת הממוצעת במשק היא 4300 תדבר איתי.

לבינתיים תגיד תודה לצה״ל.
צהל? מה הקשר בין מחט לתחת (אה בעצם בנושא הזה יש קשר..)
לא עשיתי סייקל מסה מעולם, אז אני לא יודע מה זה לאכול כמות גדולה יותר מאשר 40~ שקל ביום על חלבון (ותוספים אני לא מחשיב במחירון.) אבל נניח ואני אוסיף איזו שקית אורז זה לא יגיע בחיים לאיזור ה100 שקל.
אני לא אתווכח איתך על זה ואני מבין שהסיבה היחידה שתרוויח 4300 זה כי אתה סטודנט ולא יכול לעבוד במשרה מלאה

• פותח/ת השרשור
צהל? מה הקשר בין מחט לתחת (אה בעצם בנושא הזה יש קשר..)
לא עשיתי סייקל מסה מעולם, אז אני לא יודע מה זה לאכול כמות גדולה יותר מאשר 40~ שקל ביום על חלבון (ותוספים אני לא מחשיב במחירון.) אבל נניח ואני אוסיף איזו שקית אורז זה לא יגיע בחיים לאיזור ה100 שקל.
אני לא אתווכח איתך על זה ואני מבין שהסיבה היחידה שתרוויח 4300 זה כי אתה סטודנט ולא יכול לעבוד במשרה מלאה

אלי אנחנו בראש אחר, אתה ניצחת על מנת שלא נמשיך להתנגח.

אחד הבודדים שמדבר היום בגלוי על סטרואידים.

בוידאו הבא הוא מדבר בפירוש על מספר חזרות גבוהות כאידיאלי עבור כאלו בסייקל. לטבעיים - עדיף מספר חזרות נמוך במשקל גבוה.

נערך לאחרונה:
אחד הבודדים שמדבר היום בגלוי על סטרואידים.

בוידאו הראשון הבחור אומר "Who the fuck cares how did he get there", כלומר
למי לעזאזל אכפת איך בחור מסויים נהיה כל כך מאסיבי, חטוב או לחילופין שניהם.

הבחור מציג נקודה יפה לדעתי, אבל הוא מפספס נקודה הרבה יותר משמעותית וחשובה שהועלתה כבר בדיון פה
ואני אדגיש אותה כי היא רלוונטית לכל הנושא -
שכל בחור יהיה הכי גדול והכי טוב והכי מה שהוא רק רוצה, אבל כשאותו בחור מאוד חטוב מפרסם תמונה שלו עם חיטוב שמפיל לך את הלסת למטה
וטוען באופן מפורש וגלוי שהוא לא משתמש בסטירואידים (כלומר טבעי, רק אימונים, תוספי תזונה ואוכל - ללא סטירואידים),
אני חוזר ומדגיש - או שיגיד שהוא משתמש או שימנע מלכתוב אם הוא כן משתמש או לא ופשוט לא יכתוב ולא ידבר על הנושא כשהוא בראיון, מעלה תמונה עם כיתוב וכדומה,
אבל כשאותו אדם עם חיטוב ומסה מדהימים טוען ומצהיר שהוא טבעי, משמע לא משתמש בסטירואידים, הוא גורם לאדם אחר, תמים, שלא מבין בנושא אפילו קצת, שרואה את התמונה ואת העובדה שכתוב לידה "טבעי", הוא יוצר אצל אותו אדם תמים תקוות וציפיות לעתיד שבעבודה מספיק קשה, עם מספיק אוכל, מספיק כוח נפשי לסבול את תחושת הסמרטוטיות של תקופת החיטוב וכל שאר הגורמים שמתלווים לתחום פיתוח הגוף הטבעי, ללא הסטירואידים, הוא יגיע בסופו של דבר לרמת המסה והחיטוב של "ההוא מהתמונה" שרשם שהוא "טבעי",
וזה, לדעתי, לא פחות מעוול.
זה להוליך שולל אדם, וברוב המקרים מאות אם לא אלפי בני אדם, שיקריבו זמן, חוויות ועוד המון דברים רק מכיוון שהם חושבים שבסוף ההקרבה והסבל הם יגיעו לאותו גוף - בעוד הם לעולם לא יהיו שם.

צוחק בפרצוף לכל טענות ה"תופעות הגנטיות" למיניהן....

בגלל שאתה עח, הוא באמת פריק גנטי בקטע של חיטוב. אוכל הכל ולא משמין בשיט ויש תמונות מגיל 13.
לגבי מסת השריר הייתי אומר ביצ' פליז ..

עכשיו הכבוד המגיע למוזרקים על הקושי הפך לקושי כלכלי ?
הנקודה היא שכל הזמן אנשים מבלבלים תשכל על השקעה, ובפועל כל עוד אין לך אילוצים כמו תחרות שבשבילה אתה צריך שייפ, פיק, פרופורציות וכו' אתה פשוט נהנה מרווחים שאנשים טבעיים מקיאים דם ולא מגיעים לחצי.

לי אישית יש חבר בילדר שכטבעי יש לו 100 בנצ' ומשקל גוף של 80 ומשהו,
כל פעם שהוא מתחיל סייקל פתאום נהיה 140 והוא משתין עליי מבחינת פיזיק תוך חודשיים,
כשכטבעי אין שום קשר ביני לבינו לא בכוח ולא במסת שריר.
אני לא רואה איך מגיע לו כפיים על זה שהוא מזריק ומגיע בחודשים ספורים למצב שאני צריך לעבוד בשבילו שנים (וגם לא מאמין שאגיע מבחינת מסת שריר).
איפה דניק הודה שהוא מזריק ? @EliC

אתה מדבר על דני בימי FXP?
בפיתוח גוף מעבר לגיל העשרה (או אפילו במתחרים היום בנוער) אף אחד לא יצור מהתחת עד כדי כך בשביל לשקר

Back
למעלה תחתית