הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חילוף חומרים נמוך מאד

אליה

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
שלום רב,
אני בת 28, גובהי 159 ושוקלת 55 ק"ג. אחוזי שומן בגוף כ-24. אני מעוניינת להוריד 2-3 ק"ג וכבר הרבה זמן מנסה ללא הצלחה, או שמצליחה ועולה בחזרה.
עשיתי בדיקת RMR עם המכשיר המיוחד שבודק זאת ויצא שחילוף החומרים שלי בזמן מנוחה הוא 900. זה נמוך מאד, כנראה כי בעשר שנים האחרונות אני אוכלת 800-1000 קלוריות ליום.
בשנים האחרונות עשיתי אימון במכשיר רטט בחדר כושר, הצלחתי להוריד כך ובעזרת התזונה כ- 8 קילו, אבל כבר שנתיים אני לא מצליחה להוריד יותר.
לפי בדיקת המכשיר, כולל הפעילות הספורטיבית שהתחלתי לעשות לפני שבוע- אימון מחזורי 3 פעמים בשבוע במשך חצי שעה (שיטת המעגל בחדר כושר לנשים), אני שורפת 1200 קלוריות ביום.
אם זה כך - מדוע אני לא מרזה? אני אמורה להיות בגירעון קלורי של 200 קלוריות ליום לפחות, אם לא 400...
המחשבה היחידה שיש לי היא שאני אוכלת הרבה ירקות (לפחות 8-10) ולא מחשיבה את זה בספירה הקלורית, או שאני אוכלת מעט מדי.
מה אתם מציעים? הדיאטנית ייעצה לי לאכול 950 קלוריות ביום ולהוסיף הליכה של חצי שעה 4 פעמים בשבוע כדי לרדת 250 גרם בשבוע. האם היא צודקת?

האם יש אפשרות לתקן חילוף חומרים שנפגע עקב מעט מדי קלוריות?
איך עושים זאת בלי להשמין ואפילו להצליח לרזות קצת?

הבנתי שכשהגוף בסטרס (חוסר קלוריות) הוא לא יירד, אבל איך אני יכולה לדעת כמה בדיוק לאכול כדי לא לתת לו מעט מדי ולא פחות מדי?
אשמח לייעוצכם בעניין.
תודה רבה!

אחוזי שומן בגוף כ-24
איך את יודעת את אחוז השומן שלך?

עשיתי בדיקת RMR עם המכשיר המיוחד שבודק זאת
איך הוא נקרא?

בשנים האחרונות עשיתי אימון במכשיר רטט בחדר כושר
זה לא מכשיר יעיל!
אין תחליף לאימון משקולות בחד״כ. הרטט יכול לבוא בנוסף אבל ממש לא במקום. ירדת במשקל כי היית בגירעון קלורי שלילי ותו לא.

אם זה כך - מדוע אני לא מרזה? אני אמורה להיות בגירעון קלורי של 200 קלוריות ליום לפחות, אם לא 400...
הגירעון אמור להיות הרבה יותר גדול מזה. את רמוה לעשות יותר פעילות אירובי. 30 דקות, 3 פעמים בשבוע זה ממש מעט. הייתי הולכת על 60 דקות 3-4 פעמים בשבוע בתור התחלה.

מה אתם מציעים? הדיאטנית ייעצה לי לאכול 950 קלוריות ביום ולהוסיף הליכה של חצי שעה 4 פעמים בשבוע כדי לרדת 250 גרם בשבוע. האם היא צודקת?
לא, הדיאטנית שלך לא יודעת מה היא עושה. 950 קלוריות זה תפריט רעב לכל דבר. את יכולה לסדר את חילוף החומרים שלך כנראה אם תצאי למאזן קלורי נטרלי במשך שבועיים!

הבנתי שכשהגוף בסטרס (חוסר קלוריות) הוא לא יירד, אבל איך אני יכולה לדעת כמה בדיוק לאכול כדי לא לתת לו מעט מדי ולא פחות מדי?
הייתי אומר ששבועיים על 1600-1800 קלוריות יעשו לך רק טוב. לאחר מכן תחזרי לאכול 1200 ותעשי הרבה פעילות אירובית. תקראי גם במדריך לחיטוב על העמסת פחמימות:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
היי, תודה על כל התשובות.
לשאלותיך -
את בדיקת הRMR עשיתי במכשיר המיוחד שבודק את זה (נושפים לתוך פיה במשך 10 דק) אצל דיאטנית. שם המכשיר bodygem. את אחוזי השומן בדקתי על משקל שיש לו את הפונקציה הזאת, בחדר הכושר. אני לא יודעת עד כמה זה אמין...
בנוגע לאימונים - האם 3 פעמים אימון מחזורי של 40 דק' בכל פעם (בשיטת "המעגל") פלוס אימון אירובי של 45-60 דק' 3 פעמים בשבוע יעשו את העבודה? כרגע התחלתי להתאמן יום אחד אימון מחזורי ויום אחד אירובי לסירוגין, מלבד שבת שבו אני נחה. האם זה טוב לחיטוב?

ושאלה אחרונה - איך יכול להיות שאני צריכה לאכול פי שתיים ממה שאני אוכלת במשך שבועיים?? הגוף שלי לא ייכנס להלם ויעלה בבת אחת הרבה משקל? אם במשך עשר שנים אני אוכלת 900-1000 קלוריות ביום, איך זה הגיוני לאכול 1800 במשך שבועיים ולא להשמין ממש?...
קראתי את המאמר ששמת קישור אליו, הוא מאד אינפורמטיבי אבל לא מאד ברור. הבנתי שיש את עניין ה"העמסת פחמימות" אבל זה לא נשמע לי הגיוני למשך שבועיים שלמים...

ושאלה אחרונה - האם את ממליצה להפסיק עם אימון הרטט? אני ממשיכה לעשות אותו (בנוסף לאימונים ה"רגילים") כי אני פוחדת שאם אפסיק אז אשמין אבל האם הוא באמת שורף קלוריות או רק מבזבז זמן וכסף?

בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות לשאלה ואשמח לתשובות נוספות אם אפשר.
אליה.

ושאלה אחרונה - איך יכול להיות שאני צריכה לאכול פי שתיים ממה שאני אוכלת במשך שבועיים?? הגוף שלי לא ייכנס להלם ויעלה בבת אחת הרבה משקל? אם במשך עשר שנים אני אוכלת 900-1000 קלוריות ביום, איך זה הגיוני לאכול 1800 במשך שבועיים ולא להשמין ממש?...
קראתי את המאמר ששמת קישור אליו, הוא מאד אינפורמטיבי אבל לא מאד ברור. הבנתי שיש את עניין ה"העמסת פחמימות" אבל זה לא נשמע לי הגיוני למשך שבועיים שלמים...

לא, הגוף שלך צריך את זה..אני מנחש שאת עייפה בתקופה האחרונה..ואולי אפילו קר לך מאוד יחסית לשאר האנשים.
אכילה של כל כך מעט קלוריות למשך כל כך הרבה זמן גורמת לפגיעה הורמונלית בגוף. יכול להיות שתעלי בשבועיים האלה 2-3 קילו, שהם בעיקר נוזלים שייספחו בגוף, והם יירדו בשבוע הראשון שתחזרי לגירעון קלורי, רק בבקשה הפעם גירעון של 300-500 קלוריות, לא יותר!
תקראי את המאמר שהציעו לך מקודם וגם את המאמר הבא:

http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

לגבי האימונים אני לא מכיר את מה שאת מדברת עליו, אבל אין תחליף לאימוני משקולות..ובכמות אוכל שאת אוכלת את ממש לא צריכה אירובי, בשבועיים שבהם תאכלי נייטרלי תשמרי על אירובי במינימום

האם 3 פעמים אימון מחזורי של 40 דק' בכל פעם (בשיטת "המעגל") פלוס אימון אירובי של 45-60 דק' 3 פעמים בשבוע
לא מכירה את ה"מעגל" אבל שלושה אימוני כוח בשבוע ושלושה אימוני אירובי הם גם המרשם שלי.
מה בדיוק עושים במעגל? האם עובדים עם משקולות?

ושאלה אחרונה - האם את ממליצה להפסיק עם אימון הרטט? אני ממשיכה לעשות אותו (בנוסף לאימונים ה"רגילים") כי אני פוחדת שאם אפסיק אז אשמין אבל האם הוא באמת שורף קלוריות או רק מבזבז זמן וכסף?
אם המכשיר הזה הוא מה שאני חושבת שהוא אז היעילות היחידה שאני מצאתי לו זה הרפייה נעימה בתום אימון קשה. מעבר לכך הכל חרטא!

• פותח/ת השרשור
היי, הרבה תודה על ההתייחסות והתשובה. המעגל זה http://www.curves.co.il/#!page2/cjg9 אימון מחזורי עם מכשירים הידראולים לנשים - אם אני מבינה נכון זה אמור להיות כמו אימון אנאירובי. יש לזה גם דרגות התנגדות מ1 עד 6 שאם אני מבינה נכון אמורות להעלות את ההתנגדות כמו בהעלאת משקל במשקולות. זה נראה לכם אפקטיבי? אני מתאמנת 40 דק' בכל פעם יום כן יום לא לסירוגין.
בנוסף, רציתי לדעת אם יש אפשרות להעלות את הצריכה הקלורית באופן יותר הדרגתי כדי לא להשמין. אני מאד חוששת להמשיך להתאמן כמו עכשיו ולא לראות שום תוצאות כי הגוף כבר בסטרס, כפי שכתבתם במאמר. מצד שני אני לא רוצה להשמין. אם אחזור בהדרגה לאכול 1200 קלוריות זה לא עדיף? נניח להוסיף 100 קלוריות כל שבוע ולהמשיך עם האימונים...
תודה רבה!

אני מבינה שכרגע ה-2 ק"ג שאולי תעלי בשבועיים של איזון נראים לך סוף העולם אבל אני חייבת לתת לך קצת פרספקטיבה.
אני מבוגרת ממך (מה שאומר חילוף חומרים איטי יותר), גבוהה ממך אבל בערך אותו אחוז שומן. כרגע אני בתהליך חיטוב שבמהלכו אני חיה על 1200 קלוריות ואני מרזה בקצב של כחצי ק"ג בשבוע.
מה שאני מנסה להגיד לך שלמרות הכושר שאת עושה והעובדה שאת צעירה יותר ,את הורסת את המנגנון הטבעי של הגוף שלך. כבר 10 שנים שאת מרעיבה את עצמך והרעב התמידי לימד את הגוף שלך לחסוך והוא יגן על השומן שלו בכל הכוח.
תעשי לעצמך טובה, קחי יעווץ אישי לחודש-חודשיים תחזירי את הגוף שלך לאיזון. מבטיחה לך לא משנה כמה תעלי בשבועיים את מורידה את זה ויותר בתהליך מאוזן ובריא ובלי לגרום לעצמך נזק.
את בחורה צעירה יש לך את כל החיים לפניך וכמה שזה קשה היום בעוד עשר-עשרים שנה יהיה הרבה יותר קשה לתקן זאת.
(ועם היכולת שלך לחיות מ1000 קלוריות תהליך חיטוב נורמלי יהיה קלי קלות עבורך..)
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה. אז כמה את ממליצה לי לאכול באיזון?

בירידה במשקל לא הייתי יורדת מ 1200-1300 קלוריות. אם המשקל לא יורד, פשוט תוסיפי עוד אימונים אירובים

Back
למעלה תחתית