הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר פרופורציה באורך הרגליים וכאבי גב

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
היי, זו לא בדיוק פציעה אבל זה כן גורם לי לבעיות וסיכון גבוה לפציעה בעתיד.
כבר שנתיים שאני סובל מכאבים לסירוגין בגב תחתון ומותן צד ימין. היום הייתי אצל רופא וכששכבתי הוא מייד הבחין אצלי בהבדלים באורכי הרגל, לאחר מדידה התגלה שרגל ימין קצרה בכ-2 סמ מרגל שמאל. ניהיו אצלי הכאבים בערך בתקופה שהתחזקתי בצבא (עליתי מ-60 קילו סקוואט ל-100 ובדדליפט 100 ל-150 תוך כמה חודשים). אני מניח שבגלל שהתחזקתי בחוסר פרופורציה עקב אורכה של הרגל התחילו הבעיות.
רגל ימין שלי בשנתיים האחרונות תמיד היתה בערך ב-4-5 ס"מ היקף רחבה יותר. האורטופד נתן לי מרשם למדרסים מה שלא נראה לי נוח במיוחד (2 סמ בתוך הנעל לא ישאירו כנראה מקום לרגל כל כך) במיוחד שהמרשם הוא למדרס רך סופג זעזועים (גרוע ביותר לאימונים).
השאלה כמה זה יחמיר עם הזמן שאתאמן בלי זה ומה האופציות שלי? חשבתי לאחר בדיקה יותר מעמיקה עם פיזיאוטרפיסט וכנראה גם אחרי פגישה עם אורטופד מומחה אבדוק כמה הגבהה בדיוק אני צריך ובמקום לדחוף שטויות לנעל פשוט אלך לסנדלר ואבקש שידביק לי סוליה לנעל ימין שאני מרים איתה משקולות, ובהמשך כנראה גם לשאר הנעליים.
יש כאן מישהו שנמצא איתי באותה סירה? שיש לו את אותה בעיה? איך מסתדרים עם המכה הזאת? אולי יש איזשהם שיטות טכניקה (באימון והן ביומיום)?
בדיוק התחלתי להתרגל להליכה יחפה וזה כל כך נוח לי, יש לי מנח כף רגל מעולה (לאחר שעבדתי על זה הרבה, בעבר היה לי פלטפוס בדריכה). מבאס כל העניין...🫤
דרך אגב הכאבים לא חזקים בכלל, רק מציקים, וכמו שציינתי זה קורה לפעמים, אבל ההפרש בין אורכי הרגל לא קטן.
מותר לי בנתיים להמשיך להתאמן על כל התרגילים כאילו כלום לא קרה? או שעלי לחדול מיד מסקוואט ולמעט עם המשיכות?

נערך לאחרונה:
איך זה התחיל? נולדת ככה? גדלת "לא שווה" ברגליים?

בכל מקרה אני אישית מתחתי רצועה באגן וכתוצאה מכך כירופרקט אמר לי שאחת הרגליים שלי קצרה יותר מהשנייה (כנראה משהו זעיר, לא 2 ס"מ).
בכל מקרה הוא לוחץ לי על האגן ומחזיר לי אותו למקום (כמו קלאקים כאלה), ובנוסף אני עובד על השרירים המייצבים חזק ומשתדל להמנע ממצבים כואבים (כיפוף קדימה או ישיבה ממושכת).
שורה תחתונה בעקבות המתיחה השרירים שלי לא שווים באורך ובכח וכרגע אני עובד על זה בשביל להחזיר את הגוף למצב הנורמלי בנוסף לכירופרקט שמחזיר לי את האגן עצמו למקום.

• פותח/ת השרשור
איך עבדת על זה?
דבר ראשון חשוב להבין את הבעיה בכף רגל, אצלי כשהרגל מורמת באוויר יש צורה מעולה, עם קשת ממוצעת (לא מוגזמת אבל בטח לא פלטפוס, קשת טובה מאוד), כך הבנתי שהבעיה לא בשלד, הקריסה (זה ממש קריסה משום שהפלטפוס קורה בעמידה, כשמופעל משקל על הרגל) נובעת פשוט מקשת חלש וחלוקת משקל לא נכונה. זה מתחיל מתשומת לב, צריך לתפוס כל הזדמנות שיש בשביל להיות יחף ולשים לב להליכה, לרוב האנשים עם פלטפוס כמו שלי הבעיה מתחילה מחלוקת משקל לא נכונה ודריכה לא נכונה על הרגל, חשוב לדרוך נכון, עקב לאחר מכן אמצע כף הרגל החלק החיצוני ולאחר מכן כריות ואצבעות. לאחר מעט הליכה יחפה התחלתי אימונים יחפים לגמרי (סקוואטים ודדליפט מאוד חשוב), דדליפט היה הרבה יותר קל סקוואט טיפה יותר קשה אבל לאחר חודש של סקוואטים יחפים והוצעת ברכיים החוצה בכוח עם מנח נכון של כף רגל הקשת פשוט התחזקה באופן שכבר לא הייתי צריך יותר להתייחס לזה בהליכה, הקשת ניהיתה טיבעית, לאחר מכן בגלל בעיות של ביטוח במכון (אסור להתאמן יחף) קניתי נעלי הליכה יחפה של VEVO ומאז אני לא נפרד מהם, זה כל כך נוח, עם כל נעליים אחרות היו לי כאבי ברכיים אחרי 3-4 שעות עבודה ויחף אין לי כאבי ברכיים לאורך כל היום, מה שכן בשבוע ראשון שאתה הולך רק יחף יש כאבים חזקים של שרירים תפוסים בקרסול וכאבי לחץ במקומות הנכונים בכף הרגל, יומיים שלושה חזרה לנעליים רגילות נתנו מנוחה לדברים ולאחר מכן פשוט המשכתי ללכת עם VEVO, אני ככה כבר כ-3 חודש ופשוט פנטסטי 😃 הקשת לעולם לא היתה חזקה יותר והרגליים (מכף רגל ועד האגן, טוב מלבד צד ימין שכבר כואב לי שנתיים) לא הרגישו טוב יותר.
איך זה התחיל? נולדת ככה? גדלת "לא שווה" ברגליים?

בכל מקרה אני אישית מתחתי רצועה באגן וכתוצאה מכך כירופרקט אמר לי שאחת הרגליים שלי קצרה יותר מהשנייה (כנראה משהו זעיר, לא 2 ס"מ).
בכל מקרה הוא לוחץ לי על האגן ומחזיר לי אותו למקום (כמו קלאקים כאלה), ובנוסף אני עובד על השרירים המייצבים חזק ומשתדל להמנע ממצבים כואבים (כיפוף קדימה או ישיבה ממושכת).
שורה תחתונה בעקבות המתיחה השרירים שלי לא שווים באורך ובכח וכרגע אני עובד על זה בשביל להחזיר את הגוף למצב הנורמלי בנוסף לכירופרקט שמחזיר לי את האגן עצמו למקום.

אני באמת לא בטוח והרופא בקושי נתן נידב לי איזה הסבר או בדיקה מעמיקה.. אי אפשר לדעת אם זה נגרם בגלל משהו או שזה מלידה (קראתי כבר שזה יכול להיות מזה או מזה), יכול להיות שנולדתי עם זה ופשוט בזמן אימונים השרירים התחזקו באופן לא פרופורציונלי וזה מה שקרה, סטיה חריפה יותר של האגן וכאבי גב. במהלך הסקוואט יש לי כל הזמן נטיה לא קטנה בכלל להסתובב עם הגוף לצד שמאל ולעלות עם ישבן נוטה לצד ימין, זה מתחיל ממש החל מעמידה, העמידה שלי ברגיל גם דפוקה קצת... שרירי הבטן בצד ימין גם כן טיפה בולטים יותר החוצה ויש לי טונוס חזק בזוקפים בצד ימין.

מה שעושים במקרה כזה בדרך כלל באימוני משקולות זה קונים נעל משקולנים עם עקב גבוה(נניח אינץ') ומקצצים את העקב של אחת הנעליים לפי הצורך

• פותח/ת השרשור
מה שעושים במקרה כזה בדרך כלל באימוני משקולות זה קונים נעל משקולנים עם עקב גבוה(נניח אינץ') ומקצצים את העקב של אחת הנעליים לפי הצורך
תחשוב אבל שלסוליה שני צדדים, בעקב היא גבוהה אבל מקדימה היא דקה ונמוכה, אי אפשר לקצץ רק עקב כי אז יוצא שיפוע שונה בכל כף רגל, אין אפשרות לקץ גם מקדימה כי אין מספיק סוליה בשביל לקצץ שם, לכן אני חושב שכדאי ללהוסיף סוליה, צריך למצוא סנדלר מיומן שלא יהרוס לי.
ישנו פתרון אחר?

^ למעלי
זה צריך להיעשות על ידי מומחה, על תעשה על דעת עצמך את ההשוואה
ורגל קצרה יכולה לנבוע מכל מיני סיבות. היא יכולה לנבוע מכנית על ידי עצמות קצרות יותר (בדרך כלל בפימוריס) או מחוסר איזון באגן שגורם הרבה פעמים לסינדרום רגל קצרה. אפשר להתייעץ עם כירופרקט מומחה בעל ניסיון.
תחשוב אבל שלסוליה שני צדדים, בעקב היא גבוהה אבל מקדימה היא דקה ונמוכה, אי אפשר לקצץ רק עקב כי אז יוצא שיפוע שונה בכל כף רגל, אין אפשרות לקץ גם מקדימה כי אין מספיק סוליה בשביל לקצץ שם, לכן אני חושב שכדאי ללהוסיף סוליה, צריך למצוא סנדלר מיומן שלא יהרוס לי.
ישנו פתרון אחר?
יש מדרסים מיוחדים לדברים כאלה.

• פותח/ת השרשור
^ למעלי
זה צריך להיעשות על ידי מומחה, על תעשה על דעת עצמך את ההשוואה
ורגל קצרה יכולה לנבוע מכל מיני סיבות. היא יכולה לנבוע מכנית על ידי עצמות קצרות יותר (בדרך כלל בפימוריס) או מחוסר איזון באגן שגורם הרבה פעמים לסינדרום רגל קצרה. אפשר להתייעץ עם כירופרקט מומחה בעל ניסיון.
יש מדרסים מיוחדים לדברים כאלה.

מדרס מיוחד של 2 סמ לא ישאיר ממש מקום לרגל שלי ויהיה לוחץ ולא נוח במידה יוצאת דופן אני משאר, זה לא מדרס שאני רגיל ללכת איתו מילדות. בנוגע למשפט הראשון זה באמת מעודד, אם זה בעיה של חוסר איזון באגן אני מניח שזה בר תיקון. חבר שלי שמתאמן במכבי בהדר יוסף ייעץ לי על כירופרקט שכולם הולכים אליו שאמור ליהיות בעל ניסיון רב, אקבע תור בהקדם האפשרי.

ישנו פתרון אחר?

כמובן שאתה לא אמור לעשות את זה בעצמך או ללכת למישהו חאפר אלא לסנדלר שיידע לפתוח את הנעל ולהתאים אותה בצורה מקצועית.
יש הרבה שמרימים ככה, אם אני לא טועה קלוקוב מושך תמיד עם רגל אחת קצת קדימה בדיוק מהסיבה שיש לו רגל אחת קצרה יותר(ובנוסף יש לו נעל מותאמת)

ממליץ ללכת למישהו שמתעסק עם WL(אם כירופרקט או אורתופד) שייתן מידע נוסף

• פותח/ת השרשור
כמובן שאתה לא אמור לעשות את זה בעצמך או ללכת למישהו חאפר אלא לסנדלר שיידע לפתוח את הנעל ולהתאים אותה בצורה מקצועית.
יש הרבה שמרימים ככה, אם אני לא טועה קלוקוב מושך תמיד עם רגל אחת קצת קדימה בדיוק מהסיבה שיש לו רגל אחת קצרה יותר(ובנוסף יש לו נעל מותאמת)

ממליץ ללכת למישהו שמתעסק עם WL(אם כירופרקט או אורתופד) שייתן מידע נוסף
קלוקוב באמת עושה סקוואט והרמות תמיד עם רגל אחת קדימה, מעניין מאוד... אחד הוייטליפטרים האהובים עלי, לא חושב שיש מישהו מתעסק עם וייטליפטרים, הכירופרקט ששמעתי עליו אולי יעזור, אבל זה כירופרקט לא אוטופד... אני לא יודע אם זה טוב או רע

אני יכול לומר לך מניסיון על עצמי שאם יש לך בעיה כלשהי באימונים אתה צריך לחקור ולרדת לשורש העניין בכוחות עצמך/אף אחד לא יעשה את העבודה בשבילך
תחפור על זה קצת ברשת, תשלם לאנשי מקצוע שמתעסקים עם ספורטאים, דבר עם מאמני WL ותיקים ואני מאמין שבסוף תגיע לפתרון
כשתגיע לפתרון תבוא ותכתוב על זה מאמר באתר כדי שאחרים במצבך גם ידעו מה לעשות

• פותח/ת השרשור
אני יכול לומר לך מניסיון על עצמי שאם יש לך בעיה כלשהי באימונים אתה צריך לחקור ולרדת לשורש העניין בכוחות עצמך/אף אחד לא יעשה את העבודה בשבילך
תחפור על זה קצת ברשת, תשלם לאנשי מקצוע שמתעסקים עם ספורטאים, דבר עם מאמני WL ותיקים ואני מאמין שבסוף תגיע לפתרון
כשתגיע לפתרון תבוא ותכתוב על זה מאמר באתר כדי שאחרים במצבך גם ידעו מה לעשות
תודה רבה על העצה והתמיכה, יש לי רק שאלה אחת עניינית לגבי השיטה שקולוקוב נוקט בה עם הרגל קדימה, אולי ידוע לך על איזה רגל מדובר? קצרה או ארוכה? יש לי תמיד נטיה להיות עם הרגל הקצרה הימנית טיפה מקדימה, אני תמיד מתקן את זה בסקוואט למרות שזה גור לפחות נוחות.
בדקתי זו הרגל הקצרה, בדיוק כמו אצלי בעבר, יש עוד מתאמנים שעושים אותו דבר עם הבעיה הזאת..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית