הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי ירך סקוואט

Aviv Krihely

משתמש מתחיל
146
30
נק' מוניטין:
316
146
30
שלום לכולם,

רקע - מתאמן בתכנית ss משהו כמו 4.5 חודשים.

כבר חודש שיש לי כאבים בשריר בירך, אחרי בירור קטן עם גוגל הבנתי שלשריר קוראים tensor fascia latae, בהתחלה חשבתי שזה סתם כאב שגרתי משריר תפוס או משהו בסגנון והמשכתי עם הסקוואטים, הכאבים לאט לאט התגברו והגעתי להחלטה לעשות הפסקה קצרה מהתרגיל, הייתי בטוח שגג שבוע יספיק והכאב יעלם וכבר עברו משהו כמו 3 שבועות וזה עדיין כואב/מציק.
אני יציין שהכאב מורגש רק בזמן שאני נוגע בשריר או ״מחפש תנוחה״ שתפעיל את השריר. בזמן מנוחה או פעילות שגרתית זה לא מורגש.

הבעיה היא שכרגע ללא סקוואט אני מרגיש האימונים שלי ממש לא ממצים את עצמם וחשבתי אולי כבר להחליף לתכנית חיטוב ששבה וויתור על סקוואט תיהיה פחות קריטית. כמובן שזו העדיפות האחרונה שלי ואני מאוד הייתי רוצה להמשיך בתכנית עד למיצוי מלא במשקלי העבודה.

כמה פרטים שכדאי לציין - הכאב בזמן הסט הוא יותר מציק מאשר כואב והכאב מלווה אותי אחרי זה,
רציתי לשאול אם יש למישהו עצות או שהוא נתקל בכאב דומה? להחליף תכנית? איזו בעיה בטכניקה גרמה לכאב הזה? להמשיך לעשות סקוואט בעצימות יותר נמוכה? כל עצה אחרת תתקבל בברכה.

דברים שכבר עשיתי - מנוחה, עצימות נמוכה יותר, כל מיני תרגילים עם רולר (יחסית עזר - מוקדם מדי לדעת) , משחות אנטי דלקתיות.

תודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
צריך הגדרה יותר טובה לכאב שלך. היא מגיעה מהאמצע של הירך, קרוב יותר למפשעה? קרוב לברך? בצדדים? או שתגדיר במדויק או שתתן תמונה מעט יותר מפורטת.
מה הסימפטומים? באילו תנועות זה מכאיב? האם זה מכאיב כשאתה מכופף את הירך (מקרב אותו לגוף)?

• פותח/ת השרשור
http://www.cartage.org.lb/en/themes.../Muscle Menu/The Butt/TensFasciaeatae/tfl.jpg

http://classconnection.s3.amazonaws...221/jpg/tensor_fasciae_latae1352159472990.jpg

כמו שאמרתי לשריר קוראים tensor fascia latae, שאני מקרב לגוף לא כואב לי.
כואב לי בעיקר בנגיעות באיזור, אם אני נגיד שם ידיים על המותניים לוקח את המתניים קדימה, גב אחורה עם כיפוף בברכיים (תנסה לדמיין מה שאני מתאר) זה כואב, עוד תנועה שכואבת זה עם נגיד אני עושה תנועה של מעגל עם האגן, כאילו מעגל אופקי.
בגדול הכאב הוא בדיוק איפה שמסומן בתמונה, מתחיל איפה שמורגש העצם במקום המסומן ויורד למטה בירך לכיוון החיצוני יותר.

http://www.cartage.org.lb/en/themes/sciences/lifescience/generalbiology/physiology/Humanbody/Muscle Menu/The Butt/TensFasciaeatae/tfl.jpg

http://classconnection.s3.amazonaws...221/jpg/tensor_fasciae_latae1352159472990.jpg

כמו שאמרתי לשריר קוראים tensor fascia latae, שאני מקרב לגוף לא כואב לי.
כואב לי בעיקר בנגיעות באיזור, אם אני נגיד שם ידיים על המותניים לוקח את המתניים קדימה, גב אחורה עם כיפוף בברכיים (תנסה לדמיין מה שאני מתאר) זה כואב, עוד תנועה שכואבת זה עם נגיד אני עושה תנועה של מעגל עם האגן, כאילו מעגל אופקי.
בגדול הכאב הוא בדיוק איפה שמסומן בתמונה, מתחיל איפה שמורגש העצם במקום המסומן ויורד למטה בירך לכיוון החיצוני יותר.
זה לאו דווקא מה שאתה מתאר...
זה גם יכול להיות הIT band, או אפילו greater trochanter syndrome.. ישנם המון סיבות ורקמות באזור. אני מציע לפחות עד שאתה פונה לבעל מקצוע להתחיל לעשות יותר אירובי(אופניים) וחזרות גבוהות עם משקל נמוך בתרגיל שמכאיב לך במשך שבוע, יש לעצה הזאת המון סיבות.
אם יש לך אפשרות, תעסה את המקום כמה שיותר חזק ועמוק, ומקורות חום ( אמבטינ חמה) לא יזיקו

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה, זה לא הit band וזה גם לא bursitis, אני גם התלבטתי בין כל מיני דברים ואחרי מחקר עצמאי שללתי את האופציות האלו.
מה ייתן לי אירובי או חזרות גבוהות? מה ההשפעה תיהיה? שווה לנסות high bar?

תודה על התשובה, זה לא הit band וזה גם לא bursitis, אני גם התלבטתי בין כל מיני דברים ואחרי מחקר עצמאי שללתי את האופציות האלו.
מה ייתן לי אירובי או חזרות גבוהות? מה ההשפעה תיהיה? שווה לנסות high bar?
אפשר לנסות, אבל מבחינת הגיון זה אמור לתת יותר לחץ, אבל תנסה.
אירובי וחזרות גבוהות תורמים לזרימת דם גבוהה מהרגיל לאזור ולהכריח את הגוף והאזור להתמודד עם הפציעה ולהאיץ תהליכים בגוף. כשיש לך פציעה הדרך הטובה ביותר( היחידה?) זה פשוט דם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה, אני ינסה את זה, יש לך רעיון אולי מה היה לקוי בטכניקה שגרם לכאב באיזור הזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית