דיון קרוספיט וסטרואידים.

• פותח/ת השרשור
אפשר, אבל אני היום בן 27 ואני מכיר המון ספורטאים שנחשבו "עילוי" בצעירותם והיום שמנים ומעשנים. קשה להיות ספורטאי בארץ במיוחד בתחומים האלו.
אם אתה מכיר אותו איכשהו , תגיד לו שיכוון למלגה לקולג' בארה"ב אם הוא לא יעשה את זה , כנראה שמה שאמרתי ייקרה...

זה בעיקר אומר שהבחור הוא מהרצים המובילים בארץ וכדאי לו להתפתח בתחום
זה בעיקר אומר שהבחור הוא מהרצים המובילים בארץ וכדאי לו להתפתח בתחום

או שההגדרה שלנו ל"רץ מוביל" שונה או שאני מכיר שלושה אנשים שאף אחד מהם לא קשור בשום צורה לתחום (אחד כדורגלן, שניים סתם התאמנו בזמנו ליום סיירות) שהם "רצים מובילים". אני מסכים שזאת תוצאה מעולה, אבל קשה לי להאמין שהיא באמת משהו כל כך מיוחד.

או שההגדרה שלנו ל"רץ מוביל" שונה או שאני מכיר שלושה אנשים שאף אחד מהם לא קשור בשום צורה לתחום (אחד כדורגלן, שניים סתם התאמנו בזמנו ליום סיירות) שהם "רצים מובילים". אני מסכים שזאת תוצאה מעולה, אבל קשה לי להאמין שהיא באמת משהו כל כך מיוחד.
ממש לא,
כמעט ללא יוצא מהכלל - כל רצי ה6 באלפיים לא עושים תוצאה שאפילו קרובה לזה. המדידה לא מדוייקת + הרוב סתם חרטטנים
זה כמו שתלך לכל מכון ותשאל מי עושה את הסקוואט הכי כבד ומישהו יגיד לך "אבי סקוואט 200" אבל בפועל כשתראה את זה אתה תראה שזה רבע סקוואט. זה ככה תמיד, בכל תחום.
מתחת ל6 דקות בגיל 16 (וגם 18) זו רמה מאוד מאוד גבוהה ביחס לעילית בארץ, תרצה בכך או לא. ולא, אין הרבה רצים כאלה, ואלה שכן - כמעט כולם אתיופים, שפחות סביר שיגיעו לימי סיירות.

ממש לא,
כמעט ללא יוצא מהכלל - כל רצי ה6 באלפיים לא עושים תוצאה שאפילו קרובה לזה. המדידה לא מדוייקת + הרוב סתם חרטטנים
זה כמו שתלך לכל מכון ותשאל מי עושה את הסקוואט הכי כבד ומישהו יגיד לך "אבי סקוואט 200" אבל בפועל כשתראה את זה אתה תראה שזה רבע סקוואט. זה ככה תמיד, בכל תחום.
מתחת ל6 דקות בגיל 16 (וגם 18) זו רמה מאוד מאוד גבוהה ביחס לעילית בארץ, תרצה בכך או לא. ולא, אין הרבה רצים כאלה, ואלה שכן - כמעט כולם אתיופים, שפחות סביר שיגיעו לימי סיירות.

צודק לדעתי...
הייתה בגרות בספורט לא מזמן ליב (שבוע שעבר בחמישי לדעתי)
היחיד שירד מ6 היה אתיופי שרץ 5:40 וקצת 😱

ממש לא,

טל, ברור לי שלרדת את ה-6 זה מאוד מאוד חריג, ואני באמת לא מתפלא שעילאי אלוף הארץ, אבל שתי עובדות אתה שוכח: שיא עולם נמוך מ-5 והוא רק בן 16, אז אני לא רואה את העובדה שפרונינג יורד את ה-6 כבלתי אפשרית בהתבסס על העובדה שהבן אדם פשוט מפלצת. מה ההערכה שלך ל2000 שלו?

והשטות הזאת שהם שוחים למעלה לא נרשם אצלי בספר כמתח.

מצחיקה הנימה המתנשאת שבה אתה אומר "לא נרשם אצלי בספר".

מעניין אותי לדעת:

א) אם אי פעם התאמנת/ראית/נוכחת במכון קרוספיט.

ב) למה אתה מבזבז את הזמן בניסיון להביע דעה מזלזלת על ענף ספורט אחר בתגובות בפורום? אין לך דברים יותר טובים לעשות? וגם אם לא, למה בכלל לבזבז את הזמן היקר שלך עלי אדמות במחשבות שליליות שלא לצורך?

מצחיקה הנימה המתנשאת שבה אתה אומר "לא נרשם אצלי בספר".

מעניין אותי לדעת:

א) אם אי פעם התאמנת/ראית/נוכחת במכון קרוספיט.

ב) למה אתה מבזבז את הזמן בניסיון להביע דעה מזלזלת על ענף ספורט אחר בתגובות בפורום? אין לך דברים יותר טובים לעשות? וגם אם לא, למה בכלל לבזבז את הזמן היקר שלך עלי אדמות במחשבות שליליות שלא לצורך?

הודעה נערכה.

טל, ברור לי שלרדת את ה-6 זה מאוד מאוד חריג, ואני באמת לא מתפלא שעילאי אלוף הארץ, אבל שתי עובדות אתה שוכח: שיא עולם נמוך מ-5 והוא רק בן 16, אז אני לא רואה את העובדה שפרונינג יורד את ה-6 כבלתי אפשרית בהתבסס על העובדה שהבן אדם פשוט מפלצת. מה ההערכה שלך ל2000 שלו?
אני משער שיורד את השבע, אבל מתחת ל6 נשמע לי מוגזם מאוד. הגיוני שהוא בחצי הראשון של ה6 דקות, אבל אל תשכח שהוא לא ממש מתאמן על ריצה שבה צריך "טקטיקה" ולשמור על קצב וכו', הריצות העיקריות שהוא מתאמן עליהן הן גג 400 מ', ושם זה לא עניין של game plan אלא פשוט לתת מה שיש לך.
אל תשכח שהוא מאוד, מאוד כבד יחסית ל99.999% מהאנשים שאתה מצפה מהם לעשות תוצאה כל כך טובה בריצה. והוא גם בכלל לא מתאמן על זה. הוא מפלצת זה כן, אבל הוא לא כל יכול. קח בחשבון שקרוספיטרים עושים תוצאות טובות מאוד בהכל, אבל הם לא עילית בשום ענף. הוא ספציפית עילוי והוא הרבה מעל קרוספיטר טוב "רגיל", אבל גם אם הוא מתקרב לעילית במשהו - זה לא בריצה ארוכה (יחסית לקרוספיט ששם הריצות בד"כ לא עוברות את ה400 וגם זה בקושי).

• פותח/ת השרשור
@Vosegus
הנה קרוספיטרים עושים מתח, עם משקל, בתוך מטקון, בלי קיפינג.

אגב אתה מוזמן לנסות לצלם את עצמך עושה את האימון הבא, אני חותם שלוקח לך מעל 20 דקות בהצלחה
אני משער שיורד את השבע, אבל מתחת ל6 נשמע לי מוגזם מאוד. הגיוני שהוא בחצי הראשון של ה6 דקות, אבל אל תשכח שהוא לא ממש מתאמן על ריצה שבה צריך "טקטיקה" ולשמור על קצב וכו', הריצות העיקריות שהוא מתאמן עליהן הן גג 400 מ', ושם זה לא עניין של game plan אלא פשוט לתת מה שיש לך.
אל תשכח שהוא מאוד, מאוד כבד יחסית ל99.999% מהאנשים שאתה מצפה מהם לעשות תוצאה כל כך טובה בריצה. והוא גם בכלל לא מתאמן על זה. הוא מפלצת זה כן, אבל הוא לא כל יכול. קח בחשבון שקרוספיטרים עושים תוצאות טובות מאוד בהכל, אבל הם לא עילית בשום ענף. הוא ספציפית עילוי והוא הרבה מעל קרוספיטר טוב "רגיל", אבל גם אם הוא מתקרב לעילית במשהו - זה לא בריצה ארוכה (יחסית לקרוספיט ששם הריצות בד"כ לא עוברות את ה400 וגם זה בקושי).

אין מה לעשות גם "עילוי" כמו פרונינג היה חייב לוותר על משהו בתוך האימונים והוא לא טמבל, רואים זאת גם לפי איך שהוא מחלק את הכוח בין האיוונטים. בדרך כלל יש 1-2 איוונטים עם אינדורנס נטו כל השאר כבר משלבים משקלים ומערכת פיזיולוגית שונה.
וזה נכון, אין לו מה להתאמן על ריצות ארוכות יותר מידי ועדיין לדעתי הוא באיזור ה6 וחצי באלפים וגם 5K הוא יורד מ20 בטוח, שזה לא כזה נוראי

דעתי הוא באיזור ה6 וחצי באלפים וגם 5K הוא יורד מ20 בטוח, שזה לא כזה נוראי
6:30 ב 2000, מקביל ל-18 דקות ב 5000, שזו רמה אחרת לעומת 20:00 דקות
כמו ש @Beast and cheat כתב, מעטים בארץ יורדים מ 6 דקות בריצת 2000 במסלול מדוד, צריך לזכור שסטייה של 100 מטר שווה בערך 20 שניות שזה המון!

• פותח/ת השרשור
6:30 ב 2000, מקביל ל-18 דקות ב 5000, שזו רמה אחרת לעומת 20:00 דקות
כמו ש @Beast and cheat כתב, מעטים בארץ יורדים מ 6 דקות בריצת 2000 במסלול מדוד, צריך לזכור שסטייה של 100 מטר שווה בערך 20 שניות שזה המון!

לקחתי את הריזיקה שבטח את הריצה ה"מהירה" יחסית יהיה לו יותר קל לעשות וב5K הוא יירד קצת בקצב.

ממש לא,

שמע, יכול מאוד להיות שאתה צודק לגבי החרטטנים. מאלה שאני מכיר- הכדורגלן אכן אתיופי, וראיתי אותו רץ את התוצאה הזאת במו עיניי כשהוא היה בכיתה י"ב ונבחן בבגרות בספורט. הוא רץ אולי 3-5 מתחת ל6, לא זוכר בדיוק.
השניים מהימי סיירות יכולים באמת להיות חרטטנים, אין לי ממש דרך לבדוק את זה חוץ מלהאמין להם (ראיתי אותם מתאמנים בכל מיני אקטים אחרים והם היו בכושר מדהים אבל זה עדיין לא מעיד על תוצאה ב2000).

@Beast and cheat למה אנשים ממוצא אתיופי לא יכולים להגיע לימי סיירות?

Back
למעלה תחתית