הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצירת נשימה- ולסבה מניובר

יעקב אבינו

משתמש מתחיל
50
6
נק' מוניטין:
19
50
6
התייעצתי עם מאמן לגבי הכנסת אוויר ויצירת לחץ תוך בטני במהלך תרגילי הבסיס (ולסבה מניובר). הוא אמר שמקצוענים עושים זאת כדי להרים יותר משקל אבל זה כרוך בסיכון לבקע, באזורים חלשים. הוא המליץ לנסות להשתמש בפעולה זו כמה שפחות ואם כן, רק בבור.
@Beast and cheat @yonizarkh @SmokingSnake

התייעצתי עם מאמן לגבי הכנסת אוויר ויצירת לחץ תוך בטני במהלך תרגילי הבסיס (ולסבה מניובר). הוא אמר שמקצוענים עושים זאת כדי להרים יותר משקל אבל זה כרוך בסיכון לבקע, באזורים חלשים. הוא המליץ לנסות להשתמש בפעולה זו כמה שפחות ואם כן, רק בבור.
@Beast and cheat @yonizarkh @SmokingSnake

תראה , במובן מסויים הוא צודק. ולסלבה בשילוב הרמת משקל גבוה לאורך זמן הוא גורם סיכון לבקע. האם בהכרח זה יגרום לבקע? מן הסתם לא. מה שיכריע אם יהיה בקע או לא זה המבנה הטבעי שלך וחוזק רקמת הפסיה שבאזור. מי שעוסק בהרמות כוח ראוי שיקח בחשבון את האפשרות הזאת , ויעשה את החושבין של מה יותר חשוב לו.
בכל אופן , ראוי לציין שהמדריך נשמע כמבין דבר ( לא טריויאלי בכלל בחדר כושר ) , והייתי עובד לפי הנחיות שלו.

מה יש לו להגיד על הסיכוי לפצוע את הגב בלי וולסלבה ?
ויתרה מכך, על ההשלכות של זה מול זה !

כשאתה עושה וולסלבה ונגיד נגיד נגיד שיוצא מזה קילה, אז קודם כל רוב הסיכויים שהוא היה קורה בכל מקרה (קילה זה עסק שאם יש לך נטייה אליו, היה הולך לקרות בכל מקרה, אם לא עכשיו - אז עוד 5 שנים, שאל כל כירורג כללי).
ושנית - זה קילה, זה הניתוח הכי מהיר, הכי פשוט והכי נפוץ שקיים היום.
ואילו פריצת דיסק ושאר מרעין ביישין בגב הם עסק דרעק לכל החיים.
הצהרה כזאת מראה על חוסר הבנה מהותי בהרמת משקלים כבדים ובבעיות גב.

ריפטו אומר בספר שולסבה מוריד סיכון לפציעות אבל יש לו חיסרון של מחסור בחמצן או משהו כזה למוח בזמן מאמץ שעלול לפגוע במוח (במקרים נדירים).

שחר אני זוכר שלך יש הרבה מה להגיד על הוולסבה - @shahar18

נערך לאחרונה:
ריפטו אומר בספר שולסבה מוריד סיכון לפציעות אבל יש לו חיסרון של מחסור בחמצן או משהו כזה למוח בזמן מאמץ שעלול לפגוע במוח (במקרים נדירים).

חוץ מזה, אני ניסחתי את השאלה אז אל תתרשמו מהמונחים המפוצצים כי המאמן לא השתמש בהם. (@yonizarkh )

מה זאת אומרת לפגוע במוח ?

מה יש לו להגיד על הסיכוי לפצוע את הגב בלי וולסלבה ?
ויתרה מכך, על ההשלכות של זה מול זה !

כשאתה עושה וולסלבה ונגיד נגיד נגיד שיוצא מזה קילה, אז קודם כל רוב הסיכויים שהוא היה קורה בכל מקרה (קילה זה עסק שאם יש לך נטייה אליו, היה הולך לקרות בכל מקרה, אם לא עכשיו - אז עוד 5 שנים, שאל כל כירורג כללי).
ושנית - זה קילה, זה הניתוח הכי מהיר, הכי פשוט והכי נפוץ שקיים היום.
ואילו פריצת דיסק ושאר מרעין ביישין בגב הם עסק דרעק לכל החיים.
הצהרה כזאת מראה על חוסר הבנה מהותי בהרמת משקלים כבדים ובבעיות גב.

א. זה נכון שהניתוח פשוט , אבל צריך לקחת בחשבון סיבוך של כאב מפשעה כרוני באחוזים לא זניחים - http://en.wikipedia.org/wiki/Post_herniorraphy_pain_syndrome
ב. בשביל להוכיח שבלי ולסלבה אתה מעלה באופן משמעותי סיכון לפציעה צריך נתונים. האם אתה מכיר במקרה מחקרים בנושא?
ג. פריצת דיסק זה לא "עסק לכל החיים" לרוב. בלי קשר , ל 20-40% מהאוכלוסיה יש פריצת דיסק ללא שום סימפטומים.

מה זאת אומרת לפגוע במוח ?

אל תפחד, ריפטו פשוט מציין בספר שהדילמה האם להשתמש בוולסבה היא האם לשים את השלד בסיכון יותר גבוה או את המוח בסיכון יותר גבוה, אבל הוא מציין שזה מאוד מאוד נדיר.

לי היה בקע מפשעתי ועשיתי ניתוח לפני 25 שנה (זכור לי שכתבתי את זה פה בעבר), זה לא מונע ממני מלהשתמש בוולסלבה בכל אימון.

אם זה יחזור, זה יחזור, אני לא עומד לחיות בחשש כל החיים בגלל זה. לא ברור לי איך אפשר לעשות סקוואט או דדליפט כבדים בלי וולסלבה.

• פותח/ת השרשור
זה ניתוח קשה? לוקח הרבה זמן להתאושש? הרקמה שנפגעה לא "מועדת לפורענות"? והאם חגורת גו יכולה להפחית סיכון לכילא? (הרי מבחינה הגיונית, כשהריאות מייצרות לחץ החוצה החגורה תאזן מבחוץ פנימה..)

זה ניתוח קשה? לוקח הרבה זמן להתאושש? הרקמה שנפגעה לא "מועדת לפורענות"?

אני באוכלוסיית סיכון לחזרה של הבקע, אבל מלכתחילה הייתי באוכלוסיית סיכון - את הניתוח עשיתי בגיל 6, ולהרבה מאוד גברים במשפחה שלי היה בקע מפשעתי.

הניתוח שלי היה קשה, אבל היום זה כבר עולם אחר.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן החלמה? אני לפני הצבא ונראלי ממש לא שווה לקחת סיכון גבוה לבקע שידפוק אותי.. השאלה כמה זה שכיח ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת...

כמה זמן החלמה? אני לפני הצבא ונראלי ממש לא שווה לקחת סיכון גבוה לבקע שידפוק אותי.. השאלה כמה זה שכיח ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת...

אין שום סיכוי, אתה לא תישמע על מקרה אחד כזה בכל האתר. תפסיק לשחק בקקה, אם אתה תיפצע (ואתה לא) זה לא יהיה מקילה. חוץ מזה אפשר לטוס עם קילה אז מה אכפת לך.

לי היה בקע מפשעתי ועשיתי ניתוח לפני 25 שנה (זכור לי שכתבתי את זה פה בעבר), זה לא מונע ממני מלהשתמש בוולסלבה בכל אימון.

אם זה יחזור, זה יחזור, אני לא עומד לחיות בחשש כל החיים בגלל זה. לא ברור לי איך אפשר לעשות סקוואט או דדליפט כבדים בלי וולסלבה.
מצטער שאני מתפרץ לדיון עם שאלה לא קשורה(בערך)
יש לי וריקוצלה(רמה 3)ועקרונית אמורים לנתח אותי(2015)..לדעתך אני ברמת סיכון גבוהה יותר לבקע?

מצטער שאני מתפרץ לדיון עם שאלה לא קשורה(בערך)
יש לי וריקוצלה(רמה 3)ועקרונית אמורים לנתח אותי(2015)..לדעתך אני ברמת סיכון גבוהה יותר לבקע?

לא, אני לא חושב, אבל אחרי הניתוח הוריקוצלה יכולה לחזור - הייתי מתייעץ עם האורולוג שמטפל בך.
למה אמורים לנתח אותך? יש כאבים או שעשית בדיקת זרע?

לא, אני לא חושב, אבל אחרי הניתוח הוריקוצלה יכולה לחזור - הייתי מתייעץ עם האורולוג שמטפל בך.
למה אמורים לנתח אותך? יש כאבים או שעשית בדיקת זרע?
שילוב של השתיים.
למרות שבאימונים הכאב לא מציק לי(תודה לאל). זה סתם בא ומופיע בצורה רנדומלית. אני יכול ללכת ברחוב או סתם לשבת בבית ואז זה מקפל אותי :\\

אין לי הרבה מה להוסיף למה שאמרו... שורה תחתונה וולסלבה חשובה למי שמרים משקולות , אי אפשר בלי זה

Back
למעלה תחתית