הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בזמן ריצה ליד הקרסול

• פותח/ת השרשור niro-k
  • פורסם בתאריך

niro-k

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום,
אתן לfo רקע קצר וכך תוכלu לתת לאבחון מעט יותר מדויק. תחילה אני גבר בריא בן 29 והתחלתי לרוץ (קיים כושר בסיסי עוד מלפני) באופן מאסיבי יותר לקראת מרוץ 10 ק"מ ב28.2 אני רץ כבר שלושה שבועות בערך 22 ק"מ בשבוע.

היום לראשונה התחלתי להרגיש כאב במקום שלא כאב לי מעולם,(רגל ימין האזור שנמצא בין הגיד האחורי לקרסול) בשעת ריצה כאשר הוא התגבר מעט, הבנתי שזה לא נורמלי חדלתי מלרוץ. התחלתי ללכת והכאב הלך ופחת. אני חושש שמדובר בפציעה קלה אך איך לי מושג אפילו איך קוראים לאותו איבר ברגל בכדי להבין מה עלי לעשות ולכן אני פונה אלייך בתקווה שתוכל לייעץ לי אם מדובר בפציעה או בכאב כתוצאה ממאמץ יתר.

תודה רבה על תשומת הלב! אודה לך מאד אם תוכל להגיב לי בהקדם.

לפי התיאור נשמע שזה גיד האכילס, אבל תמונה תעזור.
מה שמקובל לעשות במקרים כאלה זה מה שמכונה פרוטוקול rice
R מנוחה, קח יומיים הפסקה מריצה
I קרח, שים כל כמה שעות קרח על המקום לכמה דקות, באזורים כאלה הכי נוח לשים שקית ירקות קפואים (סנפרוסט)
C חבישה, בעיניי פחות קריטי
E להשתדל להגביה את הרגל

אם אחרי יומיים כאלה עדיין כואב, לך להבדק.
אם לא כואב, תעשה חימום של 10 דקות בהליכה ולא יותר מ 10 דקות ריצה לוודא שאין כאב

• פותח/ת השרשור
תודה רבה רבה, אני מקווה מאד שלא מדובר במשהו רציני... חשוב לציין שאני לא מרגיש שום כאב בזמן מנוחה אין נפיחות ואין שום רגישות, רק במהלך הריצה הרגשתי את הכאב הקל ולא מוכר ננוח כמה ימים בשאיפה לחזור למיטב. ושוב תודה לכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית